QUOTE(Aguončikas @ 2015 07 08, 09:38)
Viskas taip. O į varškytę dėjau naturalaus jourto (jei jo nebūčiau turėjus - būčiau be skrupulų įdėjus grietinės

) iki pamačiau, kad bus galima tept (nes kai nusivarvėjo, tai ji ... na, nebuvo labai biri, bet ir ne tepama). pridėjau cukraus, vanilinio cukraus ir - ant morengo

Kiekių nepasakysiu, nematavau. Darykit, kad jum skanu būtų. Ir ne per saldu, nes morengas saldus. Beje, varškytę tepkit tik prieš pat vartojimą. Sumirkina morengą greit. Ai, bet grietinėlė irgi sumirkina... Taip kad - greitam suvartojimui

beje, kažkur išskaičiau, kad geriau šaldyt šaltibarščių rūgpienį, nes jis riebesnis. Tai tokį ir naudojau jau ne pirmą kart. Bet ir to riebumo, jei palyint su grietinėle - 6 ir 36 proc. Skirtumas vis dėl to
O dabar, vardan eksperimento, užšaldžiau naminio rūgpienio - nežinia kokio riebumo

Nes per karščius pienas akimirksniu surūgo, o šaltibarščių jau nebeįveikėm tiek. Varvinsiu ir žiūrėsiu, kas bus. Nes labai pamėgom tą tokią varškytę