QUOTE(lingva @ 2009 06 21, 22:25)
turim aukle ta pacia jau antri metai. meluociau, jei sakyciau kad ji ideali. salygos buvo mano surasytos juodu ant balto. auklei nepriklause nei valyt namus, nei skalbt ar lygint. svarbiausia buvo vaikas ar jo interesai. sutinku, kad niekas geriau uz mane pacia vaiko nepriziures, bet jei nera salygu?
pirmi metai buvo idealus. aukle visada buvo skatinama prizais ir dovanelem.bet apsirodo, kad pdariau sau meskos paslauga. ji matyt pagalvojo, kad esu labai turtinga ir pradejo sau leisti labai daug. pvz. issinesti nesuvalgytus, bet dar tinkamus valgyti pietus savo suniui. nors gal as buciau norejus is darbo grizus tai suvalgyt(tegul tik slakelis bet vistiek tai mano produktai). kava gere kibirais. turbut. nes kaip paaiskinti, kad pirmadieni ryte supylus 500g jacobs pakuote, penktadieni beveik matau dugna? paskutinem dienom visai isnaglejo. kadangi turiu padaryt pietus- pasake kad vaikams isvirciau saldzios melyniu sriubos- ir ja pati beveik visa suede. nes didzioji dukra buvus ta diena namie pasake kad jiems buvo ipilta po mazyti samtuka, o sau supyle viska kas liko
po to. eina i kambari ir valgo. butu nieko jei surinktu tai kas iskrenta is burnos. bet ne kur tau- griztu ir ilipu i ka nors. aplamai visi namai jau limpa. mesiu ja lauk, gryna nevala, jau persiplaunu jos plaunamus indus, nes slykstu liesti. nesu svaruole ir tvarkinguole, bet netvarka mane siutina, ypac jei ne as ja padariau.
o kur čia nors žodiai apie auklęir jos pareigas? Taip ir likau nieko nesupratus. Gal galit nuosekliai parašyt- kuo ji turėjo užsimt ir kaip tuo užsiėmė.
Ar suprantat ko klausiu- ne ką valgė ir kiek gėrė, ir ne fekalijų tūrio ir turinio klausiu. O ką ji turėjo daryti su jūsų vaikais. Tai parašykit.
Dėl atliekų kuriuos ji išneša savo šuniui, irgi galit pasaky- taip ir taip, mieloji- neišneškit atliekų- aš jas valgysiu. Pamatysit, neišneš maža kokių žmonių ant svieto pasitaiko, kaip kam ir atliekos skanu. Ir apie kavą galit pasakyt, o žiinot nesiplikykit kavo kibiro- vis vien tiek iš karto neišgersit. IR kai valgo- patarkit užsičiaupt, kad nebyrėtų. Tai čia yra tokie va dalykai, kurie kaip ir niekaip nesusiję nei su auklės pareigom nei su bet kokio kito žmogaus, tiesiog tai mandagumo taisyklės.
Ir dar, o tamstos vaikai tai kaip pasakyt- prigimtiniai aristokratai- jiems valgant netrupa ir iš burnos nebyra? Sakykit o pagal ką jūs tuos trupinius apskritai rūšiuojat, pagal kokius pažymius- čia auklės trupinys, šia vaiko trupinys.
Dėl visko visur lipimo, tai ir vėl kažin ar negali būt taip, kad jūs pati vaikuose neskatinat asmens higienos, ir jie neįpratinti plautis rankų tai dėl to viskas ir limpa?
Pagalvokit apie tai, na dasuge.