Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

aš krevetes labai skaniai gaminau neseniai, pakepinau išlukštentas tigrines krevetes ant sviesto, kepant pabarsciau žuvų prieskoniais su citrina ir vegeta, dėjau 2-3 skilteles česnako (pagal skonį) ir šlakelį balto vyno, kad gautųsi tirštas padažiukas, įdėjau šiek tiek krakmolo. drinks_cheers.gif žadėjau dar ryžių virti, bet tiko ir vienos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(digele @ 2009 04 01, 10:49)
aš krevetes labai skaniai gaminau neseniai, pakepinau išlukštentas tigrines krevetes ant sviesto, kepant pabarsciau žuvų prieskoniais su citrina ir vegeta,  dėjau 2-3 skilteles česnako (pagal skonį) ir šlakelį balto vyno, kad gautųsi tirštas padažiukas, įdėjau šiek tiek krakmolo.  drinks_cheers.gif žadėjau dar ryžių virti, bet tiko ir vienos  smile.gif


vegeta, žuvų prieskoniai doh.gif ant krevečių doh.gif blink.gif schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 18, 08:01)
As irgi nesu macius nevirtu kreveciu, visad buvna virtos ir susaldytos... as dazniausiai kepu krevetes su cesnaku ir citrinu sultimis apslakstau, o tada i salotas thumbup.gif  niam niam


Nevirtų (atšaldytų) krevečių, midijų, austrių ir kt. būna Hyper Rimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makarska: 01 balandžio 2009 - 14:30
QUOTE(Makarska @ 2009 04 01, 14:29)
Nevirtų (atšaldytų) krevečių, midijų, austrių ir kt. būna Hyper Rimi.

prisiminiau, kad ir Hyper maximoj yra svieziu prie sviezios zuvies ax.gif
Atsakyti
KREVETĖS AŠTRIAM PADAŽE

user posted image

RECEPTAS ČIA
Atsakyti
Taip atsilo orai, kad noris ko nors lengvo bet skanaus...tai labai paprastai issikepiau kreveciu (naudoju sviezias ). Alyvuogiu alieju sumaisiau su cesnaku, trintu peperoniu(kad astrumas truputi jaustus blush2.gif ), zolelem svieziom kokiom tik namie radau,druska ir pipirais.Tame marinade krevetes laikiau per nakti blush2.gif Karstam aliejuj pakepiau iki norimo kepimo laipsnio , uzpyliau laseliu balto vyno ir dejau i lekstes... valgoma buvo su Fokacia pagal Glacee

user posted image

Atsakyti
blink.gif blink.gif blink.gif negana, kad Nerytė pastoviai gundo su skaniausiai paruoštom jūros gėrybėm wub.gif tai jai į kompaniją dar atėjo aguonele thumbup.gif mergaitės, super, trūksta žodžių 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O mane domina kaip kalmaru ziedus skaniai ir lengvai pasidaryt ? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karpeace @ 2009 05 12, 14:55)
O mane domina kaip kalmaru ziedus skaniai ir lengvai pasidaryt ?  bigsmile.gif
Aštrūs gruzdinti kalmarų žiedeliai
3 v.š. miltų
2 a.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios parikos miltelių ar smulkinto džiovinto čili
česnako miltelių
0,5 a.š pipirų
0,5-1 a.š. druskos
aliejaus gruzdinimui

Visas sausas sudedamąsias dalis sumaišyti, aliejų užvirti. Nusausinus kalmarus popieriniu rankšluosčiu, juos gerai apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje bei dėti į įkaitusį aliejų ir virti 2-3 minutes (kad tešla spėtų apskrusti, o kalmarai liktų minkšti). Ištraukus iš aliejus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ir viskas. Galima valgyti smile.gif Skaniausia su kokiu saldžiaaštriu padažu.

O atrodo štai taip.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 12 gegužės 2009 - 15:37
QUOTE(Imen @ 2009 02 24, 23:20)
Sveikos  4u.gif

Taigis nesenai restorane valgiau kalmaru troskina, toks su baltu padaziuku, labai skanu, bet neismanau kaip reiketu namuose toki pasigaminti  g.gif ?

O ga kokiu patiekalu zinot kur butu galima naudot krevetes g.gif ???


Spagetti su krevetėmis

400 g. kreveciu (saldytu arba svieziu)
2 cesnako skilteles
Ziupsnelis svieziu krapu
Ziupsnelis svieziu petrazoliu
2 saukstai grietineles
50 g supajustyto Brie surio
2 saukstai saltai spausto alyvuogiu aliejaus

Aliejuje labai lengvai apkepti sutrinta cesnaka (labai lengvai, nes nieko nera klaikiau uz sudegusi cesnaka).
I alieju sudeti krevetes, troskinti apie 5 min.
Supilti grietinele, o kai ji uzvirs, sudeti suri.
Kai suris isilydys ir uzvirs, sudeti smulkintus krapus ir petrazoles.

Paruosta padaza uzpilti ant isvirtu spagetti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 13, 19:31)
KREVETĖS AŠTRIAM PADAŽE

user posted image

RECEPTAS ČIA


Mes Japonijoj irgi gaminam astrias krevetes thumbup.gif tik ten yra spec. kiniskas padazas, kur ant galo dedi, kaip ir budinga kinu virtuvej, jauciasi kukuruzu krakmolas, bet skonis dieviskas happy.gif

Dar Japonijoj gaminama Tempura is kreveciu (virtos aliejuje), reik pasigaminti tesla is kiausinio, miltu ir vandens (butinai ledinio) ir kepti karstame aliejuje thumbup.gif

Svarbu: Kreveciu paruosimas. Naudojamos dideles krevetes, islukstenamos (paliekant tik uodegos luksta), isemami viduriai siek tiek ipjaunant virsu isilgai arba naudoti dantu krapstuka jiems pasalinti (matosi tokia tamsi gysla, ja isemus krevetes tampa skanesnes), ipjauti keliose vietose apacia skersai, brukstelti per uodega peiliu, taip pasalinant is ten vandeni, galiausiai nusausinti krevete popieriniu ranksluosciu.

Dar gaminama kazkas panasaus i lietuviskus lietinius, issikepame blynelius ir ruosiame idara (tinka ir mazos krevetes):

Smulkiai sukapotos krevetes, bambuku ugliai, shiitake (kiniski grybai), poras (nebutinai), bei virti ryziu makaronai (isvirtus butu gerai supjaustyti). Viska sumaisyti, siek tiek deti druskos. Blynelius valgyti su padazu (sojos padazas + siek tiek acto + grastycios). Rasant cia man, seiles tysta biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 06 08, 08:24)
Smulkiai sukapotos krevetes, bambuku ugliai, shiitake (kiniski grybai), poras (nebutinai), bei virti ryziu makaronai (isvirtus butu gerai supjaustyti). Viska sumaisyti, siek tiek deti druskos. Blynelius valgyti su padazu (sojos padazas + siek tiek acto + grastycios). Rasant cia man, seiles tysta  biggrin.gif

as irgi pradejau seiletis beskaitant cool.gif
Atsakyti
Oi dekui! ryt pietums jau zinau kur sunaudot saldytas krevetes bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti