QUOTE(Liepa B. @ 2015 07 08, 11:05)
Dar ir kaip sveika , ypac jaunoms. Nes tik ieškojimas susirgimo priežasties pradžioje, veda į pasveikimą.Nusigręžti nuo gydytojų nereikia kaip ir tikėti visais jų paliepimais.
Nors ir nelabai supratau jūsų komentaro, kuriuo pirmuoju sakiniu teigiama, kad reikia nusigręžti nuo gydytojų, o jau trečiuoju, kad nereikia, bet gal tiek to. Raštas visada atspindi tik dalį informacijos, ką žmogus nori pasakyti. Gal žodžiai tinkamai nesusidėliojo.
Taigi aš labiau vertinčiau jūsų paskutinę mintį. Tik man neaišku, ką turėjote omeny dėl gydytojų paliepimų?

Juk jei einu pas gydytoją, tai tam, kad man skirtų gydymą. Ir jei gydytojas man skyrė vaistus gydyti RA, tai aš turiu juos vartoti, arba iškart pasakyti gydytojui, kad negaliu vartoti ir kodėl. Gal tada skirs ką kita. Nes tada kokia prasmė eiti pas gydytoją? Diagnozės sužinoti?
O jeigu, ypač gydymosi pradžioje, mes imame kažką dar papildomai vartoti savo nuožiūra, mes užtušuojame simptomus, ir nebus aišku, kaip iš tiesų pasireiškia liga ir kaip mus gydyti. Tada geriau pasirinkti kokį gydytoją, prijaučiantį natūralistinei medicinai (o tokių esama ir tarp tradicinės medicinos atstovų), kad reikalui esant būtų, kas išveda iš krizės. Nes pasilikti vienam su savo eksperimentais ir interneto konsultacijomis yra labai pavojinga. Tikrai pavojinga.

Na, nebent žmogui šiandien yra tas pats, kaip gyvens toliau.
O priežasties bet kuriuo atveju mes visi ieškome. Ir visi greičiausiai tikisi reaktyviojo RA. Bet kiek teko skaityti šiose temose, tai tik retam paaiškėjo, kad buvo reaktyvusis ar kokia kitą liga, iš pradžių diagnozavus RA, nes kad ir išsigydžius kokias mikoplazmas, grybelius ar chlamidijas, nelabai kas pasikeitė. Ir liko RA.
Ieškoti mes visi galime, ir ieškome, aišku, bet svarbu nenukirsti šakos, ant kurios sėdime. Jums juk patys gydytojai pakeitė diagnozę iš RA (nuo ReA) į polifibromiozitą, taigi jūsų situacija kita. Kažin kaip būtų, jei iš tiesų sirgtumėt RA. Nors skaičiau jūsų pasisakymus, bet taip ir nesupratau, koks gi tas ypatinga būdas, išskyrus gal hialurono rūgšties gėrimą (kuris, kaip supratau, taip pat neilgalaikis), nuo kurio galėtų pasveikti reumatoidininkai.
Liepa, jūs visgi turbūt nesate gydytoja, nei kokių nors papildų platintoja ar pan.?