Įkraunama...
Įkraunama...

Jėzuitų gimnazija

Aš pasakysiu ir kodėl paklausiau :rolleyes:Esmė tame, kad mano dukra (baigusi eilinę, neypatingą progimnaziją), dabar po baigtų 8 kl. įstojo ne tik į M. Biržiškos, bet ir  išlaikė egzaminą į VJG I gimnazijos (9 kl). Nieko specialiai nesiruošė, ėjo tik norėdama 'pabandyti' save ir gavosi kas gavosi. Aišku laukia pokalbis, bet jau dabar labai svarstom ką reiktų daryti, jei praeitume ir pokalbį. VJG, jei tikėti reitingais, daug stipresnė mokykla (ką dukra pajuto ir iš stojamojo egzamino), tad vienąvertus galimybės kokybiškam išsilavinimui gal irgi daug didesnės nei kitur, bet man kaip mamai ir neramu ar 'pakels' tą krūvį (nes kas įstoja nuo 5 kl, tai jau turi įdirbį būtent VJG), o gal vilksis visiškoj uodegoj, gyvens nuolatiniam strese, viskam samdysim repetitorius.  Baisi dilema ką nuspręsti 'jeigu'. Juolab pamačiau M. Biržiškos gim-joj VJG auklėtinius, kurie ten apsisprendė mokytis ir pasidarė įdomios priežastys. Suprantu, kad čia tik spėlionės, individualu, bet žmonės kalbasi vieni su kitais, gal tas priežastis ir realias sužino...

Tik žinau viena kas man ypatingai svarbu - patyčių suvaldymas (t.y. koks mokinių tarpusavio bendravimas ir kaip bus (ne)toleruojamos, bet kokios patyčių formos...) 

Atsakyti
Patikėkit-visko yra ir VJG ,-ir patyčių, ir administracijos užsimerkimo prieš įtakingų tėvų vaikus, ir neįpatingų mokytojų, ir didelė atskirtis tarp labai turtingų tėvų vaikų ir neturtingų....bet mano dukra labai patenkinta, kad mokosi būtent šioje progimnazijoje-jai patinka aukšti reikalavimai ir puikūs kliuvę mokytojai.
Repetitorių nesamdom mirksiukas.gif
Linkiu priimti gerą Jūsų šeimai sprendimą
Atsakyti
Laba diena smile.gif norėjau paklausti, jau įstojus į Gimnaziją (5kl.) ar labai sunku mokytis? ta prasme ar daug atkrenta mokinių neatlaikius krūvio ar pan. Ar daugmaž kaip visur, nes programos/pratybos juk visur vienodos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(va va @ 2017 08 15, 20:40)
Laba diena smile.gif norėjau paklausti, jau įstojus į Gimnaziją (5kl.) ar labai sunku mokytis? ta prasme ar daug atkrenta mokinių neatlaikius krūvio ar pan. Ar daugmaž kaip visur, nes programos/pratybos juk visur vienodos ax.gif

Nebepamenu kaip buvo penktoje klaseje, bet septintoje maniske kai kuriuos dalykus tikrai mokesi is papildomu (sustiprintu) pratybu, lyginant su buvusios progimnazijos draugemis-septintokemis.
Vet bedu nera - istojote- pavesite
Atsakyti

Sveiki,

ar galėtumėte kas pasidalinti stojamojo testo pavyzdžiais į 5 klasę. Būsiu labai labai dėkinga. 

Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2017 08 16, 13:19)
<p>Sveiki,
</p><p>ar galėtumėte kas pasidalinti stojamojo testo pavyzdžiais į 5 klasę. Būsiu labai labai dėkinga. 
</p>


prisidedu prie prašymo; ir mums labai reiktų 4u.gif
Atsakyti
Testo pvz.

Labai nustebau paskačius apie VJG, kur mokosi du maniškiai. Žinoma, visko pasitaiko: ir mokytojų įvairių, ir vaikų. Bet mes nepajutume socialinės atskirties, turtingų tėvų vaikų interesų prioriteto, ar pan. Kiek teko susidurti su problemomis, administracija visuomet geranoriškai padėdavo.

Dėl krūvio - jis yra nemažas, bet negirdėjau, kad kas būtų iškritęs dėl mokslo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 17 rugpjūčio 2017 - 11:26
Vienas iš mano vaikų iki 9 klasės mokėsi VJG, po to į licėjų perėjo. Realiai, kol mokėsi jėzuitų gimnazijoje, nematydavau, kad ruoštų pamokas, nors pažymiai buvo labai geri. Va, o su licėjum kitaip. Gerokai biggrin.gif Kaip suprantu, VJG orientuota į medžiagos išdėstymą per pamokas (pamokų skaičius beje didesnis nei licėjuje), o licėjuje vyrauja savarankiško mokymosi metodika.
Atsakyti

Taip pat būčiau labai dėkinga, jeigu kas galėtumėte pasidalinti stojamojo testo pavyzdžiais  :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva Prišmontienė: 06 balandžio 2018 - 23:14
Sveiki labai labai dėkinga, jeigu kas galėtumėte pasidalinti stojamojo testo pavyzdžiais smile.gif

Is anksto dėkinga.
Atsakyti

Jeigu pasižiūrėtumete pora žinučių atgal - rastumėte vienintelį esantį pavyzdį.

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2018 04 13, 16:02)
<p>Jeigu pasižiūrėtumete pora žinučių atgal - rastumėte vienintelį esantį pavyzdį.
</p>



mačiau bet juk jis 2006 metu...
Atsakyti