Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Paladė @ 2015 02 27, 21:41)
ant metrinės ir buvo daugiau, nei ant pusmetrinių, bet tokio ūgio, kaip turėtų būt idealiom sąlygom, tai nepasiekė.


bandysiu biggrin.gif daigumas ju neblogas palyginus su kitom paprikom smile.gif
Atsakyti
Rimi radau pirkti Lombardo ciliuku, pirkdavau tokius marinuotus, tai labai patiko... Dabar turesiu savu, aisku, jei derlius bus smile.gif. Gal kas seniau juos auginotes - ar lauke galima, nes ant pokelio siltnamis nupiestas g.gif. O gal kas jau marinavote? Ar gaunasi tokie kaip parduotuvej?
Atsakyti
kaip ėjosi daiginimo stadija? kada pradėjot, kad baigėt?
pirmus pipirus ir paprikas pradėjau daiginti sausio vidury, tai per mėnesį sukomplektavau visą sąstatą - 25 vnt, o vat paprikų armiją vis iki šiol pildau - vis mažai ir mažai. Planuoju iki 30, tai vienos jau 3-4 tikrą lapelį augina, o kitos vis dar ant radiatoriaus bando daigintis. Pipirai ramiai sudygo visi, kurie su uodegom buvo įdėti į vazonėlius, o paprikos kažkodėl dingsta. kai susigriebiu, kad iš kažkokio vazonėlio jau turėjo kilpa būt išlindus ir pakrapštau, tai sėkla jau pajuodus ar sudžiūvus būna, nors drėgmė ir temperatūra ta pati visiems. kažkodėl pipirai man šiemet gyvybingesni.
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2015 03 02, 13:50)
. kažkodėl pipirai man šiemet gyvybingesni.

Pas mane tas pats: pipirai ivairiu rusiu isdygo ir bujoja, o raudona paprika is triju pakeliu seklu tik kokie 4 isdyge doh.gif Sejau viska vasario 13, nieko nedaiginau.
Atsakyti
As daiginu nuo vasario 20 d. siandien jau keleta islindo , bet tokios kaip whitney H. PuschtaGold .
Isodinau i zeme.

Labiausiai laukiu vertingesniu paprikuciu Robertos, Hamik .

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 02, 17:00)

Labiausiai  laukiu vertingesniu paprikuciu  Robertos, Hamik .


hamik pirktinės dygo ilgai ir nevisos sudygo. savas pernai rinktas pasėjau, tai daigumas 100 proc ir per 5 dienas. va ką reiškia šviežios ir rinktinės, nes labai priekabi buvau rinkdama, plaunant visas viršun išplaukusias išmečiau, nors būt greit nugrimzdę, jei būč palikus.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 03 03, 12:19)
hamik pirktinės dygo ilgai ir nevisos sudygo. savas pernai rinktas pasėjau, tai daigumas 100 proc ir per 5 dienas. va ką reiškia šviežios  ir rinktinės, nes labai priekabi buvau rinkdama, plaunant visas viršun išplaukusias išmečiau, nors būt greit nugrimzdę, jei būč palikus.

o man hamik ( zemeje, nemirkyti), sudygo visi 10 vienetu per savaite biggrin.gif daugiau pakely ir nebuvo.
bet siaip tai tiesa- savos rinktos, ar netgi iskrapstytos is pirktines paprikos- dygsta kur kas greiciau. man gal siemet sviezesnes seklos pasitaike g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 03 03, 12:56)
man gal siemet sviezesnes seklos pasitaike g.gif

`
greičiausiai, nes mano pirktinės jau buvo iš ankstesnių metų likusios
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 03 03, 13:56)


Pasakykit tundrų tundrai, kuo jos taip visas žavi? g.gif neturiu hamik. Visokuausių prisisėjus, bet ne šių... Bėgt dar sėklų ieškot, nes jos dieviškos kažko?
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 03 03, 16:19)
Pasakykit tundrų tundrai, kuo jos taip visas žavi?  g.gif neturiu hamik. Visokuausių prisisėjus, bet ne šių... Bėgt dar sėklų ieškot, nes jos dieviškos kažko?


nu čia vėl aš virusą paleidau, jei nepatiks, būsiu jomis apmėtyta doh.gif
jos labai tinka vakuot su medum cielas, jei tu tai valgai. Jos nedidukės, storasienės, beveik be sėklų, prisikemša pilnas stiklainis, o skonis būna kaip kokio vaisiaus, nes cielas vakuojant vidun nepatenka skystis, bet odelė nepraplyšta ir išlaiko viduj minkštą storą "mėsytę".
daugumą nedidelių paprikų turi daug sėklų, tai paskui pilna burna jų, o ne paprikos.
o jei išdarinėt tas sėklas, tai kiauroj paprikoj vanduo susikaupia ir tęžina vaisių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 kovo 2015 - 16:26
QUOTE(Paladė @ 2015 03 03, 17:24)
nu čia vėl aš virusą paleidau, jei nepatiks, būsiu jomis apmėtyta  doh.gif
jos labai tinka vakuot su medum cielas, jei tu tai valgai. Jos nedidukės, storasienės, beveik be sėklų, prisikemša pilnas stiklainis, o skonis būna kaip kokio vaisiaus, nes cielas vakuojant vidun nepatenka skystis, bet odelė nepraplyšta ir išlaiko viduj minkštą storą "mėsytę".
daugumą nedidelių paprikų turi daug sėklų, tai paskui pilna burna jų, o ne paprikos.
o jei išdarinėt tas sėklas, tai kiauroj paprikoj vanduo susikaupia ir tęžina vaisių


Tada dar palauksiu kito sezono. Atgrąsantis žodis "vekuot" padėjo. Oi nepasiilgau to visai... doh.gif paragausiu pirmiau visokių almų, zmeikų ir pitonų cielų koncervuotų. Dar peperocini šlamšiu. Visa kitą kitais metais. cool.gif

Tiesa, o tavo peperocini kokie? Graikiški, itališki?
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 03 03, 16:41)
Tada dar palauksiu kito sezono. Atgrąsantis žodis "vekuot" padėjo. Oi nepasiilgau to visai...  doh.gif paragausiu pirmiau visokių almų, zmeikų ir pitonų cielų koncervuotų. Dar peperocini šlamšiu. Visa kitą kitais metais.  cool.gif

Tiesa, o tavo peperocini kokie? Graikiški, itališki?


o tuos kaip konservavai? greit receptą biggrin.gif
tiesiog Pepperoncini, va tokie:
http://www.peppersee...pperoncini.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 kovo 2015 - 16:49