Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(Lysa @ 2015 04 05, 17:44)
Su Sv. Velykom!

O man toks kalusimelis iskylo: pries metus cia keleta zmoniu bande visokias dietas: Paleo, gal dar kazka. Ar jus iki siol laikotes? Ar pastebejote kokia nors itaka ligai (issyrus padidejusi cholesteroli, kaip atsimenu kazkam buvo)?
Teiraujuosi, nes susidomejau zaliavalgyste. Tai idomu pasidare, gal kas nors turi ilgalaikes patirties?

Labas,
prisidedu prie sveikinimų, su Velykom visas. Linkiu daug sveikatos, stiprybės, energijos ir optimizmo. Žodžiu to, ko trūksta labiausiai.

Lysa, aš nesilaikiau ilgai. Bet trim savaitėm buvau atsisakiusi gyvulinės kilmės produktų. Visų. Mėsos, žuvies, jūros gėrybių, visų pieno produktų, miltų, cukraus, saldumynų. Valgiau kruopas, daržoves, vaisius. Įtakos sąnariams (tada buvo pikas) nepastebėjau, bet skrandį gerokai prikankinau, pradėjau jausti skausmus, teko dar gerti vaistus... Antrą kartą nerizikuočiau...
Atsakyti
su Sventom Velykom!!!sveikatos,laiimes ir sekmes!! heart.gif heart.gif
Atsakyti
O ar kuri nors iš čia esančių, maisto netoleravimo testą darėtės?
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2015 04 05, 18:34)
Lysa, aš nesilaikiau ilgai. Bet trim savaitėm buvau atsisakiusi gyvulinės kilmės produktų. Visų. Mėsos, žuvies, jūros gėrybių, visų pieno produktų, miltų, cukraus, saldumynų. Valgiau kruopas, daržoves, vaisius. Įtakos sąnariams (tada buvo pikas) nepastebėjau, bet skrandį gerokai prikankinau, pradėjau jausti skausmus, teko dar gerti vaistus... Antrą kartą nerizikuočiau...

Liko gliutenas? duona ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2015 04 06, 21:39)
O ar kuri nors iš čia esančių, maisto netoleravimo testą darėtės?
Papildyta:

Liko gliutenas? duona ir kt.

Ne, atsisakiau miltinių visų. Net bulvių nevalgiau. Testo nesidariau. Branguuuu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 04 07, 10:50)
Ne, atsisakiau miltinių visų. Net bulvių nevalgiau. Testo nesidariau. Branguuuu smile.gif

Imupro 44 produktai tik vos virš 100 eurų medicina practica mirksiukas.gif nėra jau taip brangu. Manau, kad pilnai pakanka 44 produktų, nes tai pagrindiniai kuriuos valgome.
http://www.prancuzuk...roduktu-sarasas
čia sąrašas tiriamų produktų, tik toje klinikoje brangiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 07 balandžio 2015 - 09:57
Čia medicina practica kainos:
http://medicinapract...vimo-tyrimai-4/
Atsakyti
Sveikos, noriu pasiklausti, ar kam yra buvę taip, kaip man. Man buvo nustatytas reumatoidinis artritas, kuris buvo nurimęs 1,5 metų (be vaistų). Sausį man pradėjo skaudėti gerklę ir pradėjo staigiai byrėti visi sąnariai. Skauda nežmoniškai, nors geriu priešuždegiminius, nuskausminamus (Xefo). Naktimis apsiversti užtrunka amžinybę, dienomis niekada nepraeina skaudėti kelių. atsirado guzai ant Achilo sausgyslių ir ant kojos tokioje vietoje, kur nėra sąnario, bet vaikštant labai jaučiasi skausmas. Ir gerklę iki šiol skauda, nors angina išoperuota. Ar tie guzai ir gerklės skausmas gali būti dėl artrito? Ar tokie skausmai yra normalūs? Pirmą kartą man ne taip skaudėjo ir ne tiek sąnarių buvo sutinę, tai esu labai pasimetusi...
Atsakyti
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 14:01)
Sveikos, noriu pasiklausti, ar kam yra buvę taip, kaip man. Man buvo nustatytas reumatoidinis artritas, kuris buvo nurimęs 1,5 metų (be vaistų). Sausį man pradėjo skaudėti gerklę ir pradėjo staigiai byrėti visi sąnariai. Skauda nežmoniškai, nors geriu priešuždegiminius, nuskausminamus (Xefo). Naktimis apsiversti užtrunka amžinybę, dienomis niekada nepraeina skaudėti kelių. atsirado guzai ant Achilo sausgyslių ir ant kojos tokioje vietoje, kur nėra sąnario, bet vaikštant labai jaučiasi skausmas. Ir gerklę iki šiol skauda, nors angina išoperuota. Ar tie guzai ir gerklės skausmas gali būti dėl artrito? Ar tokie skausmai yra normalūs? Pirmą kartą man ne taip skaudėjo ir ne tiek sąnarių buvo sutinę, tai esu labai pasimetusi...

Labas. Skaudėti gali labai, gali skaudėti taip, kad neatsikelsi iš lovos ir net nepasuksi kaklo į greitosios gydytojo pusę... (Linkiu, kad taip neskaudėtų)
Mano artritas prasidėjo kartu su gerklės skausmu (skaudėjo labai ir konkrečioj vietoj), bet LOR gydytoja nieko ypatingo ten nematė. Manau, kad tie dalykai susiję. Dėl guzų negaliu pasakyti, manau kitos atsakys. Bet manau, kad nuo to paties. Skubėk pas gydytoją. Ir dar, kadangi liga tiek ilgai buvo aprimusi, pamąstyk, kas galėjo iššaukti tokį staigų pablogėjimą...
Sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 14:01)

Guzai,tai greičiausiai uždegimas didžiuosiuose limfmazgiuose. Patys didieji yra pakinkliuose ties kelio sąnariu.
Gerklės skausmas ir guzai ne dėl artrito,o atvirkščiai artritas dėl guzų ir gerklės skausmo.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2015 04 07, 17:07)
Guzai,tai greičiausiai uždegimas didžiuosiuose limfmazgiuose. Patys didieji yra pakinkliuose ties kelio sąnariu.
  Gerklės skausmas ir guzai ne dėl artrito,o atvirkščiai artritas dėl guzų ir gerklės skausmo.

O kodėl medikai mato tik priežasties-pasekmės ryšį? Pvz. man gerklę ir sąnarius pradėjo skaudėti vienu metu, ne vieną paskui kitą (o artritą, kaip manoma, sukėlė CP), LOR gerklėj aplamai nieko nematė, ką reikėtų gydyti. Mistika kažkokia...
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 04 07, 19:05)
O kodėl medikai mato tik priežasties-pasekmės ryšį? Pvz. man gerklę ir sąnarius pradėjo skaudėti vienu metu, ne vieną paskui kitą (o artritą, kaip manoma, sukėlė CP), LOR gerklėj aplamai nieko nematė, ką reikėtų gydyti. Mistika kažkokia...

Nu va ir man mistika. Logiškai mąstant, turėtų būti kažkokia priežastis iššaukusi gerklės skausmą, o paskui artritą, bet gydytojai tuo net nesidomi. Jiems svarbu, kad mato siaubingai sutinusius sąnarius. Man užtektų pasakymo, kad artritas gali pažeisti ir gerklę, bet net ir to nepasako, o tik pečiais gūžčioja.

Ačiū, merginos, už pasidalinimą. Dar šiandien persiskaičiau XEFO anotaciją, tai kažkas apie guzus parašyta. Liepa B., man ten turbūt ne limfmazgiai. guzas yra virš čiurnos priekinėje kojos pusėje (ten, kur futbolininkams įspyrus jie raitosi iš skausmo). Bet yra kitose vietose, kur įtariu limfmazgius. Be to šiandien pažastyse užtikau pūlinių. Tai arba stafilokokas, arba šalutinis vaistų poveikis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktte: 07 balandžio 2015 - 20:16
QUOTE(Viktte @ 2015 04 07, 20:12)
Nu va ir man mistika. Logiškai mąstant, turėtų būti kažkokia priežastis iššaukusi gerklės skausmą, o paskui artritą, bet gydytojai tuo net nesidomi. Jiems svarbu, kad mato siaubingai sutinusius sąnarius. Man užtektų pasakymo, kad artritas gali pažeisti ir gerklę, bet net ir to nepasako, o tik pečiais gūžčioja.

Ačiū, merginos, už pasidalinimą. Dar šiandien persiskaičiau XEFO anotaciją, tai kažkas apie guzus parašyta. Liepa B., man ten turbūt ne limfmazgiai. guzas yra virš čiurnos priekinėje kojos pusėje (ten, kur futbolininkams įspyrus jie raitosi iš skausmo). Bet yra kitose vietose, kur įtariu limfmazgius. Be to šiandien pažastyse užtikau pūlinių. Tai arba stafilokokas, arba šalutinis vaistų poveikis.

gerkles skausmas ir man siejasi su sanariu skausmu ( angina isoperuota),
o tie guziukai , ar negali but reumatidiniai mazgai? g.gif kiek zinau,jie gali susidaryt ir vel isnykt...
Atsakyti