QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 29, 08:10)
Kadaise gana sunkiai sirgau depresija, ilgai gydžiaus, o prieš kokių pusę metų skaičiau apie studiją, kur nustatė tiesioginį ryšį tarp depresijos ir RA. RA man nepatvirtino, bet ir nepaneigė. Nes klinikinis paveikslas atitinka 100 proc., tik nėra aiškiai matomų sąnarių pažeidimų, o remisija (jei čia remisija, o ne kita liga) tik kokie metai, todėl tik laiko klausimas man sužinoti ar RA čia iš tiesų.
Sakykite man tu.
Sakykite man tu.
Depresija, kaip suprantu, yra atskira liga. Kad ir kaip stipriai ji būtų susijusi. Nes kaip sakoma, visos ligos nuo nervų.

Esu bendravusi su moterimi, kuri, turėdama stuburo problemų, sirgo ir depresija. Ir kas įdomiausia, ji antrinę reabilitaciją gaudavo pagal kiekvieną ligą atskirai.

Bandysiu sakyti tu, nors girdėjau, kad net mokyklose nuo keturiolikos metų rekomenduojama sakyti jūs, siekiant išlaikyti pagarbą asmenybei.

Nors kai atėjau į šį forumą, tai labai norėjau sakyti tu, nes gana senokai skaičiau temą ir rodėsi, kad su dauguma esu neakivaizdžiai susipažinusi. Bet pabijojau familiarumo, nes ir taip jau mano nuomonė gali daug kam nepatikti, nes dėl savo būklės palaikau medikamentinį gydymą. Kaip toliau bus, žiūrėsim. Kokia diagnozė pasitvirtins. Kai kai ką liaudiško ateity gal ir taikysiu (gal skrandžiui, gal kepenims). Bet dabar tikrai negaliu, kadangi nenoriu prarasti laiko, nes matau, kaip liga palengva slenka. O ištisai skaudantys kai kurie sąnariai nieko gero nežada. Tai rodo negrįžtamus procesus, kuriuos kiek įmanoma greičiau bandau suvaldyt. Apie abu kelius NDNT-ai traumatologas parašė, kad jau yra trečia stadija, o tai rodo (šeimos gydytoja sakė), kad jau protezavimo stadija ir kad gydymui jau nebetinkama.

Dar turiu viltį nuodugniau susipažinti su rusų reumatologo P. Jevdokimenko gydymo metodu (jis ne vieną knygą parašęs). Sakė, kad kelius galima išgydyti bet kurios stadijos.