Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Varona Ivanovna @ 2015 04 16, 14:31)
Sakykit, 4 aukštų rafaelo tortą kuriame aukšte dėtumėt padėkliuką sutvirtinimui? Ar tarp pirmo antro, ar geriau antro trečio?

Gal nesupratau klausimo... Padėkliukus dedu tarp visų aukštų. Kodėl reikėtų dėti tik vieną? g.gif

Ačiū, Fainika, mielas tortukas su meškiuku 4u.gif Ir fonas man tai geras, kontrastingas smile.gif

Na ne, ramune.v, tikrai nepavalgęs jūsų pimpačkiukas, kaip tik pats tas 4u.gif
Prie ko čia mandras fotikas ir fotografavimo rakursas? biggrin.gif Aš irgi neturiu mandro smile.gif
Skonio reikalas, žinoma, man asmeniškai sunku žiūrėt persikreipus, kad normaliai tortą apžiūrėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, gavau darbo padaryt savo dukrytei pirmaji tortą, kadangi mūsų kaime su tortais padėtis apgailėtina.. doh.gif
tortus gan dažnai kepu, bet va su rimta puošyba dar neteko susidurt.. sakykit kiek reikia tos migdolinės masės vidutinio dydžio tortukui padengti?
taip pat nerandu kaip yra daromos tos šoninės grotelės, su ispraustais karoliukais..
ir gal parekomenduotumėt, koki balto biskvito, ir balto kremo skanų tortuka?

būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amedea: 17 balandžio 2015 - 07:53
QUOTE(Amedea @ 2015 04 17, 08:51)
Labas rytas, gavau darbo padaryt savo dukrytei pirmaji tortą, kadangi mūsų kaime su tortais padėtis apgailėtina..  doh.gif
tortus gan dažnai kepu, bet va su rimta puošyba dar neteko susidurt.. sakykit kiek reikia tos migdolinės masės vidutinio dydžio tortukui padengti?
taip pat nerandu kaip yra daromos tos šoninės grotelės, su ispraustais karoliukais..
ir gal parekomenduotumėt, koki balto biskvito, ir balto kremo skanų tortuka?

būsiu labai dėkinga  4u.gif

Jei kepate tortus, tai, tur būt, turite mėgstamiausią - tokį ir darykite. Atsakingoms šventėms siūlau neeksperimentuoti. O "migdolinę" (marcipaninę) masę būtinai norite dėti?, labai skanu su ja, kam patinka, bet galima apsieiti - taip paprasčiau: tik aptepti sviestiniu kremu ir dengti pastilažu. Dėl marcipaninės masės kiekio - sunku pasakyti, niekada nesvėriau - gal kokius 400-500 g.? Paieškokite googl'e, kaip padaryti marcipaninę masę, arba - tortai padengti marcipapnine mase, gal bus kokių nuorodų ir dėl kiekio.
Šoninės grotelės, mano nuomone, daromos su ratuku, spėju - jau ant padengto torto, bet gal dar kuri kepėjėlė patars.

Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2015 04 15, 19:38)
Šaunūs tortukai, na aš ir į kompaniją smile.gif mano vaikų tortukai:

thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ačiū 4u.gif dėl fono tai bandžiau fotografuoti ir šviesiam fone tortus, bet tada man apsišviečia tortai ir ne taip gražiai žiūris, išsilieja šviesesnės detalės... čia turbūt fotoaparato ir fotografo kaltė blush2.gif ir dar neturiu šviesaus vienspalvio tapeto, visi kažkoki margučiai arba gėlėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2015 04 17, 08:13)
Jei kepate tortus, tai, tur būt, turite mėgstamiausią - tokį ir darykite. Atsakingoms šventėms siūlau neeksperimentuoti. O "migdolinę" (marcipaninę) masę būtinai norite dėti?, labai skanu su ja, kam patinka, bet galima apsieiti - taip paprasčiau: tik aptepti sviestiniu kremu ir dengti pastilažu. Dėl marcipaninės masės kiekio - sunku pasakyti, niekada nesvėriau - gal kokius 400-500 g.? Paieškokite googl'e, kaip padaryti marcipaninę masę, arba - tortai padengti marcipapnine mase, gal bus kokių nuorodų ir dėl kiekio.
Šoninės grotelės, mano nuomone, daromos su ratuku, spėju - jau ant padengto torto, bet gal dar kuri kepėjėlė patars.

Svečių nebus tad noriu pasistengt tik del dukrytės, pirmajam gimtadieniui norisi kažko ypatingesnio.. smile.gif

Darau pagrine du tortus karamelini ir snikers, nes man jie patys skaniausi. O dabar norisi kažko lengvesnio, kad ir dukrytei koki šaukštuka duot paragaut ir suvalgyt per kokias 3dienas, nes po gimtadienio išvažiuojam Lietuvon na tai išmest nesinori, anuos valgom kokia savaite doh.gif labai jau sotūs ir saldūs.. smile.gif
Nebent daryti mažesni, todėl ir klausiau del tos masės..
vakar kaip tik užsisakiau 800gr. nu labai noriu pabandyt būtent su ja, man tokie tortai baisiai gražūs.. wub.gif iš video atrodo, kad nėra sunku ja uždėt ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(Amedea @ 2015 04 17, 08:51)

Marcipaninės masės nenaudoju, man ir neskanu, ir šiaip, brangu, darausi cukrinę dengimo masę (pastilažą) pati, receptai virštutinėje temoje. Kaip dirbti su pačia marcipanine irgi negaliu patarti, nes, kaip sakiau, jos nenaudoju.
Jei nesusivalgo tortas, juk darykite paprasčiausiai mažesnį ir tiek mirksiukas.gif
"Groteles" įspausti yra įvairūs būdai - tiek su ratuku, tiek su paprasčiausio peilio neaštria puse, taip pat yra ir specialios formelės pirkti.

Fainika, kaip sakiau, man asmeniškai kaip tik liuks, kad fonas tamsesnis, kontrastingas, nes ant balto baltos detalės sunkiai matosi. Ypač, jei nei fotikas, nei fotografas nėra profesionalūs smile.gif

Atsakyti
Labas vakaras.
Pristatu savuosius. Esu savim patenkinta pagaliau biggrin.gif

2,7 kg
user posted image

3 kg
user posted image

Ir keksiukai (Alytaus miesto, Alytaus rajono herbai ir prokuroro juosta)
user posted image

ir dar vienas tortas buvo, bet juo esu labai nepatenkinta, nekelsiu schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gražumynai kokie, sunku patikėti, kad valgomi. Atsimenu, senose temose mačiau tokį paveiksliuką- iš susižavėjimo griūvančią pelę. Labai tiktų čia, ypač po paskutinių tortų smile.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif kas klause del marcipanines mases - 800gr tikrai pakaks nedideliam tortukui apdengti. Torta pries tai reikia aptepti abrikosu glazura, kitaip nesiklijuos. Dengiasi nelabai lengvai, gali buti, kad reiks dengti atskirai virsu ir juosta ant sonu. Siaip ant marcipanines mases yra dedamas royal icing'as. Marcipanine mase siaip yra tik islyginimo mase, bet namu tortukui skanu kas megsta. Tik gal vaikiukui neduokit, kad nesualergizuotu. Vaikams skanu zefyrinis dengimas is marshmallows saldainiuku ir lengvai pasidaro bei dengiasi. Aisku, bandykit ir jums viskas gausis 4u.gif

Saldi Diena, be zodziu wub.gif Gal galetumet parasyti, jei nesunku balto torto parametrus, labai jau grazus kontrastas. Man labai tokie aukstesni tortai patinka. Saunuole jus, auksines rankas turite.

Dar labai patiko tie stori baibokai, kur nergaites dalinosi. Jau pradedu dairytis i vaikiskus tortus, geguze dukryte istekinu, tai gal neuzilgo ir vaikisku tortu prisireiks, tikekimes wub.gif
Atsakyti
Doremina, JustDi, ačiū 4u.gif
Tas baltas tortas yra vientisas, ten apacia 20 cm, viršus 16 cm. Nenorėjau papildomo svorio, tai bendrai suteptas ir bendrai apdengtas jis (ne 2 atskiri aukštai). Su rūsiu toks gavosi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2015 04 17, 21:10)
Pristatu savuosius. Esu savim patenkinta pagaliau  biggrin.gif

Baltas - svajonių tortas 4u.gif Super
Atsakyti
Justina smile.gif 4u.gif labai grazus tortai!!SU-pe-ri-niai!!
Atsakyti