Įkraunama...
Įkraunama...

> Didingasis amžius (Muhteşem Yüzyıl)

QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 16:49)
Na ką... atsisveikinome su DA (nors žinant, kad dar rodys dokumentinį, gal ne visai tikslu taip sakyti). Kaip ir daugelis čia, jau buvau peržiūrėjusi serialą internete, bet visgi paskutinė serija per lnk tikresnės pabaigos jausmą atneša. Per 1,5 metų "Didingasis amžius" man tapo tarsi atskira gyvenimo dalimi. Paskatino domėtis osmanų istorija, kultūra, neeilinių šios dinastijos asmenybių gyvenimais. Dažnai mintyse sukdavosi veikėjų pasakyti aforizmai. Kokia galinga televizijos galia vis dėlto smile.gif
Didžiausi komplimentai ir aplodismentai kūrėjams. Nuostabus serialas, tikrai pats geriausias, kokį teko matyti. Neįtikėtinai jautriai, įtikinamai perteikta visa žmogiškų jausmų amplitudė: nuo begalinės meilės iki širdį veriančio skausmo, nepriekaištinga VISŲ aktorių vaidyba (Halitas Ergenčas išvis, mano galva, oskaro vertas už tokį įsikūnijimą. Holivudo aktorėliams slėptis po lapais tik). O kur dar fantastiškas muzikinis takelis, Ibrahimo smuiko melodija... pasaka, galima klausyti visą amžinybę.
Įdomu buvo stebėti, kaip keitėsi veikėjai ir jų gyvenimai, charakteriai nuo pirmo iki ketvirto sezono, kokia skirtinga pradžia ir pabaiga! Be galo taikliai atskleista žmogaus kaita metams bėgant, pasaulėžiūra, vertybių supratimas, nuolatinė blogio ir gėrio kova, atsakas už nuodėmes. Apskritai, manau, šiame seriale kaip niekur kitur puikiai parodyta žmogaus prigimtis: polinkis į nuodėmes, suklupimus, bet kartu ir labai gražiai atskleista meilės, gerumo galia.
Sukrėtė ir mirtys, liudijančios žiauriais to meto taisykles. Mane labiausiai vis dėlto sujaudino Mustafos mirtis, kuris, mano manymu, ir buvo verčiausias perimti sostą.
DA daug apie ką privertė susimąstyti, nepaisant šiokio tokio ištempimo 4to sezono viduryje - tai buvo puikus reginys. Neatsisveikinu su visam, karts nuo karto vis pasižiūrėsiu įsimintiniausias vietas. Kaip meditacijai paklausysiu muzikinio takelio.
Buvo smagu ir įdomu diskutuoti, dalintis mintimis. Tikiuosi sulauksime Lietuvoje ir "Kosem Sultan"  bei tęsime diskusijas apie Osmanų dinastiją 4u.gif

Kaip gražiai parašyta wub.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Leksa @ 2015 03 01, 20:37)
Kad apie ji vieninteli nebuvo parodyta NIEKO, ka jis galvoja, ka jaucia, ko siekia - visai nieko. Kiek ji rode, tai atejo, nusisypsojo, pasisveikino ir role baigta, kita scena  unsure.gif

Būtent drinks_cheers.gif Labai nykus personažas, nežinau, per kurią vietą jis atrodė kai kam verčiausias drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 17:49)
Na ką... atsisveikinome su DA (nors žinant, kad dar rodys dokumentinį, gal ne visai tikslu taip sakyti). Kaip ir daugelis čia, jau buvau peržiūrėjusi serialą internete, bet visgi paskutinė serija per lnk tikresnės pabaigos jausmą atneša. Per 1,5 metų "Didingasis amžius" man tapo tarsi atskira gyvenimo dalimi. Paskatino domėtis osmanų istorija, kultūra, neeilinių šios dinastijos asmenybių gyvenimais. Dažnai mintyse sukdavosi veikėjų pasakyti aforizmai. Kokia galinga televizijos galia vis dėlto smile.gif
Didžiausi komplimentai ir aplodismentai kūrėjams. Nuostabus serialas, tikrai pats geriausias, kokį teko matyti. Neįtikėtinai jautriai, įtikinamai perteikta visa žmogiškų jausmų amplitudė: nuo begalinės meilės iki širdį veriančio skausmo, nepriekaištinga VISŲ aktorių vaidyba (Halitas Ergenčas išvis, mano galva, oskaro vertas už tokį įsikūnijimą. Holivudo aktorėliams slėptis po lapais tik). O kur dar fantastiškas muzikinis takelis, Ibrahimo smuiko melodija... pasaka, galima klausyti visą amžinybę.
Įdomu buvo stebėti, kaip keitėsi veikėjai ir jų gyvenimai, charakteriai nuo pirmo iki ketvirto sezono, kokia skirtinga pradžia ir pabaiga! Be galo taikliai atskleista žmogaus kaita metams bėgant, pasaulėžiūra, vertybių supratimas, nuolatinė blogio ir gėrio kova, atsakas už nuodėmes. Apskritai, manau, šiame seriale kaip niekur kitur puikiai parodyta žmogaus prigimtis: polinkis į nuodėmes, suklupimus, bet kartu ir labai gražiai atskleista meilės, gerumo galia.
Sukrėtė ir mirtys, liudijančios žiauriais to meto taisykles. Mane labiausiai vis dėlto sujaudino Mustafos mirtis, kuris, mano manymu, ir buvo verčiausias perimti sostą.
DA daug apie ką privertė susimąstyti, nepaisant šiokio tokio ištempimo 4to sezono viduryje - tai buvo puikus reginys. Neatsisveikinu su visam, karts nuo karto vis pasižiūrėsiu įsimintiniausias vietas. Kaip meditacijai paklausysiu muzikinio takelio.
Buvo smagu ir įdomu diskutuoti, dalintis mintimis. Tikiuosi sulauksime Lietuvoje ir "Kosem Sultan"  bei tęsime diskusijas apie Osmanų dinastiją 4u.gif

Soled, taip puikiai viska paminejote, sunku net ir ka pridurti 4u.gif

Tiesa, man patiko Suleimano mirties momentas, kuomet pargietis Ibrahimas pastaraji pasauke, o ne Hiurem. O Suleimanas isejimo momentu pasake "draugas saukia" ar kazkaip panasiai, jausmingas ir be galo prasmingas paskutinis monologas, paliete sirdi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joviva @ 2015 03 01, 20:43)

Tiesa, man patiko Suleimano mirties momentas, kuomet pargietis Ibrahimas pastaraji pasauke, o ne Hiurem. O Suleimanas isejimo momentu pasake "draugas saukia" ar kazkaip panasiai, jausmingas ir be galo prasmingas paskutinis monologas, paliete sirdi smile.gif

Manau, tai tik paliudija, jog Suleimano ir Ibrahimo ryšys buvo tvirtesnis, tikresnis nei Suleimano ir Hiurem. Ne tiek daug melo ir apgavysčių. Juos išskyrė tik pargiečio puikybė, bet broliška meilė išliko netgi po jo mirties.
Atsakyti
QUOTE(gabrielia @ 2015 03 01, 20:40)
Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio serialas ir apskritai pirmasis turkiškas serialas, kurį mačiau ir galiu pasakyti, kad tai yra pats geriausias serialas kokį esu mačiusi. Bravo kūrėjams, bravo aktoriams, bravo istorikams, kurie išsaugojo ir atkūrė faktus, bravo visiems, kurie prisidėjo prie šio serialo kūrimo.
Žaviuosi serialo aktoriais už nepriekaištingą jų vaidybą, už jų monologus ir kūno kalbą kuri pasako daugiau nei bet kokie žodžiai. Žaviuosi serialo muzikiniu takeliu, kuris yra vienas gražiausių apskritai girdėtų per visą gyvenimą. Žaviuosi perteiktais jausmais, dekoracijomis ir visomis emocijomis, kurias teko pergyventi per šį serialą.
Šiandien serija, t.y. serialo pabaiga, išvis sukrėtė, išvis mirties scenos šiame seriale yra kažkas tokio, per visas praverkiau, o Suleimano mirtis ne išimtis, serija puikiai pastatyta, o laiku ir vietoj įterpti prisiminimai išvis nuliūdino, toks jausmas lyg pati viską būčiau pragyvenusi, šis serialas puikiai parodė, kaip žmogus keičiasi, kaip greitai prabėga gyvenimas ir koks trapus yra žmogaus gyvenimas.
Buvo smagu su jumis diskutuoti, ir nors kartais ir išsiskirdavo nuomonės, manau visos sutinkame kad serialas yra tikrai nuostabus ir verčiantis susimąstyti. Tikiuosi, kad kada nors jį ir vėl rodys lnk ar tv1  smile.gif
Turiu klausimą: ar šią sceną: https://www.youtube....h?v=hGLWOER6rwA , Suleimanas tik įsivaizdavo ar ji kažkada buvo ir aš jos nemačiau?  g.gif  smile.gif

Kad per 1 kanala kazkada rode seriju kartojima ir man atrodo nutrauke g.gif nes pamenu pati kelis kartus ziurejau per tv1 4u.gif
Atsakyti
O man sis serialas dar ir labai asmeniskas.... blush2.gif ta savaite kai ji pradejo rodyt - gime mano sunus... tai va ir "augon" kartu smile.gif Turkijoj buvom... as Hiurem sultan papuosalu prisipirkau smile.gif mb beveik itikunau barzda augibt smile.gif serialas baigesi... vaikas paaugo.. reik grist prie darbu smile.gif
Atsakyti
O kaip mirė Nasuchas Afendis? Kažkaip nepamenu, gal nemačiau tos serijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2015 03 01, 21:40)
O man sis serialas dar ir labai asmeniskas.... blush2.gif ta savaite kai ji pradejo rodyt - gime mano sunus... tai va ir "augon" kartu smile.gif Turkijoj buvom... as Hiurem sultan papuosalu prisipirkau smile.gif mb beveik itikunau barzda augibt smile.gif serialas baigesi... vaikas paaugo.. reik grist prie darbu smile.gif

smagus sutapimas wub.gif

vyrui barzdą nusikirpt lotuliukas.gif

gabrielia, paskutines sekundes tai tikrai šios dienos serijose rodė, o pradžios akimirkų aš lyg nepamenu? gal čia jam per akis vaizdai norimi prabėgo, kad visi linksmi ir draugiški g.gif kažkaip nepamenu, kad būčiau tuos tarpsnius mačius g.gif

kaip mirė Nasuchas Afendis nerodė schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 01 kovo 2015 - 23:53
QUOTE(Meege @ 2015 02 28, 23:31)
Bet ta Nurbanu labai ta Selima valdo viska įsakinėja.
Kodėl tokie žiaurūs įstatymai yra dėl sosto, kad broliai turi muštis kas užims sostą. Bayezito labai gaila ir jo vaiku, neteisybe gavosi. Ir kaip tėvas galėjo savo sūnų Mustafa sunaikinti nesuvokiama. Kam tada tu vaiku tiek gimdyti, kad paskui mušasi. Pvz: Kodėl negali būti taip kas užima sostą ir užima (iš broliu), o broliai padeda valdyti.

Brolžudiški įsatatymai buvo ne dėl puikybės, gobšumo. Bent jau kaip teigia turkų istorikai- todėl, kad nekiltų pilietiniai karai ir nenualintų didžiulės imperijos. Nes jei imperijoje kils vidiniai konfliktai, to meto "kaimynai" tikrai naudosis proga ir puls iš išorės. Juk sultonas buvo atsakingas už visą tautą. Ir mąstė visiškai kitaip, nei mąsto pvz. mūsų seimo nariai- atsakingi už tautą. biggrin.gif
Bent jau taip mums aiškino turkas, istorikas- profesorius. ax.gif

QUOTE(Isyankar @ 2015 02 28, 23:47)
Deja,  tokias kainas žmonės mokėjo už milžinišką puikybę, šlovės troškimą. Būtent, kad visi galėjo gražiai sugyventi, jei būtų nutarę vieną şehzade skirti būsimu sosto paveldėtoju, o kiti broliai padėtų valdyti imperiją, bet ne - kiekvienas troško būti vieninteliu valdovu. Garbės troškimas (nesveikas netgi) pražudydavo ištisas kartas visame pasaulyje.
O Nurbanu man patinka. Gudri ir protinga.

Be garbės troškimo buvo ir kitokia priežastis. smile.gif

QUOTE(Isyankar @ 2015 03 01, 11:53)
Beje, toji Safija, kurią vakar rodė (Selimo sūnaus numylėtinė) irgi buvo gan reikšminga istorijoje. Ją Muradas be galo mylėjo, iš tos meilės netgi propogavo monogaminius santykius t.y. neturėjo kitų žmonų, ji kaip ir Hiurem Suleimanui, darė didelę įtaką, tuo tarpu Nurbanu su ja nesutarė ir nemėgo tokio didelio sūnaus prisirišimo prie vienos moters smile.gif

Bet tai kaip jos sutars, kad ta Safija, kiek mačiau paskutinėj serijoj, tokia nekaltu veideliu, o kai rėžė Nurbanu, kad geras mokinys pranoksta savo mokytoją. Net atsilošiau...jau Hiurem buvo gan akiplėša, bet tai šita išvis viršūnėje. biggrin.gif

QUOTE(Soled @ 2015 03 01, 19:29)
O aš manau, jog labai realu, kad reitingai bus tokie pat aukšti kaip ir DA smile.gif  Ypač Balkanuose, kur šis serialas susilaukė absoliutaus triumfo. Aš laukiu pozityviai nusiteikusi, jei nepatiks - nežiūrėsiu, o dabar džiaugiuosi, kad bus galimybė pamatyti ir kitus įkūnytus Osmanų dinastijos valdovus. Tuolabiau, kai Kiosem tokia kontraversiška ir galinga moteris buvo. Beje, kiek skaičiau, tai šio serialo laukimas yra labai didelis, ypač rusų forumuose didelis susidomėjimas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Joviva @ 2015 03 01, 21:43)

Man irgi būten įstrigo, kad Ibrahimas pakvietė sultoną, o ne Hiurem.
Darau prielaidą, kad kūrėjai visgi iki galo ir nepripažino Hiurem santykio su sultonu, kaip visaverčio, lygiaverčio Ibrahimo santykiui su sultonu.

QUOTE(Isyankar @ 2015 03 01, 21:54)
Manau, tai tik paliudija, jog Suleimano ir Ibrahimo ryšys buvo tvirtesnis, tikresnis nei Suleimano ir Hiurem. Ne tiek daug melo ir apgavysčių. Juos išskyrė tik pargiečio puikybė, bet broliška meilė išliko netgi po jo mirties.

Aš manau čia daugiau filmo kūrėjų bandomas mums įteigti faktas.
Aš asmeniškai labiau noriu tikėti istorine prielaida, kad Hiurem ir sultono meilė buvo nuostabi iš nuostabiausių. (kaip ir filme patiektas baisus faktas dėl Hiurem pasiklausymo kambarėlio, istorikai spėja priešingai- kad pats sultonas jį įrengė. Man šita versija labiau patinka smile.gif )

QUOTE(draugė_lija @ 2015 03 01, 22:40)

Su vyru ir barzda- drinks_cheers.gif thumbup.gif

Maniškis turėjo užsiauginęs kone kaip sultono brandžiame amžiuje. wub.gif Nu taip smagu buvo, juokaudavom , kad nuosavą sultoną namie turiu. Tik anytos "dėka" teko nusiskusti, aceit moteriai širdis stoja matant 10 metų pasenusį sūnų. Ir negaliu nesutikti- kai nusiskuto- 10 metų akimrksniu atjaunėjo.
Tad 100 proc įsitikinau, kad vešli ilgoka barzda sendina ir gerokai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prekestolen: 02 kovo 2015 - 10:04
Rašo apie serialo dokumentiką => http://lnk.alfa.lt/n...ijoje-didingame
Atsakyti
o as tai kazkaip pagalvojau, kad Ibrahimas sultona del to kviete, kaip karo bendrazygis. nes sultonas merdejo zygyje ir prisimindavo, kaip su Ibrahimu kure planus uzkariauti pasauli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2015 03 03, 21:26)
o as tai kazkaip pagalvojau, kad Ibrahimas sultona del to kviete, kaip karo bendrazygis. nes sultonas merdejo zygyje ir prisimindavo, kaip su Ibrahimu kure planus uzkariauti pasauli g.gif

Mustafa kvietė Džiganhirą prie rojaus. Manau, kviečia tas, su kuriuo žmogaus ryšys buvo stipriausias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2015 03 02, 11:00)
Man irgi būten įstrigo, kad Ibrahimas pakvietė sultoną, o ne Hiurem.
Darau prielaidą, kad kūrėjai visgi iki galo ir nepripažino Hiurem santykio su sultonu, kaip visaverčio, lygiaverčio Ibrahimo santykiui su sultonu.
Aš manau čia daugiau filmo kūrėjų bandomas mums įteigti faktas.
Aš asmeniškai labiau noriu tikėti istorine prielaida, kad Hiurem ir sultono meilė buvo nuostabi iš nuostabiausių. (kaip ir filme patiektas  baisus faktas dėl Hiurem pasiklausymo kambarėlio, istorikai spėja priešingai- kad pats sultonas jį įrengė. Man šita versija labiau patinka smile.gif )
Su vyru ir barzda-  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

drinks_cheers.gif man rodos cia dar prisideda ir poziuris i moteri, kad ir kokia ji mylima bet vyras yra vyras g.gif
Atsakyti