Štai keli receptai iš interneto platybių...
AVOKADO SALOTOS SU GRANATAIS 
- 300 g virto kumpio (virtos paukštienos ar kitokios mėgstamos mėsos)
- 2 avokadai
- 1 granatas
- 200 g žalių salotų lapelių
- 50 g riešutų (geriausiai tinka migdolai)
Padažas
- 50 ml aliejaus
- 2 v. š. citrinų sulčių
- 1 a. š. medaus
- 1 a. šį. garstyčių
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgiami prieskoniai
Susmulkinti riešutus ir pakepinti sausoje keptuvėje
Nulupti granatą
Išplakti visus padažo ingredientus
Supjaustyti avokadą
Lėkštėje išdėlioti avokadą, salotų lapelius, mėsą, užpilti padažu, pabarstyti granato sėklomis ir riešutais.
AVOKADO SALOTOS SU PELĖSINIU SŪRIU 
- 1 didelis avokadas
- 100 g salotų lapelių
- 1 morka
- 4 ridikėliai
- 3- 4 stiebeliai svogūno
- 1/ 2 obuolio
- 70 g pelėsinio sūrio
PADAŽAS
- 150 iebaus natūralaus jogurto
- 1 nedidelė svogūno galvutė
- 30 g pelėsinio sūrio
- 2 v. š. apelsinų sulčių arba 1 v. š. citrinų sulčių + 1/ 2 ч a. š. medaus
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgiami prieskoniai
- Susmulkinti šakute sūrį
- Sumaišyti sūrį su jogurtu, sultimis ir labai smulkiai supjaustytu svogūnu
- berti druskos, pipirų ir išplakti
- Supjaustyti avokadą ir lengvai pašlakstyti apelsinų sultimis
- Supjaustyti daržoves, sūrį... Išdėlioti lėkštėje, užpilti padažu (arba padažą patiekti atskirai).
SALOTOS SU VIŠTIENA, AVOKADU, OBUOLIAIS IR KUKURŪZAIS . 1 didelis avokadas
. 1 nedidelis indelis konservuotų kukurūzų
. 1 obuolys
. 1/ 2 saldaus svogūno
. 1 virta, kepta ar rūkyta vištos krūtinėlė
Padažas
. 100 g neriebios grietinės (jogurto)
. 3 v. š. majonezo Light
. 1 a. š. citrinų sulčių
. 1 a. š. saldaus čili padažo
. druska, pipirai