Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija, Bernavert. Lietuva VTAT.

QUOTE(Le Murka @ 2015 02 22, 20:00)
Tai gal parasykit kas nors, kokios suaugusiu darbo val NO. Nes as taip ir nesupratau. Ar visos mamos dirba tik puse dienos?

8-15.30, jei neapmoka pietų pertraukos, tai 8-16.
Daug dirbančių nepilną etatą, ypač moterų, daug dirbančių pamaininį darbą (seselės, slaugės), tai kažkaip nuo 14.30 vaikai jau pradedami pasiimti namo.
Papildyta:
QUOTE(Morta G. @ 2015 02 22, 17:39)
negaliu nieko komentuoti,kas vyksta NO,nes gyvenam Lietuvoj.Bet pasižiūrėjus youtubėj platinamus filmus,paskaičius internete,pažiūrėjus Lietuvos TV laidas apie NO atiminėjamus vaikus,plaukai kartais šiaušiasi.Ir jei dėl įdėtos bandelės jau galima pranešti BV dėl vaiko nepriežiūros....nu nežinau......gal biški baisoka.
O yra išdėstytos taisyklės,kaip reikia elgtis ir kokių reikalavimų laikytis,kai atvyksti su vaikais į NO ir pradedi vedžioti į darželį?na ,kad žinoti,kas galima ir kas ne?

jau geriau tų laidų nežiūrėt...
nėra kažkokių keistų taisyklių, man pvz viskas sveiku protu suvokiama. Tai ir taisyklių kažkokių nėra surašyta oficialiai. Lietuvių susitikimo su BV ataskaita man atrodo arčiausiai to, ko ieškot.
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2015 02 22, 22:33)
Daug dirbančių nepilną etatą, ypač moterų, daug dirbančių pamaininį darbą (seselės, slaugės), tai kažkaip nuo 14.30 vaikai jau pradedami pasiimti namo.
Papildyta:

nėra kažkokių keistų taisyklių, man pvz viskas sveiku protu suvokiama. Tai ir taisyklių kažkokių nėra surašyta oficialiai. Lietuvių susitikimo su BV ataskaita man atrodo arčiausiai to, ko ieškot.

tai kaip suprantu, tradiciskai dauguma imoniu ir istaigu dirba iki 15.30 - 16? g.gif

as surantu, kad pamainos ir nepilni etatai savas valandas diktuoja. bet vat idomu buvo kaip dauguma dirba - valdisku istaigu, ofisu. o tai reiskia kad no yra 7 valandu darbo diena, o ne 8, kaip LT
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2015 02 22, 20:58)
tai kaip suprantu, tradiciskai dauguma imoniu ir istaigu dirba iki 15.30 - 16? g.gif

as surantu, kad pamainos ir nepilni etatai savas valandas diktuoja. bet vat idomu buvo kaip dauguma dirba - valdisku istaigu, ofisu. o tai reiskia kad no yra 7 valandu darbo diena, o ne 8, kaip LT

iki 15-15.30, ketvirtadieniais bankai pvz iki 17. Vasarą trumpiau.
7.5 val darbo diena, pietų pertrauka pusvalandis, skaičiuojas kai kuriose darbovietėse kaip papildomas laikas, dirbama iki 16, kitose darbdavys ir pertrauką apmoka.
Atsakyti
As pvz. dirbu nuo 8 iki 14.30 arba 15 val. Turiu viena diena kas antra savaite kai darbe reikia prabuti iki 18 val., bet tada vyras darba anksciau baigia. Cia, aišku, kai nesu dekretinese smile.gif
Tiesa, ne NO gyvenu, DK, bet cia viskas labai panašu. Ir darbo sąlygos ir sąlygos darželiuose, ir vaikus atitinkamos institucijos stebi, kai ir jei yra del ko. Kaip ir NO.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loveday: 22 vasario 2015 - 22:27
QUOTE(loveday @ 2015 02 22, 22:24)
As pvz. dirbu nuo 8 iki 14.30 arba 15 val. Turiu viena diena kas antra savaite kai darbe reikia prabuti iki 18 val., bet tada vyras darba anksciau baigia. Cia, aišku, kai nesu dekretinese  smile.gif
Tiesa, ne NO gyvenu, DK, bet cia viskas labai panašu. Ir darbo sąlygos ir sąlygos darželiuose, ir vaikus atitinkamos institucijos stebi, kai ir jei yra del ko. Kaip ir NO.

vienas esminis skirtumas - tiek DK tiek Svedijos prioritetas SEIMAS, NO- TIK VAIKAS 4u.gif
Atsakyti
Kada buvo Gražinos berods teismas g.gif Dar foto žiūrinėjau. Lyg ir viskas baigta, buvo rašyta, kad gal kt savaitę teismas nuspręs ką daryti. Bemaž jau dvi savaitės praėjo, tilo ir nutilo viskas g.gif Keista kažkaip. Jums ne?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 02 23, 15:00)
Kada buvo Gražinos berods teismas  g.gif Dar foto žiūrinėjau. Lyg ir viskas baigta, buvo rašyta, kad gal kt savaitę teismas nuspręs ką daryti. Bemaž jau dvi savaitės praėjo, tilo ir nutilo viskas  g.gif Keista kažkaip. Jums ne?

Manau no jaučia spaudimą. Jei ne Lietuvos įsikišimas - seniai būtų buvęs sprendimas, kad vaikas negrąžinamas. O dabar tyli, svarsto, kiaulės, gilią šaknį knisa, kaip čia padaryti.
Aš laukiu geriausio.
Atsakyti
QUOTE(Breta* @ 2015 02 23, 14:15)
Manau no jaučia spaudimą. Jei ne Lietuvos įsikišimas - seniai būtų buvęs sprendimas, kad vaikas negrąžinamas. O dabar tyli, svarsto, kiaulės, gilią šaknį knisa, kaip čia padaryti.
Aš laukiu geriausio.

vietoj samokslo teoriju kurimo geriau pasidometi. Kiek as pamenu buvo spaudoj rasyta, kad tokiose bylose sprendimai priimami per kelias savaites.
Atsakyti
Aišku. Jūs gal geriau atsimenat, man kažkaip užsifiksavo, kad pakankamai greitai priima sprendimus.
Paskaičiau tą istoriją. Kažkodėl manau, kad berniuką grąžins į LT.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 02 23, 15:55)
Paskaičiau tą istoriją. Kažkodėl manau, kad berniuką grąžins į LT.

Manau, kad su tuo pagrobimu galėjo smarkiai sukomplikuoti grąžinimą mamai. Kažkaip nugara jaučiu, kad gali tekti ilgiau įrodinėti savo galimybes auginti ir rūpintis savo vaiku...
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2015 02 22, 21:33)
Papildyta:

ačiū,perskaičiau,viskas kaip ir pas mus,tik aišku jautriau reaguojama į vaiko gerovę ir norus.Ir pastebėjau,kad akcentuojama,kad pirmaiusia kalbamasi su tėvais.Tai niekaip nesuprantu,kodėl pas mus mamos,iš kurių atėmė vaikus,sako,kad be perspėjimo ateina ir "grobia".Meluoja ar ką?
nes jei jau gavai vieną įspėjimą,būk maloni susiimk,na man taip atrodo,juk puikiai suvokia kuo gali baigtis........
Atsakyti
QUOTE(Morta G. @ 2015 02 23, 18:00)
ačiū,perskaičiau,viskas kaip ir pas mus,tik aišku  jautriau reaguojama į vaiko gerovę ir norus.Ir pastebėjau,kad akcentuojama,kad pirmaiusia kalbamasi su tėvais.Tai niekaip nesuprantu,kodėl pas mus mamos,iš kurių atėmė vaikus,sako,kad be perspėjimo ateina ir "grobia".Meluoja ar ką?
nes jei jau gavai vieną įspėjimą,būk maloni susiimk,na man taip atrodo,juk puikiai suvokia kuo gali baigtis........

sakyčiau, nesako visos tiesos. Su PPT, BV ar kitomis institucijomis jau buvo kalbėta, rašė pačios FB.. metus ar daugiau tos situacijos tęsėsi, tiek Gražinos, tiek Airidos. Aistė apskritai pusmetį ar daugiau krizių centre su vaiku gyveno.
Atsakyti