Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka, 15 tema

QUOTE(Edukologe @ 2015 01 22, 12:30)
smile.gif paguosiu Jus (gal ne į temą). Pažįstamų vaikas keliavo į valstybinį daržą 2 metų, sirgo juodai, porą dienų pavaikšto - savaitė antibų, ir taip tęsėsi kelis mėnesius, kol pati gydytoja tėvams pasakė, jeigu nenorit sugadinti vaiko sveikatos (nes ir taip aišku, kad antibai tokiu intervalu ir tokiais kiekiais labai kenkia), atsiimkit vaiką iš daržo. Tuomet jie leido vaiką į privatų daržą. Sako, vaikų 10, grupėje šilta, vaisiai, gėrimas visada vaikams pasiekiami, vaikų niekas netampo po sales be reikalo, vaikas nustojo sirgti. Jie taip lanko jau metus. Sakė leis į valstybinį tik kai bus kokių 5 metų. Čia Vilniaus rajonas, su darželiais nėra problemų.
Mes vilniečiai, kai matau, kokia čia situacija, tai tik privatus ir belieka, nes abejoju, kad kai mums ateis laikas, kažką gausime. biggrin.gif. beje, kas gyvena Lazdynuose, siūlau pasidomėti Grigiškių darželiais, girdėjau, kad ten vaikų trūksta. Tik vežioti, aišku, reikės. Bet kiek ten to vežiojimo, plentas, nėra kamščių... Čia tarp kitko.

doh.gif taaaip taaaaip - privatus darzeliai geriu geris biggrin.gif O jei rimtai, tai ta pati gydytoja turejo ispeti, kad ar 2 ar 5 metuku vaikas, bet jis turi praeiti per ta ligeliu kelia isejus i didelius kolektyvus. Kaip jis tai rinksis, priklauso nuo jo imunineto ir dar nuo n aplinkybiu. Bet, jeigu "nesusirinks" to ligeliu bagazo darzeli, sirgs mokykloje. Zinoma, privatus darzeliai kiekvieno pasirinkimas, kartais tai tampa vienintele iseitimi, bet tikrai nereiketu ju isaukstinti kaip nuostabiu, stebuklingomis sienomis pasakos piliu mirksiukas.gif doh.gif 4u.gif
Atsakyti
aisku, jeigu vaikas 2 dienas eina ir po to menesi smarkiai serga - yra blogai, bet siiap sirgimas nera blogai, tokiu budu formuojasi imunitetas, sekanciais metais jis sirgs jau maziau, pas mus vaikai vedami i sale kasdien, rytines mankstos, bet jeigu nenori, kad ten eitu, galima atvest kiek veliau, arba paprasyt, kad jo nevestu ir jis pabus grupeje su seimininke... irengta siuolaikine vedinimo sistema, jokiu skersveju nera, grupeje visada grynas oras, vandens ir oboliu taip pat jie gauna, sultimis as ir nenoreciau, kad girdytu, yra irengta rubu dziovinimo spinta, tai po lauko ten viska sumeta, namo eina sausais rubeliais, cia valdiskas darzelis, nemanau, kad privatus labai daug geresnis, ypac tai, kad dauguma privaciu neturi nuosavu zaidimu aiksteliu, vaikus veda kazkur i viesas, daznai per gatve, man nelabai tas patiktu... ir apskritai po mano tevu langais yra rivatus darzelis, pro langa puikiai matosi kas ten vyksta kieme, kaip aukletojos priziuri - zinoma tai konkretus atvejis, bet vercia susimastyt... kiek as pastebejau - pagrindine sergamumo problema yr ane sales ir ne skersvejai - o kad yra vedami sergantys vaikai, dzanai net su temperatura, privaciam darzelyje to tikimybe tiesiog zymeiai mazesne, nes zymiai maziau vaiku
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 01 22, 13:03)
aisku, jeigu vaikas 2 dienas eina ir po to menesi smarkiai serga - yra blogai, bet siiap sirgimas nera blogai, tokiu budu formuojasi imunitetas, sekanciais metais jis sirgs jau maziau, pas mus vaikai vedami i sale kasdien, rytines mankstos, bet jeigu nenori, kad ten eitu, galima atvest kiek veliau, arba paprasyt, kad jo nevestu ir jis pabus grupeje su seimininke... irengta siuolaikine vedinimo sistema, jokiu skersveju nera, grupeje visada grynas oras, vandens ir oboliu taip pat jie gauna, sultimis as ir nenoreciau, kad girdytu, yra irengta rubu dziovinimo spinta, tai po lauko ten viska sumeta, namo eina sausais rubeliais, cia valdiskas darzelis, nemanau, kad privatus labai daug geresnis, ypac tai, kad dauguma privaciu neturi nuosavu zaidimu aiksteliu, vaikus veda kazkur i viesas, daznai per gatve, man nelabai tas patiktu... ir apskritai po mano tevu langais yra rivatus darzelis, pro langa puikiai matosi kas ten vyksta kieme, kaip aukletojos priziuri - zinoma tai konkretus atvejis, bet vercia susimastyt... kiek as pastebejau - pagrindine sergamumo problema yr ane sales ir ne skersvejai - o kad yra vedami sergantys vaikai, dzanai net su temperatura, privaciam darzelyje to tikimybe tiesiog zymeiai mazesne, nes zymiai maziau vaiku

drinks_cheers.gif visiskai su jumis sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RUDOJI @ 2015 01 22, 12:59)
doh.gif taaaip taaaaip - privatus darzeliai geriu geris biggrin.gif O jei rimtai, tai ta pati gydytoja turejo ispeti, kad ar 2 ar 5 metuku vaikas, bet jis turi praeiti per ta ligeliu kelia isejus i didelius kolektyvus. Kaip jis tai rinksis, priklauso nuo jo imunineto ir dar nuo n aplinkybiu. Bet, jeigu "nesusirinks" to ligeliu bagazo darzeli, sirgs mokykloje. Zinoma, privatus darzeliai kiekvieno pasirinkimas, kartais tai tampa vienintele iseitimi, bet tikrai nereiketu ju isaukstinti kaip nuostabiu, stebuklingomis sienomis pasakos piliu  mirksiukas.gif  doh.gif  4u.gif

smile.gif neaukštinu, ten savi niuansai privačiuose, bet kad gali vaisiais užkandžiauti kada nori, tai jau didelis pliusas, niekas netampo - irgi gerai, kokie ten vaidinimai, kai vaikui 2 metai. Šiaip mokykloje ir taip mažiau sirgs, brandesnis imunitetas, nekiš svetimų daiktų į burną...
O jums svarbu, kad vaikas eitų į darželį ar į mokyklą, kur yra darželio grupė?
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2015 01 22, 15:38)
smile.gif neaukštinu, ten savi niuansai privačiuose, bet kad gali vaisiais užkandžiauti kada nori, tai jau didelis pliusas, niekas netampo - irgi gerai, kokie ten vaidinimai, kai vaikui 2 metai. Šiaip mokykloje ir taip mažiau sirgs, brandesnis imunitetas, nekiš svetimų daiktų į burną...
O jums svarbu, kad vaikas eitų į darželį ar į mokyklą, kur yra darželio grupė?

na del vaisiu valgymo kada ir kiek nori - cia didelis klausimas, per daug irgi negerai, nors musu grupeje visada buna obuoliu... o ir kada nori hmmm.... bet cia tik vienas ir abejotinas pliusas, o kad ir valdiskam darzelyje, bent jau musiskiame - niekas netampo... 2-meciu vaiku tikrai niekas vaidinti kazka nevercia, visokios sventes a la kaledu senio sutikimas vyksta su teveliais, niekas neiko nevercia daryti, viskas spontaniskai - nera jokiu programu, tikrai, patikekite, o ir 3-4 metu grupeje visiska laisve, siemet buvo vaikai, kurie norejo sokti ir dainuoti kartu su aukletojom, o buvo, kurie nenorejo, tai jie sedejo su tevais arba malesi po sale - jokios prievartos tikrai nera, ir jokiu eilerastuku niekas neprievartauja is vaiku - viskas savo noru, labai svelniai vyksta, manau, kad ir vyresnese grupese taip pat, jau nebe tarybiniai laikai ir darzeliai persiorientave, gerbia vaiko asmenybe ir norus

kiek pazistu vaiku nelankiusiu darzelio - mokykloje serga dazniau, aisku tai ne 100 proc. taip yra, dar nuo asmeninio imuniteto priklauso, bet daug vistiek

as nezinau kokie jusu vaikai, bet mano vyresnele nuo pusantru metu jau nustojo visokius daiktus i burna kist, o mazeliui dabar metai ir trys men. - ir tikrai matau, kad tas etapas eina i pabaiga, tai darzelyje, patikekite, vienetai tokiu, kurie kazka kisa burnon.. bet cia jau tokie, kurie gal ir mokykloj kazka kaisios burnon, cia veikiau isimtys smile.gif

apie mokyklas, kur yra darzelio grupe dar mazai tezinau, bet is mamu esu girdejusi, kad musu mokykloje neblogai irengta, visiskai atskirta nuo mokyklos ir ten vaiku trukumas netgi smile.gif tai va, kas link to ejimo as ne pries, jeigu vaikas lankys ta mokykla veliau, jis jau isanksto pripras prie vietos, patalpu, rezimo, zinos kelia, nebus jam taip baisu i pirma klase keliaut, nes greiciausiai keliaus i ta pat klase su didele grupes dalimi, t.y. jau suburta skolektyvas smile.gif is minusu - man minusai, kad mazeli reiks i darza vest, o vyresne ten - laiko dvigubai sugaisiu, bet cia niekniekis smile.gif
Atsakyti
O jei ne paslaptis, koki jusu vaikiukas darzeli lanko?
Manau ir tie valdiski labai skiriasi, yra labai neblogu visom prasmem, yra ir tokiu vis dar labai tarybiniu;)

QUOTE(barric @ 2015 01 22, 13:03)

Atsakyti
ne paslaptis, tai Pasaka, Zirmunuose, bet cia milziniskos eiles... siaip jau dauguma darzeliu yra persiorientave, ir ten tokia pat tvarka... jei vienas kitas ir likes stagnacinis - neuzilgo tures pasikeisti... kiek pazistu lankanciu kitus darzelius - labai mazai kas skundesi kazkuom, viskas normaliai, jokios prievartos, geras maistas, profesionalios aukletojos, vaikais rupinamasi... o kas link maitinimo, valdiski darzai savo virtuve turi, o daugelis privazciu uzsakineja atveztini maista, tai irgi neaisku kokios kokybes ir is ko pagaminta, o cia gali ir i virtuve uzeit paziuret ir ryte matau kokius produktus iskrauna is sunkvezimio, nors visa tai atvira, jei idomu tevams - gali suzinot ka vaikas valgo, o kai atveztinis maistas - na ka ten suzinosi.. bet siaip jau - as dar tarybiniais laikais lankaiu darza, - tikrai nepasakysiu, kad man liktu kokiu neigiamu emociju apart neskanaus maisto, viskas ten budavo liuks ir vaidinti irgi nelabai ir versdavo, jei neturejai noro... pamenu, kad mazai laiko leisdavom grupeje ir labai nemazai lauke, net per lietu vesdavo
Papildyta:
o kas liecia visokias blogybes - esu tikra, kad puse ju yra pesimistiskai nusiteikusiu mamu ismones, juk kiekvienas dalykas yra toks, kaip mes i ji pasiziurim ir priimam - pvz. viena mama dziaugiasi, kad vaikas per lietu eina i lauka ir sako "koks puikus, draugiskas vaikui darzelis, priartina vaika prie gamtos, leidzia dziaugtis grynu oru, balomis ir t.t.t" o kita niurzga burba, kad "zverys, klaikiom salygom vaikus priziuri tame darzelyje, veja i lauka per lietu... na ir pan. - zodziu blogas darzelis, ten kankina vaikus" teisingai ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 01 22, 15:50)

o kas liecia visokias blogybes - esu tikra, kad puse ju yra pesimistiskai nusiteikusiu mamu ismones, juk kiekvienas dalykas yra toks, kaip mes i ji pasiziurim ir priimam - pvz. viena mama dziaugiasi, kad vaikas per lietu eina i lauka ir sako "koks puikus, draugiskas vaikui darzelis, priartina vaika prie gamtos, leidzia dziaugtis grynu oru, balomis ir t.t.t"  o kita niurzga burba, kad "zverys, klaikiom salygom vaikus priziuri tame darzelyje, veja i lauka per lietu... na ir pan. - zodziu blogas darzelis, ten kankina vaikus" teisingai ? smile.gif

smile.gif tikrai taip. Jaudinuosi, todėl taip ir manau. Būtų gerai, kad dauguma darželių persitvarkytų savo "rėžimus". Aš kažkodėl norėčiau, kad vaikas eitų į mokyklą su darželio grupe, gal ten ir liktų? O kaip dėl tų grupių mokyklose, žemėlapis juos rodo prie darželių žemėlapio?
Atsakyti
del mokykliniu grupiu nezinau, bet ten maziuku nepriima, tik nuo 5 metu man rodos
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 01 22, 16:06)
del mokykliniu grupiu nezinau, bet ten maziuku nepriima, tik nuo 5 metu man rodos

nežinojau. gal kas tiksliai žino, nuo kada priima ir ar rodo žemėlapiuose? Kur suzinoti, ar gyvenamajam rajone yra tokiu mokyklu ir kurioms gatvems jos priskirtos?
Atsakyti
Na, zinokit yra dar ir kiek tu uzsilikusiu darzu:) Maniske kur lanko, tai apie kazkokias dziovykles tik pasvajot:) Grupej vaiku 19, lovu 15, kitos pristatomos. Nors paprastai, jei kazko nera, tai miega to vaiko lovoj (su savo patalais atseit). Maistas tai irgi, gal mano mergina labai isranki, bet ji praktiskai nieko ten nevalgo:/ Nors namuose tai nesiskundzia apetitu labai:/ Jai beveik 5 metai:) Daug labai sergam, lanko minimaliai, tai ten kitu peripetiju negaliu komentuot:) Bet kolkas darbeliu jokiu nuo rugsejo pabaigos nemaciau (sudejus visa laika gal kokias 3-4 savaites telanke), naujametinis spektaklis kazkoks buvo, bande vaidint vaikiukai (nors irgi, pries tai lankem privatu, tai nera ka net lygint). Na zodziu, jei tik galimybes leistu, tai vestume i privatu toliau tikrai:))) Matyt labai nuo darziuko priklauso:)

ne paslaptis, tai Pasaka, Zirmunuose, bet cia milziniskos eiles... siaip jau dauguma darzeliu yra persiorientave, ir ten tokia pat tvarka... jei vienas kitas ir likes stagnacinis - neuzilgo tures pasikeisti... kiek pazistu lankanciu kitus darzelius - labai mazai kas skundesi kazkuom, viskas normaliai, jokios prievartos, geras maistas, profesionalios aukletojos, vaikais rupinamasi... o kas link maitinimo, valdiski darzai savo virtuve turi, o daugelis privazciu uzsakineja atveztini maista, tai irgi neaisku kokios kokybes ir is ko pagaminta, o cia gali ir i virtuve uzeit paziuret ir ryte matau kokius produktus iskrauna is sunkvezimio, nors visa tai atvira, jei idomu tevams - gali suzinot ka vaikas valgo, o kai atveztinis maistas - na ka ten suzinosi.. bet siaip jau - as dar tarybiniais laikais lankaiu darza, - tikrai nepasakysiu, kad man liktu kokiu neigiamu emociju apart neskanaus maisto, viskas ten budavo liuks ir vaidinti irgi nelabai ir versdavo, jei neturejai noro... pamenu, kad mazai laiko leisdavom grupeje ir labai nemazai lauke, net per lietu vesdavo
Papildyta:
o kas liecia visokias blogybes - esu tikra, kad puse ju yra pesimistiskai nusiteikusiu mamu ismones, juk kiekvienas dalykas yra toks, kaip mes i ji pasiziurim ir priimam - pvz. viena mama dziaugiasi, kad vaikas per lietu eina i lauka ir sako "koks puikus, draugiskas vaikui darzelis, priartina vaika prie gamtos, leidzia dziaugtis grynu oru, balomis ir t.t.t"  o kita niurzga burba, kad "zverys, klaikiom salygom vaikus priziuri tame darzelyje, veja i lauka per lietu... na ir pan. - zodziu blogas darzelis, ten kankina vaikus" teisingai ? smile.gif

Atsakyti
Papildyta:

Tiesiog nebeturiu, ka ir pridurti - viska lyg is mano minciu surasete 4u.gif Normalus tie valstybiniai darzeliai. Zinoma, gal yra dar visokiu, tik neteko susidurti. Bet as, asmeniskai, daugiau visokiu negerumu apie privacius girdziu, nei apie valstybinius smile.gif

QUOTE(barric @ 2015 01 22, 16:06)

Ar ne priešmokyklinės ten daugiau tos grupės?
Papildyta:
QUOTE(missg @ 2015 01 22, 17:04)
Na, zinokit yra dar ir kiek tu uzsilikusiu darzu:) Maniske kur lanko, tai apie kazkokias dziovykles tik pasvajot:) Grupej vaiku 19, lovu 15, kitos pristatomos. Nors paprastai, jei kazko nera, tai miega to vaiko lovoj (su savo patalais atseit). Maistas tai irgi, gal mano mergina labai isranki, bet ji praktiskai nieko ten nevalgo:/ Nors namuose tai nesiskundzia apetitu labai:/ Jai beveik 5 metai:) Daug labai sergam, lanko minimaliai, tai ten kitu peripetiju negaliu komentuot:) Bet kolkas darbeliu jokiu nuo rugsejo pabaigos nemaciau (sudejus visa laika gal kokias 3-4 savaites telanke), naujametinis spektaklis kazkoks buvo, bande vaidint vaikiukai (nors irgi, pries tai lankem privatu, tai nera ka net lygint).  Na zodziu, jei tik galimybes leistu, tai vestume i privatu toliau tikrai:))) Matyt labai nuo darziuko priklauso:)

Labai daznai vaikai darzelyje nevalgo protestuodami, juk namuose visada bus geriausia wink.gif
Atsakyti