QUOTE(Nerytė @ 2009 04 13, 19:31)
Mes Japonijoj irgi gaminam astrias krevetes

tik ten yra spec. kiniskas padazas, kur ant galo dedi, kaip ir budinga kinu virtuvej, jauciasi kukuruzu krakmolas, bet skonis dieviskas
Dar Japonijoj gaminama Tempura is kreveciu (virtos aliejuje), reik pasigaminti tesla is kiausinio, miltu ir vandens (butinai ledinio) ir kepti karstame aliejuje
Svarbu: Kreveciu paruosimas. Naudojamos dideles krevetes, islukstenamos (paliekant tik uodegos luksta), isemami viduriai siek tiek ipjaunant virsu isilgai arba naudoti dantu krapstuka jiems pasalinti (matosi tokia tamsi gysla, ja isemus krevetes tampa skanesnes), ipjauti keliose vietose apacia skersai, brukstelti per uodega peiliu, taip pasalinant is ten vandeni, galiausiai nusausinti krevete popieriniu ranksluosciu.
Dar gaminama kazkas panasaus i lietuviskus lietinius, issikepame blynelius ir ruosiame idara (tinka ir mazos krevetes):
Smulkiai sukapotos krevetes, bambuku ugliai, shiitake (kiniski grybai), poras (nebutinai), bei virti ryziu makaronai (isvirtus butu gerai supjaustyti). Viska sumaisyti, siek tiek deti druskos. Blynelius valgyti su padazu (sojos padazas + siek tiek acto + grastycios). Rasant cia man, seiles tysta