aš krevetes labai skaniai gaminau neseniai, pakepinau išlukštentas tigrines krevetes ant sviesto, kepant pabarsciau žuvų prieskoniais su citrina ir vegeta, dėjau 2-3 skilteles česnako (pagal skonį) ir šlakelį balto vyno, kad gautųsi tirštas padažiukas, įdėjau šiek tiek krakmolo.
žadėjau dar ryžių virti, bet tiko ir vienos
QUOTE(digele @ 2009 04 01, 10:49)
aš krevetes labai skaniai gaminau neseniai, pakepinau išlukštentas tigrines krevetes ant sviesto, kepant pabarsciau žuvų prieskoniais su citrina ir vegeta, dėjau 2-3 skilteles česnako (pagal skonį) ir šlakelį balto vyno, kad gautųsi tirštas padažiukas, įdėjau šiek tiek krakmolo.
žadėjau dar ryžių virti, bet tiko ir vienos 
vegeta, žuvų prieskoniai
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 18, 08:01)
As irgi nesu macius nevirtu kreveciu, visad buvna virtos ir susaldytos... as dazniausiai kepu krevetes su cesnaku ir citrinu sultimis apslakstau, o tada i salotas
niam niam
Nevirtų (atšaldytų) krevečių, midijų, austrių ir kt. būna Hyper Rimi.
QUOTE(Makarska @ 2009 04 01, 14:29)
Nevirtų (atšaldytų) krevečių, midijų, austrių ir kt. būna Hyper Rimi.
prisiminiau, kad ir Hyper maximoj yra svieziu prie sviezios zuvies
Taip atsilo orai, kad noris ko nors lengvo bet skanaus...tai labai paprastai issikepiau kreveciu (naudoju sviezias ). Alyvuogiu alieju sumaisiau su cesnaku, trintu peperoniu(kad astrumas truputi jaustus
), zolelem svieziom kokiom tik namie radau,druska ir pipirais.Tame marinade krevetes laikiau per nakti
Karstam aliejuj pakepiau iki norimo kepimo laipsnio , uzpyliau laseliu balto vyno ir dejau i lekstes... valgoma buvo su Fokacia pagal Glacee


O mane domina kaip kalmaru ziedus skaniai ir lengvai pasidaryt ?
QUOTE(Karpeace @ 2009 05 12, 14:55)
Aštrūs gruzdinti kalmarų žiedeliai3 v.š. miltų
2 a.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios parikos miltelių ar smulkinto džiovinto čili
česnako miltelių
0,5 a.š pipirų
0,5-1 a.š. druskos
aliejaus gruzdinimui
Visas sausas sudedamąsias dalis sumaišyti, aliejų užvirti. Nusausinus kalmarus popieriniu rankšluosčiu, juos gerai apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje bei dėti į įkaitusį aliejų ir virti 2-3 minutes (kad tešla spėtų apskrusti, o kalmarai liktų minkšti). Ištraukus iš aliejus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ir viskas. Galima valgyti
O atrodo štai taip.
QUOTE(Imen @ 2009 02 24, 23:20)
Sveikos
Taigis nesenai restorane valgiau kalmaru troskina, toks su baltu padaziuku, labai skanu, bet neismanau kaip reiketu namuose toki pasigaminti
?
O ga kokiu patiekalu zinot kur butu galima naudot krevetes
???
Taigis nesenai restorane valgiau kalmaru troskina, toks su baltu padaziuku, labai skanu, bet neismanau kaip reiketu namuose toki pasigaminti
O ga kokiu patiekalu zinot kur butu galima naudot krevetes
Spagetti su krevetėmis
400 g. kreveciu (saldytu arba svieziu)
2 cesnako skilteles
Ziupsnelis svieziu krapu
Ziupsnelis svieziu petrazoliu
2 saukstai grietineles
50 g supajustyto Brie surio
2 saukstai saltai spausto alyvuogiu aliejaus
Aliejuje labai lengvai apkepti sutrinta cesnaka (labai lengvai, nes nieko nera klaikiau uz sudegusi cesnaka).
I alieju sudeti krevetes, troskinti apie 5 min.
Supilti grietinele, o kai ji uzvirs, sudeti suri.
Kai suris isilydys ir uzvirs, sudeti smulkintus krapus ir petrazoles.
Paruosta padaza uzpilti ant isvirtu spagetti
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 13, 19:31)
Mes Japonijoj irgi gaminam astrias krevetes
Dar Japonijoj gaminama Tempura is kreveciu (virtos aliejuje), reik pasigaminti tesla is kiausinio, miltu ir vandens (butinai ledinio) ir kepti karstame aliejuje
Svarbu: Kreveciu paruosimas. Naudojamos dideles krevetes, islukstenamos (paliekant tik uodegos luksta), isemami viduriai siek tiek ipjaunant virsu isilgai arba naudoti dantu krapstuka jiems pasalinti (matosi tokia tamsi gysla, ja isemus krevetes tampa skanesnes), ipjauti keliose vietose apacia skersai, brukstelti per uodega peiliu, taip pasalinant is ten vandeni, galiausiai nusausinti krevete popieriniu ranksluosciu.
Dar gaminama kazkas panasaus i lietuviskus lietinius, issikepame blynelius ir ruosiame idara (tinka ir mazos krevetes):
Smulkiai sukapotos krevetes, bambuku ugliai, shiitake (kiniski grybai), poras (nebutinai), bei virti ryziu makaronai (isvirtus butu gerai supjaustyti). Viska sumaisyti, siek tiek deti druskos. Blynelius valgyti su padazu (sojos padazas + siek tiek acto + grastycios). Rasant cia man, seiles tysta
QUOTE(kittychan @ 2009 06 08, 08:24)
Smulkiai sukapotos krevetes, bambuku ugliai, shiitake (kiniski grybai), poras (nebutinai), bei virti ryziu makaronai (isvirtus butu gerai supjaustyti). Viska sumaisyti, siek tiek deti druskos. Blynelius valgyti su padazu (sojos padazas + siek tiek acto + grastycios). Rasant cia man, seiles tysta 
as irgi pradejau seiletis beskaitant
Oi dekui! ryt pietums jau zinau kur sunaudot saldytas krevetes











