Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Kliamka @ 2015 01 25, 22:19)
Pasižiūrėjau dbr KMŽ, ten vairavimo instruktorius sako, kad reikia rodyt posūkė važiuojan atbulomis. Ar dbr jau taip mokina? Yra taip nurodyta KET? Aš kai mokiausi tai tikrai nerodėm statydami mašinas.

Ir kaip važinėjat prekybos centrų aikštelėse? Ar laikotės kliūties iš dešinės taisyklės? Aš kartais lieku nesuprasta kai rodau, kad jūs važiuokit. O ir praleisti neteisius tenka, nes nesinori niuksą gaut.

KET nurodo:
82. Vairuotojas privalo įspėti atitinkamos krypties posūkių šviesos signalais, o jeigu šviesos signalizacijos nėra arba ji sugedusi, – ranka:
82.1. prieš pradėdamas važiuoti ir prieš sustodamas;
Tad viskas teisingai, posūkį turi rodyti, jei mašiną statai.

Aš vadovaujuosi kita taisykle, jei įsuku į kitos mašinos važiavimo trajektoriją, tai ją ir praleidžiu. Dabar mintyse perkračiau, kad beveik visada suku į kairę, todėl ir gaunasi dešinės rankos taisyklė.
Atsakyti
Oi pajuokinau liaudį šeštadienį jaučiu smile.gif Net pačiai gėda buvo, gerai, kad niekas nesugalvojo išlipti ir padėti biggrin.gif. Važiuoju ramiai po parodos namo, sustoju Europos pr. prie raudono šviesoforo ir matau, kad iš po kapoto virsta garai ar dūmai, salone lyg svylančios plastmasės kvapas pasklinda. Šalia stovinčioje mašinoje, vaikas tampo mamą už rankovės ir rodo į mano mašiną. Šokas. Svyla, dega kažkas. Ką daryti? Užgesinu variklį, avarinis, šoku iš mašinos, bandau kapotą atsidaryti (lyg aš ten ką suprasčiau)... Iš to nerimo pamiršau, kad pirmiau rankenėlę po panele reikia patraukti. Krapštau kapotą, ieškau to mygtuko, neužčiuopiu, to svilėsių kvapo lauke lyg ir nesijaučia... Jau žalia, visi juda aplink, o aš kapoto neatidarau... Galiausiai ir tie dūmai/garai dingo. Sėdu į mašiną ir judu namo, vis laukdama naujos bangos. Nuvažiuoju pas tėvus, pagaliau prisimenu kaip kapotą atsidaryti, pasikviečiu tėtį ir pasakoju, kas buvo. Apžiūrim po kapotu viską, tepalai tvarkoj, vanduo tvarkoj... Niekas nesusvilę, viskas puiku. Žinau, kad vakare reiks dar vyrą iš stoties parsivežti, neramiai laukiu, kol lėktuvas Vilniuje nusileis ir galėsiu paskambinti. Nu vienu žodžiu, paaiškėjo, kad tai tik webasto įsijungė... lotuliukas.gif
Atsakyti
1. Jei Webasto taip dūmija, tai su juo tikrai kažkas negerai, nenaudočiau ir vaziuociau servisan, kad žiūrėtų kas ten darosi.

2. Kilus gaisrui po kapotu pats blogiausias dalykas, kurį galima padaryti yra kapoto atidarymas. Ugnis gauna oro ir.... Net ir gesinti, jei tai įmanoma, reikia pro kapoto plyšį, bet jūs, kaip suprantu, gesintuvo net neturėdama norėjote kapotą atidaryti.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2015 01 26, 13:36)
1. Jei Webasto taip dūmija, tai su juo tikrai kažkas negerai, nenaudočiau ir vaziuociau servisan, kad žiūrėtų kas ten darosi.

2. Kilus gaisrui po kapotu pats blogiausias dalykas, kurį galima padaryti yra kapoto atidarymas. Ugnis gauna oro ir.... Net ir gesinti, jei tai įmanoma, reikia pro kapoto plyšį, bet jūs, kaip suprantu, gesintuvo net neturėdama norėjote kapotą atidaryti.

1. Šeimininkas jau namie - važinėjo, sako viskas tvarkoje.

2. Ne tokia jau tūpa, kad nežinočiau wink.gif Išlipus buvo aišku, kad gaisro nėra. O kaip galima gesintuvo neturėti? Žinoma yra, ir ne butaforinis biggrin.gif P.S. ir kaip naudotis žinau ne tik teoriškai, nors nesu garantuota ar viskas pavyktų tikroje stresinėje situacijoje.
Atsakyti
laimėjau ledo tirpiklį ir pagaliau išbandžiau, ir galiu pasakyt, kad visai nepatiko schmoll.gif
purški, purški, lyg ir tirpsta, bet kur stambesni grumstai, vistiek lieka, smirda, realiai tinka labai plonam ledui ir užima tiek pat laiko, kaip nuvalyt gremžtuvu.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2015 01 26, 18:01)
laimėjau ledo tirpiklį ir pagaliau išbandžiau, ir galiu pasakyt, kad visai nepatiko schmoll.gif
purški, purški, lyg ir tirpsta, bet kur stambesni grumstai, vistiek lieka, smirda, realiai tinka labai plonam ledui ir užima tiek pat laiko, kaip nuvalyt gremžtuvu.

Va va,o ka as sakiau biggrin.gif Mano ispudziai lygiai tokie patys buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2015 01 26, 17:01)

aš dovanų gavau, gerokai pavėluotą kalėdinę dovaną. tai irgi žiauriai nusivyliau. papurškiau, palaukiau, kiek reikia. pabandžiau gramdyt, dar užpurškiau, dar biški palaukiau. vėl pabandžiau gramdyt. o tada paėmiau ir nusigramdžiau kaip paprastai. o po visko dar ir kažkokia neaiški plėvelė ant langų užsidėjo. teko su normaliu plovikliu namo grįžus pereit per langus doh.gif

išvada - daugiau niekada.
Atsakyti
O man tai super dalykas, pora kartu papurskiu ant priekinio lango ir kol nugramdau kitus, jau buna atitirpe. Tik kad nelabai sia ziema prireike.
Atsakyti
Tai kad priekinis langas ir siaip atitirpsta kol nugramdai kitus-jei visu pajegumu karsta ora paleidi,suminksteja tas ledas ir labai lengvai nusiima smile.gif Bet as ta darau tik jei neskubu,o jei pries darba-tada reikia greitai ir gramdau tik priekini ir soninius smile.gif bet sita ziema tokia dekinga,nelabai ir to gramdymo prireikia smile.gif
Atsakyti
Aš tai nusipirkau tokį uždangalą - uždengia priekinį stiklą, priekinius šoninius stiklus ir veidrodėlius. Viršus durelėmis prisispaudžia, šonai kabliukais prie ratlankių prisikabina. Tai vargo gerokai mažiau ryte - neapšala, neužsninga...

Tas apšalimas tai niekis, man didesnis galvosūkis ką daryt, kai užneša langus važiuojant blush2.gif ypač kai šąla lauke, o ant kelio pliurzė nuo druskos - tai ir užneštais langais važiuot blogai, ir pavalius apsimozoja, nes spiritas tuoj išgaruoja, lieka kažkokia košė prišalus... br....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 28 sausio 2015 - 11:19
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 28, 12:14)
Aš tai nusipirkau tokį uždangalą - uždengia priekinį stiklą, priekinius šoninius stiklus ir veidrodėlius. Viršus durelėmis prisispaudžia, šonai kabliukais prie ratlankių prisikabina. Tai vargo gerokai mažiau ryte - neapšala, neužsninga...

Tas apšalimas tai niekis, man didesnis galvosūkis ką daryt, kai užneša langus važiuojant  blush2.gif  ypač kai šąla lauke, o ant kelio pliurzė nuo druskos - tai ir užneštais langais važiuot blogai, ir pavalius apsimozoja, nes spiritas tuoj išgaruoja, lieka kažkokia košė prišalus... br....

Hmm... tai juk paleidus karsta apiputima i priekini langa niekas ten prisalti neturetu... g.gif Mieste tiesiog valytuvais retsykiais bruksteli ir viskas,o uz miesto tai retsykiais langu ploviklio purlsteli...nzn.,man nebuvo tokios problemos... g.gif O jei apsimozoja-gal valytuvus jau laikas pasikeisti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 01 28, 13:21)
Hmm... tai juk paleidus karsta apiputima i priekini langa niekas ten prisalti neturetu... g.gif Mieste tiesiog valytuvais retsykiais bruksteli ir viskas,o uz miesto tai retsykiais langu ploviklio purlsteli...nzn.,man nebuvo tokios problemos... g.gif  O jei apsimozoja-gal valytuvus jau laikas pasikeisti? ax.gif

ko gero reiktų drinks_cheers.gif matyt, per trumpus atstumus važiuoju ir neįšildau prieš išvažiuodama (dėl to apdangalo turbūt, kai nereik langų gramdyt), užtat taip ir gaunasi, kad prišala prie stiklo.... kartais pusę kelio nuvažiuoju, kol valytuvai atitirpsta ir išdrįstu juos įjungt... negerai turbūt, reikia ilgiau pašildyt prieš važiuojant g.gif
Atsakyti