Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(raima.ma @ 2016 06 28, 15:01)
gal jau ir pavėluotai - galima kepti metaliniame dubenyje 2 biskvitus ir juos sulipinti.


taip ir dariau.Bandziau bandoma varianta,puikiai pavyko,atrode graziai...bet tikrasis,tai sakes...kreivas,sleivas ir kuprotas biggrin.gif kita syki vis kartosiu sau nu neskubek taip,ka/ puosyba reikalauja kruopstumo blush2.gif ..papasakokit kaip igusti tolygiai,lygiai ilslyginti ta sviestini krema pries dengimo mase?...
dar vienas klausimas: kaip prie valgomos nuotraukos ant torto prikabinti/priklijuoti cukrines mases raides,skaicius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Saule_: 06 liepos 2016 - 23:04
Sveikos,profesionalės,

noriu mažumėlę pasikonsultuoti.
Kepsiu 2-3 aukštų naked tortą, biskvitai klasikiniai.
Kokį kremą geriausiai parinkti, kad būtų atsparesnis šiltai dienai? Ar ganašas su baltu šokoladu nebus per opus ?
Klausimas nr 2 : tortas bus tolokai transportuojamas.Ar surinkti vietoj ar geriau vežti dalimis? Nes puošiamas bus jau nuvežtas.
Na ir galiausiai : kepant klasikinį biskvitą (1v.š. miltų,1 kiaušinis,1 v.š. cukraus), visada iškyla "pilvukas".Kaip jo išvengti ir iškepti lygų biskvitą ?

Iš anksto dėkoju. 4u.gif
Atsakyti
Ar gyvų yr ? bigsmile.gif Nes panašu,kad temutę reik pervadint tiesiog į " klausimai " biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 07 30, 12:59)
Ar gyvų yr ?  bigsmile.gif Nes panašu,kad temutę reik pervadint tiesiog į " klausimai "  biggrin.gif

Visos išėjo į grupes FB ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Grucė @ 2016 07 30, 20:53)
Visos išėjo į grupes FB  ax.gif

Gaila...nes vis dar yra ir paprastų mirtingųjų,užduodančių paprastus klausimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 07 30, 22:40)
Gaila...nes vis dar yra ir paprastų mirtingųjų,užduodančių paprastus klausimus  smile.gif

Tai ten galit užduot, pilna gi grupių- mes konditeriai, mes super konditeriai, pradedančios konditerės ir t.t
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 07 22, 16:35)
Sveikos,profesionalės,

noriu mažumėlę pasikonsultuoti.
Kepsiu 2-3 aukštų naked tortą, biskvitai klasikiniai.
Kokį kremą geriausiai parinkti, kad būtų atsparesnis šiltai dienai? Ar ganašas su baltu šokoladu nebus per opus ?
Klausimas nr 2 : tortas bus tolokai transportuojamas.Ar surinkti vietoj ar geriau vežti dalimis? Nes puošiamas bus jau nuvežtas.
Na ir galiausiai : kepant klasikinį biskvitą (1v.š. miltų,1 kiaušinis,1 v.š. cukraus), visada iškyla "pilvukas".Kaip jo išvengti ir iškepti lygų biskvitą ?

Iš anksto dėkoju.  4u.gif

Laba, nevisos išėjo į FB, tik kad naked tortų kol kas nieks neprašė, tad atsakyti nelabai yra ką... Dėl lygaus biskvito - kepu tokiomis pat proporcijomis, kaip rašėte, pilvukas neiškyla - priežasčių nežinau.
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2016 08 01, 09:53)
Laba, nevisos išėjo į FB, tik kad naked tortų kol kas nieks neprašė, tad atsakyti nelabai yra ką... Dėl lygaus biskvito - kepu tokiomis pat proporcijomis, kaip rašėte, pilvukas neiškyla - priežasčių nežinau.

AčiūD biggrin.gif nes kažkaip liūdna pasidarė-SM apskritai gera idėja visiems ir visiems gyvenimo atvejams, o gainiotis po fb nelabai yra kada... blush2.gif o ir ne tas...
Tai gal tas pilvas dėl per aukštos/žemos temperatūros... g.gif
O kas dėl kremų atsparumo ? Gal šitoj vietoj yra minčių ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 08 01, 10:07)
AčiūD  biggrin.gif  nes kažkaip liūdna pasidarė-SM apskritai gera idėja visiems ir visiems gyvenimo atvejams, o gainiotis po fb nelabai yra kada...  blush2.gif  o ir ne tas...
Tai gal tas pilvas dėl per aukštos/žemos temperatūros...  g.gif
O kas dėl kremų atsparumo ? Gal šitoj vietoj yra minčių ?  blush2.gif

Kai dideli karščiai, visada siūlau sviestinius kremus - kažkaip patikimiau, nes grietinėlė, o dar su vaisiais, labai greitai parūgsta. Kol kas niekada snikeris nėra pavedęs, su visomis jo variacijomis, nes juk niekas neuždraudė ieškoti naujų skonių smile.gif Jei daryčiau su grietinėle ir šokoladu (ganašą), tai šokolado dėčiau daugiau nei parašyta recepte. Man dar nesiblogėja plikyti kremai, tačiau reikėtų pagalvoti, kaip juos tvirtesnius pasidaryti (daugiau sviesto, žele, šokolado..?)
Dėl pilvo: esu mačiusi kažkuriame rusų forume, kad kepant biskvitą po formos apačia deda sulankstytą kepimo popierių ar foliją, o į viduriuką biskvito įdeda susuktą iš kepimo popieriaus vamzdelį, kad garas išeitų,....nežinau, ar padeda. Dar buvo rašyta, kad dėti kepti orkaitėje reikia ant grotelių, o ne ant skardos, nes taip geriau vaikšto šiluma....
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2016 08 02, 11:20)
Kai dideli karščiai, visada siūlau sviestinius kremus - kažkaip patikimiau, nes grietinėlė, o dar su vaisiais, labai greitai parūgsta. Kol kas niekada snikeris nėra pavedęs, su visomis jo variacijomis, nes juk niekas neuždraudė ieškoti naujų skonių smile.gif Jei daryčiau su grietinėle ir šokoladu (ganašą), tai šokolado dėčiau daugiau nei parašyta recepte. Man dar nesiblogėja plikyti kremai, tačiau reikėtų pagalvoti, kaip juos tvirtesnius pasidaryti (daugiau sviesto, žele, šokolado..?)
Dėl pilvo: esu mačiusi kažkuriame rusų forume, kad kepant biskvitą po formos apačia deda sulankstytą kepimo popierių ar foliją, o į viduriuką biskvito įdeda susuktą iš kepimo popieriaus vamzdelį, kad garas išeitų,....nežinau, ar padeda. Dar buvo rašyta, kad dėti kepti orkaitėje reikia ant grotelių, o ne ant skardos, nes taip geriau vaikšto šiluma....

Oi,ačiū,ačiū 4u.gif dėl biskvito būtinai pabandysiu dėt ant grotelių ir dar folijos pakišt...kažkur dar skaičiau,kad negalima tepti tortinės šonų sviestu-atseit kai biskvitas prilimpa,gaunasi tempimas ir vidurys nekyla.
dėl ganašo (planavau daryt su baltu šokoladu pagrindiniam tortui) ir aš kažkaip abejojau,nes pagrindinį darysiuosi 2 aukštų-gali nelaikyt.Kažin,o jei jogurtinio torto kremą su kiek daugiau želatinos?
Nes sviestinis vasarai atrodo kiek rieboka,be to vienam mažajam torte bus sviestinis-karamelinis,kitam-ganašas.
Nesu bais didelė asė,tiesiog savo vaikui vestuvėms kepsiu ,todėl noriu,kad viskas pasisektų ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 07 22, 16:35)
Sveikos,profesionalės,

noriu mažumėlę pasikonsultuoti.
Kepsiu 2-3 aukštų naked tortą, biskvitai klasikiniai.
Kokį kremą geriausiai parinkti, kad būtų atsparesnis šiltai dienai? Ar ganašas su baltu šokoladu nebus per opus ?
Klausimas nr 2 : tortas bus tolokai transportuojamas.Ar surinkti vietoj ar geriau vežti dalimis? Nes puošiamas bus jau nuvežtas.
Na ir galiausiai : kepant klasikinį biskvitą (1v.š. miltų,1 kiaušinis,1 v.š. cukraus), visada iškyla "pilvukas".Kaip jo išvengti ir iškepti lygų biskvitą ?


Manau su baltu šokoladu neprašausite, tik grietineles dekit maziau,kadangi ji yra skystis/vanduo,o skystis linkes begt,varvet.. sokoladas neturi sayje skystu/vandeningu ingridientu,todel bus su juo tikrai tvirčiau.

Patarčiau torta surinkti tik vietoje,ypac jei toli transportuosite,jei manoma netgi saltkrepsiuose ji vezt,butu idealu karsta diena.

Pilvukas biskvito tikrai gali buti del teperaturos per aukstos. Sakyciau ikaitinti iki 200orkaite,o idejus iskart numusti apie 170 laipsniu. Dar pabandyti vesinti biskivta letai... is radziu isjungtoj orkaitej,po keliu min atvertoj truputi,tada dar istraukus kiek goteles su visa forme,paskui isemus is orkaites keleta minuciu,ir glaiausiai tik is formos... visad puikiai gaunas. ax.gif

QUOTE(lututė @ 2016 08 02, 12:10)

dėl ganašo (planavau daryt su baltu šokoladu pagrindiniam tortui) ir aš kažkaip abejojau,nes pagrindinį darysiuosi 2 aukštų-gali nelaikyt.Kažin,o jei jogurtinio torto kremą su kiek daugiau želatinos?
Nes sviestinis vasarai atrodo kiek rieboka,be to vienam mažajam torte bus sviestinis-karamelinis,kitam-ganašas.
Nesu bais didelė asė,tiesiog savo vaikui vestuvėms kepsiu ,todėl noriu,kad viskas pasisektų  ax.gif  mirksiukas.gif


Jogurtinio nesiulyciau rinktis,nors su daugiau zelatinos gal ir nieko.Ant saules juk torto nelaikysit ... tongue.gif Su maskarpone kremai gal butu nieko,ji toia stabili pati is saves.
Papildyta:
Dabar as turiu klausimu zinovem 4u.gif Bandysiu kepti staciakampio formos neauksta meduti. Nu paprase,tai skaau galiu galiu,paskui tik pradejau galvot,kad kaip cia man viska padaryt... biggrin.gif Sakykit kaip padaryt kad gautusi ir daugiasluoksnis (juk taip skaniau), ir apie 6kg, ir tipltu i standartine saldytuvo lentyna?.. biggrin.gif kazkaip galvoju ir is dvieju lipdyt jei netilptu i saldytuva.. bet tai kaip mazdaug pasiskaiciuoti kad neprasaut i ta svori?... tiesa ar buna tortu pakuociu tokiu staciakampiams tortams?..kaip as ji nutransportuot turesiu?
Atsakyti
QUOTE(_Saule_ @ 2017 05 11, 01:31)
Manau su baltu šokoladu neprašausite, tik grietineles dekit maziau,kadangi ji yra skystis/vanduo,o skystis linkes begt,varvet.. sokoladas neturi sayje skystu/vandeningu ingridientu,todel bus su juo tikrai tvirčiau.

Jogurtinio nesiulyciau rinktis,nors su daugiau zelatinos gal ir nieko.Ant saules juk torto nelaikysit ...  tongue.gif Su maskarpone kremai gal butu nieko,ji toia stabili pati is saves.
Papildyta:
Dabar as turiu klausimu zinovem  4u.gif Bandysiu kepti staciakampio formos neauksta meduti. Nu paprase,tai skaau galiu galiu,paskui tik pradejau galvot,kad kaip cia man viska padaryt...  biggrin.gif Sakykit kaip padaryt kad gautusi ir daugiasluoksnis (juk taip skaniau), ir apie  6kg, ir tipltu i standartine saldytuvo lentyna?..  biggrin.gif kazkaip galvoju ir is dvieju lipdyt jei netilptu i saldytuva.. bet tai kaip mazdaug pasiskaiciuoti kad neprasaut i ta svori?... tiesa ar buna tortu pakuociu tokiu staciakampiams tortams?..kaip as ji nutransportuot turesiu?

Dėkui, na,vestuvės jau seniai praėjo, viskas gavosi gerai. Biskvitukus kepiau plonus-darbo daug,bet nereikėjo pjaustyti,o ir jokių pilvų nebuvo.Plius dar vaiks norėjo "nuogo" torto.Jaunųjų tortas visgi buvo jogurtinis,viskas ten buvo gerai.Transportavau atskirais "blokais",surinkinėjau ir puošiau vietoj gyvomis gėlėmis.Žodžiu,kaip pradinukei,viskas gavosi pakankamai neblogai,sulaukiau pagyrimų rolleyes.gif
Dėl medučio...šitą kepu seniai,man atrodo paprasčiausias būdas yra išsimatuoti šaldytuvo lentyną ir daryti jį mažesnį už lentyną biggrin.gif Tik ant tvirto pagrindo,kad nesulūžtų. O pakuotę tikėtina teks pasidaryti pačiai arba galima pasiprašyti gretimoje parduotuvėje kartoninių dėžių nuo sausainių pvz ar koldūnų.Duoda biggrin.gif
Svoris...na,jei darau iš 1 normos,man tortas gaunasi apie 2,5 kg.Tai iš 2 normų gausis panašiai kiek reik. Vienai normai tešlos imu : 3v.š. medaus,1 stikl. miltų,3 kiaušinius, 100 g sviesto,3 a.š. sodos ir 5 stikl.miltų.Pertepimui 1 ltr grietinės+8 v.š. cukraus,1 citrina+želatina.
Atsakyti