Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(maža mazgė @ 2015 04 07, 20:05)
O kodėl medikai mato tik priežasties-pasekmės ryšį? Pvz. man gerklę ir sąnarius pradėjo skaudėti vienu metu, ne vieną paskui kitą (o artritą, kaip manoma, sukėlė CP), LOR gerklėj aplamai nieko nematė, ką reikėtų gydyti. Mistika kažkokia...

Medikai daug ko nemato arba nenori matyti,tiksliau, jiems neleidzia matyti.Jie įsprausti į "rėmus' simptomai = diagnozė, ir variantai medikamentų skirtų tai diagnozei. Va ir bando įvairias medikamentų kombinacijas,kol organizmą visai nualina, o tuo pačiu iškreipia pradinius simptomus.
Atsakyti
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 20:12)
Nu va ir man mistika. Logiškai mąstant, turėtų būti kažkokia priežastis iššaukusi gerklės skausmą, o paskui artritą, bet gydytojai tuo net nesidomi. Jiems svarbu, kad mato siaubingai sutinusius sąnarius. Man užtektų pasakymo, kad artritas gali pažeisti ir gerklę, bet net ir to nepasako, o tik pečiais gūžčioja.

Ačiū, merginos, už pasidalinimą. Dar šiandien persiskaičiau XEFO anotaciją, tai kažkas apie guzus parašyta. Liepa B., man ten turbūt ne limfmazgiai. guzas yra virš čiurnos priekinėje kojos pusėje (ten, kur futbolininkams įspyrus jie raitosi iš skausmo). Bet yra kitose vietose, kur įtariu limfmazgius. Be to šiandien pažastyse užtikau pūlinių. Tai arba stafilokokas, arba šalutinis vaistų poveikis.

Labas,
Įkišiu ir aš savo trigrašį. Nežinau, bet manau, kad tai tikrai kokia tai bacila. Bet kad bent jau įtart, kokia. Ne karvę kainuoja tyrimai Vilniuje Gėlių gatvėje. Aš ten toną tyrimų pasidariau, pasitvirtino mikoplazma. Terapeutė liepė negydyti, reumatologė neturėjo nuomonės. Nukelavau pas infekcionistę. Baigiau gerti antibiotikus tuo tarpu nevartoju ir prieš tai nevartojau metotreksato. Kaip sako infekcionistė, jei mikoplazma būtų ne prie ko, man pablogėtų be metotreksato ( medrolį ir plaquenilį toliau gėriau ) , jei visgi kalta dėl sanarių mikoplazma, man nepakistų padėtis arba pagėrėtų. Man kaip ir nepakito ( o gal pagėrėjo - pamažėjo plaštakų tynimai. Gal paieškokit, jei išeina, kokia bacila sukėlė visas šias problemas.
Labai nuoširdžiai linkiu sveikatos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 14:01)
Sveikos, noriu pasiklausti, ar kam yra buvę taip, kaip man. Man buvo nustatytas reumatoidinis artritas, kuris buvo nurimęs 1,5 metų (be vaistų). Sausį man pradėjo skaudėti gerklę ir pradėjo staigiai byrėti visi sąnariai. Skauda nežmoniškai, nors geriu priešuždegiminius, nuskausminamus (Xefo). Naktimis apsiversti užtrunka amžinybę, dienomis niekada nepraeina skaudėti kelių. atsirado guzai ant Achilo sausgyslių ir ant kojos tokioje vietoje, kur nėra sąnario, bet vaikštant labai jaučiasi skausmas. Ir gerklę iki šiol skauda, nors angina išoperuota. Ar tie guzai ir gerklės skausmas gali būti dėl artrito? Ar tokie skausmai yra normalūs? Pirmą kartą man ne taip skaudėjo ir ne tiek sąnarių buvo sutinę, tai esu labai pasimetusi...

Mano pazystamai yra buve taip,kad skaudejo gerkle,temperatura ir atsirado guzu,butent tavo minetose vietose, tai ja gyde santaruose, mazgini lyg artrita rase. Manau virusas,kurio pasekoj skaudejo gerkle galejo visa nurimusi procesa vel isjudint ..... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 07 balandžio 2015 - 20:46
QUOTE(maža mazgė @ 2015 04 05, 18:34)
Lysa, aš nesilaikiau ilgai. Bet trim savaitėm buvau atsisakiusi gyvulinės kilmės produktų. Visų. Mėsos, žuvies, jūros gėrybių, visų pieno produktų, miltų, cukraus, saldumynų. Valgiau kruopas, daržoves, vaisius. Įtakos sąnariams (tada buvo pikas) nepastebėjau, bet skrandį gerokai prikankinau, pradėjau jausti skausmus, teko dar gerti vaistus... Antrą kartą nerizikuočiau...

Tavo pasakojimus as atsimenu smile.gif Siaip, manau, kad 3 savaites per mazas laikotarpis, per kuri, is tikruju galejo net pablodet sveikata, nes pradeda valytis organizmas. Idomu ar kas tui ilgesnes patirties. Be to, sudomino mane ir badavimas, tik dar mazai informacijos turiu. Reikes pasiskaityt ir butinai isbandyt.
Va straipsnis idomus:
http://www.delfi.lt/...s.d?id=63770822

Ir dar apie Ksavera Vaištarienė:
http://www.egu.lt/pr...iene-lektore-63
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2015 04 07, 21:48)
Tavo pasakojimus as atsimenu  smile.gif Siaip, manau, kad 3 savaites per mazas laikotarpis, per kuri, is tikruju galejo net pablodet sveikata, nes pradeda valytis organizmas. Idomu ar kas tui ilgesnes patirties. Be to, sudomino mane ir badavimas, tik dar mazai informacijos turiu. Reikes pasiskaityt ir butinai isbandyt.
Va straipsnis idomus:
http://www.delfi.lt/...s.d?id=63770822

Ir dar apie Ksavera Vaištarienė:
http://www.egu.lt/pr...iene-lektore-63

Aš pati pirmąjį kartą sustabdžiau artritą pakeitusi mitybą. Ėjau pas tokią homeopatę Aivą Vaivarienę Kaune. Ji griežta mitybos klausimais. Nustojau vaalgyti mėsą, pieną, saldumynus ir glitimą. Šiemet yra trys metai, kai taip maitinausi. Vien su mityba pradžioje nesigavo sureguliuoti skausmų. Pradėjau sportuoti (irgi homeopatės paliepimu), dariausi akupunktūras ir liga po truputį traukėsi. Apie 1,5 metų užtruko kol atsitraukė.
Bet su mitybos keitimu reikia labai atsargiai. Reikia suprasti, iš ko gaunami reikalingi mikroelementai ir vitaminai. Man gydytoja pradžioje buvo net parašiusi kurią dieną ką valgyti, kaip derinti. Kai dabar buvo pablogėjimas, man visi tikino, kad čia dėl skurdžios mitybos. Suvalgiau gabaliuką vištos pabandymui. Tai neįsivaizduojate, kokie sąnarių skausmai buvo kitą dieną. Gal atsitiktinumas? Nežinau.
Atsakyti
Ar tikrai niekas nesidarėte maisto netoleravimo testo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 23:48)
Suvalgiau gabaliuką vištos pabandymui.

Gal Jūs alergiška vištienai mirksiukas.gif
Juk sergant autoimuninėmis ligomis, organizmas atmeta tam tikrus baltymus, tik reikia nustatyti kuriuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 08 balandžio 2015 - 14:48
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 20:48)
Aš pati pirmąjį kartą sustabdžiau artritą pakeitusi mitybą. Ėjau pas tokią homeopatę Aivą Vaivarienę Kaune. Ji griežta mitybos klausimais. Nustojau vaalgyti mėsą, pieną, saldumynus ir glitimą. Šiemet yra trys metai, kai taip maitinausi. Vien su mityba pradžioje nesigavo sureguliuoti skausmų. Pradėjau sportuoti (irgi homeopatės paliepimu), dariausi akupunktūras ir liga po truputį traukėsi. Apie 1,5 metų užtruko kol atsitraukė.

Mityba mano ir taip, kit1 savitę eisiu į akupunktūrą. o kiek laiko ir kaip dažnai lenkėte akupunktūrą, ar tiesiog ją ją reikia visą gyvenimą darytis?
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2015 04 09, 09:28)
Mityba mano ir taip, kit1 savitę eisiu į akupunktūrą. o kiek laiko ir kaip dažnai lenkėte akupunktūrą, ar tiesiog ją ją reikia visą gyvenimą darytis?

Čia priklauso nuo gydytojo. Aš lankiausi pas V.Teles, kuris man vieną kartą per mėnesį padarydavo akupunktūrą ir tokias taures dėdavo. Jausdavausi ilgą laiką atsigavusi. Bet man besigydant jis numirė ir turėjau pakeisti akupunktūristą. Tai dabartinis padeda tam kartui, ir einu kas antrą dieną. Nors apie jį daug gerų atsiliepimų girdėjau. Tiesiog šį kartą liga man visai kitokiu intensyvumu pasireiškia, tai sunku lyginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktte: 09 balandžio 2015 - 21:57
QUOTE(Viktte @ 2015 04 09, 19:55)
Čia priklauso nuo gydytojo. Aš lankiausi pas V.Teles, kuris man vieną kartą per mėnesį padarydavo akupunktūrą ir tokias taures dėdavo. Jausdavausi ilgą laiką atsigavusi. Bet man besigydant jis numirė ir turėjau pakeisti akupunktūristą. Tai dabartinis padeda tam kartui, ir einu kas antrą dieną. Nors apie jį daug gerų atsiliepimų girdėjau. Tiesiog šį kartą liga man visai kitokiu intensyvumu pasireiškia, tai sunku lyginti.

eiesiu į butvilo klininka kaune, na bus matyt, kiek klausiau apie akupunktūrą niekas neatrašė, tai belieka pabandyti.
Atsakyti
sveikos smile.gif kaip laikotes?man tai sia savaite visai viska skauda,ar tai orai tie nenormalus,ar siaip,visi raumenys,kaulai....
Atsakyti
QUOTE(zadeika @ 2015 04 13, 21:08)
sveikos smile.gif kaip laikotes?man tai sia savaite visai viska skauda,ar tai orai tie nenormalus,ar siaip,visi raumenys,kaulai....

Laba diena merginos . Noreciau paklausti jusu ar galejo taip nutikti . Pries pora savaiciu uzkilo temperatura 39. 40 laikesi savaite laiko be proto skaudejo ir sakuda sanarius smulkius . Sanarius isbere smulkiais spuogeliais . Kreipiausi pas seimos gyditoja . Jis apziurejes pasake kad man virusas komplikavosi y sanariu uzdegima . Paeme krauja yra kazkokie antikuniai anglisku term nemoku pasakyti reakcija kazkokia tai . Pageriau antibijotikus temperatura dingo berimai dingo bet saniu skausmai tebera . Praejo trys dienos ir vel sedziu su temp. 38 39 vel sanariu skausmai sanarei sustinge nesilanksto skauda . Vel antibijotikai bet sy kar geriu labai stiprius phenoxymethylpenicillin 500 4/dienoj . Ir naproxen 1/3kart dienoj . Po 7dienu turiu kartoti kraujo tyrima del sanariu . Ar man dabar ir liks sqnariu skausmai , ir ar sanariu ligos yra gydomos antibijotikais ?
Atsakyti
reaktyvus artritas yra gydomas antibiotikais,mane gyde bet nepraeina jau metai kaip kankina,siuo metu labiausiai skauda kelia,kluba,ir sakro sanary g.gif
Atsakyti