Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojos renkasi čia

QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 12, 09:20)
Pirmais metais dengiau dviguba plevele, bet ne agro, o politilenine. Veliau,kai reikejo perdengineti, tai jau viensluoksne dengiau.

Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 02 11, 11:34)
labas rytas.kabetoja apacioje praso patarimo.pernai pirmi metai pomidorai siltnamyje.siemet gudresne,turiu geru veisliu seklu.
klausimas butu toks,kiek i eile galiu daigu susodinti?cia kazkaip labai jau retai man atrodo.na pirmas blynas gi smile.gif
aciu

Mano akimis žiūrint, takelio plotis visai normalus. Jei perpus jį susiaurint, tai nieko ten labai nepritaupysi. Ir dar kažin ar bus labai malonu kai pomidorų lapai kaskart praeinant zulins nosį ir teps drabužius.
Nebent tą takelį galima būtų per vieną plytelę sutrumpint, nes gale tai tikrai siauroka žemės juostelė. Toje galiorkoje tilptų dvi eilutės paprikų (jei jas augini). Jas galima sodint tankiau negu pomidorus.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 02 12, 11:19)
Mano akimis žiūrint, takelio plotis visai normalus. Jei perpus jį susiaurint, tai nieko ten labai nepritaupysi. Ir dar kažin ar bus labai malonu kai pomidorų lapai kaskart praeinant zulins nosį ir teps drabužius.
Nebent tą takelį galima būtų per vieną plytelę sutrumpint, nes gale tai tikrai siauroka žemės juostelė. Toje galiorkoje tilptų dvi eilutės paprikų (jei jas augini). Jas galima sodint tankiau negu pomidorus.

Kas kiek cm paprikas sodint?
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2015 02 12, 03:39)
Vienas būdas sužinoti tai 2,5 augalo į 1 m2. Kai žinot plotą galima ir apskaičiuoti.

Pas mane pomidorai būna susodinti dviem eilėm šachmatine tvarka, tarp augalų 60 cm, tarp eilių 30 cm, formuoju ne daugiau kaip 2 stiebais. Lysvė 1x4 metrų - telpa 13 daigų, gaunasi kvadratui 3.25 daigo. Buvo mintis spustelėti, ir pasodinti kas 50 cm tarpais tarp daigų, bet paskaičiavus ir taip jau viršiju daigų kiekį kas 60 sodindama, tai tikriausiai tankinti neverta?
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2015 02 11, 23:09)
As klink klink biski ne i tema biggrin.gif
Gal kuri esat pasidare toki mini tuneliuka siltadarzi ar pan?

user posted image

Pirkom tokį , vadinasi - "Šiltlysvė "Agronomas" . Visai nieko konstrukcija , sukomplektuoti visi pribombasai . Labai patiko kurmiams , visą vasarą ten lankėsi , guldė paprikas ant šono , man beliko derliaus ieškot " šiltlysvėj" Fresh Market . user posted image
Atsakyti
Aciu kas dalijates siltadarziu ir pan idejom,viska fiksuoju,pavasari statysim smile.gif

Nubegau i ismatuot siltnamio lysves.. Plotis 94 cm,ilgis 2,40..ar galiu sodint pomidoru daigus dviem eilem?tada tilptu 12 daigu,po 6 prie kiekvieno krasto kas 40 cm..ar gerai galvoju? Gal sahmatais geriau,daugiau sutalpinciau?
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2015 02 12, 12:16)
Aciu kas dalijates siltadarziu ir pan idejom,viska fiksuoju,pavasari statysim smile.gif

Nubegau i ismatuot siltnamio lysves.. Plotis 94 cm,ilgis 2,40..ar galiu sodint pomidoru daigus dviem eilem?tada tilptu 12 daigu,po 6 prie kiekvieno krasto kas 40 cm..ar gerai galvoju? Gal sahmatais geriau,daugiau sutalpinciau?

Dėl sodinimo šachmatais - talpumas gal ir nelabai skiriasi - neskaičiavau, bet priėjimas patogesnis prie tų pomidorų, kurie susodinti palei šiltnamio sieną.

Beje, paprikas sodinu kas 40-50 cm, atsižvelgiu dar į atstumus nurodytus antroje pakelio pusėje atskirai veislei. Bet aš sodinu po priedanga, neaukštas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&B: 12 vasario 2015 - 12:34
QUOTE(R&B @ 2015 02 12, 13:29)
Dėl sodinimo šachmatais - talpumas gal ir nelabai skiriasi - neskaičiavau, bet priėjimas prie pomidoro patogesnis, kuomet jie susodinti palei šiltnamio sieną.

Man ir kazkaip sirdele linksta prie dvieju liniju,ta tuscia viduri isdaudosiu kokiem bazilikam ar pan?nes pomidorus nuskabius lieka gan auksti pliki kotai,sviesos prieskoniam turetu uztekt?
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2015 02 12, 12:52)
user posted image
Pirkom tokį , vadinasi - "Šiltlysvė "Agronomas" . Visai nieko konstrukcija , sukomplektuoti visi pribombasai . Labai patiko kurmiams , visą vasarą ten lankėsi , guldė paprikas ant šono , man beliko derliaus ieškot " šiltlysvėj" Fresh Market . user posted image

g.gif aš kažko tokio noriu pipirams...o ar tikrai patvarus , nepermenki tie lankeliai...o kokia ten komplekte plėvelė , tipo kaip agro ar kokia g.gif
Atsakyti
Laba. Merginos, pasakykit, ka gero apie pomidorus Italianskije spageti(atrodo, Lurasita augino?), Japonskij krab ir Madovij saliut-derlingumas, ligos? Pirkau melioniu ir baklazanu seklu is mydobro, tai tuo paciu ir pomidoru paemiau, apie kitus nerasau, nes turiu pasirinkusi info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natariuxi: 12 vasario 2015 - 12:38
Laba, nugi atrodo ir aš jau tą virusą pomidorų turiu... vieną kartą išbandžius, net minčių nekyla auginti kelias veisles... Aišku dėka Adijos aciuks.gif
Taigi prie viso to, prireikė dar ir tų įspūdingų TORO, jei kas turit nors kelias sėklytes atliekamas, atsiliepkit... nes mirsiu... blush2.gif
Atsakyti
ahoi, palata 4u.gif
koki atsiliepimai būtų apie Jantar ir Jawor?
Atsakyti