Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Gerai bus @ 2015 04 05, 21:35)
Tai trumpom rankovėm kolkas nepavaikščiosi net dieną ? Neįdomu...

Diena laisvai net per karsta, bet tuo paciu metu yra kas vaiksto it su striukem, labai priklauso kurioje salos dalyje
Atsakyti
Užsirezervavau mašiną dar ir Mustang firmoje, nes ten pigiau gavosi negu autohire-chania biggrin.gif Tik neaišku, ar kreditinės kortelės atvykus visai nereikės? Jų puslapyje nurodo, kad mokėti galima grynais ir kortele, ir daugiau nieko g.gif

QUOTE(austra @ 2015 03 04, 13:55)
Mes buvom Chanijos turguj, o šiaip tai vaikščiojom senamiesčiu - siauros gatvelės, spalvinga, na atrodo net ir neturiu labai ką aprašyti - pati gal ta miesto dvasia verčia juo žavėtis  thumbup.gif

QUOTE(Žalia Rūta @ 2015 03 04, 12:58)
Graziausias Kretos miestas, vaziuodavome ir vakarais ten pasivaikscioti, nes grazu vakare senamiesty. Tai labai dziaugiames, kad trecias viesbutis buvo netoli.. Nes tuose mazuose priemiestininiuose miesteliuose buvo labai nuobodu blush2.gif

Aišku 4u.gif
Mes irgi tada palandžiosim po tas siauras gatvėles, jei patiks - grįšim dar kartą, nes dvi dienas vakarinei pusei skirsime.

Kai būsime pietinėje pusėje, tai mastau apie vakarojimą Agia Galini. Ar ten nenuobodu? unsure.gif

QUOTE(Tosk @ 2015 03 22, 17:25)
Mes niekad nesinuomojam masinos ax.gif Arba taksi, arba viesasis transportas, arba viesbucio transportas.

Bet tada pasirinkimas to, ką gali pamatyti, sumažėja ir kokybė gali suprastėti. Aš pvz. į Balos nuvykti noriu kol dar turistų neperpildytas pliažas, be mašinos - neįmanoma.
Į Knoso rūmus nuvykus su ekskursija, man irgi nesinori pusę valandos eilėje per karščius stovėti, kad apžiūrėti kažkokį tai objektą. Kiek skaičiau, jau nuo 11 valandos pilna žmonių. Su vietiniu transportu reiktų važiuoti vietoj 1 valandos su mašina net 2 su persėdimu schmoll.gif

QUOTE(Gerai bus @ 2015 03 23, 17:18)
Kokius įdomesnius tarpeklius esate aplankę? (aišku be Samarijos)
Ypač domina trumpų distancijų, bet įdomūs, ne taip kad paprastu takeliu pasivaikščioti.
Kai pradėjau skaityt, pasirodo ten toks kiekis tarpeklių kad galva susisuko,neaišku kurių porą pasirinkt smile.gif

Aš dar pasižymėjau šiuos tarpeklius/kalnų keliukus pasivaikščiojimui:
Agia Irini (netoli Rethymno), Patsos (nuo Rethymno į pietus), Agiofaraggo (netoli Matala), kelias nuo Gouvernetou vienuolyno link jūros (šalia Chanijos, pusiasalyje)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssmmm2002: 07 balandžio 2015 - 16:25
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 04 07, 16:23)
Aš dar pasižymėjau šiuos tarpeklius/kalnų keliukus pasivaikščiojimui:
Agia Irini (netoli Rethymno), Patsos (nuo Rethymno į pietus), Agiofaraggo (netoli Matala), kelias nuo Gouvernetou vienuolyno link jūros (šalia Chanijos, pusiasalyje)

Agia Irini vakarinėje Kretos dalyje, arčiau Chanijos, o ne Rethymno.
O šiaip tai ne tik kad tarpeklių daugybė, bet gerai kad ir informacijos apie juos nemažai, norint visą mėnesį blūdyt galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 04 07, 15:23)
Bet tada pasirinkimas to, ką gali pamatyti, sumažėja ir kokybė gali suprastėti. Aš pvz. į Balos nuvykti noriu kol dar turistų neperpildytas pliažas, be mašinos - neįmanoma.
Į Knoso rūmus nuvykus su ekskursija, man irgi nesinori pusę valandos eilėje per karščius stovėti, kad apžiūrėti kažkokį tai objektą. Kiek skaičiau, jau nuo 11 valandos pilna žmonių.   Su vietiniu transportu reiktų važiuoti vietoj 1 valandos su mašina net 2 su persėdimu   schmoll.gif

Mes keliaudami niekada neturime tikslo visko pamatyti mirksiukas.gif Kitas dalykas - kelioniu metu mes ziurim, elementariausio patogumo, todel daznai susitariam su taksistais, kad jei mus nuveza i koki objekta, atvaziuotu paimti po tiek ar tiek laiko. Uztrunkam ilgiau, nieko tokio - sumokam extra. Norisi kazkokiu idomesniu papludymiu apziureti - samdomes visa laiviuka ir tiek. Bet vairuoti svetimoje salyje noras nekyla. Ypac Kretoje, kur ir vietiniai ir turistai nevengia vairuoti isgere tongue.gif
Plius mes vykstame i Kreta ne pirma karta.... ir deja... ne paskutini karta doh.gif Kodel mb mama negalejo pamilti kokios Ispanijos salos, ten bent viesbuciai normalus ax.gif MB mama Kretoje turi masina, tai jei jau toks noras uzplauktu, pasiskolintumem. Bet planuose galime apseiti ir be to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 08 balandžio 2015 - 08:12
tiems kas vazinejo su masina po kreta... maciau yra auto su 800cc, ar toks "kibiriukas" patrauks i kalna? kazkaip baisoka, kad galim pastrigti su tokiu mazu galingumu.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2015 04 08, 07:01)
Mes keliaudami niekada neturime tikslo visko pamatyti mirksiukas.gif Kitas dalykas - kelioniu metu mes ziurim, elementariausio patogumo, todel daznai susitariam su taksistais, kad jei mus nuveza i koki objekta, atvaziuotu paimti po tiek ar tiek laiko. Uztrunkam ilgiau, nieko tokio - sumokam extra. Norisi kazkokiu idomesniu papludymiu apziureti - samdomes visa laiviuka ir tiek. Bet vairuoti svetimoje salyje noras nekyla. Ypac Kretoje, kur ir vietiniai ir turistai nevengia vairuoti isgere tongue.gif
Plius mes vykstame i Kreta ne pirma karta.... ir deja... ne paskutini karta doh.gif Kodel mb  mama negalejo pamilti kokios Ispanijos salos, ten bent viesbuciai normalus ax.gif MB mama Kretoje turi masina, tai jei jau toks noras uzplauktu, pasiskolintumem. Bet planuose galime apseiti ir be to.

Mes irgi daug aprėpti nebandome net, tik tuos objektus, kurie labai sudomino, o Kretoje jie išmėtyti skirtingose pusėse, be to kalnai... Tam kad dupcė neskaudėtų nuo važiavimo - prisiplanavom pakeliui ką aplankyti ir kojas pamankštinti. Bet be mašinos mums Kretoje nekas būtų, nes su laiveliu jūroje nemėgstu plaukioti, o taksi visai dienai nepasiimsi.
Du kartus buvau Ispanijoje ir kažko manęs tenai netraukia ax.gif Mes Graikijoje dar nebuvę, bet jų maistas man jau pažistamas ir graikai man patinka, tai tikiuosi nenusivilti.
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 04 08, 16:44)
Mes irgi daug aprėpti nebandome net, tik tuos objektus, kurie labai sudomino, o Kretoje jie išmėtyti skirtingose pusėse, be to kalnai... Tam kad dupcė neskaudėtų nuo važiavimo - prisiplanavom pakeliui ką aplankyti ir kojas pamankštinti. Bet be mašinos  mums Kretoje nekas būtų, nes su laiveliu jūroje nemėgstu plaukioti, o taksi visai dienai nepasiimsi.
Du kartus buvau Ispanijoje ir kažko manęs tenai netraukia ax.gif  Mes Graikijoje dar nebuvę, bet jų maistas man jau pažistamas ir graikai man patinka, tai tikiuosi nenusivilti.

Kretiečiai save vadina ne graikais,o kretiečiais. O kad jie patiko ir mums,tai tiesa.Neįkyrūs,mandagūs,paslaugūs (bent mes tokius sutikome).Netaip kaip Turkijoje,eina iš paskos kelis metrus.
O į Kretą ir aš noriu dar kada vėl nuvykti jei būtų galimybės.Daug ką galima pamatyti gražaus ir įdomaus. Mane su dukra užbūrė KRETA.
Atsakyti
Sveiki,
Kurią salos dalį rekonduotumės, kad nebūtų visiška ramybė? Niekada nesidomėjau ir nebuvau Kretoj, bet nesinori apsistot “visiškam kaime” blush2.gif
Ir kaip su oru gegužės pabaigoje? Norisi daug šilumos ir saulės.
Atsakyti
Na neuzbure musu seimos Kreta ax.gif Absoliuciai. MB mama visas savo atostogas leidzia ten, nuomojasi nama jau daug metu. O mes kiekviena karta vaziuodami ten, jauciam jog turim prisiversti vaziuoti... O dabar dar tos vestuves tenais doh.gif MB mama bande mums rodyti, ta neturistine Kreta.... brrrr.... schmoll.gif
Si karta bandysime atsiriboti. Bandysime patys prisijaukinti sia sala. Patys issirinkome viesbuti ir aiskiai pasakeme, kad nesiruosiame viso laiko praleisti kartu. Norime patys susirasti sau patinkancius restoranelius, o ne ala tikra maista gaminancius kaimiecius. Ir pan. Dabar tik papraseme, kad vestuviu sventime nenorime matyti prigerusiu graiku su sautuvais rankose, jei taip nutiks - is sventes isvaziuojama is karto.
Zmones visi labai skirtingi 4u.gif Va kur mielai galiu vaziuoti, tai Tailandas wub.gif
Atsakyti
Tosk gaila kad tenka jums atostogaut kur nenorit 4u.gif ir keista kad tenka nors nenorit doh.gif bet čia tik mintis biggrin.gif
o Jums jau teko graikiškose vestuvese dalyvaut? kad šitoks neigiamas įspūdis smile.gif
nes aš dalyvavau graikiškose ir šventėse, ir sužadėtuvėse gimtadiniuose bei vestuvėse beje laukia greit antros, bet man labai kultūringas šventimas pasirodė ir girtų graikų aš nei nemačiau. aš apie šventes kalbu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pasaule @ 2015 04 09, 08:40)
Tosk gaila kad tenka jums atostogaut kur nenorit 4u.gif ir keista kad tenka nors nenorit  doh.gif bet čia tik mintis  biggrin.gif
o Jums jau teko graikiškose vestuvese dalyvaut? kad šitoks neigiamas įspūdis  smile.gif
nes aš dalyvavau graikiškose ir šventėse, ir sužadėtuvėse gimtadiniuose bei vestuvėse beje laukia greit antros, bet man labai kultūringas šventimas pasirodė ir girtų graikų aš nei nemačiau. aš apie šventes kalbu  mirksiukas.gif

Kartais zmones turi daryti ne vien tai kas patinka ir norisi 4u.gif
Na jeigu jusu mama, ar jusu vyro mama sumastytu isteketi kitoje salyje, ar labai dideli pasirinkima nedalyvauti turetumete? Ypac, kad moteriske turejo pragariskus praeitus metus... Mes skrendame, nes norime palaikyti, norime pasidziaugti ir kad jinai pasveiko.
Is kitos dar puses, jo mama siemet iseis i pensija ir planas yra... per metus, puse metu gyventi Kretoje.
Zmones ir toje pacioje Kretoje skirtingi. Bent tiek as puikiausiai suvokiu. Bet man nepatinka mb mamos draugu ratas tenais ax.gif Mano akimis ziurint, tai zmones turintys alkoholio problemu ax.gif Kai paskutini karta tenais sventeme mamos sugyventinio 60meti... tai buvom 3 seimos su mazais vaikais. Tai jubiliato vyriausias sunus, turejo padauginusius graikus apraminti ir paprasyti, kad nesaudytu i ora salia vaiku, o paejetu i sona.
Atsakyti
matyt teko mums sutikti skirtingus labai žmones smile.gif mano sesers šeima graikojoje gyvena ir tenka dažnai lankytis, tik tiek kad man labai viskas ten patinka ax.gif
Sėkmės, tikiuosi patirsit ir teigiamus įspūdžius kretoje 4u.gif
Atsakyti