Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

noriu, kad vaikas būtų saugus ir kuo daugiau lauke smile.gif Bet gaunam ir maistą pagamintą ir dar daugiau
Atsakyti
Esu dirbusi aukle oi kiek nemazai, visuomet reikia rasti bendra kalba su tevais. Bet karta man pasake mamyte: man tereikia kad kas vonia isplautu, grindis issluotu, kol as su vaiku esu. Nu tai atsiprasau:D reik zinoti kas yra aukle - ir kas yra namu seimininke. Aukles darbas suziuret vaika bei ji lavinti. Is patirties sakau, tai padaryti nera taip lengva kai dar reikia gaminti tris kartus ir po to virtuve tvarkytis po kiekvieno maitinimo. Vaikas gali oi ko prisidaryti kol puodus plauni.. Bet zinoma, jei vaikas mazas, kol miega, gali daug padaryti. Siaip siulau mamos bent kazkiek maisto paruosti, kad neuztrukstu aukle tiek laiko ziuredama i keptuve, o ne i vaika. Bet cia kiekvienos mamos pasirinimas. Tik rizika didesne.
Zinau tiek: kokius namus atejusi radai, tokius ir palik. jei vaikas ko pridirba, aukle turetu sutvarkyti kiek imanoma.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 12, 23:31)
Mes gyvename Vilniaus centre, kasdien vedžioju šunį, tai dažnai pastebiu aukles, kurios įvairaus amžiaus vaikučius lauke vežioja po aplinkinius kvartalus, kur tikrai judrus eismas, daug automobilių. Tiesiog tingi paėjėti iki parkų, skverų. Suka suka ratus po "neekologiškas" teritorijas. Manyčiau reikėtų aptarti su auklėmis centre gyvenantiems, kad jų vaikai nekvėpuotų užterštu oru tik dėl auklių tingėjimo. Ne taip ir toli gi, centras ne toks ir didelis. 4u.gif


iš kur žinote, kad ten auklės? g.gif
Atsakyti
Dabar kai paskaitau,susidarau ispudi,kad mes turejom nuostabia aukle thumbup.gif Taip,prie puodu ji nestovedavo po 3 kart dienoj,na pusryciam vaikui koses,omletuka, varsketuku ar blynu padarydavo be problemu, budavo,kad paprasydavau isvirt kokios sriubytes ar iskept kotletukus is mano palikto farso, padaryt bulviu koses. As manau,kad i aukles pareigas ieina vaiko maitinimas svieziai pagamintu maistu,o ne sildytu mikrobangej. Voniu sveist ar dulkiu valyt kas be ko tikrai neprasem, bet grize namo visada rasdavom namus tvarkingus! Indai kas be ko budavo suplauti, sudeti, vaiko zaislai sutvarkyti, ismurzinti rubai, batai parejus is lauko apvalyti, 1-2 kar per savaite grindis praplautos. Ji ateidavo i darba kaip pas save namo, kai vaikas miegodavo tiktai nesededavo 2-3 val kompe!!!mes net patys ja skatindavom pailset,paskautyt zurnala,bet ne...eidavo,kuisdavos vis kazka,tai skalbinius isdziausto,tai sudelioja i spinta vaiko rubus, tai kokiu bulviu mum nuskuta vakarienei...paskaicius apie daugumos aukliu "zamaskes" vemt norisi tiesa sakant!nori uzdirbt 500€ (praktiskai visa mano alga!!!),ir skype sedet 2 valandas. Kuri is mamu darbe ta daro pasakykit??
Ir tik nereikia dabar pult draskyt akiu,kad kol vaikas nemiega absoliuciai nieko nepasidarysi,nejuokinkit!!!as absoliuciai viska pasidarau su vaiku ir jis pas mane toli grazu ne is tu,kurie sedi ant kilimelio ir zaidzia savarankiskai valanda! Ir valgyt seimai padarau,ir virtuve susitvarkau,ir 2 aukstu nama susitvarkau su pertraukom, ir tuo paciu speju ir vaiku uzsiimt ir i lauka iseit ir t.t. Nereikia auklei sveist voniu,bet palaikyti minimalia svara ir tvarka aplinkoj,kurioje buni visa diena privalu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Braskeele: 19 rugsėjo 2015 - 09:02
QUOTE(-Braskeele @ 2015 09 19, 09:00)


tai kokios auklės pareigos? Pagal jūsų parašymą tai pas jus auklė neturėjo jokių pareigų išskyrus maistą pagaminti. Auklė vaikui. Ne namams, o vaikui. Tai ką ji turi be maitinimo atlikti. Siekiamybė kokia?
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2015 09 20, 21:09)
tai kokios auklės pareigos? Pagal jūsų parašymą tai pas jus auklė neturėjo jokių pareigų išskyrus maistą pagaminti. Auklė vaikui. Ne namams, o vaikui. Tai ką ji turi be maitinimo atlikti. Siekiamybė kokia?

Aukles pareigos yra viskas kas susije su vaiko prieziura ir lavinimu, vaika reikia maitinti, reiskia ta maista reikia paruosti, ar kuri mama maitina vaika sildytu vakaryksciu maistu?Na taip, kartais maitina, bet auklei yra mokami pinigai uz visapusiska rupinimasi vaiku, tad maistas turi buti ruosiamas svieziai, jau nekalbu apie tai, kad indai turi buti suplauti, virtuve aptvarkyta. Isvesti vaika i lauka, grizus sutvarkyti jo drabuzius, batus. Zaisti, skaityti knygutes, piesti, paskui viska sutvarkyti, sudeti i vietas. Namus noriu rasti bent jau tokius kokius palikau, o palieku visada tvarkingus. O ne grizusi po darbo pulti delioti ismetytus vaiko rubus, batus, zaislus, plauti indus ir ruosti maista rytojui vaikui ir auklei, nes pvz musiske pas mus valgydavo smile.gif
Atsakyti
kaip tik šitaip ir dauguma auklių supranta savo pareigas, jei man bus leista už jas pasisakyti.
Atsakyti
būti su vaiku, priziureti, kad ko neprisigalvotu ir neprisidirbtu, padeti padaryti pamokas (pradine klase), uzsiimti po pamoku, kad neguletu istisai prie kompo.
Atsakyti