Pas mus labai paprasta tvarka ir labai paprastos auklės pareigos- ateiti į darbą laiku, kadangi vaikas jai atėjus dar miega ji turi pasiruošti ugdomai veiklai, toliau vakas keliasi, rytinis prausimasis, vandens procedūros, pusryčiai, rytinės pamokėlės, judrūs žaidimai lauke, jei geras oras, jei ne yra įrengtas tam rūsys, toliau ramūs ir savarankiški žaidimai kol pašyla pietūs, pavalgymas, vandens procedūros, miegelis. Kol vaikas miega, auklė parengia kūrybinius , situacinius žaidimus. Miega ilgai, auklė gali ir atsipūsti, pažiūrėti TV,Paskaityti knygą, ar vekti tai, ką veiktų jei nuosavas vaikas namuose miegotų.Atsikelia, nusiprausia vaikas eina žaisti jau parengtų žaidimų, po to pavakariai, ir vėl jei geras oras žaidžia lauke, jei nelabai geras žaidžia rūsyje ar kambaryje. Dėl žaislų tvarkos, tai čia jau jų reikalai- nesikišu, turiu pageidavimą- visi tvarkymai tik su vaiku, kaip jie susitvarko taip ir jiems gerai, o dėl indų, na tai koks skirtumas kas paspaus indaplovės mygtuką. Visa kita susitvarkau pati, man visiška nepatinka kad kažkas po mano skalbinius raustųsi, lovas klotų ar grindis plautų. Čia mano namai, aš juos myliu, juos pati ir tvarkau.
Mūsų auklė labai puikus žmogus, išsilavinęs, iš jos gaunam daug žinių, daug ko pasimokom, ir svarbiausia to, kaip nesugižti šiais laikais. Dirba jau pora metų, ir dar kelis metus tkrai dirbs.
Auklės pareigos užsiimti su vaiku, su juo žaisti, tvarkyti žaislus ir apskritai namus, jei juos patys su vaikučiu sukuičia. Manau, kad auklė neturi šveisti tualetus, daryti generalinę tvarką, tvarkyti paliktus nevalyvus namus. Mano nuomone ( to ir reikalavau , kai samdžiau auklę), auklė turi palikti namus tokius, kokius rado ryte atėjusi į darbą. Žaislų tvarkymas, trupinių šlavimas ir kiti smulkūs darbeliai, kurie atsiranda per dieną dirbant su vaikiuku, nėra namų šveitimas, tai elementarus vaiko lsavitvarkos įgūdžių ugdymas ( jei padaryta netvarka žaidimų metu yra tvarkoma kartu su vaikiuku , jei jis ne visai leliukas, o jei leliukas - na manau nei vienai auklei rankos nenutrūks, jei darbo vietą susitvarkys). O už rimtus namų šveitimus, indų plovimus, valgio gaminimą šeimai ir t.t. reikia atitinkamai ir mokėti, tik to tikrai neturėtų daryti auklė, jei sąžiningai dirba su vaiku. Kažkaip pastebiu tendenciją, kad samdant auklę dažnai tampa svarbesni tokie dalykai kaip namų šveitimas ir t.t., o ne darbas su vaiku. Tuomet geriau vaiką leisti į darželį, kur jis bus lavinamas.
QUOTE(sauadsa @ 2009 07 27, 15:05)
Kažkaip pastebiu tendenciją, kad samdant auklę dažnai tampa svarbesni tokie dalykai kaip namų šveitimas ir t.t., o ne darbas su vaiku. Tuomet geriau vaiką leisti į darželį, kur jis bus lavinamas.

Aš, kai atėjau dirbti į šeimą, buvo pasakyta, svarbiausia, kad užsiimčiau su vaiku, nereikia tvarkyti nei namų, nei kepti kugelių (patirtis iš buvusios auklės). Tai svarbiausia mano pareiga - vaikas. Užimti jį, pasirūpinti juo, pamaitinti. Savaime suprantama, kad sutvarkau ir trupinius ir indus po pusryčių, pietų ar vakarienės. Kai vaikelis miega, randu laiko sutvarkyti žaislus ar rubelių spinta. Tai tiek

Auklė - ne namų šeimininkė... Manau auklė turi prižiūrėti mažylį, žaisti su juo, pamaitinti (mano gamintu maistu) ir... būdavau labai dėkinga, jei kol vaikai miegodavo ji sutvarkydavo virtuvę...

Mano darbas budavo taip pat zaisti su vaikuciu,susitvarkyti zaisliukus musu po zaidimo,pagaminti valgyti,jei mamos nebudavo..Bet budavo,kad ateinu ir namai tokie netvarkyti,kad negaledavau as tokiuose namuose sedet,kur ant zemes pilna trupiniu ir pan.,nes mes su vaiku zaizdavome nat grindu,tai tuo atveju issisiurbliuodavau,ar tarkim reikedavo gaminti valgyt,o kriaukle pilna indu ,tai tuo atveju ir apsitvarkydavau,nes nemoku tokioje aplinkoje dirbti

QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 24, 20:39)
Mano darbas budavo taip pat zaisti su vaikuciu,susitvarkyti zaisliukus musu po zaidimo,pagaminti valgyti,jei mamos nebudavo..Bet budavo,kad ateinu ir namai tokie netvarkyti,kad negaledavau as tokiuose namuose sedet,kur ant zemes pilna trupiniu ir pan.,nes mes su vaiku zaizdavome nat grindu,tai tuo atveju issisiurbliuodavau,ar tarkim reikedavo gaminti valgyt,o kriaukle pilna indu ,tai tuo atveju ir apsitvarkydavau,nes nemoku tokioje aplinkoje dirbti 

Nu tokioje situacijoje aš elgdavaus taip pat, nors retai taip būdavo, kad ateičiau ir būtu didžiausia netvarka, bet tarkim jei savaitgaliui pasilikdavau viena su vaikeliu, tai prasisiurbdavau, vaikui maloniau švaroj žaist, ir virtuvę visada tvarkingą palikdavau

QUOTE(Lizzy @ 2009 08 24, 23:56)
Nu tokioje situacijoje aš elgdavaus taip pat, nors retai taip būdavo, kad ateičiau ir būtu didžiausia netvarka, bet tarkim jei savaitgaliui pasilikdavau viena su vaikeliu, tai prasisiurbdavau, vaikui maloniau švaroj žaist, ir virtuvę visada tvarkingą palikdavau

pas mane tokia situacija galima sakyti buvo visada taip,ir mama tiesiog veliau priprato,kad as siurbliuoju ir net aciu nepasakydavo

QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 25, 12:21)
pas mane tokia situacija galima sakyti buvo visada taip,ir mama tiesiog veliau priprato,kad as siurbliuoju ir net aciu nepasakydavo 

O manęs visada atsiprašydavo už netvarkingus namus, jei būdavo apjaukti, kai ateidavau

Neleisciau auklei tvarkyti mano namu ir plauti bei lyginti mano vaiko rubeliu, to labiau, po manes tvarkytis virtuveje. Aukle turi priziureti mano vaika, uzsiimti su jo, skaityti jam, zaisti, mokyti. Aukle ne namu seimininke. Taip, po savo zaidymu su vaiku turetu kartu su vaiku surinkti zaisliukus ir sudeti viska i vietas, bet ne daugiau.

QUOTE(Fyja @ 2009 09 03, 22:00)
Neleisciau auklei tvarkyti mano namu ir plauti bei lyginti mano vaiko rubeliu, to labiau, po manes tvarkytis virtuveje. Aukle turi priziureti mano vaika, uzsiimti su jo, skaityti jam, zaisti, mokyti. Aukle ne namu seimininke. Taip, po savo zaidymu su vaiku turetu kartu su vaiku surinkti zaisliukus ir sudeti viska i vietas, bet ne daugiau. 

Sutinku, bet kol vaikas miega, manau galima išplauti tas jo kelias lėkštutes. Nieko čia blogo

QUOTE(Jamaica 06 @ 2009 08 24, 18:14)
Auklė - ne namų šeimininkė... Manau auklė turi prižiūrėti mažylį, žaisti su juo, pamaitinti (mano gamintu maistu) ir... būdavau labai dėkinga, jei kol vaikai miegodavo ji sutvarkydavo virtuvę... 

jetau, o taip jauciuosi kalta, kad kartais palieku indus neplautus, o aukle isplauna. Arba zaisliukus sutvarko atejusi is ryto, kurios mes ismėtem vakare

....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika

Bet siaip mes ir taip jai kokiu 10 vitu buna permokam i savaite