Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 18, 09:32)
Man iskilo toks klausimas ir atsakymo niekur nerandu-kokia kaina Jalapeno zaliu pipiru vaisiu paciu? Nes vasara buna,kad turiu parduoti visokiu darzoviu, tai galeciau pasiulyti klientems ir Jalapenu, bet va kokia kaina siulyti, tai zalio supratimo neturiu. Neesu ju gyvai niekur maciusi taip pirkti  g.gif

Vakar mačiau RIMI supakuotus kelis JALAPENUS,o kainos nepamenu,reiks nueiti,pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 18, 10:25)
Visuose didesniuose prekybcentriuose daržovių šaldytuvuose pilna. Galėsiu prie progos užsirašyt kainas wink.gif

Butu labai super, nes pas mus tikrai neteko tokiu matyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 18, 10:32)
Man iskilo toks klausimas ir atsakymo niekur nerandu-kokia kaina Jalapeno zaliu pipiru vaisiu paciu? Nes vasara buna,kad turiu parduoti visokiu darzoviu, tai galeciau pasiulyti klientems ir Jalapenu, bet va kokia kaina siulyti, tai zalio supratimo neturiu. Neesu ju gyvai niekur maciusi taip pirkti  g.gif

peržiūrėkit prekybcentrių asortimentą, ten būna prinokusių kajenų. jei atmintis nepaveda, RIMI kajenai man pasirodė labai brangūs, lyg 50 lt/kg, bet tiksliai nepamenu. tai ir nustatysit, kas jūsų pirkėjams atrodys padoru smile.gif, ar kajenas, ar jalapenas, koks skirtumas smile.gif vis ne paprika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 18, 10:28)
Kaip gali šalia augdami paaštrėti? O jeigu rinksite sėklas dauginimui be specialaus apdulkinimo, tai ir iš kito šiltnamio kampo vabzdžiai žiedadulkes perneš, ir su kaimynų auginamais gali susikryžminti.
Taip pat, kaip stovint šalia juodaodžio neįdegame, bet bendri vaikai su juo jau neaiškūs.

Deja, gali. Auginau saldžią papriką Robertiną šalia čilių. Paprikos sienelės buvo kiek plonesnės, nei turėtų būt ir 'maloniai' aštri.
Beje, sėklos buvo iš pokučio, šviežiai pirktos.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 18, 10:32)

As paradavinejau ta pacia kaina, kaip ir paprikas. smile.gif Galiu pasakyti, jog nera jie paklausus. Zmogus, perkantis paprikas kilogramais, jelapenu papraso prideti tik kelis vnt.
Simet tokiu kiekiu jelapenu nebezadu auginti schmoll.gif
Atsakyti
Seniau įvairūs aštrieji be pavadinimų žiemą kainuodavo po 1 Lt vienetas. Supakuota tvarkingai dažniausiai po 3, pavadinta tiesiog uogine paprika. O vasaros kainų nežinau, tada ir turguose daug būna.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 18, 10:31)
Deja, gali. Auginau saldžią papriką Robertiną šalia čilių. Paprikos sienelės buvo kiek plonesnės, nei turėtų būt ir 'maloniai' aštri.
Beje, sėklos buvo iš pokučio, šviežiai pirktos.

tai butent sitaip uzpernai ir buvo, nors ir ne visai susiglaudusios, bet augo paprika saldi, ir kampe, vienoj vietj ,visi jelapenai, bet viena siltnamy.Saldzioji paprika turejo toki, kaip ir kartuma, is pradziu nesupratau, kame reikalas, tik veliau dasilo. Aisku, sumarinavus, jokio kartumo nesijaute, bet va idarytos, troskintos, ar i salotas, tikrai skonis kitoks jautesi. Dabar jau paprikas saldzias grieztai atskiriu nuo astriu, ar net vos astresniu
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 18, 10:28)
Kaip gali šalia augdami paaštrėti? O jeigu rinksite sėklas dauginimui be specialaus apdulkinimo, tai ir iš kito šiltnamio kampo vabzdžiai žiedadulkes perneš, ir su kaimynų auginamais gali susikryžminti.
Taip pat, kaip stovint šalia juodaodžio neįdegame, bet bendri vaikai su juo jau neaiškūs.

as lygiai taip pat maniau, kol savo kailiu priesingai nepatyriau. vienais metais dalis saldziu papriku netilpo i siltnami ir pasodinau salia ciliu. seklos papriku buvo pirktines is pakeliu- pati nerinkau. tai tos kurios augo atskirai nuo cili- atitiko aprasymus ant pakeliu, o tos kur su ciliais augo, deja, tapo astriom doh.gif nebuvo tiek pat smarkiai astios, kiek tikri ciliai, bet vaisiai buvo plonesnem sienelem, smulkesni...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 18, 10:36)
tai butent sitaip uzpernai ir buvo, nors ir ne visai susiglaudusios, bet augo paprika saldi, ir kampe, vienoj vietj ,visi jelapenai, bet viena siltnamy.Saldzioji paprika turejo toki, kaip ir kartuma, is pradziu nesupratau, kame reikalas, tik veliau dasilo. Aisku, sumarinavus, jokio kartumo nesijaute, bet va idarytos, troskintos, ar i salotas, tikrai skonis kitoks jautesi. Dabar jau paprikas saldzias grieztai atskiriu nuo astriu, ar net vos astresniu

Aš dar dabar nuo pernai metų auginu ir džiaugiuosi vaisiais vazonuose JALAPENĄ ir lygtais ANAHEIM,nebežinau kuris yra kuris,nes tikrai vienas su kitu susibėgo per vasarą blush2.gif nes Jalapenas vienas silpnas kitas aštrus,iš pradžių net nesupratau.Dar pipiras varpelis(gautos seklytes iš drauges)džiugina varpeliais,tiesa jie tokie mažiukai,matyt vazone per mažai medžiagų,o ir saulutės per žiemą negavo.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 02 18, 10:42)
Aš dar dabar nuo pernai metų auginu ir džiaugiuosi vaisiais vazonuose JALAPENĄ ir lygtais ANAHEIM,nebežinau kuris yra kuris,nes tikrai vienas su kitu susibėgo per vasarą blush2.gif nes Jalapenas vienas silpnas kitas aštrus,iš pradžių net nesupratau.Dar pipiras varpelis(gautos seklytes iš drauges)džiugina varpeliais,tiesa jie tokie mažiukai,matyt vazone per mažai medžiagų,o ir saulutės per žiemą negavo.

Tai vadinasi, gali ir cyliukai labiau paastreti, arba maziau astrus patapti g.gif Nors auginu visus tokius nelabai astrius, bet noriu ir ta maziausiai astru uzsiauginti toki, koks turi buti, kad vos astrumas tik jaustusi. Tai kaip man daba pasielgus, tik 3 krumelius to lombardy sodinsiu, nesinori, kad susikryzmontu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 18, 11:00)
Tai vadinasi, gali ir cyliukai labiau paastreti, arba maziau astrus patapti  g.gif  Nors auginu visus tokius nelabai astrius, bet noriu ir ta maziausiai astru uzsiauginti toki, koks turi buti, kad vos astrumas tik jaustusi. Tai kaip man daba pasielgus, tik 3 krumelius to lombardy sodinsiu, nesinori, kad susikryzmontu  unsure.gif

Kažkur pačiam tolimiausiam kampe gausi kišti biggrin.gif Aš gal dar prisidirbau ir aplankydama žiedelius teptuku ax.gif su tuo pačiu teptuku per vazonus perėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 02 18, 11:06)
Kažkur pačiam tolimiausiam kampe gausi kišti biggrin.gif Aš gal dar prisidirbau ir aplankydama žiedelius teptuku ax.gif su tuo pačiu teptuku per vazonus perėjau blush2.gif

Kad tu kampu tusciu nelabai bera biggrin.gif Kazka teks galvoti...
Atsakyti