Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorienių ''sanatorijos'' palata

Sveikos pomidorų mamytės,

temą skaitinėju, nuo vaizdų seilės drimba. Aš taip pat nelabai pomidorus mėgstu - šiltnamio, žemės neturiu. Bet bent jau dėl kvapo kelis Betalux balkone auginu. Bet koks malonumas laistant gėlytes nusiskynt vieną kitą raudonžandį. Mmmmmm. Oi tuoj transo būsena ištiks biggrin.gif Pernai man kažkuri pasakėt, kad iš pažastuko galima užsiauginti normalių pomidorų. Na ir ką, gegužės vidurį nuskabiau kelis ~ 5 cm pažastukus. Išleido šakneles ir buvo pasodinti lauke. Rezultatas - balkone augo gerai, bet būt buvę geriau jei daugių būtų. Na o tie iš pažastukų tai kelis kartus daugiau pomidorų turėjo. Na kaip sakoma aklas kelią parodė, o nebylys pasakė, kad iš pažastukų užauginti pomidorai yra žymiai derlingesni. Ką Jūs manot?
Siaubas, jau 2 betaluxsai išdygo. Kad tik daugiau neprisėt.
Atsiprašau, kad čia Jūsų temoj su porą pomikų įsibroviau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ----: 20 sausio 2015 - 13:23
o ar zalia sotele yra Hales turguj?
Tarp kitko, o pernai as nemaciau Kalvariju turguje kazkokio baisuminio pasirinkimo rusisku seklu, standartines seklos visos buvo, na keletas gal tokiu tipiniu kaip jaucio sirdis ir pan. ir viskas. schmoll.gif
karoliniskiu turgelis irgi nenustebino, vat Hales turguje tai man akys isbego.
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2015 01 20, 14:22)
Aš taip pat nelabai pomidorus mėgstu.

dėl kvapo kelis Betalux balkone auginu. Bet koks malonumas nusiskynt vieną kitą raudonžandį.

Sveika 4u.gif priimam ir tave 4u.gif
O užtat, kad turi du pomidorus, stok priešais Steputę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 01 20, 14:21)
biggrin.gif todėl , kad be reikalo būčiau minus pėsčia per visą senamiestį...per akmenis... cool.gif
O dabar dar , reiškia , nereikia ir rytoj ten eiti...
jeigu čia apie Halės turgų parašė g.gif

Halės Halės 4u.gif

Miela Ex, kad jau čia esi, duok patarimą. Mano nesėkmingiausias pomidorų auginimo etapas - daigai, kurie nors atrodo tikrai neblogai, bet turi silpną šaknų sistemą. Išsodinant visai maži šaknų gumuliukai, o noris rimto šaknyno. Aš jų niekada netręšdavau, bet sėdavau į substratą, ne į paprastą žemę. Šilumos per daug nelabai galėjo būt, nes išnešdavau į verandą, kai tik sąlygos leido. Maži tai namie, šiltai (per šiltai, bet kitaip nesigauna sad.gif ).
Šiandien nusipirkau Baltijos aukso stimuliatorių, jo tirpale reikia mirkyti persodinamus daigelius. Pasiteisintų?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 20, 14:27)
Sveika 4u.gif priimam ir tave 4u.gif 
O užtat, kad turi du pomidorus, stok priešais Steputę biggrin.gif

tiks bet kuri vieta. Man nekenkia. ax.gif
Atsakyti
Pas mane ananas nebuvo iš derlingiausių, pabarstė nemažai žiedų, bet pirmieji pomidorai buvo didžiuliai, vėliau užsimezgę - mažesni. Skonis man labai patiko, švelnus, nerūgštus, į saldumą toks. Auginsiu ir šiemet.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2015 01 20, 13:22)
Na ir ką, gegužės vidurį nuskabiau kelis ~ 5 cm pažastukus. Išleido šakneles ir buvo pasodinti lauke. Rezultatas - balkone augo gerai, bet būt buvę geriau jei daugių būtų. Na o tie iš pažastukų tai kelis kartus daugiau pomidorų turėjo. .....kad iš pažastukų užauginti pomidorai yra žymiai derlingesni. Ką Jūs manot?

na ne, nėra taip, kad pažastiniai pomidorai derlingesni būtų smile.gif O kur pasodinot juos? Gal jie tiesiog daugiau vietos augti turėjo?
Atsakyti
Aš pradėjau galvoti, kad čia esančioms privalu pomidorus ir lauke auginti - tik visos giriatės, giriatės nerelaus skonio pomidorais ir super derliumi. Vsio, reikia ir man pagilint tą psichoze - kur tą Kmicic ar kaip ten jis perkat? Paprastoj sėklų parduotuvėj būna ar reikia čia klūpot kaip dėl Samocvietų?
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2015 01 20, 15:22)

temą skaitinėju, nuo vaizdų seilės drimba. Aš taip pat nelabai pomidorus mėgstu - šiltnamio, žemės neturiu. Bet bent jau dėl kvapo kelis Betalux balkone auginu. Bet koks malonumas laistant gėlytes nusiskynt vieną kitą raudonžandį. Mmmmmm. Oi tuoj transo būsena ištiks  biggrin.gif Pernai man kažkuri pasakėt, kad iš pažastuko galima užsiauginti normalių pomidorų. Na ir ką, gegužės vidurį nuskabiau kelis ~ 5 cm pažastukus. Išleido šakneles ir buvo pasodinti lauke. Rezultatas - balkone augo gerai, bet būt buvę geriau jei daugių būtų. Na o tie iš pažastukų tai kelis kartus daugiau pomidorų turėjo. Na kaip sakoma aklas kelią parodė, o nebylys pasakė, kad iš pažastukų užauginti pomidorai yra žymiai derlingesni. Ką Jūs manot?
Siaubas, jau 2 betaluxsai išdygo. Kad tik daugiau neprisėt.
Atsiprašau, kad čia Jūsų temoj su porą pomikų įsibroviau

tai du jau geriau nei nei vieno mirksiukas.gif

Lauke augti jiems daugiau vietos buvo ir maistinių medžiagų mirksiukas.gif

Gardi, ne manęs klausi, bet gal problema substrate mastau.gif. Reikėtų pabandyti kitą. Pati pernai tuo įsitikinau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 sausio 2015 - 13:52
o dar viena prisiminiau, kuris praeita vasara puikiai "jautesi" lauke ir derejo ir nesirgo iki rudens- banancik, bet gal praeitas sezonas buvo tiesiog labai parankus pomidorams augti lauke? g.gif

As gavau Kmicic cia pas merginas, bet siaip sake berods jis turgeliuose buna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 20 sausio 2015 - 13:52
QUOTE(daimura @ 2015 01 20, 13:48)
Aš pradėjau galvoti, kad čia esančioms privalu pomidorus ir lauke auginti...

a čia kodėl privalu? Aš tai net negalvoju schmoll.gif Nė vieno daigo lauke nesodinsiu.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 01 20, 15:48)
Aš pradėjau galvoti, kad čia esančioms privalu pomidorus ir lauke auginti - tik visos giriatės, giriatės nerelaus skonio pomidorais ir super derliumi. Vsio, reikia ir man pagilint tą psichoze - kur tą Kmicic ar kaip ten jis perkat? Paprastoj sėklų parduotuvėj būna ar reikia čia klūpot kaip dėl Samocvietų?

drinks_cheers.gif Jau ir tą patį pamislijau ax.gif gundo su tuo kmiciu blush2.gif
Atsakyti