Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojos renkasi čia

QUOTE(ginaja @ 2015 02 12, 16:10)
Jo, tie Italjanskije spageti turbut visur vienodi isaugo- panasu kad kelis metus is tos pacios dezes fasuoja bigsmile.gif  Apie Medovyj saliut man sake, kad labai skanus, saldus, Japonskij krab- turi buti mesingi raudoni, derlingi ir skanus- bet tik tuo atveju, jei pokelyje tikrai ne kazkas kitas ideta smile.gif Sodinkit, papasakosit, kaip ten is tikruju.

Dekui uz komentara aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 02 12, 14:50)
O ką daryti, kai nuėjus į sėklų parduotuvę, spaudimas kyla, žandai kaista, akys bėgioja,galvoj-dykynė ir tik vidinis balsas žviegia-pirk, pirk pirk.

prisiminti namie esančią sėklų dėžutę biggrin.gif
Nežinau, man tai parduotuvėj prie pomidorų sėklų nieks nebežviegia - nieko įdomaus aš ten nebematau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2015 02 12, 15:36)
Skaičiuojat lysvės plota ir išmetate takelius todėl gaunasi kitaip. Iš tikro gaunasi daugiau nei 4m2 skaičiuojant tarplysvius.
Pas jus 2 eilės, eilėje kas 30cm, o tarp eilių 60cm.
Šachmatinė tvarka leidžia "susiaurinti" 2cm tarp augalų. 
Tokia tvarka 30x60 iki 26 vnt.
Talima sodinti jei priėjimas yra iš abiejų pusių, o ne šiltnamio šonuose.
Kur 21vnt. Lengviau prižiūrėti pasodinus į tarpą salotas, morkas, svogūnus ar ridikus.
user posted image

Svarbu kad maisto jiems užtektų.

Paziurejau jusu ikelta video smile.gif siulo tarp daigu 40 cm ir tarp eiliu 30 taip skaiciuojant i mano 90 cm plocio ir 240 cm ilgio lysve galiu sodint 18 daigu pomidoru ?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 16:14)
ką daryti - auginti  biggrin.gif
tiesiog kai jau nupirkta, ir ta info nebe tokia aktuali.. negi nebesodinsit, jei kas parašys, kad neskanūs ar serga labai?  smile.gif
Tiesiog žiūriu pagal save - pradžioj ir aš pirkdavau pagal paveiksliukus. Dabar gi labai atsirenku, ir retai kada beperku prieš tai nesusižinojus daugiau. Veislių labai daug ir norisi augint geriausias smile.gif

Isties daug. Siemet bus metai absoliuciai bandymu, skanavimu, kad atsirinkt kokiu 10musu seimai tinkanciu rusiu.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 02 12, 10:19)

Toje galiorkoje tilptų dvi eilutės paprikų (jei jas augini). Jas galima sodint tankiau negu pomidorus.

dėkavoju.auginu paprikas

kodel as jusu visu pernai neuzmaciau fool.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 02 11, 21:43)
pas mane pernai buvo ikasta po du butelius sujingtus i gyli ir uzmulciuota. Pasiteisino puikiai. Laisciau 4 kartus per sezona. Ligu neturejau. Pomodorams viskas ok. Uzsiknisimo tik ziauriai daug juos ikasti. Siemet kadangi didesni siltnami turesiu tai tikriausiai neuzsiimsiu situo.

Čia teisingai parašyta? 4 kartus laistyti per sezoną? g.gif Aš galvojau, bent kartą per savaitę g.gif Butelių daug turiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonaDona: 12 vasario 2015 - 15:34
Pas Jus gaunasi 42x60 zigzagu(šachmatine tvarka)
QUOTE(R&B @ 2015 02 12, 11:46)
Pas mane pomidorai būna susodinti dviem eilėm šachmatine tvarka, tarp augalų 60 cm, tarp eilių 30 cm, formuoju ne daugiau kaip 2 stiebais. Lysvė 1x4 metrų - telpa 13 daigų, gaunasi kvadratui 3.25 daigo. Buvo mintis spustelėti, ir pasodinti kas 50 cm tarpais tarp daigų, bet paskaičiavus ir taip jau viršiju daigų kiekį kas 60 sodindama, tai tikriausiai tankinti neverta?

Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2015 02 12, 15:32)
Čia teisingai parašyta? 4 kartus laistyti per sezoną?  g.gif  Aš galvojau, bent kartą per savaitę  g.gif   Butelių daug turiu  lotuliukas.gif

oi, atsargiai sekit laistytojų pavyzdžiu. Labai jau reik žiūrėt pagal savo situaciją. Kokia žemė, koks oras, ar mulčiuota ir pan. Jei aš savo smėlyne per karščius savaitę nepalaistyčiau, galėčiau išvis šiltnamin nebeit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 vasario 2015 - 15:41

schmoll.gif nepaprastai tanku....ant popieriaus gal neblogai atrodo-realiai tanku...iš kur ten jiems užteks maisto ir visko...normaliai turėtų lapais nesiliesti gretimi augalai...
Praktikoje man taip niekada neišeina pasodinti...bet jau 30-40 labai ma\i atstumai pomidorams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 vasario 2015 - 15:44
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 15:41)
Labai jau reik žiūrėt pagal savo situaciją. Kokia žemė, koks oras, ar mulčiuota ir pan.

būtent, kas tinka ir taikoma vienur- nebūtinai pasiteisins pas jus ar pas mane. O kad keliskart laistyta- pilnai tikiu, yra tekę ir man taip džiaugtis vasara- laisčiau pasodinus, o paskui- liepos pradžioj, paskui rugpjūtį ir rugsėjš. Apmulčiavus storai buvau. Kol augalai gražiai atrodo, neleipsta, matosi, kad viskas gerai- nelieju. Naktimis atvėsdavo, rasa ant lapų kasnakt- matyt irgi pamaitina kažkiek
Atsakyti
QUOTE(natariuxi @ 2015 02 12, 12:37)
Laba. Merginos, pasakykit, ka gero apie pomidorus Italianskije spageti(atrodo, Lurasita augino?), Japonskij krab ir Madovij saliut-derlingumas, ligos? Pirkau melioniu ir baklazanu seklu is mydobro, tai tuo paciu ir pomidoru paemiau, apie kitus nerasau, nes turiu pasirinkusi info.

auginau italianskije spageti, nu bet nebuvo jie spageciai . greiciau kudos sirdeles biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
30x40 paprikoms, ir kai kuriems pomidorams agata, masotka, vilma.
40x60 daugumai pomidorų
QUOTE(diuni @ 2015 02 12, 15:44)
schmoll.gif nepaprastai tanku....ant popieriaus gal neblogai atrodo-realiai tanku...iš kur ten jiems užteks maisto ir visko...normaliai turėtų lapais nesiliesti gretimi augalai...
Praktikoje man taip niekada neišeina pasodinti...bet jau 30-40 labai ma\i atstumai pomidorams...

Atsakyti