QUOTE(ivetacom @ 2015 01 19, 14:42)
kai prie streso iseikvojamas substratas is kurio gaminasi adrenalinas, noradrenalinas ir dopaminas ( simpatikos hormonai), pirmiausiai issijungia virskinimas, lytiniu organu funkcijos ir skydliaukei neuztenka is ko savo hormonu gaminti. Nezinoma kuo daugiausia truksta ir tada reikia papildomai tirozino (
skatina veikluma, reguliuoja apetita,
reikalingas salinti nuovargi, apatija, prie alergiju, astmos ir daug kitu funkciju atlieka), o is jo jau organizmas pagamins kuo jam daugiausia truksta. Tirozino yra avokaduose, migdoluose, bananuose ir sezamuose.
Ar tai reiškia, kad tyrosine pavartojus arba minėtų produktų daugiau vartojant šie simptomai sušvelnėtų? Ar dėl greitesnio efekto papildą geriau pirkti?
Ačiū, kad dalinatės.
QUOTE(Kapricija @ 2015 01 19, 21:26)
Sveikos
Gal kas galetu pasakyti jei vartoju apie 100gr baltymu, iki 30 gr angliu tai yra kazkokia orientacine riebalu norma?
Kiek iš merginų pasisakymų žinau, tai baltymų turi būti 1 g vienam kg žmogaus svorio. Bet palaukit, gal dar kas nors išmintingesnis čia patars, aš pati dar ieškojimų ir klausinėjimų kelyje
QUOTE(Hippie @ 2015 01 19, 23:52)
Kokiais prieskoniais marinuojat? Pamarinavus laikot kambario temperatūroj ar šaldytuve kelias d., o po to tik ant radiatoriaus dar kelioms?
Ką reiškia stringa parasimpatika, tai kai per daug į parasimpatinį esi nukrypęs?
Užstęsęs chroniškas stresas, tai gili parasimpatika?
Aš marinuoju išvirtame sūdyme iš druskos, pipirų, lauro lapų. Prieš kabindama vytinti (vytinu gabalais nedideliais) įtrinu džiovintomis žolelėmis: petražolių lapai, salierų lapai, rozmarinas.
Man irgi įdomu apie užsitęsusį stresą?