Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
o kiek žiedų užderėjo wub.gif

QUOTE(vija zemaite @ 2015 04 17, 09:24)
O iš ko jie maitinsis, nereikia komposto įmaišyti?

nereikia. 4 metus su šita giliai įaugusia mintim kovojau, kol pasidaviau. Primaišysit riebios žemės - bus jiems amen, nusinuodys. Jiems tinka tik mineralinės trąšos labai silpna koncentracija. Visa kita pakenčia (apgaulingai, nes pradžioje atrodo, kad viskas gerai) tik laikinai, senos veislės geriau, o naujos - praktiškai iš viso netolerantiškos trąšiam substratui.
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2015 04 17, 10:16)
Navstreciu Vetru  g.gif.
Nepatinka man ji,

o man ziedu grozis atperka skroteles netobuluma
man grazu labai
Atsakyti
Aš jokio komposto nededu.Pernai neklausiau protingesnių,pridėjau.Rezultate po karščių ėjo strepsai velniop.Visiškas šaknų nupuvimas.Nors žydėjo ir augo puikiai.
Šiemet nedėjau jokios maistingos medžiagos.Tik Kekkila substratas +pušų žievė+vermikulitas.Maišau 50 ant 50.Kai strepsus ruošiu žiemai dar dedu miško samanų.Šiemet auginu ant fitilio.Fitiliui samanų nededu,nes labai pritraukia vandens.Kol kas visi laikosi be priekaištų,tik keli numirė.Manau todė,kad vazoniuką pakaitino saulė.Pernai ir be fitilio žuvo dėl tokios pat priežasties.Tręšiu schultz afrikan violet 8-14-9.Jau šitos baiginėju,tai nusipirkau Substral orchidėjoms 4-4,5-8.Manau jos bus tinkamos.

Fitilis baisiai patogu,bet dar daug klausimų neišsprendžiau.Ne visi fitiliai suveikė,neberandu kur skaičiau apie vandenilio peroksidą dumblių naikinimui.Nesuprantu,kodėl jie nepūna būdami patoviai drėgni.Pas mane jie laistosi jau pusantro mėn.
Atsakyti
Po nemazos pertraukos vis gi norėčiau vėl turėt keletą strepsių. Jei kas turėtumėt vaikų pertekliaus - laukčiau pasiūlymų ar albumų nuorodų i az. Būsiu dėkinga 4u.gif
Esu Vilniuje, jei kam svarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 17 balandžio 2015 - 22:44
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 17, 15:23)

Fitilis baisiai patogu,bet dar daug klausimų neišsprendžiau.Ne visi fitiliai suveikė,neberandu kur skaičiau apie vandenilio peroksidą dumblių naikinimui.Nesuprantu,kodėl jie nepūna būdami patoviai drėgni.Pas mane jie laistosi jau pusantro mėn.

o fitilis iš ko? mačiau daro iš pėdkelnių, tada tikrai nepūna.

O vazoniukai molinukai maži ar plastmasiniai. jei buvo čierkutės 50 ml, tai kitas dydis jau stiklinaitės bus per dideli, per gilūs?
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2015 04 17, 23:43)
Po nemazos pertraukos vis gi norėčiau vėl turėt keletą strepsių. Jei kas turėtumėt vaikų pertekliaus - laukčiau pasiūlymų ar albumų nuorodų i az. Būsiu dėkinga  4u.gif 
Esu Vilniuje, jei kam svarbu.

Ačiū, aš jau turiu iš ko rinktis smile.gif
Atsakyti
Fitilį gaminu iš sitetinės virvutės.Kažką ne taip padariau,kad pėdkelnių virvutės vandens nekėlė.Viską teko pakeisti.Šiemet vazonų stengsiuos nedidinti,maximum 9-10 nr.Vazonai tik plastikiniai,nors pradžioje auginau moliniuose,be glazūros.

Emila,sveika sugrįžus į strepsininkių pasaulį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 18, 05:51)
Emila,sveika sugrįžus į strepsininkių pasaulį 4u.gif

Ačiū, tikiuosi dabar seksis geriau smile.gif
Atsakyti
[IMG]http://s017.radikal.ru/i426/1504/5a/b61d0f95222d.jpg[/IMG

DS Margarita.Žiedas monstras, ištempus nei 10 cm.Net baisu,kai toks menkas augalas išleido tokią didybę.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 18, 18:14)
user posted image

DS Margarita.Žiedas monstras, ištempus nei 10 cm.Net baisu,kai toks menkas augalas išleido tokią didybę.

pabandau pataisyt

ir kartu maniškis - tokie labiausiai man į širdį krentantys strepsai - baltam fone dryžuoti. Nežinau, ar mano skonis toks primityvus, ar kas - man labai graži veislė, o įdomumo dėlei galiu pasakyti, kad Lietuvoje niekas nenupirko nė vieno šitos veislės vaiko tongue.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 18 balandžio 2015 - 18:06
QUOTE(rusma @ 2015 04 18, 19:02)
.....Lietuvoje niekas nenupirko nė vieno šitos veislės vaiko  tongue.gif

....bet kiek kartų į jį žiūrėta doh.gif , bet deja po to, kai savo dalį jau buvau gavus biggrin.gif
Tai pirštą pačiulpiu ir gana lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai ką aš čia pridirbau g.gif ,niekaip nesupratau.Ne ten foto nuvariau ,ar ką?Bet kokiu atveju Rusmai didelis dėkui.

O Rainbow's End tikras gražuolis,kiek žinau kažkam Lietuvoje buvo gražus ir kažkas nupirko ir kažkas laukia žydėjimo. lotuliukas.gif
Na negali būti visų skoniai vienodi.Norisi ir didelių ryškių žiedų,ir mažiukų blankių.
Atsakyti