QUOTE(Savannaa @ 2015 06 22, 17:34)
Laba, eik i Jungentamd-prasyk Tagesmutter. Nesakyk kad trumpam laikui. Tagesmutter kundigint pries 2 sav man reikdavo, 3 men bandomasis laikotarpis budavo lyg...atsisakysi ir tiek, tipo netiko gali pasakyt, nes mano pirmoji Tagesmutter netiko man tai as jos be problemu po 2 sav atsisakiau.. tada kita radau
Man Jungentamt ir sake kad neimanoma...bet as prasiau kad man duotu telefonus visu ! visom perskambinau ir viena is ju mano vaika sutiko dabot, kada man reik...net atvesdavo ji pas man namo uzmigdydavo ir manes laukdavo...tada as dar restorane dirbau...
jo Jungendamdt tik pas save registruotas apmoka...
Mano sunus eina pastoviai kai buna mokykloj atostogos i Freizeithaus. Ten susirenka vaikai is visu musu miesto mokyklu ir aplinkiniu kaimu. Ten vietu skaicius ribotas. Nors man viena kart per Velyku mokykl atostogas dirbtreikejo tai paeme mano vaika i ta Ferienbetreung nors vietu nebuvo, nes skambinau atsakingam asmeniui...prasiau, sakiau, kad viena esu ir kad dirbt reik...
Leksa, gali buti taip, kad isteka uz vokiecio ir dar jo skolas moka...
Nors jei jis pinigu turi tai tu tableciu gali ir negert apie kurias klausei...nes jos yra tiesus kelias i vezi. Geriau leliukas
baikit, net balsu juoktis pradejau perskaicius

Pas vyra grisiu po daugiau nei pusmecio, o KT neturiu, tai galvoju, kad paskui kokio mazo Leksiuko nebutu
Del tu privilegiju tai susidomejau, nes bendrauju cia su rusakalbiais, kur jie atsikrauste is Rusijos kaip vokieciu kilmes (pagal senelius). Is ju gan idomu dalyka suzinojau. Kai jie su seimom cia atvaziavo/grizo, tai Vokietijoj jiem garantijas visas dave, suteike finansavima is ko gyvent ir mokytis. Mano drauge cia net 2 metus mokesi kalbos, paskui dar papildomus mokslus. Ir viskas is DE biudzeto. Ir tokiu cia begale. Tai taip pagalvojau

nieko sau islaidos Vokietijai, kad tipo ju tautieciu palikuonys cia apsigyventu (o kai kurie net visiskai vokiskai nekalbejo)

Tai ir pagalvojau, kad kazin ka tada siulo svetimsaliui, jei tas su DE pilieciu skudurus sumeta

Ale, pasirodo, kad nieko. Na, ir teisingai, ner cia ko viliot kito kraujo atstovus
O jus mane del tu skolu sudominot dabar

Tai kaip cia yra su ta santuoka ir skolom? Kai zmones susituokia, tai visa tampa bendra (bendra nuosavybe, skolos)? Ar tiesiog is geros dusios vienas padeda kitam skolas ismoket? O pries santuoka igytas turtas tampa bendras? Nes, jei taip, tada skolos irgi turetu....
Dieve, meldžiu tave išminties, kad suprasčiau savo vyrą; meilės, kad jam atleisčiau, ir kantrybės, kad pakęsčiau nuotaikų kaitą. Nes, Dieve, jei paprašyčiau stiprybės, mirtinai jį primuščiau. Amen.