Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 27, 09:37)
Daug kas gali būti nuolatinių stresų padarinys. O kūną degino ir man, per patį ligos piką. Atrodė, kad guliu ant laužo...

Bet tie nuolatiniai stresai paskatina tuo metu pasireikšti ligą, kuri ir taip jau tūnojo mūsų organizme, tik nebuvo jai reikiamų sąlygų, kad „pasirodytų“.
O per tą patį ligos piką kokius nors vaistus vartojote?
Papildyta:
QUOTE(Gella* @ 2015 06 26, 23:15)
Pastebejau - kad buvo nemazai nariu kurios ateina ir po kurio laiko iseina, tai reskia zmones gali normaliai gyvent sirgdamos.

Man rodos, kad žmonės tyliai skaito. O kad galima normaliai gyvent ir sergant šia liga, esu skaičiusi ir kažkurios dalyvės čia pasidalijimą, kad jau jaučiasi visai gerai. Ir šeimos daktarė man sakė, jog turi pacientę, kuri jau daugelį metų gyvena visiškai gerai, ir kad labai svarbu atitaikyti vaistus.
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 27, 10:37)
Daug kas gali būti nuolatinių stresų padarinys. O kūną degino ir man, per patį ligos piką. Atrodė, kad guliu ant laužo...

Bet tiek laiko ir nepraeina dar vis, uzsirasiau pas gastoenterologa, tegu patikrina.
QUOTE(Roja @ 2015 06 27, 12:22)
Bet tie nuolatiniai stresai paskatina tuo metu pasireikšti ligą, kuri ir taip jau tūnojo mūsų organizme, tik nebuvo jai reikiamų sąlygų, kad „pasirodytų“.
Papildyta:

Man rodos, kad žmonės tyliai skaito. O kad galima normaliai gyvent ir sergant šia liga, esu skaičiusi ir kažkurios dalyvės čia pasidalijimą, kad jau jaučiasi visai gerai. Ir šeimos daktarė man sakė, jog turi pacientę, kuri jau daugelį metų gyvena visiškai gerai, ir kad labai svarbu atitaikyti vaistus.

Meloxicama, kuris ne velnio nepadedavo doh.gif apramino kaip nekeista xanaxas.
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 27, 09:37)
O kūną degino ir man, per patį ligos piką. Atrodė, kad guliu ant laužo...

O tas kūno „deginimas“, kokios čia ligos požymis? Man taip nebūna. Čia nervinio pobūdžio tas deginimas? g.gif
Mano pažįstama neseniai pasakojo apie kažkokį deginimą. Kreipėsi į šeimos daktarę, toji pasakė, kad „nuo nervų“. Sąnariais ji neserga.
Papildyta:
QUOTE(Gella* @ 2015 06 27, 12:04)
Bet tiek laiko ir nepraeina dar vis, uzsirasiau pas gastoenterologa, tegu patikrina.
Meloxicama, kuris ne velnio nepadedavo  doh.gif  apramino kaip nekeista xanaxas.

Jeigu nervinio pobūdžio, tai gal ir natūralu, kad padėjo xanaxas. Svarbu, kad padėjo.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 06 27, 12:22)
Papildyta:

na stresas manau pablogina šeip savijauta,aš tai nepastebėjau,kad manstresas sanariu pablogėjima iššauktų.... šip nuovargi tai taip...betsanariam itakos neturi.
manoo atvejuaširgi manaukadvisos bėdosnuo streso...tik man stresas skydliaukę suvarė, ko pasekoje gal ir RA ... o gal ir ne. Nes nėra vieningos nuomonės vieni sako kad Ra turėjo pieš 10 metų išlyst, kiti kad visgi Ra turėjo būt pirma, paskiau skydliaukė....ai nesigilinu. Nes panašu,kad daktarai ir patys nežino.

Na o dėl rašymo ar dingimo...manau kai kamvisai pratai, tai nnori čia verkt, kai kam apygeriai....... tai irgi namų veikla užsiėmę... kasvaikiukus augina, nemanau kadlabai lieka sveikatos darčia su mumis pliurpt.
Visgi paskutiniu laiku beskaitydama padariau išvada,kad praktiškai visom yra nuovargis...silpnumas. suprantu,kad tai praktiškai visom... ens jau buvau supanikavusi.
Atsikeliu ryte, vos pakrutu irnėr jėgu...silpna, atrodo jaukalnusneverčiau. taip ta silpnuma medrolis nuima, bet negaliu gi aš ištisai to medrolio grt. aš ji geriu tik kai skausmas stoga rauna. nu kai buna rimti priepuoliai. o dabar praktiškai gyvenu be skausmo.. nu bet silpna..paskutinėm dienom susigaudžiau kad nuskausminamieji ta silpnuma apmažina. tai geriu po biški.Noris gi ir namie apsitvarkyt ir šeip nenuskyst. Na2 mėnesius intensyviai dirbau,manau gal nuo to.... betbus aišku tik kai praeiospo darbu porasavaitikiu, busmatyt ar jausiuos geriau ar ne..
Bet visumoj tai jaučiuos gerai. pasiuvaudukrai suknia išleistuvėm, padariau bute remonta...nu nepati, supirkau suvadovavau...suploviau ...prigaminau darbininkam maisto... ir šeip... dar prie to pati savo rankom atlikau 2 projektus... tai tupyklos remontas ir senos spintos restauracija. nes naujai pinigiuku nebuvo...........tai va prisišvičiua prisiglaisčiau prisidažiau....... o paskuikol dar atšvabrinau grindis. doh.gif lotuliukas.gif nesgrindudangosdar nelkojom, palikom sena.........laukia dar vonios rekonstrukcija tadajau grindis naujastik klosim... tai va lakstau ir vis dar gyva.......
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2015 06 25, 16:57)
Visų pirma geriamos hialurono rugšties yra nevieno gamintojo ir skirtingos sudėties. Visų gamintojų gydytojai nežino,tad geriau taip ir pasakytų. Kremzlei atstatyti reikalingas chondroitinas ,o ne gliukozaminas.Manosios hialurono rugsties sudėtis yra chondroitinas, hialurono rugštis ir vit E. Sudėtis dar neviskas. Svarbiausia turi būti sukurta tokia molekulė,kuri pasisavintų.

Aš galima sakyti nesigydau, o visokiais būdais stengiuosi kiek įmanoma atsistatyti. Ir tai trunka pora dešimtmečių. O visos pasėkmės pasidarė per 4-5 metus medikamentinio gydymo.

Pirmiausiai dėl visų šitų gliukozminų-tyrimai neįrodė jo veiksmingumo sąnariams, beto jie labai kenkia kepenims.
O mano teta visą gyvenimą sirgo, nu paskutinius metus buvo ant lovos ir tik dveim lazdom į lauką išeidavo, bet virš 80, gydėsi tik visokiais tepalais ir žolėmis.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2015 06 27, 16:20)
Pirmiausiai dėl visų šitų gliukozminų-tyrimai neįrodė jo veiksmingumo sąnariams, beto jie labai kenkia kepenims.
O mano teta visą gyvenimą sirgo, nu paskutinius metus buvo ant lovos ir tik dveim lazdom į lauką išeidavo, bet virš 80, gydėsi tik visokiais tepalais ir žolėmis.

Apie gliukozamino žalą ir aš esu girdėjus.Seniau esu jį gėrus,bet poveikio nepajutau.
Atsakyti
šeip bet kokių papildų per didelis vartojimas kepenims kenkia
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2015 06 27, 16:20)

O jūsų teta kokią diagnozę turėjo?
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 27, 15:05)
Visgi  paskutiniu laiku beskaitydama padariau išvada,kad praktiškai visom  yra nuovargis...silpnumas. suprantu,kad tai praktiškai visom... ens jau buvau supanikavusi.
Atsikeliu ryte, vos pakrutu irnėr jėgu...silpna, atrodo jaukalnusneverčiau. taip ta silpnuma medrolis nuima, bet negaliu gi aš ištisai to medrolio grt. aš ji geriu tik kai skausmas stoga rauna. nu kai buna rimti priepuoliai. o dabar praktiškai gyvenu be skausmo.. nu bet silpna..paskutinėm dienom susigaudžiau kad nuskausminamieji ta silpnuma apmažina. tai geriu po biški.Noris gi ir namie  apsitvarkyt ir šeip nenuskyst. Na2 mėnesius intensyviai dirbau,manau gal nuo to....  betbus aišku tik kai praeiospo darbu porasavaitikiu, busmatyt ar jausiuos geriau ar ne..
Bet visumoj tai jaučiuos gerai. pasiuvaudukrai suknia išleistuvėm, padariau bute remonta...nu nepati, supirkau suvadovavau...suploviau ...prigaminau darbininkam maisto... ir šeip... dar prie to pati savo rankom atlikau 2 projektus... tai tupyklos remontas ir senos spintos restauracija. nes naujai pinigiuku nebuvo...........tai va prisišvičiua prisiglaisčiau prisidažiau....... o paskuikol dar atšvabrinau grindis. doh.gif lotuliukas.gif nesgrindudangosdar nelkojom, palikom sena.........laukia dar vonios rekonstrukcija tadajau grindis naujastik klosim... tai va lakstau ir vis dar gyva.......

Man tokio nuovargio, koks buvo, dabar nėra. Net spėjau pamiršti, kas tai yra, kai vos atsikėlus norsisi ir vėl gultis. Anksčiau per dieną priguldavau begales kartų.
O šias dvi dienas jaučiuosi tiesiog puikiai. Matyt, metotreksatas padidintas suveikė. Žiūrėsim, kaip čia toliau bus. Nuo šeštadienio geriu medrolį, tai tokio stebuklo, kaip vartodama pirmąjį menesį, nepajutau. Jaučiaus sunkokai. Aišku, geriau, nei buvo, bet ne taip gerai, kaip norėčiau. Jau pradėjau nerimaut, kaip čia bus. O dabar gerai jaučiuos iškart vos pabudusi. Vos ne sveika. Pasidarau mankštą lovoje, kad „reikia“, o ne dėl to, kad būtina. Šaiandien buvau gamtoj, jaučiausi beveik labai gerai, beveik nieko neskaudėjo, net beveik rankų. Galėjau daryti, ką buvau užsibrėžusi (aišku, iki protingų ribų). Tik trumpam buvau prigulusi, kad nepervargčiau. Džiaugiuosi dovanotomis akimirkomis.
O jūs, Rimuleee, šaunuolė. Pajėgiate siūti?!
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 27, 21:57)
šeip bet kokių papildų  per didelis vartojimas kepenims kenkia

Papildai papildams nelygu.Šiais laikais nuo kaikurio maisto gali įsigyti ligą visam gyvenimui.

Tad visur turi būti saikas ir mokėjimas atsirinkti.
Atsakyti
Mano atveju RA ar kažką panašaus į jį (nes nei RA, nei RSV man iki galo nepatvirtino) iššaukė nėštumas/CP/stresas. Esu tuo tikra. Stresą patyriau milžinišką. Dar didesnį stresą patyriau, kai gydytoja pasakė, kad turiu gerti vaistus, kurie nesuderinami su naujagimio maitinimu. Liga progresavo greitai, skaudėjo visus sąnarius, kai kurie tino. Rytinis sąstingis laikėsi po kelias valandas net po mankštos. Tiesa, mankštinausi tada gulėdama, buvau nepajėgi niekam, net elementariausiems dalykams. O gėriau medrolį ir diclacą apie metus laiko. Ir išbandžiau bene viską, ką tuo momentu radau iš liaudies medicinos...
Šiuo metu jaučiuosi labai gerai. Skausmus dažniausiai jaučiu tik prieš moteriškas dienas, viską darau pati, gaminu, tešlą minkau, daug siuvu rankomis, galiu sportuoti ir į žygį kalnuose ruošiuosi. Žodžiu gyvenu pilnavertį gyvenimą, tik stengiuosi pasisaugoti nuo perkrovų, šalto vandens ir pan. O prieš porą metų maniau, kad gyvenimas baigtas.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 06 27, 21:59)
O jūsų teta kokią diagnozę turėjo?

Kad niekas nepaskytų koks bet artritas, prieš 20 metų mirė, visi pirštai buvo 'susmukę"-ir rankų ir kojų, klubai-vos krypavo ,į galą jau pirštų nesulenkdavo. Bet labai ilgai ji šitaip "vargo', kai vaistais nesinuodijo, tai ir kepenys ir širdis buvo normoje. o sirgo kiek prisimena mama nuo jaunumės.
Atsakyti