Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 22:46)
Atkeliu čia klausimą, kad anos temos neteršt.  smile.gif
Tik dienai šoną atkeliat ar šiltomis naktimis paliekat ? Ar po plėvele jos gyvena visą vasarą ?

Aš tai po agro auginau visą vasarą. Atkeldavau tik palieti ir nuskinti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 19:03)
Gal žinot kokių nuorodų, kur aiškinama kaip, ką ir kada skabyti  ax.gif
Beje, kokias veisles auginat ?
Išduokit veisles  4u.gif

ieskojau, neberandu doh.gif Buvo labai aiskiai paveiksliuke parodyta, su visais genejimais. Panasiai i agurku genejima.
Veisliu pas mane 12, yra rusisku, yra ir cia pirktu. Pernai auginau Theos H, labai dideli vaisiai, mano batu ismieros biggrin.gif Niekaip neatsisakauTrapez, nors noksta ilgai bet labai derlingi, Puzstagold nors viena kruma auginsiu, nes labai ankstyvi, sieneles plonos, bet ankstyvam derliuj dzin, sueina, paprikyciu nesuskaiciujama galybe, Maestro, tai cia jau daimurai aciu, man gal pati skaniausia, storasiene, saldi, sultinga, pitona del idomumo, o ir slojike labai graziai atrodo, cielus sumarinuoju. Pernai Ingrid auginau, symet nebesejau, vien del spalvos, purvina kazkokia. O derlingumu, visos jos derlingos, net negaleciau isskirti, katros prastai dera.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2015 02 19, 16:37)
Ne mitas, nebent norite užauginti vieną-dvi paprikas. Kitų žiedų nebus tol, kol pirmieji užmegsti vaisiai neužaugs. Taip didžiajai daugumai veislių. Tiesa, super derlingos (pvz., Whitney) sugeba žydėti ir auginti vaisius lygiaigrečiai, bet tai greičiau reta išimtis.

Matyt labai truko dregmes pas mane , nes whitney auginau ir buvo kelios tik papriko nors zydejo daug.

O del aitriuju papriku tai pas mus vienais metais susikryzmino - kokia beragavom - visos astrios tapo, veisliu nepsmenu, deja. Dabar astriu I silnami nebesodinu wink.gif

Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2015 02 19, 20:52)
Maniškė Maestro ir žydi, ir augina vaisius, nieko neskabiau...

[img]http:

Koks grozis , labai gaiviai atrodo - iskosiu Maestro.

Atsakyti
ar meginot paprika daigint durpiniuose vazoneliuose?as ju pasipirkau,maniau patogu su visu vazonu zemen kisti,saknu nejudinti
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 19, 22:06)
ieskojau, neberandu  doh.gif  Buvo labai aiskiai paveiksliuke parodyta, su visais genejimais. Panasiai i agurku genejima.

Veisliu pas mane 12, yra rusisku, yra ir cia pirktu. Pernai auginau Theos H, labai dideli vaisiai, mano batu ismieros  biggrin.gif Niekaip neatsisakauTrapez, nors noksta ilgai bet labai derlingi, Puzstagold nors viena kruma auginsiu, nes labai ankstyvi, sieneles plonos, bet ankstyvam derliuj dzin, sueina, paprikyciu nesuskaiciujama galybe, Maestro, tai cia jau daimurai aciu, man gal pati skaniausia, storasiene, saldi, sultinga, pitona del idomumo, o ir slojike labai graziai atrodo, cielus sumarinuoju. Pernai Ingrid auginau, symet nebesejau, vien del spalvos, purvina kazkokia. O derlingumu, visos jos derlingos, net negaleciau isskirti, katros prastai dera.

4u.gif
Bandžiau googlint, ieškot vaizdinės medžiagos -nieko nerandu unsure.gif Radau tik patarimus nuskabyti šoninius ūglius iki antro stiebo, bet man jie visiškai neaiškūs (nors ne blondinė esu blush2.gif) Kaip čia tų ūglių nesupainiot su tuo stiebu ir jo nenugenėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 22:46)
Tik dienai šoną atkeliat ar šiltomis naktimis paliekat ? Ar po plėvele jos gyvena visą vasarą ?

Ir paprikas, ir pipirus pernai auginau tiek siltnamyje, tiek lauke. Lauke buvo gal savaite veliau derlius.
Atsakyti
O kur ta isgirta Maestro perkate ?

Zalioje stotelej ziurinejau brangios pi 2-3 eurus taip ir neapsisprendziau ka isigyti
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 02 19, 19:38)
Kas augina cilius lauke tuneliukuose auuuu biggrin.gif kada juos sodinat jau i tuos tuneliukus ?  4u.gif

apie gegužės vidurį, kaip jau visai nebebūna šalnų
Papildyta:
QUOTE(Akela. @ 2015 02 19, 21:31)
Palade ar galima tos firmos kur idejai ciliu trasas naudot ir ju pomidorams auginamiems siltnami?

aš nebandžiau pomidorinių, pernai jų dar nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 21:46)

tunelyje visą vasarą iki pat rudens, kai šiltos naktys visai neuždarau
Papildyta:
QUOTE(girene @ 2015 02 19, 22:50)
ar meginot paprika daigint durpiniuose vazoneliuose?as ju pasipirkau,maniau patogu su visu vazonu zemen kisti,saknu nejudinti

svarbu neleisti išdžiūti tų durpinių vazonėlių, nes jie drėgmę sugeria iš žemės ir greit garina.
Papildyta:
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 22:55)
4u.gif
Bandžiau googlint, ieškot vaizdinės medžiagos -nieko nerandu  unsure.gif Radau tik patarimus nuskabyti šoninius ūglius iki antro stiebo, bet  man jie visiškai neaiškūs  (nors ne blondinė esu  blush2.gif) Kaip čia tų ūglių nesupainiot su tuo stiebu ir jo nenugenėt  doh.gif

iki antro stiebo, tai tiksliau pasakyčiau iki išsišakojimo, kur stiebas virsta dviem šakom. tikrai nesumaišysit. tai tą stiebą tikrai verta genėti, nes jis augina smulkias ataugas, kurios vagia medžiagas iš pagrindinių šakų su vaisiais. bet kai rudeniop nebeapžioju visų darbų ir palieku ramybėj tuos stiebus, tai smulkesnių pipirų tos šoninės ataugos dar ir vaisių spėja priauginti. ypač pepperoncini taip elgiasi.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 20, 07:15)
Ir paprikas, ir pipirus pernai auginau tiek siltnamyje, tiek lauke. Lauke buvo gal savaite veliau derlius.

labai reikia įvertinti savo lauko sąlygas toms, kurios dar neaugino lauke. jei plika vėjuota vietovė, tai neužaugs. jei apželdinta sodyba, apsaugota nuo vėjų, tai bus gerai
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 19, 22:06)
ieskojau, neberandu  doh.gif  Buvo labai aiskiai paveiksliuke parodyta, su visais genejimais. Panasiai i agurku genejima.
Veisliu pas mane 12, yra rusisku, yra ir cia pirktu. Pernai auginau Theos H, labai dideli vaisiai, mano batu ismieros  biggrin.gif Niekaip neatsisakauTrapez, nors noksta ilgai bet labai derlingi, Puzstagold nors viena kruma auginsiu, nes labai ankstyvi, sieneles plonos, bet ankstyvam derliuj dzin, sueina, paprikyciu nesuskaiciujama galybe, Maestro, tai cia jau daimurai aciu, man gal pati skaniausia, storasiene, saldi, sultinga, pitona del idomumo, o ir slojike labai graziai atrodo, cielus sumarinuoju. Pernai Ingrid auginau, symet nebesejau, vien del spalvos, purvina kazkokia. O derlingumu, visos jos derlingos, net negaleciau isskirti, katros prastai dera.

va, Theos H as jau kelinti metai kaip noredavau isbandyti. nu bet daigumo nulis- vis nesudygdavo. siemet, nieko nesitikedama, atbula ranka supyliau visa pakeli( ojojoj- net 10 seklu biggrin.gif )ir stovi kaip kareivukai 8 vnt. bigsmile.gif gal dar ir like dvi islys biggrin.gif
tas pats atsitiko ir su Hamik. mama sake jai pernai net trys pakeliai nesudygo- pasejau visas kiek buvo pakuty- ziuriu 9 vienetu miskas biggrin.gif
o Trapez ir jas jau kokius 4 metus seju. dar niekad nenusivyliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 20 vasario 2015 - 08:41
QUOTE(Vobla @ 2015 02 20, 08:34)
va, Theos H as jau kelinti metai kaip noredavau isbandyti. nu bet daigumo nulis-  vis nesudygdavo. siemet, nieko nesitikedama, atbula ranka supyliau visa pakeli( ojojoj- net 10 seklu biggrin.gif )ir stovi kaip kareivukai 8 vnt. bigsmile.gif  gal dar ir like dvi islys biggrin.gif
tas pats atsitiko ir su Hamik. mama sake jai pernai net trys pakeliai nesudygo- pasejau visas kiek buvo pakuty- ziuriu 9 vienetu miskas biggrin.gif
o Trapez ir jas jau kokius 4 metus seju. dar niekad nenusivyliau.

theos labai didelės, jų nebūna daug.
o vat Hamik apipilsiu pagyrom eilinį kartą. pačios pačiausios vakavimui su medum. tik, šiukštu, nepjaustyti. dėti su visais koteliais į stiklainius. įspūdingo skonio - saldžios, mėsingos, visai be sėklų. valgom patys apsiputoję, pavaišinau žmones, kurie iš vis nevalgo paprikų, tai sakė, kad ši daržovė pagaliau pasirodė valgoma. ir ne iš mandagumo, o ėmė vieną po kitos.
taip kad džiaukis, kad tiek daug sudygo, pas mane kol kas tik viena auga, mirkau dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 vasario 2015 - 08:54
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 21:46)

Kai naktys šiltos jau, tai palieku atkeltą šoną ir nakčiai, kai lietus lyja, uždengiu, net ne aklinai, kad vėdintųsi.

Vaizdinė medžiaga (su tuo vamzdžiu prispaudžiu, kai nuleidžiu plėvelę)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 20 vasario 2015 - 08:58
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 19, 22:55)
4u.gif
Bandžiau googlint, ieškot vaizdinės medžiagos -nieko nerandu  unsure.gif Radau tik patarimus nuskabyti šoninius ūglius iki antro stiebo, bet  man jie visiškai neaiškūs  (nors ne blondinė esu  blush2.gif) Kaip čia tų ūglių nesupainiot su tuo stiebu ir jo nenugenėt  doh.gif

https://www.youtube....h?v=Z8fP4pMQxQc
https://www.youtube....h?v=78qAelcIUsA , tik rusu kalba. Is pradziu as skabau, veliau jau palieku savo valioj. Ir pirmus ziedelius nugnybiu, tiksliau ju uzoomazgas, kur pradeda sakotis, buna tokie mazi pumpureliai, veliau jau jokiu ziedu neskinu.
QUOTE(jolitamaria @ 2015 02 20, 08:15)
O kur ta isgirta Maestro perkate ?

Maestro lyg loretossoduose buvo, dabar is ranku i rankas smile.gif
Atsakyti