Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 29, 08:10)
Kadaise gana sunkiai sirgau depresija, ilgai gydžiaus, o prieš kokių pusę metų skaičiau apie studiją, kur nustatė tiesioginį ryšį tarp depresijos ir RA. RA man nepatvirtino, bet ir nepaneigė. Nes klinikinis paveikslas atitinka 100 proc., tik nėra aiškiai matomų sąnarių pažeidimų, o remisija (jei čia remisija, o ne kita liga) tik kokie metai, todėl tik laiko klausimas man sužinoti ar RA čia iš tiesų.

Sakykite man tu.

Depresija, kaip suprantu, yra atskira liga. Kad ir kaip stipriai ji būtų susijusi. Nes kaip sakoma, „visos ligos nuo nervų“. wink.gif Rodos, čia ir daugiau yra, kurios serga ir depresija, ne tik sąnariais. Todėl gal kartais būna sunkiau išsiaiškinti, kur kurios ligos požymis.
Esu bendravusi su moterimi, kuri, turėdama stuburo problemų, sirgo ir depresija. Ir kas įdomiausia, ji antrinę reabilitaciją gaudavo pagal kiekvieną ligą atskirai. ax.gif Taigi ji buvo siunčiama antrinei reabilitacijai nuo depresijos, o po trijų mėnesių ji dar sykį tuo metu gavo vėl nemokamai antrinę reabilitaciją dėl suburo. Taigi, kiek supratau, gydytojai šias ligas atskiria, kad ir kiek jos turėtų įtakos viena kitai.

Bandysiu sakyti „tu“, nors girdėjau, kad net mokyklose nuo keturiolikos metų rekomenduojama sakyti „jūs“, siekiant išlaikyti pagarbą asmenybei. hi.gif
Nors kai atėjau į šį forumą, tai labai norėjau sakyti „tu“, nes gana senokai skaičiau temą ir rodėsi, kad su dauguma esu „neakivaizdžiai“ susipažinusi. Bet pabijojau familiarumo, nes ir taip jau mano nuomonė gali daug kam nepatikti, nes dėl savo būklės palaikau medikamentinį gydymą. Kaip toliau bus, žiūrėsim. Kokia diagnozė pasitvirtins. Kai kai ką liaudiško ateity gal ir taikysiu (gal skrandžiui, gal kepenims). Bet dabar tikrai negaliu, kadangi nenoriu prarasti laiko, nes matau, kaip liga palengva slenka. O ištisai skaudantys kai kurie sąnariai nieko gero nežada. Tai rodo negrįžtamus procesus, kuriuos kiek įmanoma greičiau bandau suvaldyt. Apie abu kelius NDNT-ai traumatologas parašė, kad jau yra trečia stadija, o tai rodo (šeimos gydytoja sakė), kad jau protezavimo stadija ir kad gydymui jau nebetinkama. verysad.gif
Dar turiu viltį nuodugniau susipažinti su rusų reumatologo P. Jevdokimenko gydymo metodu (jis ne vieną knygą parašęs). Sakė, kad kelius galima išgydyti bet kurios stadijos. ok.gif Bet reumatoidinis, rodos, ir jam nepasiduoda. Bet kai perskaitysiu knygą (žadėjo parvežt), gal kokios pagalbos rasiu ir reumatoidiniam. Bent simptomams palengvinti.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 06 29, 12:42)

Dar turiu viltį nuodugniau susipažinti su rusų reumatologo P. Jevdokimenko gydymo metodu (jis ne vieną knygą parašęs). Sakė, kad kelius galima išgydyti bet kurios stadijos. ok.gif Bet reumatoidinis, rodos, ir jam nepasiduoda. Bet kai perskaitysiu knygą (žadėjo parvežt), gal kokios pagalbos rasiu ir reumatoidiniam. Bent simptomams palengvinti.

kam laukt kol atveš, jei galima atsisiūst elektroninę ?
http://www.chitalkin...vdokimenko-p-v/
http://mail.free-boo...jajushhaja.html
http://mail.free-boo...elnaja-sistema/
http://www.det-dieta...oks/artrit.html
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2015 06 29, 13:23)

O, ačiū! 4u.gif Niekaip neradau, nors sakė, kad turėtų būti . Prašiau net vienos moters rusės, kuri parsisiuntinėja knygas iš Rusijos (ir internetu), bet jinai man surado tik to gydytojo svetainę, kurioje jis pardavinėja knygas, o pačių knygų ten pateikia tik ištraukas.
Na, dabar turėsiu darbo skaityt. book.gif Ir tikiuosi, kad nebus per daug sudėtingai. Nes visokiomis „balėjomis“, savo gamybos tepalais ir trauktinėmis neturiu nei sveikatos, nei noro apsistatyt. Ne Akmens amžius. Anksčiau entuziazmo tam turėjau, dabar jau nebe. Bet girdėjau, kad jis nemažai skiria mankštai, taigi gal rasiu tai, ko dar nežinau. Ir, aišku, kasdienybei nesunkiai pritaikomo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 06 29, 14:46)
O, ačiū!  4u.gif Niekaip neradau, nors sakė, kad turėtų būti . Prašiau net vienos moters rusės, kuri parsisiuntinėja knygas iš Rusijos (ir internetu), bet jinai man surado tik to gydytojo svetainę, kurioje jis pardavinėja knygas, o pačių knygų ten pateikia tik ištraukas.
Na, dabar turėsiu darbo skaityt.  book.gif Ir tikiuosi, kad nebus per daug sudėtingai. Nes visokiomis „balėjomis“, savo gamybos tepalais ir trauktinėmis neturiu nei sveikatos, nei noro apsistatyt. Ne Akmens amžius. Anksčiau entuziazmo tam turėjau, dabar jau nebe. Bet girdėjau, kad jis nemažai skiria mankštai, taigi gal rasiu tai, ko dar nežinau.  Ir, aišku, kasdienybei nesunkiai pritaikomo. g.gif

4u.gif Roja 4u.gif O gal galėtumėt trumpai informuot vis retkarčiais, ką ten rašo...
nes įdomu, o laiko skaityt dabar nerasiu, tuo labiau vaikai išsilakstė ir kompus ištampė, su dukra likom kaip sakant ant ledo....nes pati tik rudeniop rasiukaip paskaityt.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 06 29, 12:42)
Bet pabijojau familiarumo, nes ir taip jau mano nuomonė gali daug kam nepatikti, nes dėl savo būklės palaikau medikamentinį gydymą.

Nuomonės visų gali būti skirtingos, bet nemanau, kad dėl pasirinkto gydymosi būdo kažkas pasmerks smile.gif Aš irgi už medikamentinį gydymą, neįsivaizduoju kaip pastovėčiau ant kojų, jei ne savo laiku sugertas kiekis tabletyčių. Bet dar aš už tai, kad reikia įsiklausyti ne tik į gydytojų patarimus, bet ir į savo organizmą. Gerai, jei patenki pas gerą kvalifikuotą gydytoją. Deja ne visada sekasi patekti būtent pas tokį... Sakai depresija atskira liga, o man rodosi, kad visos mano ligos vienaip ar kitaip tarpusavy susijusios. Aplamai vis labiau linkstu prie holistinio požiūrio į sveikatą smile.gif Žodžiu po truputį 60-ties link galėsiu kabinėtis trulike prie žmonių ir pasakoti apie kokius stebuklingus pasveikimo metodus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 29, 20:59)
Žodžiu po truputį 60-ties link galėsiu kabinėtis trulike prie žmonių ir pasakoti apie kokius stebuklingus pasveikimo metodus  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lauro lapus jauciu jau visos isbande
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 29, 16:47)
O gal galėtumėt trumpai informuot vis retkarčiais, ką ten rašo...
nes įdomu, o laiko skaityt dabar nerasiu, tuo labiau vaikai išsilakstė ir  kompus ištampė, su dukra likom kaip sakant ant ledo....nes pati tik rudeniop  rasiukaip paskaityt.

Deja, tos knygos kiekviena maždaug po 300 puslapių. doh.gif Perpasakot būtų sunku. Be to, nors ir iš karto apsidžiaugiau, bet į tas svetaines reikia registruotis.
Man labaiu patinka tokia informacija, kurii laisvai prieinama. Pavyzdžiui, ši (paties reumatologo svetainė, nors joje ir yra po nedaug):

http://www.evdokimenko.ru/glav.html

Čia trumpai apie jo reumatoidinį artritą:

http://www.evdokimen...u/article08.htm

Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 29, 19:59)
Žodžiu po truputį 60-ties link galėsiu kabinėtis trulike prie žmonių ir pasakoti apie kokius stebuklingus pasveikimo metodus  lotuliukas.gif

O gal kaip tik bus atvirkščiai? wink.gif Gal, išbandžiusi begalę „receptų“, suprasi, kad ne viskas taip paprasta. Kad liga, kuri vystėsi ne vieną mėnesį (juk ji mums pasireiškia ne vieną mėnesį, o gal ir metus, „savo darbo“ atlikusi), ir turėdama „palankų“ emocinį foną (t. y. ilgalaikius stresus), vargu ar galima išprašyti vien pagėrus tris dienas laurų lapų (nebandžiau vien dėl skrandžio).
Juk patys matome, kad net su savo emocijomis sunkiai galime susitvarkyti, jei turime ilgalaikį dirgiklį. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Roja @ 2015 06 29, 20:11)
Čia trumpai apie jo reumatoidinį artritą:

Pasitaisau:  blush2.gif

Čia trumpai jo apie reumatoidinį artritą:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roja: 29 birželio 2015 - 19:41
niu nereik perpasakot.. bet ji ka įdomaus rastumėt kas visgi galėtų palengvint ra simptomus pasidalinkit.... tada jau pasigilinsim, kam bus įdomu.

PS . paskaičiau pagal ta daktara skausmai tipiniam Ra baisiausi nuo pusiuanakčio iki ryto arba jeidinaskauda , ati i vakara tipo aprimsta. Ir pagal ji skausmai apmažėja prajudinus sanarius, ir nepadidėja nuo krūvio...
tai va man kaip tik atvirksčia, nuo krūvio skuada ir skaudėt pradeda nuo pietu praeina skausmas pailsinus sanarius.Pagal ta daktara man artrozė. nu reiks išsiaiškint kuo čia skiriasi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 29 birželio 2015 - 22:25
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 29, 23:13)
niu nereik perpasakot.. bet ji ka įdomaus rastumėt kas visgi galėtų palengvint ra simptomus pasidalinkit.... tada jau pasigilinsim, kam bus įdomu.

tai va man kaip tik atvirksčia, nuo krūvio skuada  ir skaudėt pradeda nuo pietu  praeina skausmas pailsinus sanarius.Pagal ta daktara man artrozė. nu reiks išsiaiškint kuo čia skiriasi..

Artrozė, kaip suprantu, tai sąnario dilimas, o artritas - uždegimas.

Man tai labai atitinka, ką jis rašo. Nes tik pas jį perskaičiusi supratau, kodėl apie 4 val. ryto negaliu iš skausmo pasiverst ant šono. Net movalį gerdavau vakarais apie 11 val., kad suveiktų ir galėčiau išsimiegoti. Reumatologė sakė, kad movalį turiu gerti rytais, bet kai pasakiau, kad kitaip negaliu miegoti, tai sutiko. Nes sirdaludas, skirtas nakčiai, man nepadėdavo, o ir šalutinis poveikis (troškulys) didelis buvo.
O vakarais iš tiesų gerai jaučiuosi. Kartais net movalį nesinorėdavo gert, nes visiškai nieko neskaudėdavo. Ir gerdavau tik dėl to, kad reikėdavo kažkokių svarbių reikalų imtis, tai pasirūpindavau iš anksto. Kitu atveju kentėdavau. Nes suveikia movalis man tik po 6 valandų.
Dėl to judinimo. Gal ne bet koks judinimas tinka. Nežinau, bet man, kai ima gelti pirštus, aš imu juos judinti. Labiausiai pastebėjau lengvų kratomųjų judesių poveikį.
Girdėjau vienoj laidoj (yra su juo TV laidų Yuotubeje), kad turi patekti kraujo į sąnarį. Kaip suprantu, kad jį plautų. Todėl jis ir pateikia tiek daug specialių mankštų, kurios pacientams akivaizdžiai padeda. Pvz., jis mankštai nerandančiam laiko žmogui savo kabinete duoda padaryti specialius pratimus vienai kojai. Po 10 min pratimų žmogaus akys išsiplečia - tokį jis pajunta skirtumą tarp abiejų kojų.
Aš ir jau buvau išsigandusi, kad nebegaliu bet kokio nukritusio daikto nuo žemės pasiimt. Nebesusilenkdavau. Paskui pamačiau, kad tiesiog po milimetrą lenkdamasi, nepaprastai iš lėto, kažkaip susilankstydavau. Ir tik po vienos pusvalandinės stuburo mankštos kažką norėjau pasiimti nuo žemės, ir tik opa - viens du ir susilenkiau. Tada ir supratau, ką daro mankšta.
Va dėl sprando tingėdavau, nes, rodos, jokio poveikio nejaučiau. Bet po trečio lygio neurologės motyvacijos visgi supratau, kad nereikia rezultatų visada tikėtis iš karto. Kartais tik po trijų mėnesių visokie traškėjimai praeina ar poveikis pasijaučia. Tai dabar darau uoliai. Nes nebenoriu būti taip sukaustyta, kaip buvau žiemą, kad jau negalėjau galvos pasukti į žmogų šone - visu kūnu sukdavausi. doh.gif

Aišku, gal čia mažokai mano adresais pateikta, bet pilnų knygų aš atsisiųsti negaliu: registruojantis adresų nepriima arba blokuoja mano antivirusinė. Taigi turbūt teks prašyt atvežti.

Čia dar yra pradžia mano norimos gauti knygos. Joje yra ir nemažai apie RA. Bet, deja, ne šiame gabale. Tik turinį pasižiūrėt galima (18 skyrius) ir šiek tiek pradžios paskaityti, jei domintų:

http://www.mio-books...nyj_otryvok.pdf
Atsakyti
Laba diena,
daug kas klause del panoramines dantu nuotraukos (pasakojau apie pazistama), tai suzinojau kas prie ko - konsultacijoj ji buvo Santariskese VIP kabinete, ten paskire visus tyrimus jai, sake - reumotologe daili auksta moteris garbanuotais plaukais. Su sanariais vargo 10 metu iki siol, dantys, kaip mane, tvarkingi ir priziureti, o padarius panoramine nuotrauka - paaiskejo kad ten infekcijos zidinys, buvo klausymas - ar traukti dantis, ar gydyti, gydymas - 6 menesiai, istrauke plombas is tu dveju dantu ir gyde, dejo vaistus, sausino nervus, po 3 menesiu sanariai aprimo, vieno pirsto sanaris labai pazeistas. Svarbu - zmogus pasveiko, rado priezasti ligos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gella*: 01 liepos 2015 - 12:25
QUOTE(Gella* @ 2015 07 01, 13:24)
daug kas klause del panoramines dantu nuotraukos (pasakojau apie pazistama),

Su sanariais vargo 10 metu iki siol, dantys, kaip mane, tvarkingi ir priziureti, o padarius panoramine nuotrauka - paaiskejo kad ten infekcijos zidinys

Dėkui, kad priminėte. 4u.gif Buvau čia skaičiusi, todėl nubėgau pasidaryt panoraminę nuotrauką, nes, rodės, kad turiu tos srities problemėlių. Parodžiau savo stomatologei. Sako, jokių židinių nuotrauka nerodo. O, man rodos, kad ne visai ten tobula. Reikės bandyt tas problemėles naikint, nors ir nerodo uždegimo. g.gif
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 28, 23:04)
Nu jo pamiršau jau, šip ištraukt adata yra teke replėmis  blush2.gif

Aš apie tas reples vis pagalvoju, kai reikia man lašintis vaistus akims. smile.gif O dabar tą procedūrą prašau, kad kas atliktų iš namiškių. Gal žinote, kokie akių lašai yra minkštame buteliukyje? Nes tą, kur nusipirkau, tai, rodos, geležinis jis ten, po ne plastikinis. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 29, 19:59)
man rodosi, kad visos mano ligos vienaip ar kitaip tarpusavy susijusios. Aplamai vis labiau linkstu prie holistinio požiūrio į sveikatą smile.gif

Na, taigi „visos ligos nuo nervų“. smile.gif O kas kita gali būti susiję? Ką holistinėje medicinoje praktiško randi dėl sąnarių? Na, taip, kad padėtų.
Atsakyti