Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Klystate.

Važiavimas žiedu yra tas pat kaip važiavimas tiesiai sankryžoje, o išvažiavimas iš žiedo yra tas pat, kaip sukimas sankryžoje dešinėn.

Taigi bendru atveju (t.y. kai žiede nėra ženklų, nurodančių eismą juostose) važiavimui žiedu taikomos šios trys paprastos taisyklės:
1) į žiedą, kaip ir į kiekvieną sankryžą, galima įvažiuoti iš bile kurios eilės;
2) žiedu tolyn galima važiuoti bile kuria eile - kaip ir sankryžoje tiesiai galima bile kuria eile važiuoti.
3) išvažiuoti iš žiedo galima tik iš pirmos eilės - kaip ir sukant sankryžoje dešinėn.

2 ir 3 punktai labai dažnai būna koreguojami ženklais ir to pasekoje žmonės susigalvoja nebūtų važiavimo per žiedus taisyklių smile.gif
Atsakyti
logiška yra judėti žiede antra juosta, jeigu nereikia išvažiuoti į artimiausią išvažiavimą, kiek pamenu, mane taip ir mokino, nes ir daug kur susidaro baisuliniai kamščiai, visi bijo persirikiavimo ir susikišę pirmoje juostoje juda, tuo pat metu dar lenda kiti į žiedą, vėl į tą pačią juostą. Pastoviai su tuo balaganu susiduriu antakalnio pr.prie bažnyčios.
Atsakyti
sian buvau servise, moke mane vaziuot be sankabos jeigu kas. Idomus dalykas. Negalvojau, kad taip imanoma.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 29, 17:51)
sian buvau servise, moke mane vaziuot be sankabos jeigu kas. Idomus dalykas. Negalvojau, kad taip imanoma.

Aga smile.gif Sita gerai moketi smile.gif reikia tik labai tiksliai atitaikyti greiti, tinkama tai pavarai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 28, 22:49)
na kiek suprantu, jeigu vaziuoti nesuzenklintu ziedu, tai ivaziuoti reiketu - jeigu norisi isvaziuoti ne pirmam isvaziavime, tai antra juosta, o jeigu pirmame, tai pirma. Ir jeigu nori isvaziuoti is ziedo, tai reikia tarpe prieš išvažiavimą rikiuotis i pirma ir ja isvaziuoti paskui. Ir tam tarpe logiška, kad neturėtu būti sukanciu ratuka pirma juosta, nes jie jau turėtu but isvaziave pries tai buvusiam isvaziavime. Nu nzn. Jeigu klystu, pataisykit.

Reikia ziureti zenklus, jie net ties kiekvienu isvaziavimu gali buti skirtingi, pvz., Vilniuje Savanoriu ziedas. Isvaziavimas i Vilkpedes puse galimas tik is pirmos juostos ir pro ji galima vaziuoti pirma juosta toliau, is antros sukti draudziama. Visur kitur zieduose (Vilniaus zieduose) pirma juosta ratu vaziuoti negalima, ji skirta isvaziavimui, ir beveik visur galima isvaziuoti ir antra juosta- reikia ziureti ka rodo zenklai ir vadovautis jais, o ne logika ar pamastymais wink.gif
Atsakyti
taip, jeigu su zenklais ziedas, tai jais vadovautis paprasta, o jeigu ne, tai kas kaip ismano realybej

dar but gerai ismokt vaziuot kai dingsta stabdziai, kaip ten su rankiniu daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 29 gegužės 2015 - 20:22
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 29, 21:20)
taip, jeigu su zenklais ziedas, tai jais vadovautis paprasta, o jeigu ne, tai kas kaip ismano realybej

dar but gerai ismokt vaziuot kai dingsta stabdziai, kaip ten su rankiniu daryt.

Jei nera jokiu zenklu- lygiareiksme sankryza ir kliuties is desines taisykle, tada vaziuojantys ziedu neturi pirmenybes ir turi praleisti ivaziuojancius... Lietuvoj, man rodos, tokiu ziedu gal nera... g.gif Negalima, kaip kas ismano, reikia pagal ket... manevravimo taisykles- ten viskas yra smile.gif

Su rankiniu stabdyt. Bet gali ir jo nebuti- ziurint kokia masina ir koks gedimas (man taip buvo, laimei- aiksteleje, sustabdziau sniego pusny doh.gif ). Tada stabdai pavaromis ir dairaisi pagal galimybes minkstesnes vieteles "nutupimui" g.gif Hmmm...dar pagalvojau- ko gero galima butu suktis uzgesinant varikli ant pavaros... g.gif bet paprasciau butu suziureti masina laiku, kad tokiu staigmenu nebutu smile.gif
Atsakyti
aisku geriausia priziuret. Va, siandien nuvaziavau del kazkokio garso, tai kai pakele masina, tai pati pamaciau idomiu dalyku apacioj. Na teks krapstyt pinigelius, ka padarysi smile.gif

Vis dar vaziuojam i ziema? biggrin.gif Temos pavadinimas toks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 29 gegužės 2015 - 20:50
Aga, man irgi ta ziema uzkliuvo taip juokigai smile.gif reikia daugiau plepet kad greiciau damusti ta ziema biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2015 05 29, 21:47)
aisku geriausia priziuret. Va, siandien nuvaziavau del kazkokio garso, tai kai pakele masina, tai pati pamaciau idomiu dalyku apacioj.  smile.gif

Va va, taip ir ismokstama masina priziuret drinks_cheers.gif As irgi taip pradejau bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2015 05 25, 23:04)
Smagu, seniai matyta  bigsmile.gif
As po baudos irgi rami visiskai. Man itariu reikejo to soko, kad nurimt.

As tai esu praleidus.. nelabai turiu laiko ieskoti.. UZ KA gavai? greiciausiai uz greiti? blush2.gif
TFU*3k. turiu tik viena.. uz per daug zmoniu automobily:) 4u.gif

QUOTE(zuikis5 @ 2015 05 26, 09:30)
Čia tikrai taikliai  drinks_cheers.gif  biggrin.gif  nežino kur posūkiai yra dar ir BMW.... Užtat moterys gerai žino kur yra garso signalas, vat  irnesakyk.gif

del garso,tai dauguma matau vyru pypinanciu.. Jie tiesiog pakraupsta.. kad ka tik va zalia uzsidege ,o Tu dar nejudi biggrin.gif
o BMW.. tai matau tik labai visada skubancius.. jau kaip deda ant gazo.. tai per kelias sek.. tik taskai horizonte lieka biggrin.gif

QUOTE(Shalimar @ 2015 05 26, 19:38)

Ant vienos sedynes kazkas (itariu vyras!!!) kazka ispyle (itariu kava!!). Ar tik tas didysis valymas/plovimas pades?

Man buvo atsitikus si nelaime biggrin.gif nusipirkau kavos statoile..o jos dangtelis skilo tada,kai as lenkiau jau puoduka link savo burnos.. apsipyliau visa.. ir sedyne suvariau.. sumokejus buvau 30 lt.. padare vienos sedineschem. valyma. Istikruju net nebandziau pirkti tu visu priemuoniu ir valyt smile.gif 100proc. priemones nezinau.. o pirktis visa arterelija valykliu -nenorejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dark Elf @ 2015 06 02, 20:21)
TFU*3k. turiu tik viena.. uz per daug zmoniu automobily:)  4u.gif

Didziausias kiekis zmoniu, kuri veziau... salone 4 dvimetriniai gromylos + bagazineje 2 siek tiek smulkesni lotuliukas.gif Visa kelia speliojo suluz-nesuluz, galas nuo perkrovimo vos ne zeme sieke... lotuliukas.gif Ir dar kazkada ant galines sedynes veziau penkis dukros draugus, kaip susitalpino- nezinau, atrodo, kazkas ant keliu gulejo, bet anie smulkus buvo lotuliukas.gif doh.gif
O bauda irgi turejau tik viena- uz greiti, zinoma blush2.gif Paskutinius 6 metus be baudu smile.gif tfu tfu tfu... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 02 birželio 2015 - 20:45
QUOTE(Dark Elf @ 2015 06 02, 20:21)
o BMW.. tai matau tik labai visada skubancius.. jau kaip deda ant gazo.. tai per kelias sek.. tik taskai horizonte lieka biggrin.gif
o kas čia tokio irnesakyk.gif aš irgi labai mėgstu greitai startuoti, jei niekas priekyje netrukdo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dark Elf @ 2015 06 02, 12:21)
As tai esu praleidus.. nelabai turiu laiko ieskoti.. UZ KA gavai? greiciausiai uz greiti?  blush2.gif

už raudoną, labai žioplai pasielgiau verysad.gif
Atsakyti