Bet kokias juros gerybes galima labai skaniai ir graziai pasidaryti darant drebuciuose
.Kaip tik sventiniam sio vakaro stalui dariau vakar tokia"saltiena"- krevetes, morka gelyciu formom isskaptavau, pridejau petrazoliu, krapu, citrinos siek tiek, svoguno laiskuciu, pora ir uzpyliau skysciu,kuriame paviriau krevetes, morkas ,ipyliau zelatinos. Supilsciau i plastmasinius mazus apvalius indelius- laaabai graziai atodo
, tikiuosi bus skanu..
QUOTE(Spurgitta @ 2009 12 31, 08:35)
galiu pasiūlyti nebent kiniškos jūros gėrybių sriubos arba makaronų su jūros gėrybių padažu receptą 
norėčiau abiejų patiekalų receptus
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 31, 11:42)
Bet kokias juros gerybes galima labai skaniai ir graziai pasidaryti darant drebuciuose
spėju, kad ne tik skanu, bet ir labai gražiai atrodys
QUOTE(naaringiux @ 2010 01 02, 19:12)
Šitą receptą nužiūrėjau per TV, bandžiau, tikrai labai skanu:
MAKARONAI SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Išverdam makaronus. Geriausia imti tuos "lizdus", ir skanu ir gražiai atrodo su padažu. Darom padažą:
Šaldytas jūros gėrybes (pakelį) dedam į puodą. Kai ištirpsta ir užverda, dedam keletą šaukštų grietinės (2-3). Išmaišom ir dedam gabaliuką pelėsinio sūrio. Kai šis išsilydo, pilam šaukštą sojos padažo, dedam pjaustytas alyvuoges (20-30) ir smulkintus krapus.
KINIŠKA JŪROS GĖRYBIŲ SRIUBA
Vienam kiniečių restorane kažkada valgiau labai skanią jūros gėrybių sriubą ir nuo tada labai knietėjo tokią išsivirti. Keli kartais eksperimentų, receptų paieškų ir va galutinis variantas. Reikės:
jūros gėrybių rinkinio,
daržovių sultinio kubelių,
pomidorų,
agurkų,
kiaušinio,
ryžių acto,
cukraus,
druskos,
krakmolo, aitrios paprikos miltelių arba kokio nors aitraus padažo (pvz. tabasco).
Jūros gėrybes apviriau su keliais daržovių sultinio kubeliais. Kiek laiko viriau nepamenu, bet neilgai, gal kokias 10 -15 min. Tada pilam ryžių acto (galima ir kito) pagal skonį, šiek tiek druskos, 1-2 šaukštus cukraus, aitriosios paprikos arba padažo. Visus prieskonius dedu ir ragauju. Tada pusėje puodelio vandens ištirpinu pora šaukštų krakmolo. Galima mažiau, galima daugiau, kas kokį tirštumą mėgsta. Kiaušinį išplakti ir supilti maišant į sriubą, galima ir tik baltymą, galima visai nedėti, jei nemėgstat. Imti šiaudeliais supjaustytus agurkus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, sudėti į sriubą, išjungti ir palikti puodą uždengtą dar kokių 15 min pastovėti.
Va ir viskas
P.S. Su prieskoniais galima eksperimentuoti, aš visada dar kokių nors žolių primetu, jei turiu
Atleiskit, kad nėra nuotraukų, bet kai gaminu, o šiuos patiekalus tai ne dažnai, tai pamirštu nufotografuot
QUOTE(Spurgitta @ 2010 01 05, 08:46)
Šitą receptą nužiūrėjau per TV, bandžiau, tikrai labai skanu:
MAKARONAI SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Išverdam makaronus. Geriausia imti tuos "lizdus", ir skanu ir gražiai atrodo su padažu. Darom padažą:
Šaldytas jūros gėrybes (pakelį) dedam į puodą. Kai ištirpsta ir užverda, dedam keletą šaukštų grietinės (2-3). Išmaišom ir dedam gabaliuką pelėsinio sūrio. Kai šis išsilydo, pilam šaukštą sojos padažo, dedam pjaustytas alyvuoges (20-30) ir smulkintus krapus.
MAKARONAI SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Išverdam makaronus. Geriausia imti tuos "lizdus", ir skanu ir gražiai atrodo su padažu. Darom padažą:
Šaldytas jūros gėrybes (pakelį) dedam į puodą. Kai ištirpsta ir užverda, dedam keletą šaukštų grietinės (2-3). Išmaišom ir dedam gabaliuką pelėsinio sūrio. Kai šis išsilydo, pilam šaukštą sojos padažo, dedam pjaustytas alyvuoges (20-30) ir smulkintus krapus.
ačiū už receptus, labai viliojančiai skamba makaronai, tik bėda, kad nemėgstu pelėsinio sūrio ir alyvuogių
P.S. jūros gėrybių nereikia atšaldyti? mesti į puodą su visais ledukais? kaip įdomiai
QUOTE(naaringiux @ 2010 01 02, 19:12)
spėju, kad ne tik skanu, bet ir labai gražiai atrodys
foto nėra?
Na grazu buvo labai, priklojau salotu lapu i padekla, krapu, petrazoliu, citrinos ir pridejau tu zeliniu kreveciu
Siūlau marinuotų krevečių receptą
man jas teko valgyti pas draugę
reikės:
avokdo,
raudonos saldžios paprikos,
krevečių,gerai būtų didelių
Salotų,
Marinatui:
4šaukštų alyvuogių aliejaus,
200g,svogūno laiškų,
arba krapų,
bazilikų arba metų,
druskos ,baltųjų pipirų,
dvieju citrinu
1Citrinas nuplikyti kar6tu vandeniu,isspausti sultis,plonai nulupti zievele.
2.sultis ,alieju,pjaustytus svogunus,baziliku lapelius,siek tiek druskos,pipiru,sudet i dubeni ir i6sukti plaktuvu.
3.paprika perpjauti,i6imt seklas,i6plauti vidu isplauti,avokadanulupti supjaustyti kubeliais
4 Krevetes,smulkinta paprika ir avokada sumerkti i paruosta marinata.Uzdenkti laikyti saltai 3-4 val.
5.Pasimarinavusias krevetes sumauti ant ismeliu.
6 I lekste sudeti avokada ,paprika .
Ant darzoviu uzdeti iesmelius sukrevetemis.
Uzpilti marinatu,pabartyti plonai pjaustyta citrinos zievele.
P.S. Isdarinetas krevetes virti pasudytame vandenyje,tik nepervirti,kaitint,kol iskils i pavirsiu,pervirtos buna sunkiai kramtomos
Skanaus
man jas teko valgyti pas draugę
reikės:
avokdo,
raudonos saldžios paprikos,
krevečių,gerai būtų didelių
Salotų,
Marinatui:
4šaukštų alyvuogių aliejaus,
200g,svogūno laiškų,
arba krapų,
bazilikų arba metų,
druskos ,baltųjų pipirų,
dvieju citrinu
1Citrinas nuplikyti kar6tu vandeniu,isspausti sultis,plonai nulupti zievele.
2.sultis ,alieju,pjaustytus svogunus,baziliku lapelius,siek tiek druskos,pipiru,sudet i dubeni ir i6sukti plaktuvu.
3.paprika perpjauti,i6imt seklas,i6plauti vidu isplauti,avokadanulupti supjaustyti kubeliais
4 Krevetes,smulkinta paprika ir avokada sumerkti i paruosta marinata.Uzdenkti laikyti saltai 3-4 val.
5.Pasimarinavusias krevetes sumauti ant ismeliu.
6 I lekste sudeti avokada ,paprika .
Ant darzoviu uzdeti iesmelius sukrevetemis.
Uzpilti marinatu,pabartyti plonai pjaustyta citrinos zievele.
P.S. Isdarinetas krevetes virti pasudytame vandenyje,tik nepervirti,kaitint,kol iskils i pavirsiu,pervirtos buna sunkiai kramtomos
Skanaus
QUOTE(naaringiux @ 2010 01 05, 10:55)
ačiū už receptus, labai viliojančiai skamba makaronai, tik bėda, kad nemėgstu pelėsinio sūrio ir alyvuogių
tai gal būtų galima dėti kokio paprasto lydyto sūrio?
P.S. jūros gėrybių nereikia atšaldyti? mesti į puodą su visais ledukais? kaip įdomiai
P.S. jūros gėrybių nereikia atšaldyti? mesti į puodą su visais ledukais? kaip įdomiai
na tuomet nežinau, nes pelėsinis sūris čia visą pikantišką skonį duoda
Atšildyt jūros gėrybių nereikia, ten tas vandenukas, kuriame jos užšalę dar prieskonį kaip tik duoda
QUOTE(Spurgitta @ 2010 01 05, 12:01)
na tuomet nežinau, nes pelėsinis sūris čia visą pikantišką skonį duoda
O Brie (su baltu pelėsiu) irgi nemėgsti? Gali paeksperimentuot 
Atšildyt jūros gėrybių nereikia, ten tas vandenukas, kuriame jos užšalę dar prieskonį kaip tik duoda
Atšildyt jūros gėrybių nereikia, ten tas vandenukas, kuriame jos užšalę dar prieskonį kaip tik duoda
va Brie, jau kitas reikalas, reikės bandyt su juo
kreveciu salotos
pomidorai
agurkai
poras
krevetes,pakepintos truputi aliejuje ispaudus cesnako
mandarinu skilteles
ir viskas su majonezu tai tikrai egzotiska ir skanu..
pomidorai
agurkai
poras
krevetes,pakepintos truputi aliejuje ispaudus cesnako
mandarinu skilteles
ir viskas su majonezu tai tikrai egzotiska ir skanu..









