Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra nesusitarus

Gali neduot, tikrai gali. Man pačiai tai įrodė pirmas ir trečias gimdymai.
Per pirmąjį gimdymą, jį užskatinus po 8 val gimdykloje, iš pradžių girdėjau kalbas, kad per anksti. Lauki to reikiamo atsidarymo, o tada..tai gyd. nieko neatsakęs išeidavo, tai imdavo "įkalbinėt", kad gal dar pakenčiama ir nėra taip nepakeliama. Lyg išeina paklaust dėl epidūro, ateina ir vėl nieko neaišku. Tiesiog jauti ir matai, kad nenori daryt. O po n karto užklausus dėl epidūro - jau per vėlu smile.gif Nors epidūro maldavau jau doh.gif 16 val skatinimo ir draudimo keltis iš lovos, net ant šono pasisukt - nurovė stogą. Taip buvo su pirmu gimdymu. Buvau susitarus, tiesiog per vėlai sužinojau, jog gyd. prie "natūralistų" labiau. Skaudžiausiu momentu leido vaistus į veną nuo skausmo. Labai apsvaigino, bet skausmo nenuėmė visai. Tiesiog netekau jėgų nuo to svaigulio ir kelias min "pailsėjau" nesugebėdama kentėt. Nemoku aprašyt tos būsenos. Jauti viską, bet sulėtėjus r-ja.

Per antrą gimdymą dėl epidūro ir klausė, ir siūlė nevienąkart. Gimdžiau susitarus, VGN. Bet gimdymas buvo sklandus, todėl neužtruko, nebuvo skatinamas ir pati jaučiau, jog nesunkiai iškęsiu.

Trečias gimdymas vėl buvo skatinamas, epidūro prašiau, ką atsakė, jau šioje temoje rašiau. Laiko tam epidūrui užteko, kai pakliuvau į gimdyklą ir ėmė skatint gimdymą prie 6 cm, jau galėjo ir padaryti. Gimdžiau nesitarus. Tiesa, vėl siūlė vaistus nuo skausmo į veną, bet aš juos nuo pirmo gimdymo atsimenu ir nenorėjau ax.gif
Atsakyti
Ačiū už jūsų pasidalinimus 4u.gif .
Vis tik, ypač domina blogosios patirties atvejais, pas ką pataikėt gimdyt?
Atsakyti
QUOTE(kess @ 2015 01 23, 18:44)
Ačiū už jūsų pasidalinimus 4u.gif .
Vis tik, ypač domina blogosios patirties atvejais, pas ką pataikėt gimdyt?

Ir dar gal mergaites rasykit kur gimdete. Gal atseksim koki desninguma, gal yra kokia konkrecios gimdymo istaigos politika g.gif
Atsakyti
Rasma, užuojauta....

O man vis dėlto būtų įdomu sužinoti, kodėl gydytojai tam tikrais atvejais (aišku ne visais) vengia atlikti epidūrinį nuskausminimą. Ar kaip jau buvo rašyta, tiesiog pasitaiko natūralistų, manančių, kad moteris turi gimdyti skausmuose, o gal gaila medikamentų?

Nors mano atveju, kai po kelių kartų negavusi epidūro piktu tonu paklausiau akušerės "kiek turiu sumokėti ???" Akušerės atsakymas buvo - "Už epidurą mokėti nereikia". Apsisukė, ir išėjo
Atsakyti
smile.gif Sveiki, aš gimdžiau susitarusi VGN su gydytoja, tai man iš karto ir epidūrą paklausė. Padarė. Viskas ok. Atsidėkojau už epidūrą 100 litų po to. Manau, kad reikėjo duoti prieš arba iš karto, kai "prijungė", o ne po to, todėl, kad man, mano nuomone, per daug per aplaidumą suleido ir aš nelabai jaučiau, kai stumti reikėjo. merginos bukit budrios, žiūrėkit, kiek vaistų leidžia, nes ten tikrai ne šventas vanduo... gerai, kad viskas gerai praėjo, bet galėjo būti idealu, o nebuvo dėl netinkamai apskaičiuotos dozės...
Atsakyti
Pirmą gimdžiau Šv. Jokūbo ligoninėje (nebėra dabar, bet gyd.dirba Santariškėse) - prisimint sunku, trečią - Santariškėse.

Antrą - VGN. VGN'e susitarus gimdžiau, tai pasaka, o ne gimdymas. Patys gražiausi ir geriausi prisiminimai (išskyrus priėmimo skyrių, ten sava tvarka matyt biggrin.gif ). Tokio atidumo, rūpesčio dar neteko patirt..gavau visko ką norėjau, palaikė visokeriopai, epidūrą siūlė keliskart. Vyras irgi atsimena kaip geriausią ir gražiausią patirtį, būtent sūnaus gimimą.
Po trečio gimdymo prasitarė, jog gailisi leidęs man gimdyti nesitarus.
Atsakyti
Nu bet skaitau Būtinosios medicinos pagalbos ir būtinosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo tvarką, patvirtintą sveikatos apsaugos ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. V-208 (toliau – Tvarka):
Skubiosios medicinos pagalbos mastą, vadovaudamasis profesine kompetencija, šia tvarka ir kitais būtinosios pagalbos teikimą reglamentuojančiais teisės aktais, nustato pacientą apžiūrėjęs gydytojas. Skubioji medicinos pagalba skirstoma į keturias kategorijas (šios tvarkos Skubiosios medicinos pagalbos masto lentelė). Jei į asmens sveikatos priežiūros įstaigą tuo pačiu metu atvyksta keli pacientai, kuriems reikalinga skubioji medicinos pagalba, ir pagalba visiems negali būti suteikta vienu metu, pirmiausia ji turi būti suteikta pacientams, kuriems reikalinga 1 kategorijos, po to – atitinkamai 2, 3 ir 4 kategorijos pagalba (Įsakymo 8 punktas).
Labai stiprus ūmus skausmas dėl įvairių priežasčių priskiriamas 2 kategorijos pagalbai. Paciento būklės vertinimas ir gydymas turi būti pradėti ne vėliau kaip per 10 min. nuo atvykimo į asmens sveikatos priežiūros įstaigą. (Skubiosios medicinos pagalbos masto lentelės 2 skiltis, Tvarkos priedas).
Vidutinio stiprumo skausmas, išskyrus danties skausmą, vertinamas 7–8 balais pagal dešimties balų skalę, kai reikia skubaus nuskausminimo, priskiriamas 3 kategorijos pagalbai. Paciento būklės vertinimas ir gydymas turi būti pradėti ne vėliau kaip per 30 min. nuo atvykimo į asmens sveikatos priežiūros įstaigą. (Skubiosios medicinos pagalbos masto lentelės 3 skiltis, Tvarkos priedas).

Bet aišku, čia tik teisiškai taip privalo būt, praktiškai, kaip suprantu, netaikoma ši tvarka gimdymo atvejais.
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2015 01 21, 19:43)
Atsiprašau, nemačiau kad klausime nurodytas miestas Vilnius smile.gif Čia veiksmas vyko kitame mieste (Panevežy). Na, bet norėjau pasidalinti asmenine patirtimi, kad epidūro galite ir negauti smile.gif

O dėl kirpimų/siuvimų mačiau buvo forume atskira tema. Vienoms skauda net ir po nuskauskinimo, kitos nieko nejaučia.


manau kartais gydytojai mato, kad be epidūro gali viskas vyksti sklandžiau ir greičiau smile.gif juk epidūras dažnai pristabdo gimdymą smile.gif
Atsakyti
Ir aš pasisakysiu biggrin.gif
Pirmąją gimdžiau RK (jau uždaryta). Tariausi ir pakliuvau kaip vėliau išaiškėjo ant "natūralistės". Išsisukinėjo nuo prašomo epidūro. Įkalbėjo kad man jo nereikia. Pamenu, gavau tik kažkokius "apspangimą" skatinančius ale nuskausminamuosius, kurie po valandėlės visiškai išsigaravo. Iškenčiau be epidūro. Pagimdžiau pati ir plyšau. Gydytoja tokia "natūralistė" buvo, jog nekirpo o leido plyšti. Susiuvo puikiai. Tik per visą siuvimą viską kuo puikiausiai jaučiau, nors buvo papurkšti kažkokie ale nuskausminamieji siuvimo metu:D Vaikas gimė 4,5kg.
Antrąjį gmdžiau VGN taip pat susitarus. Ketinau nesitarti, tačiau po kaklelio konizacijos nusprendžiau nerizikuoti ir geriau ramiai ir akyliau prižiūrint gydytojai gimdyti. Nuo pat pirmųjų minučių atsigulus į gimdyklą ji man siūlė epidūrą. Kaip vėliau tiesiog supratau- gydytojai taip patogiau. Bijojau epidūro. Prisiskaičiau visokiausių nuomonių apie jį, tačiau labiausiai gąsdino kad nuo epidūro gali vėliau išlįsti pasekmės. Tokios-kaip migreniniai galvos skausmai. Bet viskas tvarkoje smile.gif Taigi, gydytoja paminėjo, kad epidūrą galima daryti iki 4cm. Atvažiavau gimdyti praktiškai nuo nulio. Nes veiklos jokios nebuvo. Taigi, vis karts nuo karto ateidama pasižiūrėti manęs, kas kart siūlė epidūrą. Kai prie 3 cm. beveik 4cm. atidarymo aš lipau sienom iš skausmo-sutikau. Bet kai ties 7cm. jis man nustojo veikti ir iki kol pagimdžiau visą laik garsiai kentėjau saremius-mačiau kad gydytojai tokios "garsios" gimdyvės nepatinka. Taip kad manau gydytojams neužkietėjusiems natūralistams patogesnės gimdyvės kurios sutinka gimdyti su epidūru. Beja, su šiuo gimdymu kirpo. Nuskausmino, bet vis tiek taip pat viską jaučiau. Vaikas gimė 5kg.
O dabar noriu trečio nėštumo ir gimdymo biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
Pries pora dienu gimdziau AK. Epidura gavau be jokiu problemu. gyditojas ir akusere dar pries prasidedant gimdymui paske, kad kai nebegalesiu kenteti gausiu nuskausminancius. Viskas taip ir buvo.
Atsakyti
Gimdžiau prieš 10 m. AK susitarusi, tai gavau epidūrą gana greitai. Kas valandą anesteziologas ateidavo ir suleisdavo dar, kol vieną valandą ėmė ir neatėjo. Gimdžiau be nuskausminimo. Bet kaip supratau, taip geriau, nes tada gali stumti ir jauti sąrėmius. Tąkart nervino tik tai, kad po gimdymo kai siuvo, gyd. nepalaukė kol suveiks nuskausminimas ir iš karto ėmė siūti. Dabar vėl svarstau gimdyti AK ir jaudinuosi, kad galiu negauti nuskausminimo - esu labai jautri ir tai būtų nekas. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tralialialia: 30 gegužės 2015 - 19:05
Gimdžiau VGN nesusitarusi, epidūrą pasiūlė patys, po mano sutikimo praėjus pusvalandžiui jau gulėjau ramiai ir akyse buvo prašviesėję smile.gif
Atsakyti