QUOTE(Hippie @ 2015 01 19, 22:52)
Kokiais prieskoniais marinuojat? Pamarinavus laikot kambario temperatūroj ar šaldytuve kelias d., o po to tik ant radiatoriaus dar kelioms?
Ką reiškia stringa parasimpatika, tai kai per daug į parasimpatinį esi nukrypęs? Užstęsęs chroniškas stresas, tai gili parasimpatika?
Ka turiu, ta ir dedu, labiausiai mairunai man patinka, salavijo kartais idedu, raudonelio, laikau saldytuve.
Talalakinas nekalba apie nukrypimus, tik kad streso metu netenkama butinu medziagu ir simpatikai, ir parasimpatikai.
QUOTE(Gricė @ 2015 01 20, 07:21)
Ar tai reiškia, kad tyrosine pavartojus arba minėtų produktų daugiau vartojant šie simptomai sušvelnėtų? Ar dėl greitesnio efekto papildą geriau pirkti?
Ačiū, kad dalinatės.
Man irgi įdomu apie užsitęsusį stresą?
Lig ir taip, prie musu mitybos turetu uztekti is maisto, bet jei jauciami kazkokie negalavimai, ar jei greiciau reikia kazkokiu medziagu papildyti, nepamaisytu ir is papildu. Tuo labiau, kad tirozinas tai maisto dalis, ne sintetika kokia, tik jei skydliaukes hiperfunkcija yra jis netinka, bet jis sako, kad tai retai buna, kad dazniausiai panasus pozymiai, o hormonu per mazai. Cia gaunasi, kaip ir su skrandzio rugstingumu, gydo ji mazinant, o pasirodo, kad dazniausiai kaip tik jo truksta
QUOTE(JolkitaS @ 2015 01 20, 12:38)
Ivetacom, ačiū kad vis rūpiniesi

Išklausiau ir aš paskaitą apie stresą ir amino r-tis, bet nesupratau kokias geriausiai sau prisitaikyti. Galvoju gal tą gaba sviestinę ir gliciną, kad stiprinti parasimpatinę

Kažkada bandžiau ltiroziną, tai prastai man nuo jo buvo.
Tai tirozinas kaip tik atvirksciau simpatika stiprina, jei pagal Talalakina tau kaip ir per mazai acetilcholino, jis sintezuojamas is cholino, lecitino ir dar kazkokio dim...etanolio
O glicinas tinka visai nervu sistemai, ji pirmiausiai rekomenduoja, kad padetu geriau atsistatyti kitoms medziagoms.