Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 05, 12:00)
Neseniai buvo zoo sode, o pasirodo savaitgaliai jie po vieną roplį ištraukia pačiupinti. Tai kaip čiupau glamonėti, net nepaklausiau ką - žaltį ar gyvatę doh.gif  lotuliukas.gif
man labai agamos patinka. Ir varanai. ir varlės wub.gif
Papildyta:
Šiandien Kaune, Akropolyje Tapino "Mano dienos" pristatymas ax.gif

Eisi?

Nežinojau, kas yra agama, paveizėjau internete - nugi graži smile.gif

O varles vaikystėje bučiuodavau, kai aplink kiti šlykštėdavosi, gal šokiruoti norėjau, nežinau smile.gif

Taip pat su kiaulėmis bučiuodavausi, net paauglė ir sakydavau, kad jeigu tekėsiu kada, tai tik už kiaulės smile.gif Kaip atsitiko - nebesvarstau biggrin.gif

Šiaip visą gyvenimą, kol augau, šunis auginome. Ir kates. Labiausiai ir norėčiau šuniuko (apie arklį nekalbu, nebent kaip Pepei laikyti - tik ne verandoj, o balkone smile.gif )Tačiau su šuniukais nelengva, butas, mažai vietos, vedžiot reikėtų, o ir palikti tikrai būtų sunku kam surasti, taigi slopinu tą norą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 05 kovo 2015 - 11:09
Labai sunkus klausimas, galvoju nuo vakar. Isprotejes skrybelininkas is Alisos, buvo pirma mintis, ale jis ne gyvunas biggrin.gif Karlsonas irgi zmogus

Taip, kad apsistosiu prie Mikes Pukuotuko. Nes jam viskas dzin, vaiksto sau, dainuoja, ismintim dalinasi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 05 kovo 2015 - 11:18
QUOTE(Forget @ 2015 03 05, 11:18)
Labai sunkus klausimas, galvoju nuo vakar. Isprotejes skrybelininkas is Alisos, buvo pirma mintis, ale jis ne gyvunas  biggrin.gif Karlsonas irgi zmogus

Taip, kad apsistosiu prie Mikes Pukuotuko. Nes jam viskas dzin, vaiksto sau, dainuoja, ismintim dalinasi  bigsmile.gif

lotuliukas.gif tau tikrai tiktų skrybėlininkas lotuliukas.gif

bet, jeigu atsimeni, jis ten tokį draugelį turėjo, zuikį cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 05, 10:22)
lotuliukas.gif tau tikrai tiktų skrybėlininkas lotuliukas.gif

bet, jeigu atsimeni, jis ten tokį draugelį turėjo, zuikį cool.gif

O tikrai bigsmile.gif

As pamenu, kai ejau i pirma knygiu susitikima, tai Klopedija save apibudino kaip knysliuka su akiniais lotuliukas.gif Sake, dairykis, pamatysi, atpazinsi is karto!
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 03 05)
Šiandien priksiu zuuurkę, juodą, su ilga uodega, įsimylėjau tik pamačius.

Kaip veterinarė pasakysiu - blogai. Nereik kankint. Netinka vieą žiurkę pirkti, nes žiurkės socializuoti gyvūnai ir turi būti laikomi ne po vieną. Aš visad perku 2-3. Ir tai mažai, idealu būtų 5-6 gūžta.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 03 05, 12:44)
Kaip veterinarė pasakysiu - blogai. Nereik kankint. Netinka vieą žiurkę pirkti, nes žiurkės socializuoti gyvūnai ir turi būti laikomi ne po vieną. Aš visad perku 2-3. Ir tai mažai, idealu būtų 5-6 gūžta.

Bet žiurkės bendrauti su žmonėmis linkusios, vaikystėje dvi turėjau, aš jai būsiu padrūškė, ar čia jau žiauriai kankinsis ji bendraudama su manimi ir vaikais? Daugių daugiausiai dvi galiu pirkti.

O ką su degu daryt? Jiems tikrai po vieną nekas, kolonijom gyvena, patino nenupirksi, iš skirtingų vadų, pjausis, patelės ieškot? Brangūs, neturiu kaip dabar, bus matyti.

Sorry už off topic.

P.S. Jei gali, man į AŽ parašyk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 05 kovo 2015 - 12:03
Labos biggrin.gif
QUOTE(giluze @ 2015 03 04, 18:47)
  O jei kačių daugiau nei viena, jos tarpusavy ant pilvo nesipjauna?  bigsmile.gif

Nea, jei esi jų vadas biggrin.gif

QUOTE(Helianta @ 2015 03 05, 02:18)
1. tai šalutinis šios temos efektas mirksiukas.gif
2. "...abatija" kiek kitokia, nes Jane Austen ją rašė kaip tuo metu populiarių gotikinių romanų parodiją.

1. Instrukcijoje apie tai nebuvo parašyta cool.gif bigsmile.gif
2. A, tada klausom toliau ir ieškom parodijos rolleyes.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 05, 12:00)
Neseniai buvo zoo sode, o pasirodo savaitgaliai jie po vieną roplį ištraukia pačiupinti. Tai kaip čiupau glamonėti, net nepaklausiau ką - žaltį ar gyvatę doh.gif  lotuliukas.gif

Esu glosčius draugų iguaną wub.gif

Iš gyvūnų šia akimirką galėč būti Trojos kumelė (gyvūnijos invazijos reikmėms) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2015 03 05, 11:18)
Taip, kad apsistosiu prie Mikes Pukuotuko. Nes jam viskas dzin, vaiksto sau, dainuoja, ismintim dalinasi  bigsmile.gif

thumbup.gif labai geras variantas biggrin.gif

O aš gal apsistočiau prie Petsono katino Finduso biggrin.gif
Atsakyti
man vaikystėj baisiai imponavo Bagyra iš Mauglio, tokia didelė, juoda, tingi katė wub.gif gal todėl dabar pas mane gyvena juodai balta katė, kuri baisiai mėgsta miegoti ant kelių, kai skaitau. net seka, kada knygą pagriebsiu, nes žino, kad tada galės ilgai man ant kelių miegoti... biggrin.gif

QUOTE(giluze @ 2015 03 04, 17:47)
Skaitau S. Ee "Pasaulis po to". Būtų buvę geriau, jeigu jos neskaityčiau tarp Sapkovskio Raganiaus dalių.  g.gif  Šiaip viskas gerai, veiksmo daug, bet vis tiek pralošia.  rolleyes.gif

aš pirmos dalies perskaičiau gal porą skyrelių, bet visiškai neužkabino schmoll.gif nutrenkiau į šoną, gal kada kai nebeliks, ką skaityt pasiimsiu vėl. ko gero tai bus ... niekada smile.gif

o "Raganių" baisiai norėčiau pakartot, o ir savo turėt labai norėčiau rolleyes.gif
Atsakyti
As Raganiu turiu, bet as Vilniuje unsure.gif
Atsakyti
Skaitymo metus pradejau lietuviskai. cool.gif

Gendrutis Morkūnas "Puodukas kefyro ant palangės" - kiekviena aplankancios egzistencines mintys, tik ne kiekvienam zinant savo artejancios pabaigos laika...

*

Kristina Sabaliauskaitės "Silva Rerum" trilogija - matyt, buvau viena is paskutiniuju jos dar neskaiciusiu... Groteskinis rasymo stilius labai itraukia, bet vos nuo jo nukrypstama, jis tampa kiek istestu pasakojimu arba sugrustu ivykiu aprasymu (pvz., pirmos knygos pradzia ar antrosios pabaiga). Matosi, jog pas rasytoja plati pasauleziura, turtingas zodynas bei gerai valdomas istoriniu ziniu ismanymas, taciau niekada neapleido jausmas tarsi skaityciau ne lietuviskos, o italiskos, prancuziskos ar net angliskos aristokratijos tuometinio gyvenimo aprasymus, juolab, kad niekaip neisivaizduoju sodo su Vidurzemio regiono augalais lietuviskame klimate XVI amziuje ar pokalbiu apie Antikos Dievus gurksnojant islaikyta rinktini porto prie lenkbajoriu stalo ir ju vaikams skaitant Castor'a ir Polux'a... Be to, jautesi siu dienu aktualiju tendencijos, kad ir, pvz, tradicines lietuviskos virtuves nuvertinimas, kaip riebios, nevirskinamos ar pan., karikaturine jos priespriesa pracuziskai, bei "gyvenkime sveikai" idealizavimas. Del istoriniu faktu autentiskumo neturiu jokios nuomones, bet knygas perskaityti tikrai verta.

*

Antanas Šileika "Pirkiniai išsimokėtinai" - nuostabi knyga su gera jumoro doze kievienam emigrantui, ju vaikams ir ne tik, kuria puikiai apibudina autoriaus zodziai is vieno interviu:

- Kaip jaučiate save Kanadoje – esate emigrantas ar kanadietis?

- Mano karta – nei šis, nei tas. Kanada buvo tas kraštas, kur nuskendo tėvų gyvenimo laivas, kur radom prieglobstį. Aš gimiau ten, kur apsistojo tėvai. Bet kaip aš galėčiau save laikyti lietuviu, kai negyvenau tame krašte ir neišgyvenau Lietuvos kančios ir pasisekimų kiekvieną dieną?

Istrauka is knygos

QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 03 05, 09:22)
  Šiandien priksiu zuuurkę, juodą, su ilga uodega, įsimylėjau tik pamačius. Vyras nesugeba atkalbėt smile.gif

Puse vasaros isgyvenom ju invazija (po netoliese kelis menesius gyvavusio romu taboro panaikinimo gavome tokia "dovana") su aklinai uzdarytais langais prie +40°C. Kiekviena vakara desimtimis uzplusdavo terasa, kabarodavosi tureklais, beziurint i ta "ziurkelyna" tiesiog supykindavo, nes jos nebijojo nieko ir buvo pripratusios prie zmoniu. O svarbiausia, jos buvo alkanos ir ieskojo maisto. Is aplinkiniu sodu dingo visi laukiniai katinai... Syki, aisku, dienos metu pavyko nufilmuoti kabanciu vynuogiu pavesine - ant kekiu suposi ziurkes ir ju cypiancios atzalos! Kol nesurijo visko, kas buvo valgoma, vaismedziai tiesiog linguodavo ir nei vienas kaimynas nedrisdavo iseiti i lauka, nes net apnuodytas ar nusibaigusias jos sutvarkydavo tarpusavy...
NIEKADA gyvenime netureciau sio padaro namuose savo valia.
Atsakyti

Puse vasaros isgyvenom ju invazija (po netoliese kelis menesius gyvavusio romu taboro panaikinimo gavome tokia "dovana") su aklinai uzdarytais langais prie +40°C. Kiekviena vakara desimtimis uzplusdavo terasa, kabarodavosi tureklais, beziurint i ta "ziurkelyna" tiesiog supykindavo, nes jos nebijojo nieko ir buvo pripratusios prie zmoniu. O svarbiausia, jos buvo alkanos ir ieskojo maisto. Is aplinkiniu sodu dingo visi laukiniai katinai... Syki, aisku, dienos metu pavyko nufilmuoti kabanciu vynuogiu pavesine - ant kekiu suposi ziurkes ir ju cypiancios atzalos! Kol nesurijo visko, kas buvo valgoma, vaismedziai tiesiog linguodavo ir nei vienas kaimynas nedrisdavo iseiti i lauka, nes net apnuodytas ar nusibaigusias jos sutvarkydavo tarpusavy...
NIEKADA gyvenime netureciau sio padaro namuose savo valia.

[/quote]

Iš kokios čia knygos? smile.gif

Dekoratyvinės zuuuurkės nepapjaus gal mūsų biggrin.gif Šiaip kiekvienas gyvulėlis turi savo paskirtį. O mėgimas jų jau atskiras reikalas. Žiurkės yra protingiausias gyvūnas iš graužikų, man jos mielos ir t.t.
Atsakyti