Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija, Bernavert. Lietuva VTAT.

QUOTE(Breta* @ 2015 02 18, 23:46)
Ir ką čia dar galima DISKUTUOTI? Kai norgai pažeidžia visas vaiko prigimtines teises - joms netrukdo. Nors pačios tas teises ir surašė. Bet čia viskas ok joms.
NES vaikas patyrė gedulą. Kokį dar gedulą? Jei ta mama ir išvažiavo, ji gal kitą dieną jau telefonu su savo vaiku kalbėjo. Ir tada vėl kalbėjo, ir vėl, o gal ir parvažiavo vėliau. Ir vaiko neapgavo, o pasiėmė į norvegiją. O kai norvegai atima vaiką - tada jau tikrai gedulas.

QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 22:41)
Manau, vaiko teises i seima, baigiasi ten, kada seima kelia vaikui, jo sveikatai, psichikai, gyvybei gresme.
Cia panasiai kaip ir su zmogaus teisemis. Jos baigiasi, kai zmogus perzengia kito asmens, ar visuomenes teises, nevykdo savo prievoliu.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2015 02 18, 22:40)
Valgyti ir apsiauti siltais batais norisi dabar, o ne po pusmecio ar metu, kai bus pramokta kalba.

Kaip vistik lengva teisti, kai pati sedi siltai ir sociai...

Buna taip, kad arba ant kortos statai viska, arba kabiniesi ant sausos sakos.

Ir palieki vaiką be mamos. Dėl šiltų batų. Prarandi pusmetį gyvenimo su savo vaiku, kuris gali tapti lemiamu lūžiu vaiko gyvenime.

Jūs absoliučiai nieko apie mane ir mano gyvenimo būdą nežinote. Tai viena. Antra- tai mano nuomonė, ne teismo sprendimas. NUOMONĖ, kurią išsakau nuomonių dalijimosi vietoje. Aš ne prisiekusiųjų suole. Aš prie kompiuterio klaviatūros ir diskutuoju su jumis.

Tai nelabai priklauso nuo aplinkybių, kitos priežastys yra svarbesnės. Ne nuolatinė baimė dėl pajamų, valgio, buto nuvaro žmogų į neviltį. Žmonės iš paskutiniųjų stengėsi išgyventi lageriuose, konclageriuose, tremtyje. Ten buvo neįmanoma išgyventi, bet žmonės nepasidavė ir išgyveno. O vaikas, ankstyvoje vaikystėje patyręs motinos atstūmimą, na ir kas kad iš gerų intencijų, bet rezultatas mamos nėra, tampa didelės rizikos asmeniu. Tokiu, kuris gali menkam gyvenimo sunkumui atėjus, kabintis pats ant šakos arba pakabinti kitus.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 18, 23:35)
biggrin.gif , laukiau kada diskusija pereis šį barjerą.Neilgai tereikėjo palaukti. 

Narės, kurios niekaip nepripažino NO  kaipo gerovės valstybės, nuolat ją kritikavo, vis aiškino, kad oponuojanti pusė be reikalo giria NO. O galų gale išeina taip, kad jau ir Lietuvoje nebeįmanoma gyvento oriai, tenka dumti į NO. O ten vėl blogai, nesilaikoma LT tvarkos, kuri neleidžia gyventi oriai  lotuliukas.gif Tai kur jums gera gyventi?

Labai tikiu ir linkiu Jums is visos sirdies neatsidurti tokioje situacijoje. Vis gi yra ne vien NO ir pazistu daug mamu, kurios isikure svetimose salyse ir gyvena kartu su vaikais. Kas liecia tvarka, mano uosvis turi gera drauga norvega, pas kuri daznai nuskrenda, kaip tik vyko diskusija musu seimoje siuo klausimu, tai uosvis ir papasakoje visas suptylybes. Tokios tvarkos sake nera mates, namai, kaip tvartas, norvekas ukininkas, augina karves, tai karvytes svariau gyvena, nei vaikai, nes ferma siuolaikiska, kas liecia gerima geria ir prie vaiku, tik is arbatos puodeliu ir lietuvius taip vaisina, kai vaiak uzmiega, tetis ir uzmiega ant stalo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 23:18)
Tave neglumina, kad is mamytes norvegai reikalauja atimti teises, ir seimyna kaip ir nesipriesina neva tokiam absurdiskam reikalavimui. O proteguoja mociute. Norvegai reikalauja, kad teises butu atimtos butent Lietuvoje. Negi tusciazodziauja ir neturi pagrindo tokiems reikalavimams, kuriuos galetu pateikti Lietuvos teismui...
Kita vertus, o kaip su mamytes dukra, kuri auga pas teveli...

Ji jau sutiktų su viskuo, ir kalėjime pasėdėtų, kad tik neatimtų jos vaiko visam laikui. Kaip žmonės praradę viltį - keliais eitų.
Ir mūsų vaikų teisės nematys reikalo daugiau veltis ir aiškintis šią istoriją su tais "visažiniais", nes labiausiai nukenčia vaikas, kuris yra atskirtas nuo šeimos ir nežinia ką išgyvena. O laikas bėga, todėl prioritetas jį sugrąžinti.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 18, 22:50)
Labai tikiu ir linkiu Jums is visos sirdies neatsidurti tokioje situacijoje. Vis gi yra ne vien NO ir pazistu daug mamu, kurios isikure svetimose salyse ir gyvena kartu su vaikais. Kas liecia tvarka, mano uosvis turi gera drauga norvega, pas kuri daznai nuskrenda, kaip tik vyko diskusija musu seimoje siuo klausimu, tai uosvis ir papasakoje visas suptylybes. Tokios tvarkos sake nera mates, namai, kaip tvartas, norvekas ukininkas, augina karves, tai karvytes svariau gyvena, nei vaikai, nes ferma siuolaikiska, kas liecia gerima geria ir prie vaiku, tik is arbatos puodeliu ir lietuvius taip vaisina, kai vaiak uzmiega, tetis ir uzmiega ant stalo.

Tai ko ten veržiamasi? Nuspręsti vietoje kaip ten yra blogai?

Kai kam blogai visur. Lietuvoje nėra orumo, NO išvis troliai žmogėdros , tvarte gyvenantys.

O diskusija, kai kurių narių pastangomis kreipiama perėjimui nuo NO kritikos prie kritikos Lietuvai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mementoo: 18 vasario 2015 - 22:57
QUOTE(mementoo @ 2015 02 18, 22:35)
biggrin.gif , laukiau kada diskusija pereis šį barjerą.Neilgai tereikėjo palaukti. 

Narės, kurios niekaip nepripažino NO  kaipo gerovės valstybės, nuolat ją kritikavo, vis aiškino, kad oponuojanti pusė be reikalo giria NO. O galų gale išeina taip, kad jau ir Lietuvoje nebeįmanoma gyvento oriai, tenka dumti į NO. O ten vėl blogai, nesilaikoma LT tvarkos, kuri neleidžia gyventi oriai  lotuliukas.gif Tai kur jums gera gyventi?

O kam reikėjo laukti kol Moonte parašys neetišką komentarą? Galima nelaukti, pačiai rašyti. Kad Lietuvoje nėra mažų atlyginimų, niekas nedirba už grašius, kad viskas pas mus oriai. Nejau pati nežinai, kaip gyvena nemažas proc. LT gyventojų? Ar tau patinka tas faktas, ar manai, kad tas komentaras yra adekvatus realybei?

Bet tai nereiškia, kad skurdas yra pagrindas tėvų diskriminacijai.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 18, 23:49)
Ir palieki vaiką be mamos. Dėl šiltų batų.  Prarandi pusmetį gyvenimo su savo vaiku, kuris gali tapti lemiamu lūžiu vaiko gyvenime.

Jūs absoliučiai nieko apie mane ir mano gyvenimo būdą nežinote. Tai viena. Antra- tai mano nuomonė, ne teismo sprendimas. NUOMONĖ, kurią išsakau nuomonių dalijimosi vietoje. Aš ne prisiekusiųjų suole. Aš prie kompiuterio klaviatūros ir diskutuoju su jumis.

Tai nelabai priklauso nuo aplinkybių, kitos priežastys yra svarbesnės. Ne nuolatinė baimė dėl pajamų, valgio, buto nuvaro žmogų į neviltį. Žmonės iš paskutiniųjų stengėsi išgyventi lageriuose, konclageriuose, tremtyje. Ten buvo neįmanoma išgyventi, bet žmonės nepasidavė ir išgyveno. O vaikas, ankstyvoje vaikystėje patyręs motinos atstūmimą, na ir kas kad iš gerų intencijų, bet rezultatas mamos nėra, tampa didelės rizikos asmeniu. Tokiu, kuris gali menkam gyvenimo sunkumui atėjus, kabintis pats ant šakos arba pakabinti kitus.

Gyveno lageriuose, konclageriuose, bet kitokio gyvenimo nemate, visi buvo viename statuse ir remesi vienas i kta, kai siandien is vaiku tyciojasi uz tai, kad mokykloje gauna nemokama maitinima, uz ne tokia kuprine, batus, ir t.t. Motinai sirdis plysta, kai ji negali vaikui gimtadienio proga, net torto nupirkti, o tuo tarpu per televizija rodo, kaip Paksaite pompastiskus gimtadienius rengia, lyginat du skirtingus dalykus.
Zaviuosi ir diziuojuosi, tomis mamomis, kurios tokiomis salygomi uzaugina nuostabius vaikus
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 18, 21:49)
Ir palieki vaiką be mamos. Dėl šiltų batų.  Prarandi pusmetį gyvenimo su savo vaiku, kuris gali tapti lemiamu lūžiu vaiko gyvenime.

*O gal tie silti batai vaikui? Na, kad su inkstais problem nebutu ateity. Kad nereiketu nusalusiu koju pirstu amputuot.
**Netaikiau jums asmeniskai. Kalbejau apskritai. Mintis ta, kad nepatyrus tam tikru sunkumu, juos yra labai sunku isivaizduoti ir suprasti.
***Lageriuose zmones neturejo galimybes isvykti ir kurtis ten, kur galetu gyventi lengviau. O ir palikimas vaiko pusmeciui su seneliais nera vaiko atstumimas. Lygiai taip pat kartais su vaikais ilgesni laika nesimato ne i kita sali isvyke, o studijuojantys ir tuo pat metu dirbantys. Arba sergantys. Ar i komandiruote, stazuote issiusti. Panasiu situaciju yra daugybe. Ir zmones tose situacijose kapanojasi, kaip gali.
Beje, net ir seimoje su abiem tevai sociai ir siltai gyvenantis vaikas gali buti taip apleistas emociskai, kad su isvykusiu padirbeti vaikais nebus ne ko lyginti.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2015 02 18, 22:50)
Sutinku su šia mintimi.
Dar būtų gerai sužinoti, kokie, jūsų manymu, konkrečiai tėvų veiksmai kelia grėsmę  vaiko psicho ir fizinei sveikatai.

QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 22:54)
Smurtas, abejingumas paliekant mazameti viena rupintis savimi. Ar mazai nutika istoriju kai vaikas paliktas vienas iskrenta por langa, nuskesta tvenkinyje, patenka po automobilio ratais ir t.t.? Manau tu vaiku tevai tikrai negalvojo kad taip nutiks...

Atsakykite kokie Gražinos veiksmai kėlė grėsmę vaiko psichinei ir fizinei sveikatai.
Vieno nepaliko, su močiute, paskambino ir močiutei, tai kalbėjo ir su vaiku. Močiutė gi sužinojo kur ji. Tai išvardinkit kokias ji grėsmes sukėlė vaikui, kad jį norgai atėmė ir pažeidė visas jo prigimtines teises.
Atsakyti
Kaip tik judvi ir kreipiate ten dėmesį, diskusiją, čia jūsų abiejų pastangomis. Ir tik jūs akcentuojate. Būtent jūs kreipiate link kritikos Lietuvai su savo keistais komentarais. Terezza labai gerai parašė, tokioms kaip jūs niekas niekada neįtiks, nes visada bus krūva pretenzijų ir priekaištų. Lyg nežinotumėte, kad egzistuoja bedarbystė, didžiulė, kad egzistuoja minimalus atlyginimas, kuris kitose šalyse tik popieriuose, o pas mus deja realybėje, ir labai dažnas atlyginimo matas. Todėl kažkoks lyg ir pasityčiojimas iš žmonių, tų pačių patriotų, kurie nerasdami išeities ieško tų galimybių emigracijoje. Ir kam čia tas sarkazmas perleistas per mamyčių pagailėjimą?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 18, 23:56)
Tai ko ten veržiamasi? Nuspręsti vietoje  kaip ten yra blogai?

Kai kam blogai visur. Lietuvoje nėra orumo, NO išvis troliai žmogėdros , tvarte gyvenantys.
O diskusija, kai kurių narių pastangomis kreipiama  perėjimui nuo NO kritikos prie kritikos Lietuvai

Ne jie ten turi namus, masinas, viska jie turi, bet yra tokie patys zmones, kaip ir mes, niekuo nepranasesni uz mus. Zinot esu aukleta tarybiniais laikas ir zmoniu menkinti, manes niekas nemokino, o auklejimas buvo toks blogas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Breta* @ 2015 02 19, 00:00)
Atsakykite kokie Gražinos veiksmai kėlė grėsmę vaiko psichinei ir fizinei sveikatai.
Vieno nepaliko, su močiute, paskambino ir močiutei, tai kalbėjo ir su vaiku. Močiutė gi sužinojo kur ji. Tai išvardinkit kokias ji grėsmes sukėlė vaikui, kad jį norgai atėmė ir pažeidė visas jo prigimtines teises.

Ar yra prasme kartoti, kas buvo aibe sykiu parasyta.
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 19, 00:02)
Ne jie ten turi namus, masinas, viska jie turi, bet yra tokie patys zmones, kaip ir mes, niekuo nepranasesni uz mus. Zinot esu aukleta tarybiniais laikas ir zmoniu menkinti, manes niekas nemokino, o auklejimas buvo toks blogas. 4u.gif

Nejaugi, tik va keista, kad jiem laikytis savo salies istatymu nera tokia didi problema kaip is Lietuvos atvykusiems teveliams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 vasario 2015 - 23:08