Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

MAMARŽ, puikus piešinys, puikus tortas. Man tortai vyrams būna didelis galvos skausmas rolleyes.gif na, nebent nori kokio viskio butelio, tai tada viskas aišku biggrin.gif
Elentari, puikus, kruopštus thumbup.gif
Ramune.v, šaunūs tortai, man tos princesių pilys visada įspūdingos.. prisimenu, kai kažkada Kauno akropoly pamačiau kepyklos stende tokį tortą wub.gif iki šiol prisimenu savo wow blink.gif

P.S. Ir aš turėjau šią savaitę minioną gaminti, bet atšaukė. Atneščiau ir savo į parodą biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Patarkite,kuo geriau puošti jogurtinį tortą: balto šokolado ir grietinėlė kremu, bezė ar tik grietinėle? Draugė nenori cukrinės masės.Ir dar,ar maždaug 18cm tortukui užtektų 4baltymų bezė aptepimui ir papuošimui?Busiu dėkinga už patarimus smile.gif
Atsakyti
Bandžiau gaminti ganašą su baltu šokoladu, norėjau papuošti tortą, bet nieko nesigavo. Dariau viską kaip radau aprašymuose, per naktį šaldytuve laikiau. O kitą dieną kai išplakiau ir bandžiau puošti tortą, tai jis gavosi kažkoks kaip sviestas (net nežinau su kuo palygint), krito gabalais, net kažkoks kaip skystis skyrėsi iš jo. Taigi juo papuošti torto nepavyko.
Ką galėjau daryt blogai? Kokios konsistensijos jis turi gautis? O grietinėlę riebią 35 % reikia imti?
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2015 04 15, 21:49)
Elentari, puikus, kruopštus thumbup.gif
4u.gif Ačiū

Ramune.v, griūnanti pilis atrodo puikiai, kruopštus darbas (kaip fotografuojat, taip ir atrodo biggrin.gif . Šiaip tai sunku žiūrėti, perkreipus galvą rolleyes.gif ), o minionui norėtųsi užapvalintos galvos, dabar ji per plokščia. Mano pirmieji irgi plokštoki gavosi biggrin.gif Kokio jis svorio? Iš kokio diametro torto darėt? Mano tai storuliukas gavosi, ale buvo ten ir toks lotuliukas.gif Pabijojau svorį viršyti, tai ir nebeaukštinau.



Dėl ganašo nieko negaliu patarti, nedirbu su juo.

Jogurtinį galima puošti visais nurodytais variantais, kas skaniau, su kuo mokat dirbti, su tuo ir puošiate. 18 cm mažytis tortukas, tai dar ir liks beze, išsikepkit morengiukų pavyzdžiui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2015 04 15, 23:43)


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simba @ 2015 04 15, 23:22)
Bandžiau gaminti ganašą su baltu šokoladu, norėjau papuošti tortą, bet nieko nesigavo. Dariau viską kaip radau aprašymuose, per naktį šaldytuve laikiau. O kitą dieną kai išplakiau ir bandžiau puošti tortą, tai jis gavosi kažkoks kaip sviestas (net nežinau su kuo palygint), krito gabalais, net kažkoks kaip skystis skyrėsi iš jo. Taigi juo papuošti torto nepavyko.
Ką galėjau daryt blogai? Kokios konsistensijos jis turi gautis? O grietinėlę riebią 35 % reikia imti?

Jei gavosi kaip sviestas - tai greičiausiai perplaktas, o skystis skyrėsi, nes "sviestėti" pradėjo, grietinėlę 35 %. O kokios proporcijos grietinėlės ir šokolado?
Baltas šokoladas labai kaprizingas daiktas. Sunku su juo.
Nenusiminkit - kitą kartą pavyks.
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2015 04 16, 09:16)
Jei gavosi kaip sviestas - tai greičiausiai perplaktas, o skystis skyrėsi, nes "sviestėti" pradėjo, grietinėlę 35 %. O kokios proporcijos grietinėlės ir šokolado?
Baltas šokoladas labai kaprizingas daiktas. Sunku su juo.
Nenusiminkit - kitą kartą pavyks.

Šiandien man kaip tik taip ir nutiko doh.gif nutariau vakar išbandyti balto šokolado ganaša pagal tokia proporciją 3(šokoladas):1(grietinėlė). Kaip ir gerai viskas būtų buvę,bet labai jau maža išeiga man pasirodė, tad įpyliau likusią grietinėlę, tai gavosi 100g sokolado ir 200 ml grietinėlės. Ryte tingėjau plakti su mikseriu, tad pasinaudojau kombainu ir ... perplakiau, bet sviestas tai skanus gavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Sakykit, 4 aukštų rafaelo tortą kuriame aukšte dėtumėt padėkliuką sutvirtinimui? Ar tarp pirmo antro, ar geriau antro trečio?
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2015 04 16, 06:16)
Jei gavosi kaip sviestas - tai greičiausiai perplaktas, o skystis skyrėsi, nes "sviestėti" pradėjo, grietinėlę 35 %. O kokios proporcijos grietinėlės ir šokolado?
Baltas šokoladas labai kaprizingas daiktas. Sunku su juo.
Nenusiminkit - kitą kartą pavyks.


Aš tai dariau 1:1 proporcijas. Bet kad pastovėjęs šaldytuve jis ir taip jau tirštas. Tada plakti visai nedaug reikia?
Atsakyti
MAMARŽ labai gražiai wub.gif

neriulka s atrodo kaip tikras smile.gif thumbup.gif

Minion'ai labai gražūs 4u.gif Elentari taviškio akys labai gražiai padarytos 4u.gif

QUOTE(saniva @ 2015 04 15, 22:21)
Sveikos smile.gif Patarkite,kuo geriau puošti jogurtinį tortą: balto šokolado ir grietinėlė kremu, bezė ar tik grietinėle? Draugė nenori cukrinės masės.Ir dar,ar maždaug 18cm tortukui užtektų 4baltymų bezė aptepimui ir papuošimui?Busiu dėkinga už patarimus smile.gif

aš puoščiau vaisiais smile.gif bet čia kiekvieno skonio reikalas smile.gif

maniškis ax.gif
user posted image
Atsakyti
Fainika, viskas gerai, tortas gražus, bet man norėtųsi šviesesnio fono nuotraukoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saniva @ 2015 04 15, 22:21)
Sveikos smile.gif Patarkite,kuo geriau puošti jogurtinį tortą: balto šokolado ir grietinėlė kremu, bezė ar tik grietinėle? Draugė nenori cukrinės masės.Ir dar,ar maždaug 18cm tortukui užtektų 4baltymų bezė aptepimui ir papuošimui?Busiu dėkinga už patarimus smile.gif

cia jau kas jums skaniau smile.gif o del puosimo, siandien kaip tik puosiau 18 cm tortuka is 3 L dydzio baltymu, sukau mazas rozytes tai dar liko vaikams pasmaguriauti smile.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(SaldiDiena @ 2015 04 15, 21:49)

aciu smile.gif cia mano pirma pilis, maniau kad sunkiau daryt, bet dabar nieko smile.gif man ribojo spalvos, nes reikejo derinti abu tortus, bet va pilies fotograzavimas su "muiline" doh.gif kreivi bokstai atrodo nors tu ka doh.gif o gi taip nera-issikraipo vaizdas ir viskas...


Papildyta:
QUOTE(simba @ 2015 04 15, 23:22)
Bandžiau gaminti ganašą su baltu šokoladu, norėjau papuošti tortą, bet nieko nesigavo. Dariau viską kaip radau aprašymuose, per naktį šaldytuve laikiau. O kitą dieną kai išplakiau ir bandžiau puošti tortą, tai jis gavosi kažkoks kaip sviestas (net nežinau su kuo palygint), krito gabalais, net kažkoks kaip skystis skyrėsi iš jo. Taigi juo papuošti torto nepavyko.
Ką galėjau daryt blogai? Kokios konsistensijos jis turi gautis? O grietinėlę riebią 35 % reikia imti?

neaisku koki sokolada naudojot, su baltu sokoladu sunkiau dirbti, bijo jis temperaturu.
Papildyta:
QUOTE(Elentari @ 2015 04 15, 23:43)
Ramune.v, griūnanti pilis atrodo puikiai, kruopštus darbas (kaip fotografuojat, taip ir atrodo biggrin.gif . Šiaip tai sunku žiūrėti, perkreipus galvą  rolleyes.gif ), o minionui norėtųsi užapvalintos galvos, dabar ji per plokščia. Mano pirmieji irgi plokštoki gavosi biggrin.gif Kokio jis svorio? Iš kokio diametro torto darėt? Mano tai storuliukas gavosi, ale buvo ten ir toks  lotuliukas.gif Pabijojau svorį viršyti, tai ir nebeaukštinau.

Aciu biggrin.gif tas "plokstumas" priklauso ir nuo fotografavimo kampo smile.gif siaip tikrai ne plokscia ji biggrin.gif biskvitas snikerinis tai net nereikejo vargti darant virsu tiesiog kupra palikau. 16 diametro, snikerio norma rodos, sau dariau tai nekreipiau demesio, kepiau ir tepiau aukstoj formoj kur maximoj "bobom" kepti pardavinejo. man ji backom ir tokiem tortam labai tarnauja. Svoris gal apie 2,8-3kg (6 biskvitai). Na maniskis ir kiek pavalges smile.gif reiktu dietos ax.gif

del pilies foto - spec. tokia, daznai tokius tortus taip fotkinu, pirma del to kad neturiu mandro fotiko biggrin.gif ir kepejos turbut zino kad kai kurie tortai labai nefotogeniski, o muilines juos iskraipo. Antra kitokios foto labiau patraukia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 16 balandžio 2015 - 21:33