Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

QUOTE(reallywomen @ 2007 10 12, 08:43)
Kazkur turejau sio pyrago recepta  g.gif  Morkas reikia tarkuoti per burokine tarka.



dekui..... 4u.gif

o gal aks galetu smulkiau aprasyti jau isbandyto pyrago recepto (aisku kuris buvo labai skanus)

Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 17, 20:46)
SENOLIŲ PYRAGAS
5 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
1 stiklinė aguonų
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė razinų
Kremui:
200 g sviesto
0,5 l virtos nesaldžios obuolių košės
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė susmulkintų riešutų

   Trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standžių putų išplaktus baltymus. Išmaišyti, pilti į paruoštą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-60 min. Iškeptus išversti ant lentelės, ataušinti. Sviestą sukti, dedant po šaukštą obuolių košės. Sudėjus visą obuolių košę, suberti vanilinį cukrų. Šiuo kremu aptepti pyragą, viršų pabarstyti riešutais.


na, ka tik issikepiau sita pyraga.Aciu ambrozijai, labai skanus pyragas!!!!!!niam, niam!!!!butinai pabandykit!!!!
Atsakyti
tiems,kas moka angliskai 4u.gif as ne doh.gif

Apple Pie with Cheddar Crust

Ingredients
Makes one 10-inch pie
Cheddar Crust
1 1/2 pounds (about 3) Granny Smith apples, peeled, cored, and cut into 1/4-inch-thick wedges
2 pounds (about 5) Cortland apples, peeled, cored, and cut into 1/4-inch thick wedges
1 cup sugar
1/2 cup all-purpose flour
2 teaspoons fresh lemon juice
3/4 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon freshly grated nutmeg
1/4 teaspoon salt
1/8 teaspoon ground cloves
2 tablespoons unsalted butter, cut into small pieces
1 large egg, beaten

Directions
Preheat oven to 450 degrees. Divide dough into two pieces. On a lightly floured work surface, roll out each to a 13-inch circle.
Fit one circle into a 10-inch pie plate; transfer plate to a baking sheet. Put other circle on another baking sheet. Refrigerate dough until cold, at least 30 minutes.
Stir together apples, sugar, flour, lemon juice, cinnamon, nutmeg, salt, and cloves. Spoon into bottom pie crust. Dot filling with butter. Cover with top crust. Fold edges over; crimp decoratively to seal. Cut a steam vent. Chill in freezer until firm, about 30 minutes.
Brush with egg. Bake pie 10 minutes. Reduce oven temperature to 350 degrees.bake until golden brown, about 45 minutes. Tent with foil; bake until juices are bubbling, about 45 minutes more. Let cool at least 1 1/2 hours before serving.


o gal jei kam nesunku ir jei atsirastu dar norinciu gal kas nors galetu
isversti si receptuka? ax.gif smile.gif blush2.gif

Apple-Cinnamon Upside-Down Cake
Prep: 20 minutes Total: 2 hours You'll want firm but ripe apples that are sweet, such as Empire or Gala. With the cinnamon in this homey cake, they'll hit the spot. Take a few minutes to arrange the apple slices in neat circles on the bottom of the pan -- when the cake is baked and inverted, you'll find them decorating the top.

Ingredients
Serves 8
10 tablespoons unsalted butter, room temperature
1/2 cup packed light-brown sugar
3 apples, Empire or Gala (about 1 1/2 pounds), each peeled, cored, and sliced into 8 wedges
1 tablespoon fresh lemon juice
1 1/2 cups all-purpose flour (spooned and leveled)
1 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 cup granulated sugar
2 large eggs
1 teaspoon pure vanilla extract
1/2 cup whole milk

Directions
Preheat oven to 350 degrees. Coat bottom and side of a 9-inch round cake pan with 2 tablespoons butter; sprinkle bottom with brown sugar. In a medium bowl, toss apples with lemon juice; arrange in prepared pan in two concentric circles (you might not use all of them).
In a medium bowl, whisk together the flour, baking powder, salt, and cinnamon; set aside.
With an electric mixer, beat remaining 8 tablespoons butter with granulated sugar until light and fluffy. Add eggs and vanilla; beat until incorporated. With mixer on low speed, alternately add the flour mixture in three parts and the milk in two, beginning and ending with flour mixture.
Spoon batter over apples in pan; smooth top. Bake until a toothpick inserted in the center comes out clean, 45 to 55 minutes. Cool cake in pan on a wire rack, at least 30 minutes and up to 6 hours (if cake has risen above rim of pan, simply push back inside rim).
To serve, run a knife around edge of pan, and invert cake onto a rimmed platter.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėlynė: 23 spalio 2007 - 12:18
O gal kas žinote plikyto kremo receptuką? Maximose būna tokie pyragai supakuoti prie duonos gaminių pirkt, ir ant to pyrago yra toks geltonas kremas, ir parašyta kad pyragas su plikytu kremu. Būčiau dėkinga už to kremo receptėlį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 31, 16:08)
O gal kas žinote plikyto kremo receptuką? Maximose būna tokie pyragai supakuoti prie duonos gaminių pirkt, ir ant to pyrago yra toks geltonas kremas, ir parašyta kad pyragas su plikytu kremu. Būčiau dėkinga už to kremo receptėlį 4u.gif

Nezinau, koks ten maximos plikyto kremo receptukas, bet as pagal toki darau:
2 kiausiniai
500 ml pieno
1 st cukraus
2 v.s. miltu
200 gr sviesto
vanilinio cukraus galima truputi idet.
Ismaisyti kiausinius, cukru bei miltus, tada po truputi pilt piena ir maisyt, kai gausis vientisa mase, statyt ant ugnies. Visa laika maisyti ir virti kol nesutirstes. Tada nuimti nuo ugnies, kai truputi atves, ideti sviesto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 31, 22:08)
Nezinau, koks ten maximos plikyto kremo receptukas, bet as pagal toki darau:
2 kiausiniai
500 ml pieno
1 st cukraus
2 v.s. miltu
200 gr sviesto
vanilinio cukraus galima truputi idet.
Ismaisyti kiausinius, cukru bei miltus, tada po truputi pilt piena ir maisyt, kai gausis vientisa mase, statyt ant ugnies. Visa laika maisyti ir virti kol nesutirstes. Tada nuimti nuo ugnies, kai truputi atves, ideti sviesto. 4u.gif



Ačiū. Būtinai pabandysiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 31, 22:18)
Ačiū. Būtinai pabandysiu.  4u.gif

i sveikata ax.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
O as visai neseniai aptikau toki OBUOLIU PYRAGO recepta smile.gif

BISKVITAS/TESLA:

1stikline manu kruopu sumaisyti su 1 stikline cukraus. Galima ideti pora saukstu miltu.

TOLIAU:

"Burokine" tarka sutarkuoti 4-5 obuolius (priklauso nuo dydzio), paskaninti cinamonu.

dar reikia apie 0.5 pakelio sviesto. Ji reikia sutarkuoti.

GAMYBA:

Skardos dugna padengti mazesne dalimi svesto (sviesto cia reikia labai nedaug).
Berti dali manu-cukraus misinio. Ant ju - dali obuoliu. Tada vel manu-cukraus misinio. Tada vel obuoliu. ir vel manu-cukraus misinio. Ant virsaus paskirstyti likusi sviesta (didziaja dali). kepti apie 45 min, kol virsus parusves. Pjaustyti ataususi, nes karstas gali trupeti.

Va ir viskas wink.gif patinka man sis receptas, nes nereikia maisyti teslos.. smile.gif
Skanaus wink.gif
Atsakyti
jetau kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
user posted image

parasykit kas nors lietuviska recepta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelsey @ 2007 11 01, 10:15)
jetau kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
user posted image

parasykit kas nors lietuviska recepta smile.gif

Pabandysiu parasyt as ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorinda: 03 lapkričio 2007 - 01:19
APPLE CINNAMON UPSIDE-DOWN CAKE Reikes: 10 saukstu kamb. temp. sviesto, 1/2 puodelio rudo cukraus, 3 obuoliai (empire ar gala) nulupti, isminti seklides ir supjaustyti i 8 skilteles, 1 saukstas citrinos sulciu, 1 1/2 puodelio miltu, 1 1/2 saukstelio kepimo milteliu, 1/2saukstelio druskos, 1/2 saukstelio malto cinamono,1/2 puodelio cukraus,2 dideli kiausiniai,1 saukstelis vanilos ekstakto, 1/2 puodelio pieno.GAMYBA: ikaitinti orkaite iki 350 laipsniu( celsiju bus 180 laipsniu) apvalios tortines dugna istepti su 2 saukstais sviesto ir apibarstyti rudu cukrumi. Dubenelyje sumaisyti obuoliu silteles su citrinos sultimis, ir graziai tas skilteles radu isdelioti i torines dugna( gali buti kad visu nesunaudosite). Kitame dubenelyje sumaisyti kartu miltus, kepimo miltelius, druska ir cinamona, padeti dubenely i sali. Mikseriu isplakti likusius 8 saukstus sviesto su cukrumi kol mase bus lenva ir puri, sudeti kiausinius ir vanila, ir isplakti viska. Tada nustatyti mikseri ant mazo greicio ir po truputi dalimis deti miltus( kur buvo sumaisyti su cinamonu, druska ir kepimo milteliais) padalintus i tris dalis, ir piena pilti padalinta i dvi dalis, pradeti miltais ir uzbaigti miltais( tai reiskia deti dali miltu, paskui pieno, vel miltu vel pieno ir vel baigti miltais), sita mase uzpilti ant obuoliu tortineje.Kepti kol patikrinus mediniu pagaliuku, pagaliukas bus svarus apie 45-55 minutes. Isemus is orkaites pyraga palikti dar tortineje 30 minuciu kol atves, o isemus is tortines apie 6 val. dar vesinti( is torines isimti taip kad obuoliai butu virsuj). Atsiprasau,kad taip viska sugrudau nemoku stulpeliu rasyti blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorinda: 03 lapkričio 2007 - 02:10
O as turiu stai toki obuoliu pyrago recepta.Stikline cukraus isplakame su 3 kiausiniais,iberiame 8 saukstus miltu ir 1 krakmolo.supilame 250g grietines ir puse arbatinio saukstelio sodos (gesintos).tada viska ismaisome ir supilame i riebalais istepta skarda.3 neluptus obuolius supjaustome skiltelemis ir juos pilveliais zemyn tupdome i tesla.paruosta pyraga dedame i orkaite.kai pyragas iskyla ugni primaziname.iseme is orkaites aptepame grietine (250 g) ir apibarstome 3 sauksteliais cukraus sumaisytais su sauksteliu cinamono.LABAI SKANUS PYRAGAS.
Atsakyti