Įkraunama...
Įkraunama...

16-os metų paauglio maištas

QUOTE(stripulis @ 2016 02 14, 19:24)
Normalūs paaugliai ir gyvena kaip bomžai. Ne kaip bomžai gyvena tik nenormalūs paaugliai, prispausti tėvų ar šiaip nesivystantys. Ir tai, kad paauglys gyvena kaip bomžas, visai nerodo, kad kaip bomžas jis gyvens ir suaugęs. Nes tada visi suaugę būtų kartu ir gotai, ar dar kokių grupuočių atstovai, bet štai kažkaip ta gotė ar gotas suaugęs virsta normaliausiu žmogumi, susiniveliavusiu ir tiek... viskam savas laikas. 
Tik faktas yra vienas, kaip minėta, namai yra VISŲ, todėl paauglys turi teisę bomžauti TIK SAVO TERITORIJOJE. Visur kitur bomžauti jis neturi nė menkiausios teisės. Todėl jei nori pvz. apsikraut neplautais puodeliais - tai pirma, savo kambaryje, antra, tie puodeliai turi būti jo asmeniniai, o ne kad paėmei visų šeimos narių išterliojai neplauni ir spjauni.

ir t. t. kažkuriuo metu tos muzikos garsiai jam galima klausytis - jei pvz. negyvenate bute, kur už sienos leliukas miega tam tikru metu - tai tuo metu jau muzikos klausytis būtų negalima. tačiau nereiškia, kad niekada negalima - tiesiog reikia surasti tam tinkamą laiką. galų gale šiais laikais yra ausinės (aišku paauglys turi žinoti, kad klausydamasis garsiai per ausines gali negrįžtamai klausą susižaloti).

ar kokioj gamtoj, sodyboj galėtų pasidrebinti decibelus.

o dėl pasaulio, normaliai vaikas jau mokykloj susiduria su tuo, kad yra norai ir yra pareigos ir yra reikalavimai. namai - saugus uostas. bet tai nereiškia, kad namų saugumas išsiplečia į pasaulį už namų ribų, nė velnio, tegu ten vaikas ir nosim į purvą įkrinta, tikrai nereikia nuo to saugoti. tegu pajunta kad tikrai ne visada su juo elgsis teisingai. ir kad tėvai nelėks ir netrauks jo iš visų peripetijų ir nečiūčiuos. tačiau taip, pasakys, kad va būna šitaip šitaip va ir va kaip, toks jau tas gyvenimas.
Papildyta:
Dėl "noras pramogauti visą laiką už tėvų pinigus", taip gali norėti tas, kuris išvis nesuvokia, iš kur pinigai atsiranda ir kaip uždirbami, toks finansinis beraštis. Tai tam yra tėvai, kad išmokytų, kas tai yra ir ant kailio parodytų, kas kaip.
Ne škodzi vaikui pvz. padirbėt, dar pilnametystės nesulaukus. maniškė sakykim padėjo mum medumi prekiauti mugėje. tai paskui mąsto, ką čia pardavus, kuo galėtume prekiauti - svarsto, iš kur tie pinigai imami ir mato, kad nėra taip lengva jų "pasidaryti". tai kad toks žmogus paauglystėj išvirs į pinigų reikalaujantį be atodairos analfabetą - sunku tikėtis. būna aišku pasauly visko, ir vis dėlto.
o jei žmogui nuo vaikystės ko tik užsigeidžia paduodama ,tai vėlgi sunku tikėtis, kad paauglystėj toks žmogus bus empatiškas, jautrus, žinos savo ir tėvų finansines ribas, į jas atsižvelgs ir formuos savo gyvenimą pagal tai. tada ir bus tas norintis nuolat tūsinti ir be jokių pareigų... imho.

Siaubas, kiek beletristikos doh.gif doh.gif
Atrodo suaugusi moteris rašo, bet vieno elementaraus dalyko nepajėgia suvokti... nežinojot, kad nešvara plinta ir, nebus taip, kad tarakonai užsiveis tik viename kambaryje, o į kitus jau neis? bigsmile.gif Va, paskui iš tokių lepūnėlių sūnelių, kurie gali net lovos nesikloti ir savo drabužių nesitvarkyti ir išauga VERKTINIAI, kuriems net elementarus darbelis, yra misija neįmanoma ir kančia. Būtent tokiems ir reikia kariuomenės, kad išmokytų tvarkos ir disciplinos, nes mamytės manė, kad sūnelis neprivalo tvarkytis, neprivalo kojinių išsiskalbti, neprivalo nieko - juk namai saugus uostas, gi rankos nukris, jei bus liepiama palaikyti švarą ax.gif
Paaugliui gyventi, kaip bomžui gali būti normalu tik augant asocialioje šeimoje, kur mato tokį pavyzdį, kur tėvai patys tarp utėlių ir dulkių gyvena, nes gyvenant normalioje šeimoje, neateis į galvą, kad kiaulidė yra tinkama vieta gyventi. Paskui ir atsiranda sm temos, kad vyrai nesitvarko, vyrai buityje nepadeda - o kaip jie padės, jei mamos jiems neįdiegė suvokimo, kas yra švara ir tvarkymasis?! Aišku, jeigu patys augdami neturėjo prievolės apsišluoti, laikė mamą tarnaitės vietoje, tai ir suaugę tokioje pačioje vietoje laikys savo žmonas. O paskui verkia, kas tokius vyrus išaugina... kažin kas, jei ne tos pačios mamos, kurios neduok Die sūneliui pasakys: "susitvarkyk betvarkę" - ach, kokia trauma vaikeliui, iškart atsiras atstumas tarp tėvų ir šalti santykiai, namai nebebus saugus uostas, kokia diktatūra - liepia tvarkytis, juk gal sūnelio estetikos suvokimas toks, kad kuo daugiau parazitų, smarvės - tuo geriau! bigsmile.gif Na, juk vaikas nesiprašė gimdomas, o dabar pamanyk dar prieš jo valią jam liepia tvarkytis ir bando išmokyti normalių socialinių įgūdžių blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miškų avietė: 15 vasario 2016 - 09:26
QUOTE(Realesne @ 2016 02 14, 20:43)
tai bet jis nesiprase pagimdomas, kodel dabar turi paklusti jam nemaloniom taisyklem?  g.gif  gi namai tai jo? tai leiskim jam, nes gi santykius susigadinsim?  bigsmile.gif

Tam, kad ir jam is tu taisykliu nauda - pvz tevai tyliai buna, kai jis daro namu darbus ar savaitgali ilgiau miega. Elementaru, net keista,kad kazkam tokie klausimai kyla.
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 02 15, 07:23)
Būtent tokiems ir reikia kariuomenės, kad išmokytų tvarkos ir disciplinos, nes mamytės manė, kad sūnelis neprivalo tvarkytis, neprivalo kojinių išsiskalbti, neprivalo nieko - juk namai saugus uostas, gi rankos nukris, jei bus liepiama palaikyti švarą ax.gif


Patikekite, ateina laikas ir patys kuo puikiausiai savimi pasirupina ir susitvarko, dazniausiai pradejus gyventi atskirai, ne viena ir ne du pavyzdzius zinau. Arba namu tvarkytoja pasisamdo. Ir suvokia tvarkos svarba tie paaugliai, nera protiskai atsilike, tik tingi ir tiek, niekas neapsileidzia iki tarakonu lygio, nes ir patiems nesmagu, nekalbant jau apie geda pries draugus. Negi taip butina sutirstinti spalvas ir leistis i ekstremalumus?? Negi jus tikrai paauglius tokiais kvailais laikote? Gi nekalbame apie vaikus su proto negalia.
Atsakyti
biggrin.gif nemaciau paauglio, kuris tiketu taisykliu nauda biggrin.gif

tai suvokti gali tik kai pats turi paaugli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2016 02 14, 00:35)
Namai yra visu, vaikas yra lygiavertis seimos narys, ne koks priglaustas bedzius, turintis prisitaikyti, neprase jis buti pagimdomas.

Kas is to, kad turesite tobulai besielgianti vaika, bet paaukosite gerus santykius ateityje, argi verta?


Ok, tai jei vaiko ir tėvų nuomonė kardinaliai išsiskiria, ką daryt?

Kas rašė, kad nori tobulai besielgiančio vaiko? Nereiktų mano taisyklių (kurių nelabai ir -žinote) vertinti per savo asmeninės patirties prizmę. Galbūt mano namų taisyklės Jūsų tėvams atrodytų visiška anarchija smile.gif

QUOTE(stripulis @ 2016 02 14, 20:24)
Normalūs paaugliai ir gyvena kaip bomžai. Ne kaip bomžai gyvena tik nenormalūs paaugliai, prispausti tėvų ar šiaip nesivystantys.
 
Tik faktas yra vienas, kaip minėta, namai yra VISŲ, todėl paauglys turi teisę bomžauti TIK SAVO TERITORIJOJE. Visur kitur bomžauti jis neturi nė menkiausios teisės. Todėl jei nori pvz. apsikraut neplautais puodeliais - tai pirma, savo kambaryje, antra, tie puodeliai turi būti jo asmeniniai, o ne kad paėmei visų šeimos narių išterliojai neplauni ir spjauni.

namai - saugus uostas. bet tai nereiškia, kad namų saugumas išsiplečia į pasaulį už namų ribų, nė velnio, tegu ten vaikas ir nosim į purvą įkrinta, tikrai nereikia nuo to saugoti. tegu pajunta kad tikrai ne visada su juo elgsis teisingai.

Ne škodzi vaikui pvz. padirbėt, dar pilnametystės nesulaukus.


Nu jau tik nereikia. Bemaž nė vienas mano draugų paauglystėje nebomžavo. Nebent Jūs nepaklotą lovą bomžavimui prisikiriate mastau.gif Bet nė vienas iš mano pažinotų paauglių šiukšlyne negyveno ir tarakonų neveisė schmoll.gif Nu gal nanormalūs, nzn.

O jei iš tos "savos teritorijos" smarvė skverbiasį į "mano teritoriją", tai jau galėčiau ką nors pasakyt, ar ne? Ir kiek pažįstate paauglių, kurie turi savo, asmeninių puodelių, lėkščių, stalo įrankių kolekciją? Aš nė vieno biggrin.gif

O kas nesaugaus namuose, kuriuose yra elementarios gyvenimo juose taisyklės? (nepradedam apie totalią kontrolę, kur net lovos nepasiklot negalima, nes niekas apie tokią temoje nerašė). Nuo ko reikia saugoti namuose vaiką? Tipo namuose negalioja gyvenimo dėsniai? Nėra pasekmių?

Nu tai, o ką siūlote tėvams, kurių vaikas nenori - nenori dirbti, nenori mokytis, nenori tvarkytis, nenori bendrauti, o nori tik lovoj gulėti ir kompu žaisti (žr. temos autorės žinutes)? Nieko? Išaugs? O ką tada su trisdešimtmečiu be mokslo ir darbo daryt? Į nakvynės namus?

QUOTE(applejuice @ 2016 02 14, 23:21)
Jeigu vaikas turi savo kambari - tegul ir gyvena kaip bomzas, negrazu tevams, tegul ir neina i ji. [...] Niekuomet nesiklodavau lovos, nes man tai totalus absurdas atrodo, dingsta kambario jaukumas, niekaip tevai to priverst nesugebejo, dabar irgi tik vyras ja ryte sukloja. Ir kur beda?

Geriau bendrauti su vaiku, suvokti, kas jo galvoje dedasi, patarti, dalintis gyvenimiska patirtimi.


Kas jums yra bomžavimas? Nes man rodos, kad kalbame skirtingomis kalbomis g.gif Nepaklota lova ar neišplautas nuosavas puodelis - bomžavimas? Nu tada ir aš tokiame "bomžavime" problemų nematau biggrin.gif

Ai, kalbat kažkaip abstrakčiai. Nu vat geriau konkrečiai temos autorei patarkit - jos vaikas nenori keltis, nenori eiti į mokyklą, nenori su mama bendrauti ir/ar kuo nors dalintis. Ką daryt? Ar jau čia per vėlu ir leisti jam nedaryti nieko, nes savu laiku mama savo pareigas netinkamai vykdė. Nusiplaut rankas ir šešiolikmetį palikti sau susitvarkymui?

QUOTE(applejuice @ 2016 02 15, 13:09)
Tam, kad ir jam is tu taisykliu nauda - pvz tevai tyliai buna, kai jis daro namu darbus ar savaitgali ilgiau miega. Elementaru, net keista,kad kazkam tokie klausimai kyla.


Nu taip, taip paauglys tikrai įvertins tylos naudą, nes tėvai jam leidžia tyliai namų darbus daryt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Stripuli, gi neturit nė menkiausios patirties tokio amžiaus vaikų auginime, turit prisikimšus galvą teorinės psichologijos žinių, kurios yra labiau skirtos sutrikusio elgesio vaikams skirtos, nei paaugliams ir mokote to moteris, kurios jau turi tų paauglių ir žino apie ką jos kalba. Tai jūsų pamokymai yra tiesiog beverčiai, nes tai irgi yra gryna teorija ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2016 02 14, 20:24)
Normalūs paaugliai ir gyvena kaip bomžai. Ne kaip bomžai gyvena tik nenormalūs paaugliai, prispausti tėvų ar šiaip nesivystantys.


Aš labai bjauri, pas mane bomžyno nebuvo ir nebus. blush2.gif
Ir dar supratau, po tiek metų ax.gif , kad mano vaikai nenormalūs ir labai prispausti, nesivystantys, nes kambarius susitvarkydavo. cray.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2016 02 19, 03:54)
Aš labai bjauri, pas mane bomžyno nebuvo ir nebus.  :geda2:
Ir dar supratau, po tiek metų  ax.gif ,  kad mano vaikai nenormalūs ir labai prispausti, nesivystantys, nes kambarius susitvarkydavo.  :verkiu:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

paskaiciau, ir pagalvojau, kad pas mus namie kaip kareivinese lotuliukas.gif ir kambarius susitvarke ir lovas susikloje ir indus ishsiplove..... ir dar patenkinti blink.gif buvo pasakyta, kad namai yra bendri visu,jei nesitvarkys, tures susimesti ant valymo paslaugu rolleyes.gif nekilo jokiu klausimu bigsmile.gif
Atsakyti