Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

Sveiki, žinokit nieko nepasakė nors klausiau kelis kartus medikes kodel taip atsitiko ar tures šis dalykas atsiliepimu kitiems pastojimo atvejais. Tiesiog atsakydavo taip buna ir gan dažnai ir cia normalu,nera vieno atsakymo del ko įvyksta persileidimas.. tai tiek žinių ir suprask kaip nori.

Atsakyti
QUOTE(Zyle30 @ 2017 02 05, 04:47)
<p>Sveiki, žinokit nieko nepasakė nors klausiau kelis kartus medikes kodel taip atsitiko ar tures šis dalykas atsiliepimu kitiems pastojimo atvejais. Tiesiog atsakydavo taip buna ir gan dažnai ir cia normalu,nera vieno atsakymo del ko įvyksta persileidimas.. tai tiek žinių ir suprask kaip nori.</p>

Na taip, persileidimai gali įvykti dėl įvairių priežasčių: vaisiaus genetiniai ar vystymosi sutrikimai, infekcijos, tam tikri mamos anatominiai, funkciniai ypatumai, sveikatos būklė. Galbūt tos pačios priežastys, dėl kurių nepavyko išnešioti, dabar trukdo pastoti.
Kaip Jūs pati sakote, svarbu ryžtis žengti pirmąjį žingsnį. Nueisite pas vaisingumo specialistus, kartu su jais sudėliosite tyrimų planą, gausite rezultatus ir bus matyti ką daryti toliau.
Gera žinia ta, kad Jums pastoti pavyko. Vadinasi Jūs galite! Reikia tik iš naujo subalansuoti, suderinti organizmą, kad šis kartas būtų sėkmingas.
Atsakyti

Na taip, persileidimai gali įvykti dėl įvairių priežasčių: vaisiaus genetiniai ar vystymosi sutrikimai, infekcijos, tam tikri mamos anatominiai, funkciniai ypatumai, sveikatos būklė. Galbūt tos pačios priežastys, dėl kurių nepavyko išnešioti, dabar trukdo pastoti.
Kaip Jūs pati sakote, svarbu ryžtis žengti pirmąjį žingsnį. Nueisite pas vaisingumo specialistus, kartu su jais sudėliosite tyrimų planą, gausite rezultatus ir bus matyti ką daryti toliau.
Gera žinia ta, kad Jums pastoti pavyko. Vadinasi Jūs galite! Reikia tik iš naujo subalansuoti, suderinti organizmą, kad šis kartas būtų sėkmingas.

As pati darau prielaida kad pas mane kadangi  yra rezus - kraujo grupe ir laiku nesileido laiku antikuniu. Darau prielaida kad vaikelis buvo rezus + nes vyras turi tokia kraujo grupe.

Atsakyti
Sveikos, karts nuo karto pasiskaitydavau temas apie nevaisingumą, bet jau pribrendo laikas ir man pačiai parašyti ir kreiptis patarimo į jus.
Istorija tokia, kad nepastoju jau 5 metai. Pries 4 m. daryta laparoskopija, deš.kiaušidėj 3 st.endometriozė. Gydytojai liepė per metus pastoti, aišku nepasisekė, vėl kreipiausi į juos, vėl endometriozė atsinaujinus. Liepė kreiptis į vaisingumo specialistus, bandyt pastot su jų pagalba. Operuot nenorėjo, nes dar daugiau pasišalins kiaušidės... Metus laiko lankiausi vaisingumo kl., begalės vaistų, stimuliavimai, vaistų leidimas į pilvą (didžiuojuosi savimi, kad įveikiau baimę smile.gif ) ir t.t. Nesėkmingai. Galiausiai gydanti gyd.perėjo dirbti į kitą kliniką ir nutraukiau visas procedūras, nes jau buvau psichologiškai pavargusi ir pinigų begalė iššvaistyta per niek. Po pusmečio vėl kulniavau į polikliniką, paėmiau siuntimą į Santariškes. Vėl krūvos tyrimų, kiaušidėj endometriozė, prie gimdos mioma ir gyd.pasiūlyti 4 variantai:
1. Pastoti natūraliai (kas mums nesigauna jau 5 m.)
2. Gydyti endometriozę stabdant mm (kas truks apie 1,5 m.)
3. Pagalbinis apvaisinimas (pasekmės- dar labiau išplis endometriozė, bus problemų dubenyje (kažkokie pūliai ar kažkas tokio, jau nepamenu))
4. Vėl laparoskopija ir iškart pagalbinis apvaisinimas (aišku pašalinus operacijos metu kažkiek kiaušidės dar mažesnė tikimybė pastot).
Esu pasimetus, nebežinau ką daryt ir ką rinktis. Metai bėga, nejaunėjam, o problemų kuo toliau tuo daugiau.... unsure.gif
Atsakyti
Laba visoms smile.gif

oike, prie kurio sprendimo Jūs pati labiausiai linkstate?
Objektyviai geriausio sprendimo manau nėra. Geriausias yra tas, kuris priimtiniausias Jums pačiai. Tikėtina, kad skirtingos moterys šioje situacijoje pasielgs skirtingai smile.gif
Pabandykite išskirti, kokie kiekvieno sprendimo privalumai ir kokie trūkumai? Tuomet matysite, kuri išeitis Jums geriausia. Arba pirmiausia atmeskite tuos, kurie Jums tikrai nepriimtini ir liks mažiau variantų.
Aš savo sprendimą matau, bet būtų gerai, kad Jūs pati tokį priimtumėte. Ir nebūtinai Jūsiškis sutaps su maniškiu smile.gif
Atsakyti
Labukas,
vakar su vyru daug kalbėjom, pirmi du variantai iškart atpuolė, likom prie 3 ir 4. Galiausiai nutarėm, kad pasirinksim paskutinį variantą. Vis dėl to, kairioji kiaušidė sveika, ten neblogai auga folikulai, gal gi pavyks po laparoskopijos pagalbinis apvaisinimas.
Tik man dar vienas dalykas ramybės neduoda, jau iš kelių pažįstamų girdėjau kalbant apie moters ir vyro nesuderinamumą, imunologinis nesuderinamumas. Vakar tiek daug prisiskaičiau, kad kirba mintis pasidaryti tyrimą, o gal tik čia problema...
Atsakyti
QUOTE(oike @ 2017 04 11, 13:02)
Tik man dar vienas dalykas ramybės neduoda, jau iš kelių pažįstamų girdėjau kalbant apie moters ir vyro nesuderinamumą, imunologinis nesuderinamumas. Vakar tiek daug prisiskaičiau, kad kirba mintis pasidaryti tyrimą, o gal tik čia problema...

Sutiksite gydytojų, skeptiškai vertinančių imuninio nevaisingumo teoriją, bet sutiksite ir nemažai pritariančių.
Kalbant apibendrintai, imuninė sistema skirta atpažinti, kas yra "savo" ir sunakinti tai, kas yra "ne savo". Kartais atpažinimas sutrinka. Organizmas gali pradėti gaminti antikūnius spermai, dėl to sperma sunyksta iš karto patekusi į moters organizmą. Taip pat ir embrionas yra savotiškas svetimkūnis moters organizme; jei imuninė sistema atpažįsta jį kaip "pavojingą", veikia taip, kad įvyktų persileidimas. Kai kuriais atvejais moterys turi antikūnius, kurie veikia prieš nuosavus hormonus, kas taip pat trukdo pastoti, pvz. endometriozė jau senai yra pripažinta autoimunine liga; arba kiaušidžių nepakankamumas, išsekimas taip pat gali būti siejamas su autoimunine moters organizmo reakcija. Kitaip tariant, imuninė sistema turi veikti labai tiksliai.
Jei mintis kirba, žinoma pasidarykite tyrimą. Bus ramiau.
Tik man asmeniškai nepriimtina sąvoka "nesuderinamumas". Skamba taip, lyg ši moteris negali būti poroje su šiuo vyru, lyg jiems nelemta, lyg jie nėra skirti vienas kitam. Sutinku daug moterų, kurias panašios mintys aplanko.
Atsakyti
DĖMESIO!
Yra laisva vieta Paramos grupėje!
Kviečiame prisijungti prie mūsų šaunaus kolektyvo smile.gif
*
Renkamės kartą per savaitę, po darbo, Vilniuje, Vaisingumo Asociacijos patalpose Žirmūnuose.
Per eilę darbo metų turime paruošę tam tikrą pagalbos programą moterims, negalinčioms susilaukti vaikų. Vien galimybė būti bendraminčių būryje, išsikalbėti, pasiguosti, dalintis emocine ir medicinine patirtimi turi didžiulę terapinę naudą! Skiriame daug laiko savęs pažinimui, įvairių socialinių, streso įveikimo, atsipalaidavimo įgūdžių lavinimui. Grupės dalyvės gauna namų darbų, kartais smagių, kartais labai rimtų ir atsakingų, į kuriuos gali būti įtraukiami artimiausios aplinkos žmonės.
Turbūt niekas taip nesuvienija, kaip bendra patirtis ir bendras tikslas. Džiaugiuosi, kad ši pagalbos forma taip pasiteisino! Būkime kartu!
Registruotis į grupę galite el.paštu psichologe@vaisingumoasociacija.lt
Jei kils klausimų, būtinai klauskite, rašykite.
Paramos grupė NEMOKAMA!
Iki susitikimų! smile.gif
Atsakyti

Labas,

 

paskutiniu metu vis paskaitinėju šią ir panašias temas.. Prieį tris metus buvau pastojus - nesulaukus dviejų mėnesių buvo persileidimas ir nuo to karto niekaip nepastoju. Nuo sausio mėnesio lankomės su vyru vaisingumo kl. Daryti trys IUI ir vienas IVF - nesėkmingai.. Visi tyrimai abiejų su vyru geri.. Dabar darome pertrauką, kad  organizmas pailsėtų ir gruodį galvosim ar bandyt dar vieną IVF.

Atsakyti
Laba visiems!


Skelbiame REGISTRACIJĄ į šių metų Paramos grupę moterims, negalinčioms susilaukti vaikų!

Grupės darbo turinys:
*nevaisingumo krizės įveikimas
*pasitikėjimo savimi stiprinimas
*pasiruošimas planuojamoms gydymo procedūroms
*vaisingumui palanki mityba ir gyvensenos įgūdžiai
*santykių su sutuoktiniu ir artimaisis stiprinimas
*savęs pažinimas ir asmenybės augimas

Grupę organizuoja ir finansuoja Vaisingumo Asociacija. Kviečiame prisijungti!
Registruotis galite el.paštu psichologe@vaisingumoasociacija.lt
Atsakyti
Apie atidėtus planus ir sustabdytą gyvenimą
Mintys iš darbo kabineto
*
Negaliu pakeisti darbo. O jeigu pastosiu? Kaip reikės pranešti naujam darbdaviui? Bus nesmagu.
Negaliu skristi atostogų. O jeigu aš nėščia?
Mane kvietė į vakarėlį. Neisiu, negaliu gerti, gal šį kartą laukiuosi?
Kolkas nepirksim naujos mašinos, vaikai brangiai kainuoja.
*
Gali kilti jausmas, lyg būtumėte įkalintos nevaisingumo - kad galėtumėte judėti, gyventi toliau, turite laukti, kol išsispręs nevaisingumo klausimas.
Tuo momentu, kai labiausiai reikia vidinės stiprybės, ramybės, meilės ir palaikymo sau iš savęs, gyvenimas sustoja.
Gyvenimo įvykiai ir yra tiesiog gyvenimo įvykiai. Problemomis mes juos paverčiame savo galvose.
*
Gražios visoms dienos!
Atsakyti
Judesio ir šokio terapija

Ketvirtadienį, lapkričio 9d. 18val. noriu Jus pakviesti į renginį - judesio ir šokio terapijos užsiėmimą.
Vis ieškau įvairių būdų padėti pacientams, judesio terapija - vienas jų.

Kai norisi išleisti emocijas, išlieti pyktį, apmaudą, kitus jausmus. Kai norisi atsipalaiduoti, pailsėti, paleisti. Kai norisi išsilaisvinti, pratrūkti, išdrįsti. Galiausiai pabūti sau, mokytis įsiklausyti į savo kūną, pažadinti savo moteriškumą.

Nesirūpinkite dėl fizinio krūvio ar jūsų gebėjimo šokti, tai ne treniruotė, tai - terapija.
Užsiėmimą mums ves šokio ir judesio terapijos, geštalt psichoterapijos praktikė Agne Dičiūtė.

Renginys uždaras, skirtas Paramos grupių merginoms, todėl turime vos porą laisvų vietų.
Kviečiu suskubti ir pasinaudoti galimybe prisijungti prie mūsų šaunaus būrio!!
Atsakyti