Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

Savana- o ta tagesmutter tik 3 savaitem per darzelio atostogas imanoma gauti? Pas mus neimanoma , niekas nenori imti vaiko tik trumpam laikui...
As einu dabar i praktika ir po praktikos turiu is kart pradet dirbti, o vaiko neturiu kur deti nuo rugpjucio vidurio , tai nezinau, ka darysiu smile.gif vesiuos turbut i reiseburo katalogu kraustyti lotuliukas.gif dabar juokinga, nes atrodo daug laiko dar, mano aukle privatiems reikalams, ima 10 euru uz valanda, as pati panasiai teuzdirbsiu pradzioj, tai gausis savanoriskas darbas uz aciu praktiskai, nes kaip suprantun jugendamt tokiu privaciu, neregistruotu jugentamt aukliu neapmoka.

Atsakyti
Irmama, ar persikraustet jau i DE? Labai idomu kokie ispudziai ax.gif
Atsakyti
Merginos, o paklausti kaip reikalai DE su kontraceptinėms priemonemis? Anglijoje pvz.gydytojai nemokamai israso kas moteriai tinka ir ko nori. Lt recepto iš gydytojo reikia ir pirktis pačiai tik su receptu. O kaip DE? Ir gal galit parašyti kaip vokiškai kontraceptinės/apsaugos priemonės, spirale, implantas po oda ir pan.,nes žodynuose tai tokių žodžių nėra ax.gif
Atsakyti
Ginekologas israso recepta, pirktis reikia paciai. Kontraceptines pigiau pirkti ne po viena lapeli, o iskart visa pakuote,pvz 6 lapelius. Nezinau nieko del spirales, man rodos ji kazkuriais atvejais nemokama.
Kontraceptines tabletes - Pille
Apsaugos priemones - Verhütungsmittel
Yra nemazai rusiskai ar angliskai kalbanciu ginekologu, tik reikia pasiklausineti/pasiieskoti.
Atsakyti
Ačiū moocho 4u.gif ka nors sugalvosiu.
Iš smalsumo dar norėčiau kai ko paklausti. Tos kurios ištekėjot už vokiečių, ar čia jums buvo suteiktos kokios nors privilegijos, tarkim kokie nemokami kalbos ar kokie persikvalifikavimo kursai ar pan.?
Tekėt už vokiečio nesiruošiu, šiaip įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
ne, istekejus uz vokiecio, jokio papildomo pyrago niekas neduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2015 06 20, 16:57)
Savana-  o ta tagesmutter tik 3 savaitem per darzelio atostogas imanoma gauti? Pas mus neimanoma , niekas nenori imti vaiko tik trumpam laikui...
As einu dabar i praktika ir po praktikos turiu is kart pradet dirbti, o vaiko neturiu kur deti nuo rugpjucio vidurio , tai nezinau, ka darysiu smile.gif vesiuos turbut i reiseburo katalogu kraustyti  lotuliukas.gif dabar juokinga, nes atrodo daug laiko dar, mano aukle privatiems reikalams, ima 10 euru uz valanda, as pati panasiai teuzdirbsiu pradzioj, tai gausis savanoriskas darbas uz aciu praktiskai, nes kaip suprantun jugendamt tokiu privaciu, neregistruotu jugentamt aukliu neapmoka.

Laba, eik i Jungentamd-prasyk Tagesmutter. Nesakyk kad trumpam laikui. Tagesmutter kundigint pries 2 sav man reikdavo, 3 men bandomasis laikotarpis budavo lyg...atsisakysi ir tiek, tipo netiko gali pasakyt, nes mano pirmoji Tagesmutter netiko man tai as jos be problemu po 2 sav atsisakiau.. tada kita radau
Man Jungentamt ir sake kad neimanoma...bet as prasiau kad man duotu telefonus visu ! visom perskambinau ir viena is ju mano vaika sutiko dabot, kada man reik...net atvesdavo ji pas man namo uzmigdydavo ir manes laukdavo...tada as dar restorane dirbau...
jo Jungendamdt tik pas save registruotas apmoka...
Mano sunus eina pastoviai kai buna mokykloj atostogos i Freizeithaus. Ten susirenka vaikai is visu musu miesto mokyklu ir aplinkiniu kaimu. Ten vietu skaicius ribotas. Nors man viena kart per Velyku mokykl atostogas dirbtreikejo tai paeme mano vaika i ta Ferienbetreung nors vietu nebuvo, nes skambinau atsakingam asmeniui...prasiau, sakiau, kad viena esu ir kad dirbt reik...

QUOTE(Leksa @ 2015 06 21, 19:31)
Ačiū moocho  4u.gif ka nors sugalvosiu.
Iš smalsumo dar norėčiau kai ko paklausti. Tos kurios ištekėjot už vokiečių, ar čia jums buvo suteiktos kokios nors privilegijos, tarkim kokie nemokami kalbos ar kokie persikvalifikavimo kursai ar pan.?
Tekėt už vokiečio nesiruošiu, šiaip įdomu  bigsmile.gif

Leksa, gali buti taip, kad isteka uz vokiecio ir dar jo skolas moka... biggrin.gif
Nors jei jis pinigu turi tai tu tableciu gali ir negert apie kurias klausei...nes jos yra tiesus kelias i vezi. Geriau leliukas wub.gif
Atsakyti
Savanna, dar karteli pasikartosiu ax.gif Jugendamt vadinasi 4u.gif nes paskui kas ieskos is nauju, tai ir neras taip, kaip tu parasei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2015 06 20, 21:08)
Irmama, ar persikraustet jau i DE? Labai idomu kokie ispudziai ax.gif

Labutis mirksiukas.gif
Taip, as jau savaitele kaip esu DE thumbup.gif
Patinka man cia, grazi, didele salis cool.gif wub.gif atrodo, kad is kaimo isvaziavau ax.gif nesinori net i LT smile.gif aisku, gal per anksti sakyti, bet...
Sunkoka bus del kalbos barjero, bet einu drasiai i mokyklas, vaikuciu registruoti, susikalbu kazkaip..., norisi, kad daugiau baltu zmoniu butu- vokieciu, nes labai jau daug salis isileidusi pigios darbo jegos juoduku, turku
Kuriames, ieskom normalaus sau sirdziai artimo busto, buvome jau pokalbyje, treciadieni bus aisku, ka seimininkai issirinks...
Faina cia, su dviraciais visur vezinames, visur takai veda, geras susisiekimas...
Galimybiu salis ax.gif brangi, bet man patinka...
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 06 22, 21:40)
..., norisi, kad daugiau baltu zmoniu butu- vokieciu, nes labai jau daug salis isileidusi pigios darbo jegos juoduku, turku

O su tokiais rasistiniais pasisakymais atsargiai, Vokietijoj uz tokius dalykus - teisine atsakomybe.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2015 06 23, 09:20)
O su tokiais rasistiniais pasisakymais atsargiai, Vokietijoj uz tokius dalykus - teisine atsakomybe.

Ir apskritai, gal reikejo kita sali tada pasirinkti, ar savo vertybes permastyti. Slykstu skaityti..
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 06 22, 17:34)
Laba, eik i Jungentamd-prasyk Tagesmutter. Nesakyk kad trumpam laikui. Tagesmutter kundigint pries 2 sav man reikdavo, 3 men bandomasis laikotarpis budavo lyg...atsisakysi ir tiek, tipo netiko gali pasakyt, nes mano pirmoji Tagesmutter netiko man tai as jos be problemu po 2 sav atsisakiau.. tada kita radau
Man Jungentamt ir sake kad neimanoma...bet as prasiau kad man duotu telefonus visu ! visom perskambinau ir viena is ju mano vaika sutiko dabot, kada man reik...net atvesdavo ji pas man namo uzmigdydavo ir manes laukdavo...tada as dar restorane dirbau...
jo Jungendamdt tik pas save registruotas apmoka...
Mano sunus eina pastoviai kai buna mokykloj atostogos i Freizeithaus. Ten susirenka vaikai is visu musu miesto mokyklu ir aplinkiniu kaimu. Ten vietu skaicius ribotas. Nors man viena kart per Velyku mokykl atostogas dirbtreikejo tai paeme mano vaika i ta Ferienbetreung nors vietu nebuvo, nes skambinau atsakingam asmeniui...prasiau, sakiau, kad viena esu ir kad dirbt reik...

Leksa, gali buti taip, kad isteka uz vokiecio ir dar jo skolas moka... biggrin.gif
Nors jei jis pinigu turi tai tu tableciu gali ir negert apie kurias klausei...nes jos yra tiesus kelias i vezi. Geriau leliukas  wub.gif

baikit, net balsu juoktis pradejau perskaicius lotuliukas.gif Pas vyra grisiu po daugiau nei pusmecio, o KT neturiu, tai galvoju, kad paskui kokio mazo Leksiuko nebutu bigsmile.gif
Del tu privilegiju tai susidomejau, nes bendrauju cia su rusakalbiais, kur jie atsikrauste is Rusijos kaip vokieciu kilmes (pagal senelius). Is ju gan idomu dalyka suzinojau. Kai jie su seimom cia atvaziavo/grizo, tai Vokietijoj jiem garantijas visas dave, suteike finansavima is ko gyvent ir mokytis. Mano drauge cia net 2 metus mokesi kalbos, paskui dar papildomus mokslus. Ir viskas is DE biudzeto. Ir tokiu cia begale. Tai taip pagalvojau g.gif nieko sau islaidos Vokietijai, kad tipo ju tautieciu palikuonys cia apsigyventu (o kai kurie net visiskai vokiskai nekalbejo) blink.gif Tai ir pagalvojau, kad kazin ka tada siulo svetimsaliui, jei tas su DE pilieciu skudurus sumeta g.gif Ale, pasirodo, kad nieko. Na, ir teisingai, ner cia ko viliot kito kraujo atstovus tongue.gif

O jus mane del tu skolu sudominot dabar g.gif Tai kaip cia yra su ta santuoka ir skolom? Kai zmones susituokia, tai visa tampa bendra (bendra nuosavybe, skolos)? Ar tiesiog is geros dusios vienas padeda kitam skolas ismoket? O pries santuoka igytas turtas tampa bendras? Nes, jei taip, tada skolos irgi turetu....
Atsakyti