Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(pikkolo @ 2015 01 28, 16:38)
Jei langų skystis skirtas naudoti iki -30, tai jis ir turi smirdėti spiritu, nes spiritas neužšąla tokioje temperatūroje. Jei turit distiliuoto vandens, galit per pusę prasiskiesti, nes nepanašu kad šią žiemą dar sulauksim tokių šalčių. Ir dar toks pastebėjimas, jei valot langus stovint, tai labiau smirda viduj, pradėjau valyt tik važiuojant, tai greičiau tą kvapą nupučia ir nesijaučia.
Guma visada sušals, jei dieną bus +, naktį -. Bet ją galima pramankštinti, tiesiog patrinti rankom, pamaigyti pirštais prieš važiuojant. Arba palikti atlenktus valytuvus, jei prognozuojama lijundra, šlapdriba, o naktį šąla.

Turiu distiliuoto vandens, vasarą tai net ir praskiedžiu, dabar dar galvoju - ką čia žinai, gal dar žiema užgrius.... Kad nesmirdėtų,tai vyras išmokė prieš purškiant perjungt oro cirkuliaciją į vidinę, tada nebūna smarvės viduj smile.gif
Reiks bandyt pamankštint valytuvus 4u.gif
Atsakyti
Mano mašina universalas, tai amžinai sušąla galinio lango valytuvas doh.gif Ne tik kad normaliai nenuvalo lango, bet dar ir taip nemaloniai braukiasi per langą. Bet aš vis užmirštu jį pamaigyti prieš išvažiuojant.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 28, 14:21)
Valytuvai patys neprišala, jei nėra labai didelio šalčio, bet guma sušala ir tada nenuvalo normaliai, gal reiks keliaut pirkti championų ir bus kokia guma kokybiškesnė  g.gif 
Ačiū už patarimus  4u.gif

a, aisq. ne taip supratau. sušąla ir mano guma, pasidaro kietesnė, bet man šoninių neuždengia dangalas, tai kol juos nusigramdau paleidžiu šilto oro srovę, į priekinį langą, kad šiltų. o kadangi pučia į lango apačią, tai ir valytuvai greit gauna tos šilumos. nes be jų toli nenuvažiuočiau. man šoninėm gatvelėm gal tik koks 150 m. o po to pagrindinėm, eismas intensyvus, tai be valytuvų kaip be rankų būčiau. ypač kai temperatūra artima nuliui, tai iškart ir teškia.

QUOTE(pikkolo @ 2015 01 28, 14:38)
Arba palikti atlenktus valytuvus, jei prognozuojama lijundra, šlapdriba, o naktį šąla.

labai juokingai atrodo, kai visa eilė mašinų su pakeltais valytuvais stovi biggrin.gif pas mus darbe toks vaizdelis būna dažnai
Atsakyti
langas dar nieko, man labai trūksta žibintų apiplovimo, kai važiuoju užmiesty, apsineša druskos ir pliurzės mišiniu labai greitai ir matomumas tamsoje patampa žiaurus, ilgesniam kely tenka stot ir valyt.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 28, 14:21)
Valytuvai patys neprišala, jei nėra labai didelio šalčio, bet guma sušala ir tada nenuvalo normaliai, gal reiks keliaut pirkti championų ir bus kokia guma kokybiškesnė  g.gif 
Jei guma sušala, tai ne valytuvai pas jus, o...

Šiaip yra tokie vokiski Heyner - kainuoja mažiau nei Champion ar Bosch, bet kokybės skirtumų aš nepastebėjau.

Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 28, 14:54)
Mano mašina universalas, tai amžinai sušąla galinio lango valytuvas doh.gif Ne tik kad normaliai nenuvalo lango, bet dar ir taip nemaloniai braukiasi per langą. Bet aš vis užmirštu jį pamaigyti prieš išvažiuojant.

Tai pakeiskite jį berėmiu valytuvu ir tos nesilankstymo problemos bus pamirštos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2015 01 28, 15:10)
Šiaip yra tokie vokiski Heyner - kainuoja mažiau nei Champion ar Bosch, bet kokybės skirtumų aš nepastebėjau.

Heyner 1 valytuvas kainuoja 7-8 eurus.

2 valytuvų Bosch komplektas eolte man kainavo 11 eurų rolleyes.gif

Atsakyti
man siandien servise sake, kad galiniam langui valytuvas kainuotu apie 15 eur.

o dar idomus klausimas iskilo: ar galiniai nuo priekiniu kuo nors skiriasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 28 sausio 2015 - 15:48
QUOTE(Gemma @ 2015 01 28, 15:17)
Heyner 1 valytuvas kainuoja 7-8 eurus.

2 valytuvų Bosch komplektas eolte man kainavo 11 eurų  rolleyes.gif
Pataikėte ant kokios nors superduper akcijos ir tiek. Ir... ten Bosch berėmiai buvo?

QUOTE(susidomejus @ 2015 01 28, 15:47)

Skiriasi ilgiu smile.gif O kas ten pas jus per mašina, kad tokios galinio valytuvo kainos?
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2015 01 28, 15:57)

Skiriasi ilgiu smile.gif O kas ten pas jus per mašina, kad tokios galinio valytuvo kainos?

citroen xsara picasso
Atsakyti
gera žinia kaunietėms: Nemuno žiedas

QUOTE(valkata @ 2015 01 28, 15:57)
Pataikėte ant kokios nors superduper akcijos ir tiek. Ir... ten Bosch berėmiai buvo?

be abejo, ne berėmiai. mano įmestoj nuorodoj buvo rėminis heyner valytuvas. kodėl turėčiau jį lyginti su berėmiu bosch?

berėmiai ir rėminiai skiriasi kainos atžvilgiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 29, 09:01)
be abejo, ne berėmiai. mano įmestoj nuorodoj buvo rėminis heyner valytuvas. kodėl turėčiau jį lyginti su berėmiu bosch?

berėmiai ir rėminiai skiriasi kainos atžvilgiu  mirksiukas.gif
todėl, kad panašių kainų segmente berėmis tikrai bus brangesnis už valytuvą su rėmeliais, tai nelogiška lyginti skirtingas firmas ir skirtingus tipus.

Girdėjau, kad valytuvo atlenkimas ir palikimas taip per naktį ilgainiui ištampo spyruokles ir valytuvas nebepriglunda prie stiklo pakankamai stipriai, bet nežinau, kiek tame tiesos. Galų gale, net ir toks palikimas neapsaugo nuo gumos sušalimo ir jai vis tiek reikia laiko atšilti, kad galėtų tinkamai atlikti savo darbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little feet: 29 sausio 2015 - 12:18
QUOTE(valkata @ 2015 01 28, 12:59)
Du klausimai:
1. Kada valytuvai keisti, kokie uždėti?
2. Kokį langų apiplovimo skystį naudojate?

Kai geri valytuvai ir geras skystis, tai valai tą priekinį stiklą bet kokiu oru ir vargo nematai...

drinks_cheers.gif Tikrai taip smile.gif Man kai pradeda mozotis-keiciu valytuvus ir viskas vel gerai smile.gif Valytuvus perku pacius pigiausius (ne kinietiskus) ir keiciu paprastai pries ziema karta per metus. Langu ploviklio neperku paties pigiausio-tie smirdi ir tikrai nevalo normaliai.O su normaliu plovikliu-jokiu problemu,ir kvapas malonus,ir uztenka vieno purkstelejimo kad puikiai nuvalytu. Vieno bakelio per ziema ir neisnaudoju,paprastai uztenka 2-3 litru sezonui smile.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 28, 16:47)

Valytuvus reikia pirkti ne servise,o parduotuveje,jei norisi uz normalia adekvacia kaina nusipirkti smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Gemma @ 2015 01 28, 15:07)
bet tikrai neverta, nes vieni geri valytuvai laiko taip pat ilgai kaip treji pigūs.

As visada perku pigius,metus puikiai laiko,+ niekada nebuvo prisale taip kad lupti reiketu,ir nebuna taip kad guma susaltu ant tiek kad nevalytu lango smile.gif
Atsakyti