Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija, Bernavert. Lietuva VTAT.

QUOTE(Limcamca @ 2015 02 18, 17:30)
Kodėl jūs taip manote, kad nekliūna? Kad neaptarėme čia?
Man tikrai kliūna. Ir, man netaikykite to, nes aš niekur neparašiau, kad BV yra blogių blogis. Nerasite to  schmoll.gif  4u.gif

Netaikiau jums asmeniskai, neparedagavau bretos posto, pakliuvot prie kompanijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 17:42)
Sioje temoje nera svarbu gilintis i esme. Svarbus tik principas - grazinti vaika i Lietuva. Kokia kaina uz tai sumokes tas vaikas, nemotais. Viena kas svarbu, mamaytes emocijos, ir nutautinimas.
Mazai ka domina paties vaiko likimas, svarbu atimti is vaiku grobiku norvegu. O toliau nors ir tvanas, misija gi ivykdyta. Sarsalui pasibaigus visi sekmingai uzmirs.

Ne viena karta rasiau, zmones be principu yra amebos, zmones itakojami tik principu, nemastant, yra kvailai.

Jau tiek temų gilinomės į esmę ką padarė mama, už ką atėmė vaiką. Ir čia mūsų nuomonės išsiskyrė. Mama neskriaudė vaiko, nesumušė, rūpinosi, jį myli. O jums už kažkokias "klaideles", kurios buvo įvardintos, teisingas sprendimas vaiką atimti. Aš su tuo nesutinku.
Čia jūs vėl save, kaip visad, priskiriat prie mąstančių, o visi kiti kvailiai ir amebos? Dar neatsitrenkėt galva į lubas?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 02 18, 17:44)

Ar jus bent numanot,kiek motina suzalojo savo vaika,kai isvaziavo,ji palikus,net neatsisveikinus? Ir kokia tas gali turet itaka jo velesniame gyvenime,jei su tuo nebus dirbama? Kokia garantija,kad lietuva pajegi tam vaikui padet? Moralu parsitempt vaika, reikalinga pagalbos,kai tos pagalbos jam niekas nesuteiks?

drinks_cheers.gif Oponentems nerupi, nes ji MAMA. Vaikas jos, taip, kad ji gali elgtis kaip tinkama. doh.gif
O siaip tai taip ir vaiko psichologines problemos atsirado po to, kai mama dingo, atsirado ir dar i svetima sali atsiveze. Nenuostabu, kad mazo zmogucio galveleje ir sirduteje isivyravo sumaistis, nezinia, baime. Mama pati minejo, jog po to kai ji paliko sunu metams, jis ja labai saugojo, bijojo paleisti, bijodamas, kad ji vel pradings. Situ dalyku niekas neakcentuoja.
Atsakyti
QUOTE(Breta* @ 2015 02 18, 17:53)
Jau tiek temų gilinomės į esmę ką padarė mama, už ką atėmė vaiką. Ir čia mūsų nuomonės išsiskyrė. Mama neskriaudė vaiko, nesumušė, rūpinosi, jį myli. O jums už kažkokias "klaideles", kurios buvo įvardintos, teisingas sprendimas vaiką atimti. Aš su tuo nesutinku.
Čia jūs vėl save, kaip visad, priskiriat prie mąstančių, o visi kiti kvailiai ir amebos? Dar neatsitrenkėt galva į lubas?

Palikimas ir isbildejimas i norvegija, tam vaikiukui net viso gero nepasakius-rupinimasis - cia nepriekaistinga mama? Nenuskriaudimas? blink.gif Paskaitykit,kokia trauma vakams tokie dalykai. Kai palieka pats artimiausias ir reikalingiausias zmogus. Visos po to sekusios problemos gali but to pasekme,o jus-rupinasi,myli.. Na ir kas,kad myli? Tu museiku,manot,tevai nemyli? Irgi, turbut, myli, bet to neuztenka, kad vaikai isaugtu gerais, atjaucianciais, ne smurtininkais.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 17:44)
Man visada idomu, kodel kai kuriems kyla poreikis viska suabsoliutinti? Pradedamos vartoti kategorijos VISI, VISOS ir t.t. Kame prasme?

Jei visuomenė Lietuvoje pakanti smurtui - taip rašėte nesuabsoliutindama, tai nežinau kam čia tas vaizdelis išvis įdėtas, jei lietuviams čia viskas tvarkoje?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 02 18, 17:51)
Kaip jums atrodo, ar paauglys, žinodamas, kad gali būti paimtas iš jo geros šeimos, rizikuos netekti tėvų? Ir taip juos nubaus ?

Taip. Norėdamas tėvus pagąsdinti, pvz.
Dažnam paaugliui jūra iki kelių, visi aplink jį skriaudžia ir ypač tėvai, jam kenkia.

QUOTE(vilnera @ 2015 02 18, 17:52)
Netaikiau jums asmeniskai, neparedagavau bretos posto, pakliuvot prie kompanijos smile.gif

Prie chebros, taip sakant ax.gif biggrin.gif

O, kaži paėmus statistiką, gal kas ją turi, ar Lietuva pirmauja?

Man rodos tų patyčių ir jaunų žmonių savižudybių yra labai daug. Ir, visose šalyse be išimties. Gal LT spauda, paskutiniu metu labiau akcentuoja šiuos dalykus. Ką manau, iš tiesų gerai daro.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 02 18, 17:59)
Palikimas ir isbildejimas i norvegija, tam vaikiukui net viso gero nepasakius-rupinimasis - cia nepriekaistinga mama? Nenuskriaudimas? blink.gif  Paskaitykit,kokia trauma vakams tokie dalykai. Kai palieka pats artimiausias ir reikalingiausias zmogus. Visos po to sekusios problemos gali but to pasekme,o jus-rupinasi,myli.. Na ir kas,kad myli? Tu museiku,manot,tevai nemyli? Irgi, turbut, myli, bet to neuztenka, kad vaikai isaugtu gerais, atjaucianciais, ne smurtininkais.

Nerašiau, kad nepriekaištinga. Nedingo ta mama amžiams, o va norvegai nori ją pradanginti ir vaiką nusavinti.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 17:42)
Sioje temoje nera svarbu gilintis i esme. Svarbus tik principas - grazinti vaika i Lietuva. Kokia kaina uz tai sumokes tas vaikas, nemotais. Viena kas svarbu, mamaytes emocijos, ir nutautinimas.
Mazai ka domina paties vaiko likimas, svarbu atimti vaika is vaiku grobiku norvegu. O toliau nors ir tvanas, misija gi ivykdyta. Sarsalui pasibaigus visi sekmingai uzmirs.

Ne viena karta rasiau, zmones be principu yra amebos, zmones itakojami tik principu, nemastant, yra kvailai.

Nu ir kokia kaina jis sumokes?
Taip,uzmirs.Ir duok Dieve kuo greuciau uzmirstu.Ir tegul tie vaikai sekmingai gyvena savo seimose,kam reikia juos vis atsiminti?Jie koki Romai Kalantos ar Lietuvos stabai ,kad vis mineti?

QUOTE(Maja Di @ 2015 02 18, 17:51)
Kaip jums atrodo, ar paauglys, žinodamas, kad gali būti paimtas iš jo geros šeimos, rizikuos netekti tėvų? Ir taip juos nubaus ?

O jus zinote,koki neprognozuojami buna paaugliai? biggrin.gif Matau,kad ne biggrin.gif Hormonai savo daro,tik spek ziuret biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 02 18, 17:47)
aš suprantu jūsų pavyzdį. bet aš dar kartą sakau- kalbu ne apie smurtą, kalbu apie pereinamojo amžiaus ypatybes. Paauglystę. Kada esant pagundai paaugliai išbando daug dalykų. Tame tarpe ir skųstis, ir norėti jog tėvai būtų kaip nors nubausti už tai kad jie kažko nepadarė ar paauglio suvokimu padarė per daug. T>y neleido ten kur žinomai bus paauglių vartojamos narkotinės medžiagos, kur bus smurtas ir t.t. Neleidžiama vaikui pačiam susivokti, kad ne tik tėvai, bet ir jis paauglys yra klystatntis. Pačiam pabūti su savim.
  Mano mintys nėra pagrįstos nieko nežinojimu. smile.gif

Jusu patiektas pvz. apie prausimasi ir t.t. Gal as blogai supratau pvz. Bet man keista, kad mama nerado laiko pakalbeti su vaiku, itakoti ji, kad toki sprendima priimtu jis asmeniskai, nuleidzia jam isakyma is virsaus.

paziurekite, koki sarsala, sukelia dabartineje diskusijoje, kad norvegai is virsaus nuleidzia ipareigojima/isakyma lankytis lietuviams teveliams tam tikruose uzsiemimuose ir t.t. Tai mano galva normali reakcija, kiekvienas suauges zmogus priesinsis isakymui, yapc kai jis itakoja jo gyvenima. Vaikai irgi zmones ir jiems atsiranda lygiai toks pat poreikis priesintis.

Koks skirtumas tarp Norvegijos visuomenes ir Lietuvos. Norvegai isaugo suvokdami, kad kai BV siulo pagalba, tai nera kisimasis i ju reikalus, tiesiog pagalba. Lietuviai gi tai traktuoja kaip isakymo nuleidima is virsaus, abejojima ju autoritetu, neva pazeidzia ju pasirinkimo laisve. Kai kurie lietuviai nemato BV lygiavercio partnerio.

Gristant prie paaguliu. Todel nemanau, kad jei su paaugliu bus kalbama kaip su lygiaverciu asmenimi, jam atsiras pagrindas kerstui. Dalinantis abipuse informacija, argumentais paremtas prasymas, paliekant teise rinktis, skatina zmogu mastyti, atsizvelgti i tai. Juolab, eile metu vaikas buvo taip auginamas. jei vaikas buvo auklejiamas autoritariniu metodu, teks nemazai papluseti, kad pelnyti vaiko pagarba ir pasitikejima, kad jus pajustu jog yra geribamas ne todel koks jis yra, o todel kad jis aplami yra. Nes pagarba vaikui kaip meile yra besalygiska.

Piktnaudziauti svaigalais, ar dar bala kokiomis medziagomis galima nebutinai nuejus kazkur... O auklejimo esme yra ne draudime, o mokyme. Berods Vilnera rase, kad vaikui paciam tokie veiksmai butu nepriimtini.

Mane asmeniskai visada stebino ir iki siol domina kaip zydai aukleja vaikus. Mano draugas zydas nekele tevam problemu "Kad neiskaudintu mamytes". Bendraujam nuo vaiksytes, bet niekada neteko girdeti, kad ji uz ka nors butu bare, draude. O tevas jam sakydavo - Gali eiti, tik nedaryk to ko nedaryciau as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 vasario 2015 - 17:22
QUOTE(Breta* @ 2015 02 18, 18:04)
Nerašiau, kad nepriekaištinga. Nedingo ta mama amžiams, o va norvegai nori ją pradanginti ir vaiką nusavinti.

Kas atsakingas,kad vaikas emociskai,psichologiskai suzalotas?

Norvegijoj vaikas gautu pagalba. Nes jau yra sutrikimai.
Ar tokia pagalba jis gautu Lietuvoje? Kas ja jam parupintu?
Ar gal manot,kad jam pagalbos nereik is viso?
Ar mama gales suorganizuot vaikuciui reikiama gydyma? Lietuvoj,ne norvegijoj?
Jei net nesugebejo pasirupint pirmu savo vaiku, nes butiniausiais jo poreikiais, del ko tas vaikas su ja negyvena.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2015 02 18, 17:53)
drinks_cheers.gif Oponentems nerupi, nes ji MAMA. Vaikas jos, taip, kad ji gali elgtis kaip tinkama. doh.gif
O siaip tai taip ir vaiko psichologines problemos atsirado po to, kai mama dingo, atsirado ir dar i svetima sali atsiveze. Nenuostabu, kad mazo zmogucio galveleje ir sirduteje isivyravo sumaistis, nezinia, baime. Mama pati minejo, jog po to kai ji paliko sunu metams, jis ja labai saugojo, bijojo paleisti, bijodamas, kad ji vel pradings. Situ dalyku niekas neakcentuoja.

Čia kaip nustatėte kada vaikui psichologinės problemos atsirado?
Tikrai, gerai, kad priminėt, akcentuosiu. O kas vyksta mažo žmogučio galvelėje, kai jis supranta, kad su mama niekada nebegyvens? Kad nuo šiol jį augins nepažįstami žmonės globėjai? Kad jis net nebegali mamos saugoti ar bijoti paleisti, nes niekada nebegyvens su mama, o matys 2-3 kartus per metus?
Kokia vaiko "gerovės" politika.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 02 18, 18:11)
Kas atsakingas,kad vaikas emociskai,psichologiskai suzalotas?

Norvegijoj vaikas gautu pagalba. Nes jau yra sutrikimai.
Ar tokia pagalba jis gautu Lietuvoje? Kas ja jam parupintu?
Ar gal manot,kad jam pagalbos nereik is viso?
Ar mama gales suorganizuot vaikuciui reikiama gydyma? Lietuvoj,ne norvegijoj?
Jei net nesugebejo pasirupint pirmu savo vaiku, nes butiniausiais jo poreikiais, del ko tas vaikas su ja negyvena.

Taip,ta mama is norvegu dar ir milijonines kompensacijos turetu paprasyti uz suluosinta savo vaika.Labai taikliai pastebejot.
Atsakyti