Ir dar noriu kito patarimo
Nusipirkau gvildentų midijų sūryme. Tik neparašyta, ar jos virtos, ar žalios. Nežinau, pirmą kart pirkau tokį daiktą, tai gal visos jūros gėrybės sūryme yra virtos
Ir dar noriu kito patarimo
planuoju troškinti su grietinėle, bet recepte (iš SM) parašyta, kad troškinti kol atsidarys kriauklės, bet pas mane nėra jų. Tai kiek man laiko reikia virti? Bijau sugadinti
Ir dar noriu kito patarimo
Sveikos
Taigis nesenai restorane valgiau kalmaru troskina, toks su baltu padaziuku, labai skanu, bet neismanau kaip reiketu namuose toki pasigaminti
?
O ga kokiu patiekalu zinot kur butu galima naudot krevetes
???
Taigis nesenai restorane valgiau kalmaru troskina, toks su baltu padaziuku, labai skanu, bet neismanau kaip reiketu namuose toki pasigaminti
O ga kokiu patiekalu zinot kur butu galima naudot krevetes
o gal galit pasakyti su kuo valgyti rukytus kalmarus? gal galima juos ir i salotas deti?
QUOTE(Dange* @ 2009 03 03, 11:44)
o gal galit pasakyti su kuo valgyti rukytus kalmarus? gal galima juos ir i salotas deti? 
su alum
Astuonkojis ant griliaus
Apvirti astuonkoji vandeny, maniskis buvio jaunas ir sviezias
, tai trumpiau, saldytam gali prireikti valandos. Tada barstom oreganu, druska, pipirais, pilam alyvuogiu alieju, siek tiek vyno acto, palaikom keleta minuciu, tada dedam ant griliaus. Dar kartu pridejau kepti pipiru, skanaus
Apvirti astuonkoji vandeny, maniskis buvio jaunas ir sviezias
siulau jums pasigaminti fantastiska plova su juru gerybem
as naudoju saldyta juros gerybiu misini ir dar dadedu indeli kreveciu, taigi imam svoguno ( nepagailim as dedu kokias 3 dideles galvas ), apkepam keptuvej, dedam kartu morkas ( as pjaustau siaudeliais), apkepus siuos produktus sudedam ta gerybiu misini, dedam sauksta grietines, sauksta lydyto surelio, truputi pieno, aisku visokiu prieskoniu pagal skoni, patroskinus viska suberiam krevetes su visu marinatu ir as dedu gera sauja zaliu saldytu zirneliu ( patikekit jie cia labai tinka), truputi pakaitinus isjungiu, turi gautis toks skystokas marmalas, visa sita mase sudedu i dugna puodo su dangciu, tada apibarstau ryziais ir atsargiai uzpilu vandeniu santykiu: 1 dalis ryziu, 3 dalys vandens, pridedu dar truputi druskos, pipiru, kartais pabarstau krapais ir ka gi puoda pasaunam i orkaite, as paseku kada uzvirde vanduo ir nuo to laiko kepu dar apie puse val, istraukiu puoda ir plova permaisau, labai pikantiska ir skanu, pabandykit
as naudoju saldyta juros gerybiu misini ir dar dadedu indeli kreveciu, taigi imam svoguno ( nepagailim as dedu kokias 3 dideles galvas ), apkepam keptuvej, dedam kartu morkas ( as pjaustau siaudeliais), apkepus siuos produktus sudedam ta gerybiu misini, dedam sauksta grietines, sauksta lydyto surelio, truputi pieno, aisku visokiu prieskoniu pagal skoni, patroskinus viska suberiam krevetes su visu marinatu ir as dedu gera sauja zaliu saldytu zirneliu ( patikekit jie cia labai tinka), truputi pakaitinus isjungiu, turi gautis toks skystokas marmalas, visa sita mase sudedu i dugna puodo su dangciu, tada apibarstau ryziais ir atsargiai uzpilu vandeniu santykiu: 1 dalis ryziu, 3 dalys vandens, pridedu dar truputi druskos, pipiru, kartais pabarstau krapais ir ka gi puoda pasaunam i orkaite, as paseku kada uzvirde vanduo ir nuo to laiko kepu dar apie puse val, istraukiu puoda ir plova permaisau, labai pikantiska ir skanu, pabandykit
QUOTE(Elena @ 2004 02 19, 15:48)
O dar pas padružkė valgiau, man skanu buvo
Reikia 500g virtų kalmarų, kokiu 3 svogūnų, 100g sviesto,1 stiklinė grietinės,2 šaukštai miltų,0,5 stiklinės vandens,ryšulėlis petražolių,druskos, pipirų
Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svogūnais užpilti kalmarus. Ant viršaus pilti grietinę, vandenį ir dar truputi pasūdyti. Troškinti apie 10 min. Prieš patiekiant pabarstyti susmulkintomis petražolėmis. Šito aš pati nebandžiau daryti, va ir reiks išeiginėm pabandyti
[/color]
Reikia 500g virtų kalmarų, kokiu 3 svogūnų, 100g sviesto,1 stiklinė grietinės,2 šaukštai miltų,0,5 stiklinės vandens,ryšulėlis petražolių,druskos, pipirų
Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svogūnais užpilti kalmarus. Ant viršaus pilti grietinę, vandenį ir dar truputi pasūdyti. Troškinti apie 10 min. Prieš patiekiant pabarstyti susmulkintomis petražolėmis. Šito aš pati nebandžiau daryti, va ir reiks išeiginėm pabandyti
[/color]
Ačiū už idėją, ką tik labai skaniai pavalgėm
QUOTE(Spurgitta @ 2009 03 03, 15:28)
su alum
į salotas aišku galima, tik reik sugalvot kaip. Man tai asmeniškai rūkyti kalmarai nelabai 
as nesu kitokiu ragavusi, bet man rukyti
Sveikos, perskaiciau visa tema..puse interneto ir niekaip nerandu
Help! Ka galiu padaryti is krabu znypliu (surime)??? butu faina koks karstas patiekaliukas
gal kuri kada nors gaminote ka nors ar ragavote kur nors
Su mano receptu tinka viskas: ir znyples, ir krevetes, juros gerybes, zodziu bet kas!
Apkepinam krevetes ar ka turim keptuveje su aliejum (slakeli), sojos padazu ir cesnakais. Po keliu min sudedam jau isvirtus ryzius (t.b. byrus).
Isplakam 2-3 kiausinius (1/2 kg kreveciu ir pakelis ryziu). Ir supilam i keptuve.
Nuolat maisam, turi gautis tokia "makaliuze", kol kiausinis iskeps.
Mano vyras si patiekala gali valgyt diena nakti, nors jo sukis - ne dienos be mesos!
Apkepinam krevetes ar ka turim keptuveje su aliejum (slakeli), sojos padazu ir cesnakais. Po keliu min sudedam jau isvirtus ryzius (t.b. byrus).
Isplakam 2-3 kiausinius (1/2 kg kreveciu ir pakelis ryziu). Ir supilam i keptuve.
Nuolat maisam, turi gautis tokia "makaliuze", kol kiausinis iskeps.
Mano vyras si patiekala gali valgyt diena nakti, nors jo sukis - ne dienos be mesos!
QUOTE(musik @ 2009 03 30, 15:49)
Su mano receptu tinka viskas: ir znyples, ir krevetes, juros gerybes, zodziu bet kas!
Apkepinam krevetes ar ka turim keptuveje su aliejum (slakeli), sojos padazu ir cesnakais. Po keliu min sudedam jau isvirtus ryzius (t.b. byrus).
Isplakam 2-3 kiausinius (1/2 kg kreveciu ir pakelis ryziu). Ir supilam i keptuve.
Nuolat maisam, turi gautis tokia "makaliuze", kol kiausinis iskeps.
Mano vyras si patiekala gali valgyt diena nakti, nors jo sukis - ne dienos be mesos!

Apkepinam krevetes ar ka turim keptuveje su aliejum (slakeli), sojos padazu ir cesnakais. Po keliu min sudedam jau isvirtus ryzius (t.b. byrus).
Isplakam 2-3 kiausinius (1/2 kg kreveciu ir pakelis ryziu). Ir supilam i keptuve.
Nuolat maisam, turi gautis tokia "makaliuze", kol kiausinis iskeps.
Mano vyras si patiekala gali valgyt diena nakti, nors jo sukis - ne dienos be mesos!
o, reiks pabandyt
QUOTE(LĖTA @ 2009 02 16, 11:28)
Merginos, kažkada buvau užmačius krevetes su imbieru, bet neberandu SM šio receptuko, gal kas žinot? 
gal sitas tiks? 450g.krevečių pusė raudonosios saldžiosios paprikos skiltelė smulkinto česnako pusė nedidelio svogūno šaukštelis malto imbiero šaukštelis medaus 2šaukštai alyvuogių aliejaus druskos, pipirų
Saldžiąją papriką ir svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberti paprikos kubelius, svogūną ir česnaką. Kepti 3-5 min Įdėti medaus, imbiero, viską pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir kepti dar 3 min Į daržoves sudėti nuluptas krevetes. Gerai pamaišyti ir uždengus patroškinti 5 min








