


QUOTE (Ingelė @ 2004 09 24, 15:11) |
Sveikos, mamos. O aš pasiūlysiu tikro prancūziško šokoladinio kekso receptą. Taigi, 185 gr.sviesto [/DROP]plakam su 3/4 puodelio cukraus, kol šis ištirps.Vieną po kito sudedam kiaušinius ir vis plakam. Atskirai inde sumaišom 1 ir 3/4 puodelio (puodelis - 200ml) miltų, 1/2 puodelio kakavos (perku tik prieskonių ir arbatų parduotuvėse, manau kad ir BEA pritars, kad ten kakava tikra šokoladinė) ir 3~4 a.š.kepimo miltelių.Viską išmaišom ir persijojam į kiaušinių masę, tada įpilam 1/2 puodelio pieno ir gerai išplakam. Kai sudėsit miltų mišinį, pirmiausia tešlą atsargiai išmaišykit, nes jei iškart plaksit su mikseriu, tai susidurdit su miltų debesiu. Tešla gaunasi tirštoka, jei vis tik jums pasirodys per tiršta, įpilkit dar truputėlį pieno (manau, kad šiam recepte tirštumas priklauso nuo kiaušinių dydžio). Kekso formą išklokit kepimo popierium (be jokių tepimų riebalais), pilkit tešlą ir kepkit 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą (tiksliau - kol medinis pagaliukas, įbestas į pyragą, nebeaplips tešla). Neišsigąskit-pyrago viršus turi strūkinėti. Iš skardelės išimsit labai lengvai už popieriaus kraštelių. Mažame puode ištirpinam 1 v.š. sviesto ir jame pakepinam 3~4 v.š. kakavos, įpilam 3~4 v.š. cukraus ir 3~4 v.š. grietinės, trumpai pakaitinam, bet neužvirinam. Šiuo vos pravėsusiu glajum užpilam kekso viršų (užpilam sluoksnį, palaukiam kol apstings ir vėl pilam; taip kol visą supilsim). Man labai patinka, o jūs manau parašysit. Labai įdomu būtų sužinot Beos nuomonę. |
QUOTE (mexica @ 2004 09 28, 19:44) |
niu gi iskepiau obuolini bea'os pyraga... seima vos nuo stalo nenuvirto... klause kurioj parduotuvej sita pyraga pirkai ![]() ![]() |
QUOTE (smike @ 2004 09 30, 16:49) |
Pas mane dujine tokia pat baisi ![]() ![]() ![]() |