Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(dzūkė @ 2015 02 27, 10:25)

manau, kad briedas sakyti, kad pavadinimas neteisingas - koks yra toks ir teisingas smile.gif. Gloksinija - lot. sinningia hibryde, čia sakyčiau komercinis pavadinimas. Jeigu vertint plačiau, tai jos visos yra siningijos, pas mus vadinamos gloksinijomis, pas rusus gloksinijomis, pas anglus dažniau siningijomis. Na čia kažkas gal panašaus kaip pasakyti, kad sanpaulijas neteisinga vadinti žibutėmis, nes žibutės irgi yra tokie augalai. Bet populiariai žmonės vadina kaip įpratę, visiems aišku, niekas galvos nesuka.

Yra gentis Gloxinia - apie ką ir kalba tame straipsnyje. Turi kelias rūšis laukinių augalų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 27 vasario 2015 - 09:50
Ačiū už išaiškinimą. Yra viena tokia moterytė, kur parašius, kad augini gloksiniją, užsipuola, kad pavadinimo nežinai, nes tai siningija.... Ji visada užsipuola ir dėl meilenio pavadinimo amariliu...
Atsakyti
Aš tai pirmą kartą sužinojau,kad gloksinijų būna ne gumbinių ir tokiais žiedukais ne gloksiniškais smile.gif
O siningijos tai irgi galvojau kad ir yra siningijos, nes jos kitokios . O gal ir streptokarpai yra ne streptokarpai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 02 27, 12:28)
Aš tai pirmą kartą sužinojau,kad gloksinijų būna ne gumbinių ir tokiais žiedukais ne gloksiniškais smile.gif

ten koks tai naujas perkrikštymas, nes visos rūšys, kurios tai gloxinia genčiai priskirtos, anksčiau vadinosi kitaip. Smaginasi botanikai, mokslą daro. Tai čia dar giliau pasidomėjus, kažin kas iš ko pavadinimą nusavino mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš ankstyva biggrin.gif , nežinau kas čia gausis, gal tanku unsure.gif
Achimenė Verinika Gotmanova
user posted image
Atsakyti
oho jau kokios didelės ir gražios thumbup.gif pas mane dar miega ...o gal ir neprabus.
Atsakyti
Aš maždaug tokias pernai išardžiau ir pasodinau po 1-3. Paskui tik paskaičiau, kad jų negalima persodinti ir jos neprigyja. Bet kadangi nei jos, nei aš to nežinojom, tai net menkiausios problemytės nebuvo biggrin.gif
Kai gavau iš profės - buvo po vieną augaliuką vazone. Ir sakyčiau man tai buvo gražiausia. Tie šamšalynai tai vienas kitą stelbia, iš koto verčia ir t.t. Bet čia gal skonio reikalas - jeigu norint didelės, tai vazone tikrai turi būti keli augalai. Bet šitoks variantas man atrodo per tanku - bet tik atrodo, bandyti nebandžiau.
Atsakyti
Tai ir man čia žiauriai tankiai atrodo biggrin.gif , dar žinant šios veislės buinumą. Pernai kažkaip užteko jų dydžio, tik taip ir neperkėliau į didesnius vazonėlius, tai vartaliojo ir labai išdžiūdavo.

Kažkaip nėra akvatos užsiimt su skirstymu blush2.gif
Atsakyti
merginos,o veisliniu koleriju ar auginate,kaip noreciau keleta isigyti wub.gif
Atsakyti
silvija72, čia veislinės ir yra. Tik va galva neveikia kaip čia su jom susitvarkyt doh.gif Kiek rizomų radau, tiek subėriau . Vienam vazone tai dvi veisles sumaišiau. Visgi gal reikia kažkaip retint unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2015 02 28, 11:05)
Vienam vazone tai dvi veisles sumaišiau. Visgi gal reikia kažkaip retint unsure.gif

tai jeigu norėsi atsirinkti, jos paaugę ir nežydinčios skiriasi.
Retinti gali gabaliukais, nebūtina gi išnarstyti po kaulelį.

Silvija, koleriją turiu jau tik vieną, man jos nepatiko. Liko tik bevardė, kuri raudonais žiedais žydėjo visą žiemą ir toliau tebežydi. Jinai gal ir veislinė, bet gavau be vardo. Buvau įsiveisusi keletą su vardais, bet mano salygomis jos netinka. Joms reikia daugiau šilumos, daugiau saulės, įsižydėdavo tik rudeniop, o dėl lapų auginti gaila vietos buvo. Viską išmečiau, darbe ta bevardė likusi, nes kolegos ištrenkt neleido biggrin.gif
Atsakyti
Man ir truputį gaila joms vietos. Nors pilnai savo kailiu pajust jų auginimą rūpi biggrin.gif
Šiandien užėjau į Dibleys, dar kokių 2-3 norėčiau doh.gif , jei kas pirksitės ką nors, nepamirškit manęs lotuliukas.gif

Gal tikrai pasilikt po tik mažutį kupstelį g.gif Nes jos pakankamai įbujoja.
Atsakyti