Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 18 tema

QUOTE(shantal @ 2015 05 27, 18:09)

Na jau....kai vaikas turi raidos sutrikimų emocinių , psichologinių ir nori kelt į antrą klasę argi nesvarbi? Vaikas tiesiog emociškai nebrandus, vat ką labai teisingai Alchemie parašė, nesikartosiu....
Papildyta:

Čia aplamai nesupratau, ką norėjot pasakyti.... Tai kai bus įstatymas dėl privalomo priešmokyklinio ugdymo, bus ir teisinė galimybė palikti  to kurso kartojimui......Dabar nėra kito pasirinkimo. Ir tai tik tėvų  ir neįgaliųjų organizacijų dėka buvo "išmušta" ta trišalė sutartis, kaip atsarginis variantas, taip sakant saugiklis tiems vaikučiams su raidos sutrikimais. Mokykloms ta sutartis kaip rakštis subinėj.
Na labai tikiuosi, kad jau po metų viskas pasikeis - ir tėveliams ir ugdymo įstaigoms bus viskas paprsčiau.

kai turi raidos sutrikimu, yra trisale sutartis, o kai ju neturi, nera galimybes trisalei ir vaikas kad ir kaip nesubrendes, i mokykla turi iseiti... pagal juos - subres mokykloje...

norejau pasakyti tai, kad bet kokiu atveju tas vaikas yra isgrudamas i mokykla... vargo daug, kol susitvarkai su trisale, po met vel kryziaus keliai del palikimo antriems metams... nu argi ne zaidimas? o ka tai keicia, tik rupesciais apkraunamos dvi istaigos ( darzelis ir mokykla ). Ir tai si privilegija tik raidos sutrikimu turintiems, jei vaikas protingas, tik nebrandus, viskas dar sudetingiau tampa...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 05 27, 18:39)
Ir tai si privilegija tik raidos sutrikimu turintiems, jei vaikas protingas, tik nebrandus, viskas dar sudetingiau tampa...

Mes protinės negalios neturim. Su intelektu jam tvarkoj. Jam PPT parašė fonetinis kalbėjimo ir dėmesio sutrikimas, ugdyti pagal bendrąsias programas (nei pritaikyta, nei individuali nereikalinga).. Vidutiniai spec. poreikiai. Reikalinga logopedo ir psichologo pagalba.
Papildyta:
kai turi raidos sutrikimu, yra trisale sutartis, o kai ju neturi, nera galimybes trisalei ir vaikas kad ir kaip nesubrendes, i mokykla turi iseiti... pagal juos - subres mokykloje...

Kriiste, kai buvau PPT, man jos į krūtinę mušėsi ir tvirtino, kad tausojantis režimas rašomas ne dėl raidos sutrikimų, o dėl LIGŲ. Tai sakau, dėl ligų ir parašė pediatrė tausojantį režimą...Daug sirgom, sanatorijose daug laiko praleidom, operacijos buvo ir dar darys dvi. Dėl alergijos kelis mėnesius gydėmės ir ligoninėje gulėjom. Vaikas greit pavargsta, dėmesį sunkiai sutelkia...*** ble ***....
Tai vat.....
Reiktų pasiskaityti oficialiuose dokumentuose, kokiais atvejais suteikiamas tausojantis režimas - kaip yra ištikrųjų, net nežinau, kur tai galima būtų išskaityti. Vieni sako vienaip, kiti - kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 27 gegužės 2015 - 18:10
norejau pasakyti tai, kad bet kokiu atveju tas vaikas yra isgrudamas i mokykla... vargo daug, kol susitvarkai su trisale, po met vel kryziaus keliai del palikimo antriems metams... nu argi ne zaidimas? o ka tai keicia, tik rupesciais apkraunamos dvi istaigos ( darzelis ir mokykla ).

Aišku, Kriiste, supratau 4u.gif ....jau nuo pervargimo kažkaip sunkiai daeina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2015 05 27, 19:04)
Mes protinės negalios neturim. Su intelektu jam tvarkoj. Jam PPT parašė fonetinis kalbėjimo ir dėmesio sutrikimas, ugdyti pagal bendrąsias programas (nei pritaikyta, nei individuali nereikalinga).. Vidutiniai spec. poreikiai. Reikalinga logopedo ir psichologo pagalba.
Papildyta:

Kriiste, kai buvau PPT, man jos į krūtinę mušėsi ir  tvirtino, kad tausojantis režimas rašomas ne dėl raidos sutrikimų, o dėl LIGŲ. Tai sakau, dėl ligų ir parašė pediatrė tausojantį režimą...Daug sirgom, sanatorijose daug laiko praleidom, operacijos buvo ir dar darys dvi. Dėl alergijos kelis mėnesius gydėmės ir ligoninėje gulėjom. Vaikas greit pavargsta, dėmesį sunkiai sutelkia...*** ble ***....
Tai vat.....
Reiktų pasiskaityti oficialiuose dokumentuose, kokiais atvejais suteikiamas tausojantis režimas - kaip yra ištikrųjų, net nežinau, kur tai galima būtų išskaityti. Vieni sako vienaip, kiti  - kitaip.

vadinas arba jums pasiseke sutikt tuos kuriuos itikinot savo nebrandumu, arba sugebejot pateikt tinkamai argumentus... Turiu pavyzdziu, kuriems taip gerai nesibaige... [
Atsakyti
http://www.bernardin...-dovanos/131333

http://www.bernardin...bandymas/131342
Atsakyti
Mama, kodel papuosalai yra berniukai (vyriskos gimines), juk nesioja juos mergaites. doh.gif
Ir kaip vaikui paskui irodyti, kad rekia derinti gimines, jei daiktas mergaitiskas, o gimine vyriska doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 06 01, 20:11)
Mama, kodel papuosalai yra berniukai (vyriskos gimines), juk nesioja juos mergaites. doh.gif
Ir kaip vaikui paskui irodyti, kad rekia derinti gimines, jei daiktas mergaitiskas, o gimine vyriska doh.gif

man taiu sunkaiusia buvo paaiskint - dede vyriska gimine ar moteriska - tas dede ar ta dede doh.gif
Atsakyti
maniske ant tecio sako ji ar jai, o man arba sesei sasko jam, jis , tas doh.gif
Atsakyti
Man sunus sakydavo:geras mamyte doh.gif
Dukra puikiai skyre situos dalykus, ismoko is brolio bloga daryba, o dabar atsimokyti jau logika trukdo doh.gif nu ogika treisinga: auskarai, karoliai, lupdazis, laksa, viska svyriskos gimines, dar batus gali i kokias basutes paversti, bet bent jau suknele moteriskos gimines doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 06 01, 20:56)
Man sunus sakydavo:geras mamyte doh.gif
Dukra puikiai skyre situos dalykus, ismoko is brolio bloga daryba, o dabar atsimokyti jau logika trukdo doh.gif nu ogika treisinga: auskarai, karoliai, lupdazis, laksa, viska svyriskos gimines, dar batus gali i kokias basutes paversti, bet bent jau suknele moteriskos gimines doh.gif

o kodel vyrai su kelnem vaiksto? g.gif
Atsakyti
papuošalai todėl vyriškos giminės, kad juos vyrai moterim dovanoja, o ne atvirkščiai smile.gif

o dėdė pas mus irgi ta, orientuojasi pagal galūnę ir nors tu ką...
Atsakyti
"Antis", "žuvis", "avis" - kaip "tėtis". hihihi.gif
Atsakyti