Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Vis nusemiu jei ka nors darau. Cia prigasdino, kad ir krevetes sokineja... Man lytais dar neissoko, nors ka gali zinot. unsure.gif Tik jei is viedriuko uztenka bokala nusemt ir jau nebedasoka, tai prie normalaus akvo - daug darbo.
Dar galima vienam akva kuopt, o kitam (budinciajam) su teniso rakete sokles atmusinet biggrin.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
As nors ir noreciau akvariume ka pataisyt,tai net negaleciau,vandens pilnut pilnutelis akva,tai pries kisant rankas taip ar taip reik nemazai nusemt doh.gif o maitinu per ta tarpeli centimetrini,tai stikla nuemu praktiskai karta i savaite,kai vandeni tvarkau,tada ir augalus pataisau,jei ka buna isrove ir stikla isplaunu...
Vis nerandu pterikui ir 5 neonams namu doh.gif gal kas nori? mielai i ka nors mainyciau ar i simboline kainyte atiduociau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2015 01 09, 14:25)
As nors ir noreciau akvariume ka pataisyt,tai net negaleciau,vandens pilnut pilnutelis akva,tai pries kisant rankas taip ar taip reik nemazai nusemt doh.gif o maitinu per ta tarpeli centimetrini,tai stikla nuemu praktiskai karta i savaite,kai vandeni tvarkau,tada ir augalus pataisau,jei ka buna isrove ir stikla isplaunu...
Vis nerandu pterikui ir 5 neonams namu doh.gif gal kas nori? mielai i ka nors mainyciau ar i simboline kainyte atiduociau drinks_cheers.gif

Tas pats ir telike, bet uztenka koki litra nusemt, kad ranka tilptu. Nemakaluojant, aisku.
O valau gal tik kas 2-3 savaites. Ale dab jau reiks atidarinet, nes ir kica reik istraukt, ir pazvejot, ir paravet smile.gif
Gerai butu, kad Kvyka ir Egyda surasytu grafikus kada galetu pasiimt "laukneselius", bo kai israusiu - nelabai turesiu kur ilgai laikyt. As paskum priderinsiu panasu laika kada abu galit ir tada pats su ravejimu prisiderinsiu. (Man paciam del laiko problemu beveik nebuna). (Labiau aktualu Kvykos uzimtumas, nes jai dar ir melaniju su krevetkom priklauso, o gyviu tai tikrai negalesiu parom siltai islaikyt) blush2.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,mano auksinė žuvelė gyvuoja puikiai.Norėjau paklausti,ką dar galima duoti žuvims kaip skanėstą?Internete perskaičiau kad kaip palepinimą galima duoti džiovintų krevečių.Jų turiu,tik ant pakelio parašyta kad naudoti vandens vėžliams.Ar galima tokias krevetes duoti žuviai (ten prie jų nieko niera,tik krevetės) ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aira2: 09 sausio 2015 - 14:54
Vilniuje (Pasilaiciai) galiu pasidalinti (padovanoti) smile.gif ricija (Riccia fluitans) ir kopustu ( Pistia stratiotes L.). Pati ieskau sraigiu helenu.
Papildyta:
QUOTE(Aira2 @ 2015 01 09, 15:53)
Sveiki   4u.gif  ,mano auksinė žuvelė gyvuoja puikiai.Norėjau paklausti,ką dar galima duoti žuvims kaip skanėstą?Internete perskaičiau kad kaip palepinimą galima duoti džiovintų krevečių.Jų turiu,tik ant pakelio parašyta kad naudoti vandens vėžliams.Ar galima tokias krevetes duoti žuviai (ten prie jų nieko niera,tik krevetės) ?  g.gif

Suprantu, jog is geru noru, bet zuvu nereikia lepinti, yra posakis: alkana zuvis- sveika zuvis. Zuviai reikia normaliu gyvenimo salygu, augalu. pvz. galetu buti https://lt.wikipedia... ne grunto nereikia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gluosnis: 09 sausio 2015 - 16:00
QUOTE(gluosnis @ 2015 01 09, 15:42)
Vilniuje (Pasilaiciai) galiu pasidalinti (padovanoti)  smile.gif  ricija (Riccia fluitans) ir kopustu ( Pistia stratiotes L.). Pati ieskau sraigiu helenu.
Papildyta:

Suprantu, jog is geru noru, bet zuvu nereikia lepinti, yra posakis: alkana zuvis- sveika zuvis. Zuviai reikia normaliu gyvenimo salygu, augalu. pvz. galetu buti https://lt.wikipedia... ne grunto nereikia 4u.gif

jėzau tai AŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 01 09, 17:01)
jėzau tai AŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif URAAAAA!!!!...... aaaa!!...
(apie ka dziugaujam? bigsmile.gif)
aaaaa!!!!.... thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
gausiu žolių ir dar helenoms puotą padarysiu lotuliukas.gif o tai jos vargšės gi minta bile kuo, sraigių nėra kitų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 01 09, 15:53)
Sveiki  4u.gif  ,mano auksinė žuvelė gyvuoja puikiai.Norėjau paklausti,ką dar galima duoti žuvims kaip skanėstą?Internete perskaičiau kad kaip palepinimą galima duoti džiovintų krevečių.Jų turiu,tik ant pakelio parašyta kad naudoti vandens vėžliams.Ar galima tokias krevetes duoti žuviai (ten prie jų nieko niera,tik krevetės) ?  g.gif

Aira, neturiu ka veikt tai surasysiu stropia instrukcija kaip palepint Tavo "raudonkepuraite":
Visu antra reikia ismest ta grazia dekoracija!
Trecia. Prie gatves pasisemus trilitriaka zyvyriuko isplaut ji iki blizgesio ir supilt i tai ka mudu vadiname akvariumais.
4. Pasodint pora-trejeta dideliu, saltamegiu augalu su dar didesnem saknim ir apdeliot didziuliais nuplautais ir nuvirintais granitiniais akmenais.
5. Ikist galinga filtra su burbuliavimo funkcija.
6. Pripilt vandens kiek tik telpa.
7. Paleist sauja plaukiojanciu augalu/
8. Uzvozt DANGTI su jame istatyta bent 10 vatu liuminescensine lempa.
9. Ijungt (stepseli i rozete) ir paziet ar viskas veikia.
10. Prie soninio stiklo priklijuot termometrine juostele prasidedancia nuo 12 celciju, o prie galinio, koki nors spalvota popieriu (pagal interjera ir pagal skoni).
11. Daugiau niekad nebeit i parduotuve "AKVARIUMAS"! schmoll.gif schmoll.gif JOKIU BUDU!!! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif (Juo lab, kad po Dilmos vizito net nebus faina vaiksciot po tuos griuvesius) tongue.gif
Tai tiek. O ka pirmu pirmiausia reikia(-ejo) padaryt tai Tu jau ir taip zinai 4u.gif Ania? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 01 09, 17:23)
gausiu žolių ir dar helenoms puotą padarysiu lotuliukas.gif o tai jos vargšės gi minta bile kuo, sraigių nėra kitų biggrin.gif

...aaaa!!!.. (palauk! labai dziaugiuosi!!! dar biski palakstysiu kaip musu kate pries sikima)... aaaa!! .... ... ... Raz-dva-tri! Kazaciok!... ... ... Fuuuuu...
Ale Gluosnis is pirmo suvio kaip per puga tamsoj su pirstu i... i aki idure thumbup.gif Reiks paimt ji prie apvaliojo stalo drinks_cheers.gif
Beje, gal zinot kiek prie apvaliojo karaliaus Arturo stalo riteriu budavo? O bobses skaitos ar nea? bigsmile.gif Kam lemta karaliaut tai as mazdaug jau taip kaip ir numanau, blush2.gif , bet reiktu ir dar kazkiek riteriu, alaus, dar alaus ir t.t. Bet ir dar kazko gal reikia? (Prie alaus wub.gif nestuke.gif wub.gif ). g.gif g.gif Neraukiat apie tokius dalykus?? unsure.gif verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 09, 16:48)
Aira, neturiu ka veikt tai surasysiu stropia instrukcija kaip palepint Tavo "raudonkepuraite":
Visu antra reikia ismest ta grazia dekoracija!
Trecia. Prie gatves pasisemus trilitriaka zyvyriuko isplaut ji iki blizgesio ir supilt i tai ka mudu vadiname akvariumais.
4. Pasodint pora-trejeta dideliu, saltamegiu augalu su dar didesnem saknim ir apdeliot didziuliais nuplautais ir nuvirintais granitiniais akmenais.
5. Ikist galinga filtra su burbuliavimo funkcija.
6. Pripilt vandens kiek tik telpa.
7. Paleist sauja plaukiojanciu augalu/
8. Uzvozt DANGTI su jame istatyta bent 10 vatu liuminescensine lempa.
9. Ijungt (stepseli i rozete) ir paziet ar viskas veikia.
10. Prie soninio stiklo priklijuot termometrine juostele prasidedancia nuo 12 celciju, o prie galinio, koki nors spalvota popieriu (pagal interjera ir pagal skoni).
11. Daugiau niekad nebeit i parduotuve "AKVARIUMAS"!  schmoll.gif  schmoll.gif  JOKIU BUDU!!!  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  (Juo lab, kad po Dilmos vizito net nebus faina vaiksciot po tuos griuvesius)  tongue.gif
Tai tiek. O ka pirmu pirmiausia reikia(-ejo) padaryt tai Tu jau ir taip zinai  4u.gif  Ania? bigsmile.gif

Labai ačiū už šiuos patarimus ir man sugaištą laiką 4u.gif .
Dėja jau pavėlavai,į "Akvariumas" parduotuvę jau buvau užsukus.Tik ne žuvelių pirkti,o spalvotų akmenukų.Labai gražių thumbup.gif .Deja mano mama nieku gyvu nesutiktu tiek visko pripirkti verysad.gif . Be to aš ir taip stengiausi,dar reikia džiaugtis kad akvariumą turiu unsure.gif .Bet o kaip su krevetušėm???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aira2: 09 sausio 2015 - 17:20
Pasipasakosiu smile.gif
Du žuvukiukai atsisveikino su akvariumu. Vienas dar nespėjus nusipirkti kalio permanganato, kitas po poros dienų.
Kaip Arvydas ir nurodė sąžiningai tris naktis pyliau kalio permanganato smile.gif ir kitą maistą duodu. Ėda, o kur dėsis lotuliukas.gif Ta žuvis, kuri, mano nuomone, turėjo pirma atsisvekinti ir toliau plaukioja sau guvi biggrin.gif Ir toliau su išsipūtusiu pilvu (bet gal mažiau, arba aš įsivaizduoju biggrin.gif ). Gal ją kokiam pusdieniui į pasūdytą vandenį dar įkišt, jei ir nepadės, bet gal nepamaišys g.gif bigsmile.gif

Dabar gal kurį laiką nepilt kalio permanganato. Padaryt pertrauką galvoju g.gif
Atsakyti