QUOTE(Renata123 @ 2015 01 30, )
Kad butu lengviau gaminti kiekviena diena, as daznai sudarau preliminaru savaites/keliu dienu meniu ir visad sau uzsirasau. O taip pat i parduotuve lengviau keliauti, maziau galvos sukimo tarp lentynu: ka nupirkti, ka pagaminti. Kai sarasiukas yra, tai ir maziau nereikalingu produktu prisiperku.
Aš taip pat planuojuosi savaitės meniu ir susidarau reikiamų produktų sąrašą. Stengiuosi bent kartą per savaitę pietums valgyti kruopų patiekalą kaip, pvz., plovą, grikius ar bolivinių balandų sėklas, kuskuso kruopas, lęšius su daržovėmis ir pan., taip pat kartą per savaitę galima pilnagrūdžius spagečius ar kitus makaronus, po kartą ir daugiau - žuvies, jūros gėrybių, daržovių patiekalai, dar iš pieno produktų - varškės gamintas maistas, o mėsos ir kiaušinių stengiuosi vartoti mažiau. Renkuosi vis kitą mėsos, žuvies, kruopų, daržovių, vaisių rūšį - manau, ir naudingiau, ir įdomiau. Tai įvairaus maisto savaitės valgiaraštį visai nesunku susiplanuoti.
QUOTE(gaily @ 2015 01 30, 22:24)
Įdomūs receptai
Burokėlių salotos su kaparėliais
Reikės :
3 virtų burokėlių, pusės raudono svogūno, pusės šaukšto aliejaus, šaukšto citrinos sulčių, šaukšto kaparėlių, druskos.
Burokėlius supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį. Įdėkite kaparėlius (aš naudojau kaparius), smulkintus svogūnus, pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis ir druska. Viską gerai išmaišykite.
Receptas iš mieste.lt žurnalo.