QUOTE(Edukologe @ 2015 01 22, 15:38)

neaukštinu, ten savi niuansai privačiuose, bet kad gali vaisiais užkandžiauti kada nori, tai jau didelis pliusas, niekas netampo - irgi gerai, kokie ten vaidinimai, kai vaikui 2 metai. Šiaip mokykloje ir taip mažiau sirgs, brandesnis imunitetas, nekiš svetimų daiktų į burną...
O jums svarbu, kad vaikas eitų į darželį ar į mokyklą, kur yra darželio grupė?
na del vaisiu valgymo kada ir kiek nori - cia didelis klausimas, per daug irgi negerai, nors musu grupeje visada buna obuoliu... o ir kada nori hmmm.... bet cia tik vienas ir abejotinas pliusas, o kad ir valdiskam darzelyje, bent jau musiskiame - niekas netampo... 2-meciu vaiku tikrai niekas vaidinti kazka nevercia, visokios sventes a la kaledu senio sutikimas vyksta su teveliais, niekas neiko nevercia daryti, viskas spontaniskai - nera jokiu programu, tikrai, patikekite, o ir 3-4 metu grupeje visiska laisve, siemet buvo vaikai, kurie norejo sokti ir dainuoti kartu su aukletojom, o buvo, kurie nenorejo, tai jie sedejo su tevais arba malesi po sale - jokios prievartos tikrai nera, ir jokiu eilerastuku niekas neprievartauja is vaiku - viskas savo noru, labai svelniai vyksta, manau, kad ir vyresnese grupese taip pat, jau nebe tarybiniai laikai ir darzeliai persiorientave, gerbia vaiko asmenybe ir norus
kiek pazistu vaiku nelankiusiu darzelio - mokykloje serga dazniau, aisku tai ne 100 proc. taip yra, dar nuo asmeninio imuniteto priklauso, bet daug vistiek
as nezinau kokie jusu vaikai, bet mano vyresnele nuo pusantru metu jau nustojo visokius daiktus i burna kist, o mazeliui dabar metai ir trys men. - ir tikrai matau, kad tas etapas eina i pabaiga, tai darzelyje, patikekite, vienetai tokiu, kurie kazka kisa burnon.. bet cia jau tokie, kurie gal ir mokykloj kazka kaisios burnon, cia veikiau isimtys
apie mokyklas, kur yra darzelio grupe dar mazai tezinau, bet is mamu esu girdejusi, kad musu mokykloje neblogai irengta, visiskai atskirta nuo mokyklos ir ten vaiku trukumas netgi

tai va, kas link to ejimo as ne pries, jeigu vaikas lankys ta mokykla veliau, jis jau isanksto pripras prie vietos, patalpu, rezimo, zinos kelia, nebus jam taip baisu i pirma klase keliaut, nes greiciausiai keliaus i ta pat klase su didele grupes dalimi, t.y. jau suburta skolektyvas

is minusu - man minusai, kad mazeli reiks i darza vest, o vyresne ten - laiko dvigubai sugaisiu, bet cia niekniekis