Įkraunama...
Įkraunama...

> Didingasis amžius (Muhteşem Yüzyıl)

Na ką... atsisveikinome su DA (nors žinant, kad dar rodys dokumentinį, gal ne visai tikslu taip sakyti). Kaip ir daugelis čia, jau buvau peržiūrėjusi serialą internete, bet visgi paskutinė serija per lnk tikresnės pabaigos jausmą atneša. Per 1,5 metų "Didingasis amžius" man tapo tarsi atskira gyvenimo dalimi. Paskatino domėtis osmanų istorija, kultūra, neeilinių šios dinastijos asmenybių gyvenimais. Dažnai mintyse sukdavosi veikėjų pasakyti aforizmai. Kokia galinga televizijos galia vis dėlto smile.gif
Didžiausi komplimentai ir aplodismentai kūrėjams. Nuostabus serialas, tikrai pats geriausias, kokį teko matyti. Neįtikėtinai jautriai, įtikinamai perteikta visa žmogiškų jausmų amplitudė: nuo begalinės meilės iki širdį veriančio skausmo, nepriekaištinga VISŲ aktorių vaidyba (Halitas Ergenčas išvis, mano galva, oskaro vertas už tokį įsikūnijimą. Holivudo aktorėliams slėptis po lapais tik). O kur dar fantastiškas muzikinis takelis, Ibrahimo smuiko melodija... pasaka, galima klausyti visą amžinybę.
Įdomu buvo stebėti, kaip keitėsi veikėjai ir jų gyvenimai, charakteriai nuo pirmo iki ketvirto sezono, kokia skirtinga pradžia ir pabaiga! Be galo taikliai atskleista žmogaus kaita metams bėgant, pasaulėžiūra, vertybių supratimas, nuolatinė blogio ir gėrio kova, atsakas už nuodėmes. Apskritai, manau, šiame seriale kaip niekur kitur puikiai parodyta žmogaus prigimtis: polinkis į nuodėmes, suklupimus, bet kartu ir labai gražiai atskleista meilės, gerumo galia.
Sukrėtė ir mirtys, liudijančios žiauriais to meto taisykles. Mane labiausiai vis dėlto sujaudino Mustafos mirtis, kuris, mano manymu, ir buvo verčiausias perimti sostą.
DA daug apie ką privertė susimąstyti, nepaisant šiokio tokio ištempimo 4to sezono viduryje - tai buvo puikus reginys. Neatsisveikinu su visam, karts nuo karto vis pasižiūrėsiu įsimintiniausias vietas. Kaip meditacijai paklausysiu muzikinio takelio.
Buvo smagu ir įdomu diskutuoti, dalintis mintimis. Tikiuosi sulauksime Lietuvoje ir "Kosem Sultan" bei tęsime diskusijas apie Osmanų dinastiją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 01 kovo 2015 - 16:56
QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 17:49)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
kaip gaila, bet p a b a i g a...ech
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 16:49)
Tikiuosi sulauksime Lietuvoje ir "Kosem Sultan"  bei tęsime diskusijas apie Osmanų dinastiją 4u.gif

O cia naujas serialas? Ar jau sukurtas? Nieko nezinau... Kaip idomu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pecilija @ 2015 03 01, 18:04)
O cia naujas serialas? Ar jau sukurtas? Nieko nezinau... Kaip idomu  unsure.gif

Tokio pačio tipažo serialas, kaip DA, tų pačių kūrėjų. Bus pradėtas rodyti nuo rugsėjo 1. Youtubej yra traileris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 18:16)
Tokio pačio tipažo serialas, kaip DA, tų pačių kūrėjų. Bus pradėtas rodyti nuo rugsėjo 1. Youtubej yra traileris smile.gif

Vau! Lauksim!
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 19:16)

na,nežinau...nemanau,kad kokie nors tęsiniai ką nors pridėtų.Tai tik kūrėjų svajonė pratęsti DA reitingus....nepaleist DA žiūrovo...Deja,nemanau,nemanau.. g.gif
Atsakyti
O aš manau, jog labai realu, kad reitingai bus tokie pat aukšti kaip ir DA smile.gif Ypač Balkanuose, kur šis serialas susilaukė absoliutaus triumfo. Aš laukiu pozityviai nusiteikusi, jei nepatiks - nežiūrėsiu, o dabar džiaugiuosi, kad bus galimybė pamatyti ir kitus įkūnytus Osmanų dinastijos valdovus. Tuolabiau, kai Kiosem tokia kontraversiška ir galinga moteris buvo. Beje, kiek skaičiau, tai šio serialo laukimas yra labai didelis, ypač rusų forumuose didelis susidomėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 16:49)
Na ką... atsisveikinome su DA (nors žinant, kad dar rodys dokumentinį, gal ne visai tikslu taip sakyti). Kaip ir daugelis čia, jau buvau peržiūrėjusi serialą internete, bet visgi paskutinė serija per lnk tikresnės pabaigos jausmą atneša. Per 1,5 metų "Didingasis amžius" man tapo tarsi atskira gyvenimo dalimi. Paskatino domėtis osmanų istorija, kultūra, neeilinių šios dinastijos asmenybių gyvenimais. Dažnai mintyse sukdavosi veikėjų pasakyti aforizmai. Kokia galinga televizijos galia vis dėlto smile.gif
Didžiausi komplimentai ir aplodismentai kūrėjams. Nuostabus serialas, tikrai pats geriausias, kokį teko matyti. Neįtikėtinai jautriai, įtikinamai perteikta visa žmogiškų jausmų amplitudė: nuo begalinės meilės iki širdį veriančio skausmo, nepriekaištinga VISŲ aktorių vaidyba (Halitas Ergenčas išvis, mano galva, oskaro vertas už tokį įsikūnijimą. Holivudo aktorėliams slėptis po lapais tik). O kur dar fantastiškas muzikinis takelis, Ibrahimo smuiko melodija... pasaka, galima klausyti visą amžinybę.
Įdomu buvo stebėti, kaip keitėsi veikėjai ir jų gyvenimai, charakteriai nuo pirmo iki ketvirto sezono, kokia skirtinga pradžia ir pabaiga! Be galo taikliai atskleista žmogaus kaita metams bėgant, pasaulėžiūra, vertybių supratimas, nuolatinė blogio ir gėrio kova, atsakas už nuodėmes. Apskritai, manau, šiame seriale kaip niekur kitur puikiai parodyta žmogaus prigimtis: polinkis į nuodėmes, suklupimus, bet kartu ir labai gražiai atskleista meilės, gerumo galia.
Sukrėtė ir mirtys, liudijančios žiauriais to meto taisykles. Mane labiausiai vis dėlto sujaudino Mustafos mirtis, kuris, mano manymu, ir buvo verčiausias perimti sostą.
DA daug apie ką privertė susimąstyti, nepaisant šiokio tokio ištempimo 4to sezono viduryje - tai buvo puikus reginys. Neatsisveikinu su visam, karts nuo karto vis pasižiūrėsiu įsimintiniausias vietas. Kaip meditacijai paklausysiu muzikinio takelio.
Buvo smagu ir įdomu diskutuoti, dalintis mintimis. Tikiuosi sulauksime Lietuvoje ir "Kosem Sultan"  bei tęsime diskusijas apie Osmanų dinastiją 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
O man per ta dok filma nepatinka, kad aktoriai pasakoja KAIP ir KA jie vaidino (myli nemylu kencia buciuoja), butu idomiau KODEL?! ar remesi istorinuais faktais, archyvais, prielaidomis....
del brilzudysciu - tai garantavo jog bus vienintelus teisetas valdovas.. jokiu antru sansu - sukilimu nepasitenkunimo.
skaitau dabar apie Tiydorus Henrika .. tai ten subaus nebuvimas buvo TEAGEDUJA. dukros vis bdavo pripazistamis nesantuokkinemis- negalinciomus pretenduot i sosta, tai vel falinciomus...
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2015 03 01, 16:17)
peržiūrėjusi serijalą,peržvelgus kai kuriuos-a lia-istorinius rašinius,lieku,kaip ir buvau, Hiurem gerbėja...O kas dėl Suleimano sosto paveldėtojo,labiausiai esu už pirmąjį Hiuerm sūnų,kurį nužudė Mahidevran...jis ,atrodo,vienintelis dar nebuvo įklimpęs į intrigų pinkles.

Kad apie ji vieninteli nebuvo parodyta NIEKO, ka jis galvoja, ka jaucia, ko siekia - visai nieko. Kiek ji rode, tai atejo, nusisypsojo, pasisveikino ir role baigta, kita scena unsure.gif
Atsakyti
Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio serialas ir apskritai pirmasis turkiškas serialas, kurį mačiau ir galiu pasakyti, kad tai yra pats geriausias serialas kokį esu mačiusi. Bravo kūrėjams, bravo aktoriams, bravo istorikams, kurie išsaugojo ir atkūrė faktus, bravo visiems, kurie prisidėjo prie šio serialo kūrimo.
Žaviuosi serialo aktoriais už nepriekaištingą jų vaidybą, už jų monologus ir kūno kalbą kuri pasako daugiau nei bet kokie žodžiai. Žaviuosi serialo muzikiniu takeliu, kuris yra vienas gražiausių apskritai girdėtų per visą gyvenimą. Žaviuosi perteiktais jausmais, dekoracijomis ir visomis emocijomis, kurias teko pergyventi per šį serialą.
Šiandien serija, t.y. serialo pabaiga, išvis sukrėtė, išvis mirties scenos šiame seriale yra kažkas tokio, per visas praverkiau, o Suleimano mirtis ne išimtis, serija puikiai pastatyta, o laiku ir vietoj įterpti prisiminimai išvis nuliūdino, toks jausmas lyg pati viską būčiau pragyvenusi, šis serialas puikiai parodė, kaip žmogus keičiasi, kaip greitai prabėga gyvenimas ir koks trapus yra žmogaus gyvenimas.
Buvo smagu su jumis diskutuoti, ir nors kartais ir išsiskirdavo nuomonės, manau visos sutinkame kad serialas yra tikrai nuostabus ir verčiantis susimąstyti. Tikiuosi, kad kada nors jį ir vėl rodys lnk ar tv1 smile.gif
Turiu klausimą: ar šią sceną: https://www.youtube....h?v=hGLWOER6rwA , Suleimanas tik įsivaizdavo ar ji kažkada buvo ir aš jos nemačiau? g.gif smile.gif
Atsakyti