Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(Linyt @ 2016 05 19, 15:40)
Laba diena,
gal žinote koks turi būti atstumas nuo šiltnamio iki kaimyno sklypo ribos?
Dėkoju

sklype statiniai turi būti statomi ne mažesniu kaip 3 m atstumu nuo sklypo ribos, Mažesniu atstumu statiniai gali būti statomi turint rašytinį kaimyninio sklypo savininko sutikimą.
tai jei su pamatu.
O jei šiltnamis statomas be pamatų ir iš vienos vietos į kitą gali būti perkeltas nepakeitus jo paskirties ir iš esmės nesumažinus jo vertės, jis yra kilnojamasis daiktas, todėl negali būti laikomas statiniu ir jam netaikomi statiniams keliami reikalavimai.
Atsakyti
Sveikutės Mamytės, šiltnamių puoselėtojos. Nebarkit labai, visos temos nepaskaičiau. Rudenėlis jau ant nosies, o aš šiltnamiais domiuosi...
gal kas turi ir naudojasi Šiltnamių pasaulio "Ferma"?
dabar kaip tik akcija, norėčiau įsigyti, o pavasarį pasistatyti.
Ar užteks 12 kv. šiltnamio? šeima - 2+1 (studentė). planuočiau auginti pomidorus, kelias paprikas ir pora agurkų smile30x30.png o iš pavasario dar ir pirmosios žalumos...
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2016 08 09, 10:41)
Sveikutės Mamytės, šiltnamių puoselėtojos. Nebarkit labai, visos temos nepaskaičiau. Rudenėlis jau ant nosies, o aš šiltnamiais domiuosi...
Ar užteks 12 kv. šiltnamio? šeima - 2+1 (studentė). planuočiau auginti pomidorus, kelias paprikas ir pora agurkų smile30x30.png o iš pavasario dar ir pirmosios žalumos...

Na, Kaip kieno poreikiai, as vis pasiziuriu i musu 36 kvadratu, mazoka biggrin30x30.png ir is isores atrodo nemazas, bet ieini ir jau kitame siltnamio gale smile30x30.png pasiskaiciuokit, kiek daigu susodintumete.
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2016 08 09, 09:41)

Mano šiltnamis ne "Ferma", bet 12 kv.metrų. Tai susodinau šiemet 6 baklažanus, 7 paprikų daigus, pomidorų 20 daigų, pašoniuose keturios veislės salotų ir ridikėlių juosta. Sočiai vienai šeimai 3 asmenų šeimai. Agurkus lauke auginu.
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 08 09, 16:28)
Mano šiltnamis ne "Ferma", bet 12 kv.metrų. Tai susodinau šiemet 6 baklažanus, 7 paprikų daigus, pomidorų 20 daigų, pašoniuose keturios veislės salotų ir ridikėlių juosta. Sočiai vienai šeimai 3 asmenų šeimai. Agurkus lauke auginu.

jau buvau beveik įtikinta kad reikia 18 kv., bet po šio posto vėl linkstu į 12... ūkininkaut nesiruošiu, o savo reikmėn Gsmart išvardinto kiek sočiai manau pakaks.

ačiū
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2016 08 09, 16:47)
jau buvau beveik įtikinta kad reikia 18 kv., bet po šio posto vėl linkstu į 12... ūkininkaut nesiruošiu, o savo reikmėn Gsmart išvardinto kiek sočiai manau pakaks.

ačiū

didesnio (o dar svarbiau aukštesnio) šiltnamio reikia dar ir dėl to, kad augalai turėtų geresnes sąlygas, o ne tik tam, kad ten jų prigrūsti, kiek telpa. Pas mane pati apie 12 su trupučiu kvadratų, tai norėtusi didesnio, nes suaugus pomidorams, jie gaunasi per tankiai, sunku ir pačiam praeit tarp lysvių ir augalai nesivėdina, drėgmė nepasišalina, o tada užpuola maras ir visos kitos bėdos.
Atsakyti
Pritariu Bingo. Pas pačią 12kv ir po pirmo sezono, kuris dar nesibaigė, pasigailėjau, kad paklausiau namiškių ir nepirkau didesnio. Tarp pomidorų vaikštau pilvą įtraukusi (sveriu 46kg), kojas dėlioju kaip Čaplinas. Pomidorai sugrūsti, prastai vėdinasi, nors duris atidarytos iš abiejų galų visą parą plius du stoglangiai. Pavasarį susodinau 5 melionų daigus, 1 baklažaną, 40 pomidorų iš kurių 4 vnt balkoniniai. Daigai išdėstyti ш forma.
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2016 08 09, 17:47)

ačiū

Pas mane du po 18 kv ir tikrai nėra per daug. Vienas pomidorams, o kitas agurkams, bet abiejuose prikaišiota ir melionu ir papriku ir dar visokių gėlių daigų.

Smagu, kai šiltnamis didelis ir erdvus, o ne kai augalai sugrūsti ir negali normaliai praeiti.
Pirkit didesnį ir net neabejokite. smile30x30.png
Atsakyti
- Jei po jūsų šiltnamiu prie šonų mažai aukščio. Tai kupoliniame aplink visą perimetrą per mažai aukščio. Jį reikia sukelti kokiu nors būdų. Prarandamas labai didelis plotas. Reikalingas didelio diametro arba sukelta konstrukcija.
- Didžiausia problema jo padengimas danga, nesandarus, plėvelės sujungimo vietose laša. Daug plėvelės išsimeta. Sudėtingas plėvelės keitimo procesas.
Turiu tokį bet niekaip nerandu būdų jį sandariai padengti plėvele. Nes plėvelė neįmanoma suklijuoti.
Vienas variantas profiliai plėvelėms tvirtinti, bet jie metaliniai, aliuminiai brangūs labai, ir per juos susidaro šalčio tiltas.

Pasibraižykite norimo dydžio, ant popieriaus ir padarykite jame lysves. Aplink perimetrą išmeskite. Kiek jums liks lysvių? Nebent ten iki 40cm aukščio daržovės augtų.

Čia kalba panašiai:
Kupolas. Paprastai dengiami plėvele, nes kitos dangos nėra lengvai pritaikomos lenktai rėmo formai. Šoninė siena šios konstrukcijos šiltnamiuose yra gan žema, nuožulni, todėl prarandamas sodinimo plotas.

Skaitykite daugiau: http://www.manonamai...s.d?id=61230197

QUOTE(Bingo @ 2016 03 29, 08:08)
ar esat kas susidūrę su kupolinio tipo šiltnamiais? Pavyzdys  čia Šiais metais užmačiau tokį dalyką ir labai susižavėjau. Neskaitant  galimų privalamų dėl šviesos ir šilumos jo viduje, labiausia patraukia neįprasta išvaizda. Priešingai nei įprastas šiltnamis, tai gali tapti viso kiemo puošmena. Jei nerasiu kažkokių minusų ar nepatogumų, planuoju kitais metais pasigaminti tokį šiltnamį.

Atsakyti
Sveiki.Su Naujais visus!Gal kas galit pakomentuot tokio siltnamio patvaruma,naudinguma.
https://www.manomano...luminium-525120
Polykarbonato storis 4mm.
Gal kas esat pirke,bande montuot?
Pardavejas nieko daugiau nepateikia isdestymuose,tik matmenis ir trumpa aprasa.
Plotas ir kaina mane tenkintu,bet nesu tikra apie patvaruma?
Atsakyti
Labai panašus pas seserį stovi. Sau nepirkčiau nė už ką, nes:
1. Nepamenu jau, kiek kainavo, bet pasirodė, kad daug, nes aliuminis. Užtat gražus mirksiukas.gif
2. Tas, apie kurį rašau, sutvertas nelabai įtikinamai. Svainis dalį lakštų jau keitė/naujai įstatinėjo - po stipresnio vėjo iš kaimynų susirankiojęs. Bet čia reiktų žiūrėti gyvai, kokio gylio grioveliai, į kurios ties lakštai statosi.
3. Daugybė gana smulkių stačiakampių polikarbonato gabaliukų privalo turėti užsandarintus kanalus, priešingu atveju po poros metų turėsite žalią šiltnamį. Ar tikrai komplekte yra pakankamai difuzinės juostos, kuri nepigi ir jos reiks nemažai?
Apskritai, iš viso siūlomo asortimento Jūsų pasirinkimas atrodo geriausiai, tik būtinai pasidomėkite dėl difuzinės juostos.

QUOTE(Luety @ 2017 01 01, 17:07)
Sveiki.Su Naujais visus!Gal kas galit pakomentuot tokio siltnamio patvaruma,naudinguma.
https://www.manomano...luminium-525120
Polykarbonato storis 4mm.
Gal kas esat pirke,bande montuot?
Pardavejas nieko daugiau nepateikia isdestymuose,tik matmenis ir trumpa aprasa.
Plotas ir kaina mane tenkintu,bet nesu tikra apie patvaruma?

Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma.
Firmos pagrindinis ofisas Prancuzijoj,dyleris Olandijoj.Be to labai jau lietuviskas pavadinimas firmos ManoMano,o dylere Olandijoj Vida XL.
Bandziau kreiptis laisku i ofisa,atrase,kad kreipciaus i Olandija.Kadangi aprasyme truksta daug info ir nuotraukos neinformatyvios,bandziau isprasyt,kad atsiustu montavimo instrukcija pries perkant siltnami,bet po ilgo siuntinejimo manes is Prancuzijos i Olandija,kai parasiau astresni laiska,kas per firma,kad negalima gaut issamesnes info,atrase,kad surinkimo instrukcijos is anksto pirkejui neduoda,tik tada,kai nusipirksim.Tada jau man nusviro rankos ji pirkt,bet,kaip paskutini inkara uzklausiau cia.Aciu,kad atsaket.Matyt to ir nebus pas juos ir siaip uz tokia kaina gali but prastas lakstu fiksavimas,ar dar kazkas.Jokiu atsiliepimu nera,pamatyt gyvai neimanoma,o pirkt kate maise nesinori,nors ir yra sugrazinimo galimybe,bet kiek vargo ir laiko tai atims.Beje ,bevykdant susirasinejima,siltnamis pabrango jau £30.
Parasiau paskutini laiska su klausimais:kokio gylio yra grioveliai i kuriuos isistato polikarbonatiniai lakstasi ir ar difuzine juosta ieina i prekes kaina.Matysim ka parasys. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 01 sausio 2017 - 22:37