Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

Saflera, pas mus (už kitus negaliu sakyti) darželiai atsidaro 7.30. Vienur yra grupė nuo 7.15, bet nuo šešių kad priimtų, tai neteko girdėti.Jugengsamt šiaip Tagesmutter gali skirti, bet su ja, man atrodo atskirai reik tartis dėl valandų, nuo kada ateis? Nesinaudojau jų paslaugomis, tai nežinau, Jums reiktų Jugendsamt nueit pakalbėti.
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 03 01, 21:03)
Saflera, pas mus (už kitus negaliu sakyti) darželiai atsidaro 7.30. Vienur yra grupė nuo 7.15, bet nuo šešių kad priimtų, tai neteko girdėti.Jugengsamt šiaip Tagesmutter gali skirti, bet su ja, man atrodo atskirai reik tartis dėl valandų, nuo kada ateis? Nesinaudojau jų paslaugomis, tai nežinau, Jums reiktų  Jugendsamt nueit pakalbėti.

o kas ten per ystaiga ta Jungendsamt? pirma karta girdziu 4u.gif 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saflera @ 2015 03 01, 21:09)
o kas ten per ystaiga ta Jungendsamt? pirma karta girdziu  4u.gif  4u.gif  blush2.gif

Jugendamt (be raides 's') = Vaiko teisiu apsaugos tarnyba.
Atsakyti
tai gal apsiesiu ir be vaiku teisiu biggrin.gif ieskotis teks kitokio darbo kur su normaliom valandom. ir dukryte galesiu isleisti y darzely. 4u.gif 4u.gif kitaip nieko nebus smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal kas su Inkasso susidūrėte, ar yra tikslas jiems kažką įrodinėti, ar geriau tyliai susimokėti, ko jie reikalauja, nes nieko neįrodysiu? Įrašė nepagrįstai didelę sumą (dvigubai didesnę, nei buvau skolinga+ prie tos sumos priskaičiavo 100 Eur atlyginimą sau), kurios žinoma kad neturiu ir artimiausiu metu tiek neturėsiu? Ar tikslinga įrodinėti, kad esu skolinga kur kas mažiau, nei jie nurodė?
Atsakyti
QUOTE(Saflera @ 2015 03 02, 10:10)
tai gal apsiesiu ir be vaiku teisiu  biggrin.gif  ieskotis teks kitokio darbo kur su normaliom valandom. ir dukryte galesiu isleisti y darzely.  4u.gif  4u.gif kitaip nieko nebus  smile.gif

Nereikia bijoti to pavadinimo, tiesiog jie padeda ivairiais gyvenimo atvejais kas susije si vaiku ir tai nebutinai turi reiksti, kad jus nepriziurit vaiko ar dar kazka.. Cia ne Norvegija..
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 03 02, 12:06)
Mergaitės, gal kas su Inkasso susidūrėte, ar yra tikslas jiems kažką įrodinėti, ar geriau tyliai susimokėti, ko jie reikalauja, nes nieko neįrodysiu? Įrašė nepagrįstai didelę sumą (dvigubai didesnę, nei buvau skolinga+ prie tos sumos priskaičiavo 100 Eur atlyginimą sau), kurios žinoma kad neturiu ir artimiausiu metu tiek neturėsiu? Ar tikslinga įrodinėti, kad esu skolinga kur kas mažiau, nei jie nurodė?

jeigu jau saskaita perduoda i inkaso ar advokatui, tai jau kuri laika uzdelsta susimoketi saskaita, tai normalu, kad inkaso ar advokatas priskaiciuoja visokiu despinigiu ir pinigu uz darba. Is nieko nieko nebuna. Gali tik viena bandyti, susimoketi ta uzdesta saskaita kuo greiciau ir tiketis, kad inkaso atsikabins, bet gali buti, kad susimoketi vistieks viska teks ir dar gali priaugti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kaip yra su skiepais g.gif vaikus nemokamai skiepina?
O suaugusius?
Tarkim as noresiu nuo gripo ir dar koki kita skiepa pasidaryti, tai yra mokama paslauga?

Susimasciau del In hell situacijos del ligos unsure.gif aciu Dievui viskas gerai baigesi thumbup.gif
Jei viena buciau namuose ir taip sunkiai susirgciau g.gif ar galiu kviestis greitaja pagalba, ar geriau paciai iki ligonines vaziuoti? Kaip veikia pas juos ta sistema ax.gif
Gal kas isaiskintu mirksiukas.gif
Atsakyti
paso keitimas, naujienos :

http://www.delfi.lt/...i.d?id=67323160

del greituju: jei bus labai blogai kviesi greitaja 4u.gif
mano 8 metu vaikui, kuris 2 pask metus isvis nera sirges sukilo tempa iki 40 ir nenusimusineko. atkasiau namie sena Paracetalol, kuris galiojo bet pagal svori vaikui jau netiko...todel ir neveike pakankamai gerai. atvaziavo greitoji, sako "pirma k matom vaika su 40 kuris yra toks zvalus ir juokauja". Nenorejo niekur vezt, bet sakau "pirma k pas ji tokia temperatura, nebudinga jam"
nuveze, apziurejo ir paleido. gerai, kad ne naktis buvo traukiniu grizom namo 20 min reikejo vaziuot. aisku jau sveikas, bet streso turejau, nes pamirsau, kas yra, kai vaikas serga.
Vsio perku auto, nors man jos visiskai nereik, nu nebent tik tokiais atvejais 1k i du metus, bet tegu stovi. arba tikrai buciau i kita miesta issikelus jei sirgtu dazniau nes pas mus mieste nera vaiku ligonines.
Atsakyti
ir vaikus, ir suaugusius nemokamai skiepija tais visais "iprastais" skiepais - kokliusas ir t.t., tik skiepu knygute reik turet kad zinotu kas ir kaip.
gripo skiepas mokamas - bet buna kad kai kurios darbovietes ji finansuoja.
Atsakyti
Dekui mirksiukas.gif
Zinau, kad mergytes ax.gif cia LT, nuo 9 metu skiepina nuo gimdos kaklelio vezinio susirgimo mirksiukas.gif
Idomu ir DE taip pat g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 03 02, 20:07)

Jei viena buciau namuose ir taip sunkiai susirgciau g.gif ar galiu kviestis greitaja pagalba, ar geriau paciai iki ligonines vaziuoti? Kaip veikia pas juos ta sistema ax.gif
Gal kas isaiskintu mirksiukas.gif

man i galva neateitu kai vaikui 40C greitaja kviesti.... nu nebent koki epiglotita/meningita itarciau....
Siaip, jei greitoji neisveza i ligonine- privalai apsimoketi ju paslaugas. Mes sunui po traumos kvietem greitaja (kritimas is 2m aukscio, buvo isveztas i ligonine, paleistas namo, kitos dienos vakara skundesi labai stipriais skausmais, bijojom patys ji judint ir vezt, paskambinom pasitart ka daryt ir jie patys pasisiule atvaziuot ivertint situacija). Kadangi jo neisveze teko apsimoketi 300 eur.
Zodziu, dabar 3x pagalvociau pries kviesdama greitaja. Taksi gerokai pigiau kainuoja mirksiukas.gif
Atsakyti